Κλείσαμε τη Δευτέρα ένα μήνα αρμονικής συμβίωσης με τον Ορεστάκο και επίσης ο μικρός έγινε 4 μηνών...
Εντυπώσεις??? Είμαι απόλυτα ερωτευμένη με αυτό το πλάσμα! Δε μας έχει κουράσει/ προβληματίσει ούτε μια στιγμή ο μικρός! Είναι απίστευτα ήρεμο, τρυφερό πλασματάκι, με τις παλαβομάρες του που τοσο χαρακτηρίζουν την πανέμορφη κουταβίσια περίοδο....
Έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του και είναι έτοιμος για σοβαρή κοινωνικοποίηση καθώς ως χαρακτήρας είναι απίστευτα επιφυλακτικός, δεν επιτρέπει την αγένεια προς το πρόσωπο του (κουτάβια ή άλλα σκυλιά που θα ορμήξουν προς το μέρος του άγαρμπα διορθώνονται πάραυτα
). Βασικά αυτό είναι και το μεγαλύτερο άγχος μου... η σωστή κοινωνικοποίηση του! (κείμενο αγγελία... Ζητούνται σκυλούνια για σωστή κοινωνικοποίηση... Σοβαρές προτάσεις μόνο
)
Επίσης αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η ανάγκη του να είναι με παρέα! Λόγω συγκυριών πάντα υπάρχει κάποιος σπίτι και είναι ελάχιστες οι φορές που έχει χρειαστεί να μείνει μόνος! Όταν όμως μένει.... το κλάμα πάει σύννεφο... μέχρι να βαρεθεί και να ασχοληθεί με τα παιχνίδια του!
Έχει μάθει το crate και πηγαίνει εκει για ύπνο! Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να τον βάλουμε μέσα για να ηρεμήσει για τον απλούστατο λόγο οτι δεν έχει χρειαστεί!!!
Υπάκουος, έχει μάθει το έλα και το κάτσε. Δουλεύουμε το ξάπλωσε, το μείνε και το σημαντικότερο όλων... το άστο!!!!! Μεγάλη σκούπα αυτή η μουσούδα!!! Στις βόλτες μας είναι με τη μύτη κάτω και ρουθουνίζει συνέχεια! Βάζει διάφορες αηδίες στο στόμα του αλλά είμαστε πάντα σε επιφυλακή για να τις βγάζουμε (μπλιαχ)
Φιλικός με τους ανθρώπους, δείχνει να παρατηρεί γενικότερα και σταματάει συχνά στις βόλτες μας για να παρατηρήσει κάποιον περαστικό, όχι με φόβο αλλά με ενδιαφέρον και ίσως καποιο σκεπτικισμό(?), σοβαρότητα (?) δε ξέρω πως να το περιγράψω!
Φοβίες έχουμε στους ξαφνικούς έντονους θορύβους (μηχανάκια, εξατμήσεις) φοβόμασταν επίσης να περάσουμε ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (φοβία την οποία την ξεπέρασε και τώρα περνάει καμαρωτός)
Το γάβγισμα του το έχουμε ακούσει ελαχιστα και όσες φορές εχει ακουστεί είναι πάντα για κάποιο λόγο και οχι άσχετα!
Γενικά απορώ πως έχει περάσει μόνο ένας μήνας... (η χαζομαμα κουκουβάγια ξαναχτυπά και μάλιστα με σεντόνι!!!!!!
)