Πολύ ωραίο post,το διάβασα ευχάριστα κ είχε πολύ περιγραφικές εικόνες μέσα..
Επί του θέματος τώρα ..όσοι νομίζετε ότι "τέτοιες πρακτικές μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση"(χρησιμοποιώ φράση που ήδη αναφέρθηκε),λυπάμαι αλλά ... θα πρέπει να κλείσετε τις τηλεοράσεις σας κ να αρχίσετε να σκέφτεστε ...
Όταν ένα ανάλγητο κ διεφθαρμένο καθεστώς καταφέρνει να γεμίσει τον κόσμο με τύψεις,επειδή δεν πλήρωσε το εξοργιστικό ΦΠΑ κ δήθεν αυτός είναι ο λόγος που έχουμε κατρακυλήσει σαν χώρα,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας!
Ας το δούμε θεωρητικά ..για να ισχύει το παραπάνω,σημαίνει οτι ο κρατικός μηχανισμός σε όλους τους άλλους τομείς είναι απόλυτα αξιοκρατικός και λειτουργεί πραγματικά για το συμφέρον του ελληνικού λαού,με απόλυτη διαφάνεια.Σε αυτήν την περίπτωση η μη απόδοση του ΦΠΑ πράγματι,είναι εγκληματική γιατί ουσιαστικά κλέβεις τον ίδιο τον λαό σου,τον συνάνθρωπό σου,τον γείτονα σου κλπ
Είναι τέτοια η περίπτωση της σύγχρονης Ελλάδος όμως?Έχουμε δηλαδή ένα απόλυτα ηθικό πολιτικό σύστημα κ απλά εμείς οι πολίτες είμαστε οι ανήθικοι που δεν αποδίδουμε ΦΠΑ?
Συγχωρέστε μου την κυνικότητα αλλά ΟΧΙ,δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτόν που δεν αποδίδει το ΦΠΑ σε ένα διεφθαρμένο κράτος κ προσπαθεί να επιβιώσει!
Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον γέρο πατέρα που φυλάει κατουρημένες ποδιές για να βάλει το γιο του στο δημόσιο αφού αυτό πλέον ισούται με την επιβίωση του γιού του...
Δεν χρωστάω,δεν έκλεψα και σίγουρα ο ΦΠΑ που αποδίδω δεν έρχεται πίσω σε εμένα στα αγαθά που πρέπει να απολαμβάνω!
Σε ανθρώπους που συμπαθώ κ έχω σχέσεις δούναι κ λαβείν(pet shop - οδοντιάτρο κλπ),δεν δέχομαι εγώ να τους πάρω απόδειξη κ ας προσφέρονται οι ίδιοι ... Για ποιο λόγο η οδοντίατρός μου να φορολογείται με 44%?
Οι γονείς της ζούνε στην επαρχεία και την έστειλαν να σπουδάσει στην Αθήνα με κόπο,θυσίες,λεφτά ώστε να γίνει μια αξιόλογος επιστήμων όπως κ έγινε!Δουλεύει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9-10 το βράδυ και αξίζει και το τελευταίο cent από αυτά που κερδίζει..
Για ποιο λόγο το κράτος σε τέτοιους εξαίρετους επαγγελματίες να ληστεύει ουσιαστικά τον κόπο τους κ την κούρασή τους κ να παίρνει το 40% σαν ένας νομότυπος νταβατζής?
Για να μην μακρυγορώ,έκανες πολύ καλά που δεν πήρες απόδειξη κ δεν θεωρώ ούτε εσένα ούτε τον επαγγελματία ότι κλέψατε εμένα προσωπικά,όπως θέλει να μας κάνει το καθεστώς της ρεμούλας να πιστέψουμε!