Νταίζη!

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
74
25
52
Υπάρχουν υγρά μαντηλάκια που να μην είναι τα απλά αρωματικά, αλλά αντισηπτικά? Είδα κάποια ιταλικά ότι υπάρχουν με πανθενόλη που δρα ως αντισηπτικό. Δεν είναι ευρέως διαδεδομένα όμως και φοβάμαι για δερματίτιδες.. Υπάρχει άλλος τρόπος?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.570
833
Ξεσσαλονικη!!!
Υπάρχουν υγρά μαντηλάκια που να μην είναι τα απλά αρωματικά, αλλά αντισηπτικά? Είδα κάποια ιταλικά ότι υπάρχουν με πανθενόλη που δρα ως αντισηπτικό. Δεν είναι ευρέως διαδεδομένα όμως και φοβάμαι για δερματίτιδες.. Υπάρχει άλλος τρόπος?
Υπάρχουν μαντιλάκια με χλωρεξινιδη στα πετ σοπ.
Πωλείται και χωρια σαν χημικό.
Σε πιο απλή διαδικασία,πάρτε πανακια μικρό ινών με λίγο μηλόξυδο και καθαρίστε το ζώο.Παρολα αυτά θα ξαναπώ,αν δεν είναι κάτι το οποίο σας αρέσει να συμβαίνει,κόψτε την συμπεριφορά.

• Like
Reactions: marytherion

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
74
25
52
Υπάρχουν μαντιλάκια με χλωρεξινιδη στα πετ σοπ.
Πωλείται και χωρια σαν χημικό.
Σε πιο απλή διαδικασία,πάρτε πανακια μικρό ινών με λίγο μηλόξυδο και καθαρίστε το ζώο.Παρολα αυτά θα ξαναπώ,αν δεν είναι κάτι το οποίο σας αρέσει να συμβαίνει,κόψτε την συμπεριφορά.
Ευχαριστώ!
Εχω ήδη μηλόξιδο και του βάζω στα πατουσάκια όταν βγαίνει βεράντα. Η χλωρεξιδίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή 3 φορές την ημέρα στις πατούσες του άφοβα?

Θέλω να είναι στον καναπέ. Αν δεν είναι εκεί να τον χαϊδεύω και να παίζουμε... πώς θα γίνει αλλιώς? Είναι μικρός ακόμη και το έχει ανάγκη.
Εχω υποχωρήσει σε πλείστα πράγματα που παλιότερα μου φάνταζαν αδιανόητα. Ωστόσο ακόμη υπάρχουν ενδοιασμοί σε κάποια βασικά και αυτό θα χειροτερέψει βγαίνοντας εκτός σπιτιού!
Απλά δεν μου αρέσει που σκαρφαλώνει στον πάγκο της κουζίνας ή στο κρεβάτι.... Αυτά θέλω να τα απαγορέψω αλλά μάλλον θα δυσκολευτούμε να τον εκπαιδεύσουμε επιλεκτικά... ναι στον καναπέ, όχι στο κρεβάτι ή πάγκο.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
305
290
KORYDALLOS
συνέπεια θέλει σαφώς! το όχι να είναι μόνιμο χωρίς υποχωρήσεις! εμένα άσε μου πήρε τον αέρα! και δεν ανεβαίνει απλώς στο κρεββάτι ,κάνει κατάδυση κάτω απο κουβερτοπαπλώματα αφού απορούμε πώς αναπνέει! οταν αλλάζω καθαρά σεντόνια με πιάνει το αυστηρό μου ,κάποιες φορές τη δένω με λουράκι στο κρεββάτι της γιατι μετά από λίγο ξανανεβαίνει! την ξαναβάζω και ξανά μανά! τι κουβέρτες της βάζω ,τι την κουκουλώνω,καμια φορά πιάνει και αποκοιμιέται αλλά ο νους της είναι στο κρεββάτι κολλητά μου κατά προτίμηση! προσπαθώ να μένει στην άκρη του κρεββατιού τουλάχιστον αλλά μπά η πονήρω! μόνο με την πολύ ζέστη το κόβει το χούι αλλά όχι πάντα! είναι πεισματάρα πολύ! παλιά έφτιαχνα αραιό διάλυμα με dettol και την περνούσα με στυμένο βαμβακερό πανάκι ,αλλά τώρα προτιμάμε σαπούνισμα πόδια ,κοιλίτσα και πωπό με σπιτικό σαπούνι το οποίο ευτυχώς δεν της έχει φέρει αλλεργίες κλπ με σαπούνι πλέον της κάνω και γενικό μπάνιο αντί με σκυλοσαμπουάν και όχι συχνο ολόσωμο εννοείται!

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
74
25
52
συνέπεια θέλει σαφώς! το όχι να είναι μόνιμο χωρίς υποχωρήσεις! εμένα άσε μου πήρε τον αέρα! και δεν ανεβαίνει απλώς στο κρεββάτι ,κάνει κατάδυση κάτω απο κουβερτοπαπλώματα αφού απορούμε πώς αναπνέει! οταν αλλάζω καθαρά σεντόνια με πιάνει το αυστηρό μου ,κάποιες φορές τη δένω με λουράκι στο κρεββάτι της γιατι μετά από λίγο ξανανεβαίνει! την ξαναβάζω και ξανά μανά! τι κουβέρτες της βάζω ,τι την κουκουλώνω,καμια φορά πιάνει και αποκοιμιέται αλλά ο νους της είναι στο κρεββάτι κολλητά μου κατά προτίμηση! προσπαθώ να μένει στην άκρη του κρεββατιού τουλάχιστον αλλά μπά η πονήρω! μόνο με την πολύ ζέστη το κόβει το χούι αλλά όχι πάντα! είναι πεισματάρα πολύ! παλιά έφτιαχνα αραιό διάλυμα με dettol και την περνούσα με στυμένο βαμβακερό πανάκι ,αλλά τώρα προτιμάμε σαπούνισμα πόδια ,κοιλίτσα και πωπό με σπιτικό σαπούνι το οποίο ευτυχώς δεν της έχει φέρει αλλεργίες κλπ με σαπούνι πλέον της κάνω και γενικό μπάνιο αντί με σκυλοσαμπουάν και όχι συχνο ολόσωμο εννοείται!
Τί εννοειτε "σπιτικο σαπουνι";;

Το πρασινο σαπουνι κανει;;

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
305
290
KORYDALLOS
Το πράσινο σαπούνι,λευκό τύπου μασσαλίας ,το σαπούνι που φτιάχνω στο σπίτι ,θεωρούνται αγνότερα απο τα αρωματικά! στη Νταίζη δεν εχει προκαλέσει κάτι ,κνησμό,αλλεργίες κλπ και λαμπει το τρίχωμά της ,αφού με ρωτάνε αν την έχω περάσει με βερνίκι ! στο πεκινουά που είχα όμως με το μακρύ μαλλάκι σίγουρα θα το απέφευγα να πω την αλήθεια! μη σε πάρω στο λαιμό μου όμως μηλόξυδο αραιωμένο όπως σου έγραψαν παραπάνω είναι προτιμώτερο για καθημερινη υγειινή .

• Like
Reactions: Koutavomama

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.570
833
Ξεσσαλονικη!!!
Από βασική υπακοή ξέρει κάτι;
Κάντε της ασκήσεις και μετά σαν εντολή ας μάθει τον καναπέ,πότε με δική της πρωτοβουλία.Οταν ανεβαίνει ,απλά θα την κατεβάζετε και θα της λέτε «όχι».
Θα κουραστείτε λίγο,αλλά αν το κάνετε με συνέπεια,θα πιάσει.

• Like
Reactions: marytherion

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.290
Μέλη
20.057
Νεότερο μέλος
gioxatz