Νομοτυπία ή συμφέρον;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Αυτό δεν είναι όμως κριτήριο, για το τι οφείλουμε εμείς να κάνουμε έτσι;
Κάτι τέτοιες θεωρίες, μας έχουν φτάσει εδώ, σήμερα.

Πάντως η εξέλιξη του θέματος είναι κάπως εκτός φόρουμ. Αν δεν καταφέρετε να μην επεκταθεί άλλο σε πολιτικο-φορολογικά παρακλάδια, θα πρέπει να κλειδωθεί.
Άλλα μας έφεραν εδώ...αλλά επειδή δε τα βλέπουμε γι'αυτό και δε πρόκειτε να αλλάξουμε....αντί να δούμε το δάσος κοιτάμε το δέντρο ανέκαθεν σε αυτό τον τόπο....ας κλειδωθεί καλύτερα γιατί μας βλέπω να πλακωνόμαστε για τις "θεωρίες"...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Επι των σκυλων λοιπον θα προτιμησω το συμφερον μου, συγνωμη κιολας. Οταν εχω να ταισω τα αδεσποτα
η πρεπει να εχω αμπουλες για να τους βαλω κτλ σαφεστατα θα με ενδιεφερε να τα βρω σε καλυτερη τιμη κ ας μην
παρω αποδειξη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
...ή ακόμη καλύτερα από το κλείδωμα, να περιοριστούμε σε...σκυλίσιες θεωρίες ;)

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Θα εξηξηθω με ενα πολυ απλο παραδειγμα
Μεγαλο σουβλατζιδικο της περιοχης σουβλακι 2.30 με αποδειξη 2.10 χωρις (για γελια η για κλαματα)
Σουβλατζιδικο της γειτονιας 1.90 με αποδειξη.

Οποτε με το να αγοραζεις χωρις αποδειξη
α)και βοηθας τον καθε κερατα να φοροδιαφευγει οπου πλεον επειδη τα λεφτα πρεπει να μαζευτουν θα την πληρωσουν οι νομιμοι περισσοτερο
β) φερνεις σε δυσκολη θεση και τον νομιμο επαγγελματια που προσπαθει να επιβιωσει . Ψαξε και βρες καπου φθηνοτερα την τροφη που θελεις

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Αλλο η ευθανασια που εχεις να κανεις με μια ζωη και μια αποφαση ζωης.
Και αλλο να πληρωσεις το φπα η να μην το πληρωσεις μαν.
Μιλαω μονο για το συμβαν , αν και πολλες φορες θα ηθελα να κανω το ευκολο , η ψηφος μου παει προς το σωστο.

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
αν κατάλαβα καλά, στο έδωσε χωρίς ΦΠΑ κι έτσι βγήκε ο φθηνότερος της αγοράς...

δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί λες ότι αυτός δεν πληρώνει φόρο? αφού τον έκοψε απ' αυτά που θα του έδινες εσύ!

άρα ο φόρος που θα πλήρωνε ο "πετσοπας", τελικά βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην τσέπη την δικη σου. άρα λοιπόν δεν μπορούμε μετά να λέμε γιατί αυτός δεν πληρώνει φόρο όταν ο φόρος που θα πλήρωνε αυτός βρίσκεται στην τσέπη μας...

επίσης, οποιος έχει ασχοληθεί με τέτοιου είδους εμπόριο, γνωρίζει ότι οι τροφές έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό κέρδους. καμια σχέση με ρούχα κλπ που βλέπεις ότι κάνουν 50-60 % έκπτωση και ακόμα και τότε έχουν κέρδος. αν λοιπόν στο δώσει στην φθηνότερη τιμή της αγοράς με απόδειξη, θα καταλήγει να δουλεύει για τα έξοδα του, για την εφορία, και για να κάνει τζίρο στην μπελκάντο.

είναι στο χέρι του κάθε ένα, και πρέπει να ζητάμε απόδειξη.

και για να μην λέμε τα ίδια, ότι λέει ο smike εδώ...

Οποτε με το να αγοραζεις χωρις αποδειξη
α)και βοηθας τον καθε κερατα να φοροδιαφευγει οπου πλεον επειδη τα λεφτα πρεπει να μαζευτουν θα την πληρωσουν οι νομιμοι περισσοτερο
β) φερνεις σε δυσκολη θεση και τον νομιμο επαγγελματια που προσπαθει να επιβιωσει . Ψαξε και βρες καπου φθηνοτερα την τροφη που θελεις

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πολύ ωραίο post,το διάβασα ευχάριστα κ είχε πολύ περιγραφικές εικόνες μέσα..

Επί του θέματος τώρα ..όσοι νομίζετε ότι "τέτοιες πρακτικές μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση"(χρησιμοποιώ φράση που ήδη αναφέρθηκε),λυπάμαι αλλά ... θα πρέπει να κλείσετε τις τηλεοράσεις σας κ να αρχίσετε να σκέφτεστε ...
Όταν ένα ανάλγητο κ διεφθαρμένο καθεστώς καταφέρνει να γεμίσει τον κόσμο με τύψεις,επειδή δεν πλήρωσε το εξοργιστικό ΦΠΑ κ δήθεν αυτός είναι ο λόγος που έχουμε κατρακυλήσει σαν χώρα,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας!

Ας το δούμε θεωρητικά ..για να ισχύει το παραπάνω,σημαίνει οτι ο κρατικός μηχανισμός σε όλους τους άλλους τομείς είναι απόλυτα αξιοκρατικός και λειτουργεί πραγματικά για το συμφέρον του ελληνικού λαού,με απόλυτη διαφάνεια.Σε αυτήν την περίπτωση η μη απόδοση του ΦΠΑ πράγματι,είναι εγκληματική γιατί ουσιαστικά κλέβεις τον ίδιο τον λαό σου,τον συνάνθρωπό σου,τον γείτονα σου κλπ

Είναι τέτοια η περίπτωση της σύγχρονης Ελλάδος όμως?Έχουμε δηλαδή ένα απόλυτα ηθικό πολιτικό σύστημα κ απλά εμείς οι πολίτες είμαστε οι ανήθικοι που δεν αποδίδουμε ΦΠΑ?

Συγχωρέστε μου την κυνικότητα αλλά ΟΧΙ,δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτόν που δεν αποδίδει το ΦΠΑ σε ένα διεφθαρμένο κράτος κ προσπαθεί να επιβιώσει!
Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον γέρο πατέρα που φυλάει κατουρημένες ποδιές για να βάλει το γιο του στο δημόσιο αφού αυτό πλέον ισούται με την επιβίωση του γιού του...

Δεν χρωστάω,δεν έκλεψα και σίγουρα ο ΦΠΑ που αποδίδω δεν έρχεται πίσω σε εμένα στα αγαθά που πρέπει να απολαμβάνω!

Σε ανθρώπους που συμπαθώ κ έχω σχέσεις δούναι κ λαβείν(pet shop - οδοντιάτρο κλπ),δεν δέχομαι εγώ να τους πάρω απόδειξη κ ας προσφέρονται οι ίδιοι ... Για ποιο λόγο η οδοντίατρός μου να φορολογείται με 44%?
Οι γονείς της ζούνε στην επαρχεία και την έστειλαν να σπουδάσει στην Αθήνα με κόπο,θυσίες,λεφτά ώστε να γίνει μια αξιόλογος επιστήμων όπως κ έγινε!Δουλεύει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9-10 το βράδυ και αξίζει και το τελευταίο cent από αυτά που κερδίζει..
Για ποιο λόγο το κράτος σε τέτοιους εξαίρετους επαγγελματίες να ληστεύει ουσιαστικά τον κόπο τους κ την κούρασή τους κ να παίρνει το 40% σαν ένας νομότυπος νταβατζής?

Για να μην μακρυγορώ,έκανες πολύ καλά που δεν πήρες απόδειξη κ δεν θεωρώ ούτε εσένα ούτε τον επαγγελματία ότι κλέψατε εμένα προσωπικά,όπως θέλει να μας κάνει το καθεστώς της ρεμούλας να πιστέψουμε!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Nfeel πραγματικά δε θα μπορούσες να εκφράσεις καλύτερα αυτά που σκεφτόμουν!Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου και γι'αυτο είπα πως κοιτώντας το δέντρο χάνουμε το δάσος..

Sent from my iPhone using Tapatalk

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
nfeel τα εχεις μπλεξει λιγακι...
Δεν μιλαμε για το κρατος μιλαμε για τους συμπολιτες σου.
Ο κανακαρης του μπαρμπα που μπανει στο δημοσιο παραγκωνιζει εναν καλυτερο που εχει σπουδασει περισσοτερο η εχει πχ προβλημα υγειας .
Ο οδοντατρος που δεν κοβει αποδειξη αδικει και τον αλλο οδοντατρο που κοβει .
ο πετσοπας που δεν κοβει αποδειξη αδικει τον αλλο πετσοπα που κοβει.
Οταν εξυπηρετειται ο "γνωστος" ενας "αγνωστος " παραγκωνιζεται

Δηλαδη εγω αν μπω σπιτι σου και σε κλεψω θα σου πω " καλα τοσα πληρωνεις στην εφορια , αυτα που σου πηρα σε νοιαξανε ???" :)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ξαναδιάβασε το post μου.Ο κανακάρης του μπαμπά δεν τρώει την θέση από αυτόν που πραγματικά την αξίζει γιατί αυτός που την αξίζει δεν θα έμπαινε ποτέ,η τουλάχιστον θα έχει τις μικρότερες πιθανότητες να μπει!

Επίσης,εξηγησέ μου πρακτικά πως ένας που δεν αποδίδει αδικεί κάποιον που αποδίδει!

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
πριν μιλησα για ευθανασια ,που φυσικα δεν ειναι το ιδιο,αλλα το ναι η οχι εκει,εχει κ αλλους παραμετρους ,οπως εχει κ αυτο το θεμα.
εκει εξω υπαρχουν κ λαμογια,που την παλευουν δεν την παλευουν οικονομικα,δεν κοβουν αποδειξεις.δεν θελω να δικαιολογησω κανεναν,απλα σε ενα κρατος που θεωρει οτι κλεβεις,για να επιβιωσεις καποιες φορες,ισως χρειαστει να το κανεις.αν μια επιχειρηση που εχεις ριξει αιμα,κλαμα,στεναχωρια,εχουν πεσει μαλλια,εχεις πατησει εγωισμο κ ολα αυτα τα καλουδια,κινδυνευει να κλεισει κ να την χασεις,ισως ξεκινησεις να μην κοβεις αποδειξεις...σε αυτη τη χωρα,ειναι σαν να μην θελουν την επιχειρηματικοτητα....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
για βαλτε απλα στην σκεψη σας κι αυτον που εχει - ειχε μηνιαια και σταθερα κανα 1000ευρω κρατησεις απο τον μισθο του...
δειτε και την δικη του πλευρα...
για ποια, συνταξη, ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη... κρατικες παροχες ευρυτερα?

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Οποιος δεν ζηταει αποδειξεις , λειτουργει εις βαρος του συνολου.
Δεν μιλαω για κρατη και κομματα , μιλαω για την ηθικη σταση ζωης απεναντι στην καθημερινοτητα μας.
Οποιος συμφωνει να ''κλεβει'' το ''κρατος'' η τον συνανθρωπο του , συντελει σε μια νοοτροπια αρπαχτης και ζαμανφουνισμου.
Ναι δεν ειναι δικαιο να κλεινουν και να ερημωνουν επιχειρησεις στημενες με τοσο κοπο , ουτε ο γιατρος να τρωει φορο 44%.
Αλλα η λυση δεν ειναι -δεν κοβω αποδειξεις-.Εκει χανουμε το δεντρο και το δασος σε λιγο καιρο.

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Ξαναδιάβασε το post μου.Ο κανακάρης του μπαμπά δεν τρώει την θέση από αυτόν που πραγματικά την αξίζει γιατί αυτός που την αξίζει δεν θα έμπαινε ποτέ,η τουλάχιστον θα έχει τις μικρότερες πιθανότητες να μπει!

Επίσης,εξηγησέ μου πρακτικά πως ένας που δεν αποδίδει αδικεί κάποιον που αποδίδει!
Για το πρωτο δεν το καταλαβα .

Για το δευτερο ειναι πολυ απλο και απορω πως δεν το καταλαβαινεις
Πχ εμπορος Α πουλαει την οριτζεν με αποδειξη 70Ε
Εμπορος Β πουλαει την οριτζεν 75 με αποδειξη 60 χωρις
Εσυ πας και την παιρνεις απο τον Β χωρις αποδειξη οποτε ο Α χανει τον πελατη θελοντας να παραμεινει νομοταγης .
Οποτε ο Α κλεινει αφου δεν εχει πελατεια και χρωστα στην εφορια.
Ο Β δεν κλεινει αφου εχει πελατεια και παιρνει και επιστροφη απο την εφορια γιατι εχει μικρο δηλωτεο εισοδημα.

Μονο σε εμενα ειναι αυτο προφανες????
Α και την τηλεοραση την εχω χωρις κεραια για 4 χρονια...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
το τραβηξατε λιγο το θεμα ,αν και εδω μεσα και σε λιγες γραμμες δεν νομιζω οτι θα λυθει το προβλημα της φορολογιας , αν και η γνωμη μου ειναι οτι δεν παιζεται στο αν κοψεις αποδειξη η οχι ,η βιωσιμοτητα της καθε επιχειρησης ,ειναι η τεραστια φορολογια απο το κρατος, αν δεν κανω λαθος , τωρα οπως το ξαναειπα εγω την τσεπη μου θα κοιταξω και αν δεν μου κοψει αποδειξη με καλυτερη τιμη δεν θα πω και οχι

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Για το δευτερο ειναι πολυ απλο και απορω πως δεν το καταλαβαινεις
Εσυ πας και την παιρνεις απο τον Β χωρις αποδειξη οποτε ο Α χανει τον πελατη θελοντας να παραμεινει νομοταγης .
Ο Β δεν κλεινει αφου εχει πελατεια και παιρνει και επιστροφη απο την εφορια γιατι εχει μικρο δηλωτεο εισοδημα.

Μονο σε εμενα ειναι αυτο προφανες????
Α και την τηλεοραση την εχω χωρις κεραια για 4 χρονια...
Αυτό που περιγράφεις είναι ένα σενάριο που μου θυμίζει την θεωρία του φαινομένου της πεταλούδας με πολλές υποθέσεις μέσα..
Στην απόδοση του ΦΠΑ δύο είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται,εσύ που αποδίδεις και το κράτος που λαμβάνει..
Άρα,ακόμα αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Είναι σαν να μου λες οτι τα χωριά κ οι κοινότητες που μαζεύονται κ αποφασίζουν να μην πληρώσουν το χαράτσι στην ΔΕΗ το κάνουν εις βάρος δικό μου που θα το πληρώσω!Όχι,αυτοί έχουν "balls" όπως λέμε στη νεοελληνική κ εγώ είμαι απλά ένας συμβιβασμένος πρόθυμος να πληρώσω οποιοδήποτε κεφαλικό φόρο μου φορτώσει το κράτος.
Plain and simple ..

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Για ποιο φαινομενο της πεταλουδας μιλας?? Που κανω υποθεσεις????
Στο οτι ο εσυ θα αγορασεις απο αυτον που δεν κοβει για να γλιτωσεις λεφτα???

Πιστεψε με ελευθερος επαγγελματιας ειμαι και ξερω απο φπα και απο φορους . Αν καποιος δεν κοβει αποδειξη δεν ειναι ΜΟΝΟ το ΦΠΑ ειναι οτι ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ τα πραγματικα του ΕΣΟΔΑ οποτε φοροδιαφευγει.
Δυστηχως δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα.

Τελως παντων , ο καθενας εχει την ευθυνη των πραξεων του.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Για το δευτερο ειναι πολυ απλο και απορω πως δεν το καταλαβαινεις
...και το Βιβλίο Αγορών του? τι θα γράφει?
ή το Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων?
ή οι απογραφές της Αποθήκης του (αν είναι στοιχειωδώς μεγαλούτσικη εταιρεία)?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ