Όπως τα άλογα χλιμιντρίζουν... Έτσι και τα Ευρωπαϊκά πρόβατα κάνουν ΒΕΕΕΕΑ ΒΕΕΕΕΕΑΑΑΑ...παιδια τι ειναι το ΒΕΑ?επισης αναγνωριστη φυλης που μπορει ν βρει καποιος?
. Αυτο ακριβως φιλε μου ,ο Σταθης με πιανει γιατι και εγω ΜΠΑΟΚ ειμαι. Και καλα εκανες και τα ζευγαρωσες, δεν χρειαζεται να απολογεισαι, παντα θα υπαρχουν καποιοι που θα ενοχλουνται απο τους αλλους χωρις να κοιτανε την καμπουρα τους. Το 1990 δεν υπηρχαν καθαροαιμα σκυλια στο επιπεδο που ειναι σημερα, ολοι θελανε σκυλια αλλα οι τιμες ηταν απαγορευτικες για καθαροαιμα, ασε που οποιος εβλεπε ροτυ νομιζε οτι εβλεπε ενα χοντροκομενο ντομπερμαν, εγω ειχα ενα ημιαιμο απο καθαροαιμους γονεις (γερμανικοvsμαλινουα) και ενας φιλος ειχε μια σκυλα σαν τσακαλι , τα ζευγαρωσαμε , η σκυλα εκανε 8 αρσενικα που δοθηκαν σε φιλους που εζησαν μαζι τους μεχρι τα βαθια γεραματα. Μηπως υπηρχανε καλυτερα καθαροαιμα; Πιο γρηγορα; Πιο δυνατα; Πιο πολυ αντοχη; . Και οποιος μου ζητουσε να ζευγαρωσει τη σκυλα του δεν λεγαμε οχι. .Πιστευω να καταλαβες φιλε μου οτι ο liverpool σε χαρακτηρισε byb χαριτωλογωντας ετσι?Και εκτος αυτου,απο τη στιγμη που ηξερες που θα τα δωσεις τα κουταβια και ησουν υπευθυνος,με γεια σου με χαρα σου και ο σκυλαρος σου!
οτι κανει αυτος το Θεο-ΠοιμεναΡε παιδια για μισο λιγο δηλαδη...Δεν θα σχολιασω το αν ο λιβερβουλ εβγαλε τα σκυλια ''Captain America'',τα πιο γρηγορα,δυνατα κτλ.Αλλα δεν καταλαβαινω κατι αλλο.Πως μπορειτε να κατηγορειτε καποιον ο οποιος ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ζευγαρωνει το σκυλο του και ολοι οι απογονοι καταληγουν σε καποιο σπιτικο?Εφοσον δηλαδη δεν αφηνει κανενα κουταβι στην τυχη του Θεου,ποιο ακριβως ειναι το προβλημα...
. Δεν προλαβαινει να γινει αδεσποτο..... Το σκοτωνουν. Τελος παντων , μονο σε περιπτωση που θα επαιρνα Ντομπερμαν θα επαιρνα απο εκτροφεα. Εγω σου μιλησα για εποχες που δεν υπηρχαν εκτροφεια ή ηταν στα πρωτα βηματα (μιλαω για σοβαρες καταστασεις). Τωρα αν καποιος ζευγαρωσει τα σκυλια του δεν θα τον πυροβολησω κιολας. Δικα του ειναι , δικο του και το προβλημα, για την περιπτωση του pap μιλαω. Το μεγαλο προβλημα ειναι οταν καποιος κοπρος μαγαρισει <κατα λαθος> τη γαλαζοαιματη σκυλιτσα τους και βρισκεσαι ενα πρωινο να κοιταζεις 6-7 κουταβακια και να αναρωτιεσαι τι θα τα κανω τωρα; Οσο για το επιπεδο της κυνοφιλιας σε επιπεδο καθαροαιμων ειδα περισυ με τα ματια μου οτι ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο , ειδικα τα ακιτα. Τα επομενα χρονια θα γεμισει ο τοπος απο αδεσποτα με ορθια μικρα αυτακια.αν και δεν εχω ακουσει πουε για αδεσποτο ροτβαιλερ εκτροφειου,αντιθετως....
Ευτυχώς, που η απάντησή σου, προς εμένα ηταν στις πρώτες κιόλας γραμμές, γιατί παρακάτω δεν πρόκειται να διάβαζα καν, ότι και να έγραφες. Συνέχισε όμως να γράφεις. Υπάρχουν άλλοι, που τους ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις. Γι' αυτό άλλωστε και τα γράφεις. Γιατί...κάποιους ενδιαφέρουν και κάποιοι τα διαβάζουν. Εγώ...θα περιμένω την ταινία.Aν συνεχισω να γραφω <Αναμνησεις> σιγουρα θα τις διαβαζεις,...
00:22 εγραψα το ποστ και 00:24 η απαντηση σου. Ουτε η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος να ησουν.
Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ, όταν θα έχει έρθει η σωστή ώρα, για να μην το χάσω.Μη βιασεζαι να βγαλεις συμπερασματα.
απο ολα αυτα που εγραψα στα 2 μου ποστ σταθηκες σε ασημαντες λεπτομερειες,ολα τα αλλα γιατι δεν τα σχολιαζεις;. Δεν προλαβαινει να γινει αδεσποτο..... Το σκοτωνουν. Τελος παντων , μονο σε περιπτωση που θα επαιρνα Ντομπερμαν θα επαιρνα απο εκτροφεα. Εγω σου μιλησα για εποχες που δεν υπηρχαν εκτροφεια ή ηταν στα πρωτα βηματα (μιλαω για σοβαρες καταστασεις). Τωρα αν καποιος ζευγαρωσει τα σκυλια του δεν θα τον πυροβολησω κιολας. Δικα του ειναι , δικο του και το προβλημα, για την περιπτωση του pap μιλαω. Το μεγαλο προβλημα ειναι οταν καποιος κοπρος μαγαρισει <κατα λαθος> τη γαλαζοαιματη σκυλιτσα τους και βρισκεσαι ενα πρωινο να κοιταζεις 6-7 κουταβακια και να αναρωτιεσαι τι θα τα κανω τωρα; Οσο για το επιπεδο της κυνοφιλιας σε επιπεδο καθαροαιμων ειδα περισυ με τα ματια μου οτι ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο , ειδικα τα ακιτα. Τα επομενα χρονια θα γεμισει ο τοπος απο αδεσποτα με ορθια μικρα αυτακια.
. Τον καιρο εκεινο ελαχιστοι θα περνουσαν τον σκυλο μου για ημιαιμο και θα το ξαναπω Εγω ειχα ενα αρσενικο σκυλο , δεν ειχα σκυλες για να κανω αναπαραγωγη. Οσο για τα αδεσποτα , εχω πολλα βιβλια και διαβαζω και στο διαδυκτιο για το προβλημα που υπαρχει. Εγω παντα θυμαμαι στο κεντρο της Θεσσαλονικης και στην παραλια αδεσποτα. Μη τα χρεωθω εγω επειδη δεν ειμαι δηθεν, ετσι; ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΕ CACIB KAI ΠΑΝΩ . ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;Εχω την εντύπωση , για να μην πω την πεποίθηση, ότι κανένας σοβαρός και ευσυνείδητος κυνόφιλος δε θα σου δώσει συγχαρητήρια που ζευγαρωσες ενα ημίαιμο με ένα αλλο ημίαιμο.
. Κανεις λαθος , τα δαλματιας αγοραστηκαν πολυ ακριβα. Και ακουω και διαβαζω για κοστος, τι εννοουμε κοστος; Την αγορα ενος σκυλου; Μια στεκα για μπιλιαρδο εχει 400ε , ενα καλαμι για ψαρεμα εχει 400ε (πιανω τα δικα μου τα χομπυ) μια σελα για ιππασια εχει απο 500ε και πανω, σιγουρα υπαρχουν και φθηνοτερα αλλα σαφως υποδιαιστερα αλλα το θεμα ειναι στην αγορα; Ισα ισα ενας που εχει χρηματα θα αγορασει το ακριβο για να κανει τη λεζαντα του και μετα στα αρχ....α του. Και δεν ισχυει μονο στα σκυλια, ισχυει σε ολα. Στον ανθρωπο ειναι , φτιαξτε ανθρωπους πρωτα που να αγαπουν τα ζωα και μετα παιρνετε και καθαροαιμα.Είναι όμως διαπιστωμένο εμπειρικά οτι εγκαταλείπονται πολυ λιγότεροι σκύλοι που για να αποκτηθούν δόθηκαν χρήματα σε σχέση με όσους αποκτηθηκαν δωρεαν.
. Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος ; Τι ακριβως σκοτωσα; Και προσεξε τι θα απαντησεις γιατι θα εκτεθεις. Εγω μπορει να φαινομαι εκτεθειμενος αλλα δεν ειμαι. Μελετησε το λοιπον πριν απαντησεις . DORIS
. Να σχολιασω τι ρε φιλε , τα ψυχολογικα του σκυλου σου ; Εγω το μεγαλωσα; Που να ξερω εγω τι ειχε; Το καινουργιο ροτυ ζει ακομη; Αυτος ειναι ο Αρης του ανηψιου μου , δεν με ακουσε τι επρεπε να κανει οταν ηταν κουταβι για αυτο και εγω εχω απαγορεψει τα παιδια μου να παιζουν εκει. Ειναι θεμα χρονου η ευθανασια του (μαζι βεβαια θα επρεπε να παει και ο γαμπρος μου με τον εκπαιδευτη). .και εγω οταν ειχα παρει ροτ καποτε που ημουν ασχετος αυτος που εκανε το ζευγαρωμα τα εδωσε ολα σε σπιτια,και τα θεωρουσε καλα σκυλια,με το ματι που τα'βλεπε γιατι δεν ειχε ιδεα απο μορφολογια(ενταξει θα μας πεις το κλασικο,δεν το θελω για εκθεσεις) απο ταμπεραμεντο,και ουτε απο κληρονομικες ασθενειες οι οποιες ανιχνευονται με ειδικες εξετασεις,του αρκουσε μονο εικονικα αυτο το ''γρηγορα,δυνατα και με αντοχη'' που ειπες και εσυ,εγω μετα ομως περαν οτι ειχα ροτβαιλερ που εμοιζε με κατι αλλο ειχα και θεματα συμπεριφορας που ειναι κατα ενα ποσοστο και κληρονομικη και θεματα υγειας οσα δεν φανταζεσαι,μετα απο χρονια εμαθα για το s.a.s και καταλαβα πως και ο σκυλος μου αυτο ειχε,ενα απο τα πολλα του δηλαδη
Δεν είπα να κραταμε μονο τα CACIB και πάνω. Εαν ρωτάς τη γνωμη μου η γνωμη μου ειναι οτι η αναπαραγωγη των σκυλων θα πρεπει να γίνεται επιλεκτικα και κατω απο αυστηρες προσδιαγραφες και έλεγχο. Εσυ τι ακριβως προτείνεις για να λυθει το προβλημα ; Πάντως σίγουρα η λυση δεν ειναι αυτό που εκανες, να ζευγαρώσεις τυχαία ενα αρσενικο σου , με ενα τσακαλόσκυλο οπως λες του φιλου σου. Η συμμετοχή σου στη διαιωνιση των ημιαιμων ισουται με τον αριθμο των κουταβιων της τοκετοομάδας που επεζησαν πολλαπλασιαζόμενο με ολους τους απογονους τους σε βαθος χρόνου. Θεωρητικα και πρακτικα, ενα μεγαλο ποσοστό του προβλήματος οφείλεται σε αυτη ακριβως την πρακτικη.Τον καιρο εκεινο ελαχιστοι θα περνουσαν τον σκυλο μου για ημιαιμο και θα το ξαναπω Εγω ειχα ενα αρσενικο σκυλο , δεν ειχα σκυλες για να κανω αναπαραγωγη. Οσο για τα αδεσποτα , εχω πολλα βιβλια και διαβαζω και στο διαδυκτιο για το προβλημα που υπαρχει. Εγω παντα θυμαμαι στο κεντρο της Θεσσαλονικης και στην παραλια αδεσποτα. Μη τα χρεωθω εγω επειδη δεν ειμαι δηθεν, ετσι; ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΕ CACIB KAI ΠΑΝΩ . ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
μακαρι να εκανα λαθος και λεω μακαρι υπο την εννοια ότι θα προτιμουσα κανεις να μην εγκαταλειπει κανενα σκυλο, ειτε καθαρόαιμο είτε ημιαιμο στην τυχη του και στους δρόμους. Θα ηθελα να τους κρατανε, οχι λογω χρηματων αλλα λογω συναισθηματος, απο αγαπη. Ομως δεν κανω λαθος, ο κανονας ειναι καθολικος: "πονάμε" περισσότερο αυτο που μας κοστίζει. Φυσικα δεν αναφερομαι σε εκεινους που υιοθετησαν μια ψυχουλα απο το δρόμο ή απο καταφυγιο, αυτοι εμπίπτουν σε άλλη κατηγορία και τους βγαζω το καπέλο. Μιλω γι αόσους θελουν καθαρόοαιμο χωρις να βαλουν το χερι στην τσεπη. Τα υπολοιπα που λες για καλαμια και στεκες δεν θεωρω οτι εχουν καμια σχεση με τη συζητηση οποτε δεν τα σχολιάζω.Κανεις λαθος , τα δαλματιας αγοραστηκαν πολυ ακριβα. Και ακουω και διαβαζω για κοστος, τι εννοουμε κοστος; Την αγορα ενος σκυλου; Μια στεκα για μπιλιαρδο εχει 400ε , ενα καλαμι για ψαρεμα εχει 400ε (πιανω τα δικα μου τα χομπυ) μια σελα για ιππασια εχει απο 500ε και πανω, σιγουρα υπαρχουν και φθηνοτερα αλλα σαφως υποδιαιστερα αλλα το θεμα ειναι στην αγορα; Ισα ισα ενας που εχει χρηματα θα αγορασει το ακριβο για να κανει τη λεζαντα του και μετα στα αρχ....α του. Και δεν ισχυει μονο στα σκυλια, ισχυει σε ολα. Στον ανθρωπο ειναι , φτιαξτε ανθρωπους πρωτα που να αγαπουν τα ζωα και μετα παιρνετε και καθαροαιμα.