Ξαφνική φοβικότητα και ανάρμοστη συμπεριφορά!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ας μην είμαστε αρνητικά προκατειλημένοι!
Εγώ ελπίζω για το καλύτερο κι ελπίζω να μπει ο φίλος μας και να με επιβεβαιώσει!

Vampire

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2010
47
0
Κερκυρα
Αφου εκατσα κ διαβασα κ τις 37 σελιδες κ μου βγηκαν τα ματια ειναι η αληθεια :p Για αρχη θελω να πω ενα μεγαλο μπραβο σε οσους ασχοληθηκαν με τον Δημητρη καθοτι ο τροπος του στην αρχη ηταν αθλιος....Κατα δευτερον θα συμφωνησω στο παιζει να εχει τυψεις για κατι γιατι σε χρονο dt εγινε ευγενικος κ δεκτικος σε ΟΛΑ! Τελος ελπιζω να ειμαστε ολοι λαθος κ να περνανε τελεια χωρις προβληματα!

liajoe

Well-Known Member
Εντάξει, τί φταίει όμως?? Τί είναι αυτο που μπορει να βγαλει ενα σκυλι απο το ευχαριστο καθημερινό του πρόβλημα, και να γίνει μ@λακισμένο???
Καλησπέρα sfina :)
Δέν σε γνωρίζω, ούτε την αρχη με τον μικρό.
Αλλα΄θα ήθελα να απαντήσω στην παραπάνω ερώτηση.

Για αρχή, δεν υπάρχει μ@λακισμένος σκύλος αλλα μ@λακισμένος ιδιοκτήτης ...
σόρρυ αλλα έπρεπε να το πω :)

Τώρα η απάντηση είναι η ηλικία του.
Απο τους 7 περιπου μήνες ξεκινάει και η εφηβεία και ο σκύλος,
ενηλικιώνεται στα 3 χρόνια.

Μπορείς να δοκιμάσεις να περάσεις την ημέρα σου μαζί του
χωρίς να του δώσεις εντολές? Ήρεμα και ωραία:)

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Καλημέρα σας και πάλι λοιπόν....
Για να σας λυθουν για ακομα μια φορά οι απορίες έμπαινα τακτικα τις πρωτες μερες μετα το τελευταιο μου ποστ, και καινουργια δημοσιευση δεν εβλεπα. Ένιωθα ότι είχατε τσαντιστεί - απογοητευτεί και οτιδήποτε άλλο. Έκτοτε λοιπόν δεν ξαναμπήκα. Και αυτο γιατι πολυ απλα δεν πιστευα πως θα εχετε συμμετασχει παλι στην κουβεντα.
Χάρη, τα σενάρια που γράφεις ρε φίλε για τον εκπαιδευτη ειναι σεναρια επιστημονικής φαντασίας και προκαλούν πολύ... Κόφτο αυτό γιατι στο τελος θα παρει άλλη τροπή το θέμα και δεν το θελω καθόλου! Σε παρακαλώ άσε τον εκπαιδευτή κατά μεριά να κάνει την δουλειά του...
Lia, όπως ακριβώς τα λες ειναι.

Και για να σας ενημερώσω όπως θέλετε κιολας για τον μικρό, τα πάμε περίφημα, εξαιρουμένων μεμονομένων περιστατικών που και πάλι ίσως ήμουν φταιχτης εγώ. Δεν είναι φοβικός. Παρουσιάζει κάποιες φοβίες σε άσχετες στιγμές, που αν δεν το προσέξω γίνονται εντονότερες. Έχω μάθει πλέον όμως πως να αντιμετωπίζω αυτες τις συμπεριφορές και έτσι όσο πάνε εξαλείφονται. Θα δείξει ο χρόνος και ο εαυτος μου σε πόσο καλό σημείο θα φτάσουμε.
Νάστε όλοι καλα!
Κοπρίτισα, σταματα βρε κορίτσι μου να βλεπεις εφιάλτες πια με το κενελ.... ΔΕΝ ειναι στο κενελ πια ο σκύλος εξαιρουμένων ελάχιστων περιπτώσεων για ελάχιστες ώρες. Το έχω πει ενα σωρο φορές...
Ζιβάγκο, τον σκύλο τον έχω ακόμα και θα τον έχω για πολύ περισσότερο απο όσο φαντάζεσαι. Σε παρακαλώ μην ξαναγραψεις οτι δεν θα καταφερω να τον κρατησω γιατι πραγματικά με εξάπτεις υπερβολικά.... Και κάτι άλλο. Με βοηθήσατε όντως πολύ. Δεν νομίζω όμως πιο πολύ απο τον εκπαιδευτή. Με αυτον μιλαγα 2 φορές την ημέρα για πόση ώρα όταν είχα προβλήματα, και πήγαινα στο εκπαιδευτήριο τακτικότατα. Δεν λεω οτι δεν με βοηθήσατε, αλλα εφόσον έθειξες θέμα σύγκρισης δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Και η δική σας βοήθεια ήταν καθοριστική και του εκπαιδευτή. Αλλα όταν με βάζουν στην διαδικασία να συγκρίνω κάπως νιώθω. Γιαυτο δεν θα ήθελα να ξαναειπωθεί τέτοιοο σενάριο σύγκρισης. Και κάτι τελευταίο. Ναι εσείς είσασταν τσάμπα. Για να μιλησουμε ομως εντελώς καθαρά δεν είναι λίγα και τα ωφέλη που σας παρουσιάζονται ως εκπαιδευτές μέσα απο αυτην την σελίδα και τα λεγόμενά σας... Οπότε δεν θα μπορούσα να μην πω ότι όλα όσα λέτε εσείς οι εκπαιδευτές (κρυφοι και φανεροι) μέσα στο φορουμ δεν αποσκοπούν κάπου...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άρα λοιπόν υπάρχει βελτίωση στην σχέση σας!
Πολύ ευχάριστο αυτό!
Μήπως μπορείς να μας πεις για τις περιπτώσεις που ο σκυλάκος εξακολουθεί να εμφανίζει φοβικότητα;
Τι το προκαλεί και πως αντιδράς εσύ ώστε να το αντιμετωπίσετε;

Άσχετο , επειδή έριξα μια ματιά στα άτομα που συμμετείχαν στην συζήτηση, λιγότεροι από τους μισούς είναι επαγγελματίες εκπαιδευτές, οπότε ακόμη κι αν αυτοί έχουν κάποια υστεροβουλία, όλοι οι υπόλοιποι ασχολήθηκαν με το πρόβλημά σου χωρίς να αποσκοπούν σε κανένα απολύτως προσωπικό όφελος!

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Φοιβο, δεν θα κατσω να διερευνησω ποιος ειναι εκπαιδευτης και ποιος οχι. Σίγουρα δεν ειναι όλοι. Αλλα αυτοι που είναι έχουν έναν συγκεκριμμένο τρόπο ομιλίας και έκφρασης που πραγματικά με φέρνει σε δυσκολη θέση αρκετά συχνα... Τώρα γιατι είναι δυσκολη αυτη η θέση είναι μεγάλο θέμα...
Είναι άσχημο για όλους μας όμως όταν υπάρχει τόσο μεγάλος ανεπαγγελματισμός... Δεν θα επεκταθω περισσότερο.

Όσο για τις περιπτώσεις που ο μικρός εμφανίζει φοβίες είτε παιζω μαζι του με το σκοινι που δαγκώνει και τρελαινεται για αυτο είτε δεν του δινω σημασία. Ανάλογα την περίσταση.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όσο για τις περιπτώσεις που ο μικρός εμφανίζει φοβίες είτε παιζω μαζι του με το σκοινι που δαγκώνει και τρελαινεται για αυτο
Μια τελευταία συμβουλή (για όποιον έχει διάθεση ν' ακούσει): Μην κάνεις αυτό που περιγράφεις από πάνω. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τον σκύλο θρασύδειλο (να δαγκώνει από φόβο). Μάλιστα, θα πρέπει να μην τον ενθαρύνεις να δαγκώνει το οτιδήποτε, μέχρι να ξεπεράσει τελείως όλες τις φοβίες του (και να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για τουλάχιστον 6 μήνες, πως δεν έχει πια φοβιές).

Λόγου του ότι ο Σφίνας συνεχώς φάσκει/αντιφάσκει, και εγώ αισθάνομαι πως μας δουλεύει ή/και προσβάλλει την νοημοσύνη μας, θα αποσυρθώ από την συζήτηση...

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γω θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το πως τις αντιμετωπίζεις
Έχω ένα φοβικό σκυλάκι και προσπαθώ να βρω τρόπους να τη κάνω να ξεπεράσει κάποιες φοβίες που έχει
Βέβαια οι συνθήκες ζωής της μέχρι τώρα ήταν τελείως διαφορετικές οπότε δεν συγκρίνονται οι δύο σκύλοι,αλλά καμιά φορά μπορείς να βρεις κάτι που δεν είχες σκεφτεί
Χαίρομαι που τα πάτε καλύτερα

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Κατερίνα όπως βλέπεις παντού λάθη κανω. Το επιβεβαιώνουν συνεχως αυτοι που ξερουν κατι παραπανω απο μενα. Οποτε μαλλον δεν θες να ακουσεις το πως αντιμετωπίζω τις φοβίες του σκύλου μου.
Μπορει καποιος επιτέλους να κλειδώσει αυτο το θεμα?? Πλέον μόνο καλό δεν μου κάνει να διαβάζω τα όσα γράφονται...
Δεν ξερω πλεον αν οι φοβίες του σκύλου μου προέρχονται απο το συνεχές και μεγάλο άγχος του να ειμαι καλός "πατέρας". Αν θελετε πλεον να βοηθήσετε απλά αγνοήστε το θεμα αυτό ή ας κλειδώσει κάποιος το θεμα να τελειώνουμε...
Και για πολοστή φορά σας ευχαριστώ πραγματικά όλους. Αλλά όχι άλλο κράξιμο ρε παιδιά... Έλεος.... Κάντε και καμια άλλη δουλειά....
Γεια σας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπορει καποιος επιτέλους να κλειδώσει αυτο το θεμα?? Πλέον μόνο καλό δεν μου κάνει να διαβάζω τα όσα γράφονται...
Mα το θέμα έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να είναι για να το διαβάσεις εσύ. Για άλλους γράφουμε. Το οτι το ξεκίνησες δε σημαίνει οτι απευθυνόμαστε μόνο σε σένα.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
η γνωμη μου ειναι οτι κανεις μεσω ενος φορουμ δεν μπορει να σε βοηθησει περισσοτερο απο εναν εκπαιδευτη που τουλαχιστον εχει δει τον σκυλο απο κοντα και μπορει να συμπερανει αν αυτα που ο σφινας εχει καταλαβει για τον σκυλο του ισχυουν ή οχι και μπορει να κρινει πως πρεπει να δουλεψει ο σφινας με τον σκυλο του

και το σημαντικοτερο απο κοντα μπορει να δειξει στον σφινα πως να χειρειζεται τον σκυλο

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ναι κοπριτη γιαυτο βαζετε στοιχηματα με τόσο περίτεχνο τρόπο για το τι μπορεί να κάνει ο σκυλος εγω και η γυναικα μου αυτη τη στιγμη....
Τι να πω...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Νομίζω οτι μετά απο 37 σελίδες σοβαρής προσπάθειας και ιδιαίτερης αυτοσυγκράτησης, δικαιούμαστε και μια σελίδα στοιχημάτων.

Οφ τοπικ: Είναι άραγε αυτό το μακρύτερο νήμα του φόρουμ?

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
O Dutch σκοτώθηκε απο μηχανη.
Τον ειχα στην βεραντα και ειχα φυγει για βραδυνη δουλεια, πήδηξε απο τον 2ο οροφο οπου ηταν και εφυγε μακρια. Εφτασε σε εναν δρομο και τον πατησε μηχανη στο κεφαλι. Όλο αυτο απο κατι βεγκαλικα που εριχναν πιο πανω απο το σπιτι μου...
Το απογευμα απολαυσαμε την τελευταια μας βολτα. Τα τελευταια μας παιχνιδια....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν συμμετείχα στο θέμα αλλά το παρακολουθούσα με ενδιαφέρον... Λυπάμαι πολύ!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
That's sad sfinas :(

Αν περάσω δρόμο και με χτυπήσουν φταίει ο οδηγός αυτοκινήτου.
Αν περάσει σκύλος-γάτα και το χτυπήσουν μπορεί να βρεις το δίκιο σου?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97