Μονο αλεπουδες κυνηγαμε ακομα δλδ?East, δεν είναι επικυρηγμένοι, πλέον είναι προστατευόμενο είδος, όπως οφείλει άλλωστε!
Ακριβώς...μου αρεσουν αυτές οι διηγησεις... σαν να μου θυμιζουν το νόημα που χασαμε στην πορεία....
το ότι πλέον ζουμε στην πολη, για εμένα δεν ειναι παρα μια αναγκαστική συνθήκη επιβιωσης, λόγω εργασιων και υποχρεώσεων. Άν όμως κάποιος εχει και ενα χωριο να γυρνάει, να τρέχει σαν παιδι, να χάνεται διπλα στο ποτάμι και στα χώματα, τότε η πόλη έχει χάσει από την αρχή την αίγλη της. Πολλώ δε μάλλον που εδώ ψαχνόμαστε για το τί ειναι καλύτερο για τα σκυλιά μας, πού νιώθουν ευτυχέστερα για βόλτες, εκτονωση κλπ... ε βλέπουμε με άλλο μάτι την υπαιθρο...Xαιρομαι ιδιαιτερα που σας αρεσουν, ποτε δεν φανταζομουν πως θα μπορουσα να μοιραστω αυτες τις ιστοριες μα ανθρωπους που ζουνε στην πολη. Συνηθως αν αρχιζα να λεω καποια ιστορια που εζησα ή μου ειχε πει ο πατερας μου οι φιλοι μου με κραζανε, οι πιο πολλοι πηγαινανε σε μια κατασκηνωση και κλαιγανε για να τους παρουν πισω οι γονεις τους ενω εμενα η μητερα μου για να με παρει απο εκει μου ελεγε ενα σωρο ψεμματα, ενα πλακωμα με επιανε οταν εβλεπα τα φουγαρα του Τιταν μπαινοντας στη θεσσαλονικη. Σιγουρα δεν μπορει ο καθενας να καταλαβει τι ειναι να κοιμασαι πανω στα μαλιωτα και στις καπες (βαζοντας κουβερτες απο πανω ομως γιατι τσιμπανε παρα πολυ) τα σαμαρια γυρω γυρω , τους ηχους απο τα κουδουνια και τα γαυγισματα απο τα σκυλια οταν πιανανε καποια μυρωδια . Αξεχαστες στιγμες .
. Δεν ξερω αν εχεις προσωπικη αποψη για το ονομα η το διαβασες αλλα εμένα η μητέρα μου εχει γεννηθει στη Μπαλάχτσια τον Απρίλιο του '49 , εγω ετσι το εμαθα το χωριο καθως για να πας στη Νιγριτα Σερρων περνουσες απο εκει. Οι Βλαχοι απο τα Μεγαλα Λιβαδια λεγοτανε Τσίπιδες και ειχαν καταγωγη απο τα χωρια του Γραμμου , αυτοι ξεχειμωνιαζανε στην ευρητερη περιοχη των Γιαννιτσων , στην Ευκαρπία Θεσσαλονικης , στη θερμη , στο Ασβεστοχωρι , στο Φιλυρο, στη Νεοχωρουδα, στο Ωραιοκαστρο και μερικες οικογενειες αργοτερα στη Νιγριτα. Στο Κολχικο πηγαιναν οι Μπλατσιωτες (Βλαχοι και Κουπατσαρηδες) και πολλες οικογενειες απο την Κλεισουρα και το Νυμφαιο(Νέβεσκα), οι περισσοτεροι Νεβεσκιώτες ξεχειμωνιαζανε στα Βασιλικά και στη Σουρωτη. Αναμεσα σ΄αυτους , καθως και στους προσφυγικους πληθυσμους αναπτυχθηκαν φιλιες (και εχθρες) με αποτελεσμα να συγγενεψουν με γαμους. Ετσι φανταζομαι βγηκε και το τραγουδι < Μάνα μου με κακοπάντρεψες και με εστειλες στον κάμπο> (πλακα κανω) κάπως ετσι γεννηθηκα και εγω. Να βαλω και μια φωτογραφια του Σανταμ του θειου Θαναση.Στη Μπαλάφτσα ξεχειμώνιαζαν κυρίως βλάχοι κτηνοτρόφοι από το Πάικο, από τα Λιβάδια.
Καλως ηρθες. να χαιρεσαι τον καινουριο φιλαρακο σου. Εχεις σχεση με κτηνοτροφια;Kαλησπερα παιδια!!!ενθουσιαστηκα πραγματικα απο τις ομορφες ιστοριες του liverpool και κατεληξα να διαβασω οτι συνομιλια βρηκα στο φορουμ σχετικα με τον Ε.Π.!!!Βλεπετε,ειμαι κι εγω καινουργιος κατοχος ενος τετοιου υπεροχου σκυλου-κουταβιου και πραγματικα μου κεντρισαν το ενδιαφερον οι ιστοριες και οι προσωπικες εμπειριες σχεδον ολων των χρηστων!!!