Νομιμος ή οχι ο σκυλος φυλακας;

Status
Κλειδωμένο θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ας ξαναδώσουμε λίγο τα highlights του θέματος "ταμπέλα".

Επειδή την έχω κάνει την συζήτηση εκτενώς, με άνθρωπο που είναι η δουλειά του, να εκπαιδεύει σκυλιά για φύλαξη και που το έχει ψάξει και το ψάχνει όσο μπορεί.

Αν λοιπόν και τα 'χουμε ξαναπεί και σε άλλα θέματα...

Μια προειδοποιητική ταμπέλα, μπορεί να συνηγορήσει υπέρ μας, μπορεί και όχι.
Το πιθανότερο είναι, να είναι από αδιάφορη ως προς την έκβαση του δικαστικού αποτελέσματος, έως αρνητική. Κι αυτό γιατί:

α) δεν την επιβάλλει κανένας νόμος [και θα παρακαλέσω αν κάποιος, κάπου, έχει βρει κάποια διάταξη που να δίνει ελαφρυντικά στον ιδιοκτήτη/θύμα, λόγω ύπαρξης τέτοιας ταμπέλας, να μας την παραθέση]

β) αν ο θύτης, δεν έχει εισβάλλει από την κύρια είσοδο και άρα δεν την έχει δει, τι νόημα έχει;
αν ο θύτης, είναι Ελληνας και η ταμπέλα είναι γραμμένη στα κινέζικα, τι νόημα έχει;

γ) και σημαντικότερον, για να μην ξεχνιόμαστε...

αυτή η ταμπέλα για παράδειγμα τι μας λέει..."εισέρχεσθαι με δική σας ευθύνη"...γιατί; τι σημαίνει αυτό;

Οτι μέσα στο σπίτι μας, έχουμε έναν σκύλο τι; ανεκπαίδευτο; ανεξέλεγκτο; επικίνδυνο;
Αρα...ποιός είναι υπόλογος; Αυτός που θα μπει για τον οποιοδήποτε λόγο ή εμείς που τον έχουμε κάνει έτσι ή τον έχουμε αφήσει να γίνει έτσι; Και αν τον έχουμε κάνει εσκεμμένα έτσι, έχουμε διαπράξει εμείς στο τέλος έγκλημα, γιατί βάση νόμου, απαγορεύεται να εκπαιδεύεις σκύλο γι'αυτό τον σκοπό. Οπως στο δια ταύτα και αυτό πρέπει να μας μείνει, απαγορεύεται να κατέχουμε όπλο και να το έχουμε κρυμμένο στο σπίτι μας και να το χρησιμοποιήσουμε σε ώρα ανάγκης. Το ίδιο βέβαια όπλο συχνά-πυκνά, βρίσκουν κατά λάθος τα παιδιά μας, και τότε μας δείχνουν και οι τηλεοράσεις.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να ξέρετε, είναι ότι...εννοείται πως όλοι μας αισθανόμαστε καλύτερα με έναν σκύλο στο σπίτι μας. Οπως και να το κάνεις λειτουργεί αποτρεπτικά, ακόμη και το μικρότερο φωνακλάδικο σκυλάκι συναγερμός. Και σίγουρα θα νοιώθουν ακόμη καλύτερα, όσοι είναι με σκυλιά εκπαιδευμένα που να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις. Ομως, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το διαφημίζεις στον οποιοδήποτε έχεις απέναντί σου και σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Μια ταμπέλα λοιπόν, ελπίζεις και εύχεσαι, να στείλει τον κλέφτη σε άλλο σπίτι. Γιατί αν αποφασίσει να την αγνοήσει, τότε τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα και εξαρτώνται από πάρα πολλές παραμέτρους.

Η ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου του θέματος, είναι...όχι.
Δεν είναι νόμιμη η κατοχή σκύλου φύλακα, αν είσαι απλώς πολίτης και δεν ανήκεις στις ένοπλες δυνάμεις.

Εννοείται πως κι εγώ εύχομαι, αν ποτέ χρειαστεί, τα σκυλιά μου να...διώξουν, τον κλέφτη.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Δηλαδη Mareco υπαρχει νομος που λεει οτι απαγορευεται να εχεις σκυλο φυλακα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Απαγορεύεται αυτή η εκπαίδευση, αν το σκυλί δεν ανήκει στις ειδικές δυνάμεις.
Θεωρείται όπλο και ως γνωστόν, η οπλοκατοχή απαγορεύεται για μας τους κοινούς θνητούς.

Μην με ρωτήσεις στην συνέχεια, γιατί τότε όλοι τα εκπαιδεύουν γι'αυτόν τον λόγο;
Δεν υπάρχει απάντηση που να πατάει σε νομότυπα σκαλοπάτια.

Σε καμμία περίπτωση, δεν ξεστομίζεις σ'ένα ενδεχόμενο δικαστήριο, ότι ο σκύλος σου έχει εκπαιδευτεί ειδικά, για να λειτουργεί έτσι.

Την πάτησες.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Νομος που να απαγορευει την κατοχη σκυλου φυλακα ομως δεν υπαρχει εκτος και αν κανω λαθος.
Οποτε που ειναι το μη νομιμο?
Σαφως και καποιος δεν θα αναφερει οτι εχει εκπαιδευσει το σκυλο του.
Επιπλεον σκυλοι φυλακες δεν ειναι μονο τα εκπαιδευμενα σκυλια!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν το θέτεις έτσι, αν το σκυλί σου δεν διώξει μόνο με την αγριοφωνάρα του τον κακοποιό και προβεί σε περαιτέρω καταστάσεις, στα μάτια του Νόμου είσαι 100% υπεύθυνος, υπόλογος, παράνομος. Είσαι υποχρεωμένος να έχεις τον πλήρη έλεγχο του σκύλου σου, ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Αυτό που λέμε, τόσες σελίδες τώρα.

Μην με κάνεις να σου παραθέσω τον Νόμο [αν ψάξεις θα το βρεις δηλαδή] γιατί είναι πρωί ακόμη...

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
435
53
Β.Α Αττική
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι....
δεν είναι εκπαιδευμένος ο σκύλος και δαγκώνει τον εισβολές, τότε τι;
Θα κατηγορηθώ επειδή ο σκύλος μου δάγκωσε τον κλέφτη μέσα στο σπίτι μου;

Δεν πάμε καθόλου καλά!

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Αν το θέτεις έτσι, αν το σκυλί σου δεν διώξει μόνο με την αγριοφωνάρα του τον κακοποιό και προβεί σε περαιτέρω καταστάσεις, στα μάτια του Νόμου είσαι 100% υπεύθυνος, υπόλογος, παράνομος. Είσαι υποχρεωμένος να έχεις τον πλήρη έλεγχο του σκύλου σου, ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Αυτό που λέμε, τόσες σελίδες τώρα.

Μην με κάνεις να σου παραθέσω τον Νόμο [αν ψάξεις θα το βρεις δηλαδή] γιατί είναι πρωί ακόμη...
Αλλο προσπαθω να σου πω.
Αν για παραδειγμα το ερωτημα ηταν "ειναι νομιμο να εκπαιδευσουμε το σκυλο μας στη φυλαξη οντας ιδιωτες?" θα συμφωνουσα 100% με αυτο που λες.
Ομως μπορει να εχεις φυλες με ανεπτυγμενο ενστικτο φυλαξης χωρις εκπαιδευση οποτε κανεις δεν μπορει να σε κατηγορησει για οτιδηποτε! Εκτος αν καποιες φυλες στο μελλον απαγορευτουν οπως στο εξωτερικο.
Το υπευθυνος/υπολογος ισχυει.
Το παρανομος λογικα θα το κρινουν αλλου, ετσι δεν ειναι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Θα κατηγορηθώ επειδή ο σκύλος μου δάγκωσε τον κλέφτη μέσα στο σπίτι μου;
Νομίζω ότι έχει αναλυθεί εκτενώς σε όλα τα προηγούμενα ποστ, ότι ναι, βάση νόμου αυτό θα συμβεί.
Ολα τα υπόλοιπα, καθώς και η τελική έκβαση, μόνο εικασίες και ευσεβείς πόθοι, μπορεί να θεωρηθούν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το υπευθυνος/υπολογος ισχυει.
Το παρανομος λογικα θα το κρινουν αλλου, ετσι δεν ειναι?
Μα βέβαια.
Είσαι υπεύθυνος, γιατί δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο του σκύλου σου, είτε είναι τσιουάουα, είτε κεντρικής ασίας.
Τα υπόλοιπα όντως θα κριθούν αλλού. Απλώς, μην κόβεις τον λαιμό σου, ότι θα δικαιωθείς και κινείσαι σ'αυτό το πνεύμα.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Μα βέβαια.
Είσαι υπεύθυνος, γιατί δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο του σκύλου σου, είτε είναι τσιουάουα, είτε κεντρικής ασίας.
Τα υπόλοιπα όντως θα κριθούν αλλού. Απλώς, μην κόβεις τον λαιμό σου, ότι θα δικαιωθείς και κινείσαι σ'αυτό το πνεύμα.
Το τεκμηριο της αθωοτητας ισχυει για ολους ακομα παντως!

vlacs1999

Member
8 Ιουλίου 2011
21
0
Απαγορεύεται αυτή η εκπαίδευση, αν το σκυλί δεν ανήκει στις ειδικές δυνάμεις.
Θεωρείται όπλο και ως γνωστόν, η οπλοκατοχή απαγορεύεται για μας τους κοινούς θνητούς.

Μην με ρωτήσεις στην συνέχεια, γιατί τότε όλοι τα εκπαιδεύουν γι'αυτόν τον λόγο;
Δεν υπάρχει απάντηση που να πατάει σε νομότυπα σκαλοπάτια.

Σε καμμία περίπτωση, δεν ξεστομίζεις σ'ένα ενδεχόμενο δικαστήριο, ότι ο σκύλος σου έχει εκπαιδευτεί ειδικά, για να λειτουργεί έτσι.

Την πάτησες.
Επιτρέπετε να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο, όλοι οι εκπαιδευτές που παρέχουν τέτοιου είδους εκπαίδευση σε σκυλιά ιδιωτών είναι παράνομοι; Μπορεί να διωχθεί και ο εκπαιδευτής αν εγώ σαν "κορόιδο" δηλώσω ότι έκανα τέτοια εκπαίδευση στο σκύλο μου;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εγώ θα ρωτήσω κάτι πιο απλό. Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η κατοχή σκύλου φύλακα εκτός ενόπλων δυνάμεων. Σωστα; Σωστά. Σύμφωνα επίσης με τους ίδιους νόμους απαγορεύεται κάποιος να μπει στο σπίτι σου. Σωστά; Σωστά. Το αποτέλεσμα πιο είναι;

Σκύλος φύλακας>Διαρρήκτης ή Διαρρήκτης>Σκύλος φύλακας;

Δηλαδή βάσει της ισχύος του νόμου πιο πάνω βρίσκεται ο διαρρήκτης από την ιδιοκτησία σκύλου φύλακα; Να ξέρω δηλαδή για να αλλάξω επάγγελμα, να κλέβω σπίτια με σκύλους και να ζητάω και αποζημιώσεις για σωματική βλάβη.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Εγώ θα ρωτήσω κάτι πιο απλό. Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η κατοχή σκύλου φύλακα εκτός ενόπλων δυνάμεων. Σωστα; Σωστά. Σύμφωνα επίσης με τους ίδιους νόμους απαγορεύεται κάποιος να μπει στο σπίτι σου. Σωστά; Σωστά. Το αποτέλεσμα πιο είναι;

Σκύλος φύλακας>Διαρρήκτης ή Διαρρήκτης>Σκύλος φύλακας;

Δηλαδή βάσει της ισχύος του νόμου πιο πάνω βρίσκεται ο διαρρήκτης από την ιδιοκτησία σκύλου φύλακα; Να ξέρω δηλαδή για να αλλάξω επάγγελμα, να κλέβω σπίτια με σκύλους και να ζητάω και αποζημιώσεις για σωματική βλάβη.
Δεν απαγορευεται η κατοχη σκυλου φυλακα.
Απαγορευεται η εκπαιδευση σκυλου για φυλαξη εκτος δυναμεων ασφαλειας.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό πως το αποδεικνύω; Αν απλά βγάλει το ένστικτο της φύλαξης του χώρου του..

Δηλαδή ο νόμος κατά του διαρρήκτη ή ο νόμος κατά του τραυματισμού διαρρήκτη από το σκύλο σου έχει μεγαλύτερη ισχύ; Εκεί θέλω να καταλήξω.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Αυτό πως το αποδεικνύω; Αν απλά βγάλει το ένστικτο της φύλαξης του χώρου του..

Δηλαδή ο νόμος κατά του διαρρήκτη ή ο νόμος κατά του τραυματισμού διαρρήκτη από το σκύλο σου έχει μεγαλύτερη ισχύ; Εκεί θέλω να καταλήξω.
Απλα αν αποδειχθει μετα τον τραυματισμο οτι ειχες εκπαιδευσει το σκυλο να επιτιθεται εμπλεξες και εσυ και ο εκπαιδευτης δυστηχως.
Στο πρωτο ερωτημα τι να αποδειξεις για το σκυλο? Απλα μιλουσα για καποιες φυλες που γεννιουνται φυλακες δεν γινονται.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εννοούσα πώς αποδεικνύω ότι ο σκύλος δεν έχει εκπαιδευτεί και βγάζει από μόνος του ένστικτο φύλαξης. Και σ' αυτήν την περίπτωση τι προβλέπει ο νόμος..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν καταλαβαίνω, τι δεν καταλαβαίνετε...

Ποιός νόμος επιτρέπει την χειροδικία, τον τραυματισμό ελαφρύ ή σοβαρό, ή ακόμη και τον φόνο, κατά οποιουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό λέω βρε mareco. Αν ο άλλος μπει στο σπίτι σου με ένα όπλο και δε σε τραυματίσει (αλλά πολύ πιθανόν να σε απειλήσει) και ο σκύλος σου αρπάξει το χέρι του, φταις; Νομίζω πως αν και παράλογη η απάντηση είναι ναι..

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Δεν καταλαβαίνω, τι δεν καταλαβαίνετε...

Ποιός νόμος επιτρέπει την χειροδικία, τον τραυματισμό ελαφρύ ή σοβαρό, ή ακόμη και τον φόνο, κατά οποιουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο;
Μονο αν εισαι σε αυτοαμυνα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Δεν γνώριζα καν ότι είναι παράνομη αυτού του είδους η εκπαίδευση. Αυτό που εξυπακουέται εφόσον ισχύει αυτό είναι ότι αν συμβεί κάτι δεν αναφέρεις πουθενά ότι έχει γίνει τέτοιου είδους εκπαίδευση.
Ασφαλώς υπάρχουν σκύλοι που χωρίς κανενός είδους εκπαίδευση θα ορμήσουν σε εισβολέα και αυτό δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να το αποφύγεις, ούτε νομίζω ότι θα προσπαθήσεις και πολύ.
Εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι νομίζω ευχόμαστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά ο σκύλος πριν καν δοκιμάσει κάποιος να μπει.

Status
Κλειδωμένο θέμα