Να την στειρωσω?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πόσο είναι σε ηλικία του δικό σου;
Η μικρή τώρα είναι 4. Υγιέστατη (προς το παρόν) και στειρώθηκε μετά τον δεύτερο οίστρο. Έχω χάσει 3 θηλυκά σκυλιά όμως από αμέλεια. Γιατί κατ' εμε για αμέλεια πρόκειται. Στο ένα έσκασε η μήτρα και τοξικώθηκε (την υπολογίσαμε στα 5μιση). Το ίδιο έτυχε και σε άλλη σκυλίτσα μεγαλύτερης ηλικίας (στα 11 περίπου). Φιλοξενούμενα ζωάκια και τα δυο.

Η δικιά μου σκυλίτσα έπασχε χρόνια από καρκίνο στους μαστικούς αδένες και από συνεχόμενες ψευδοκυήσεις και στο τέλος της έτυχε ΚΑΙ πυομήτρα. Βλέπεις κι εγω τότε ήμουν σύμφωνη με τις απόψεις σου. Δεν ήθελα να στειρώσω το σκυλί χωρίς λόγο. Παρόλο που έπασχε απο καρκίνο, παρόλο που της έδινα γκαλαστοπ με το τσουβάλι, δεν ήθελα να της βγάλω τη "χατζάρα" όπως λες. Το πάλεψα με χημειοθεραπείες και χίλιες δυο εναλλακτικές μέχρι που άρχισαν οι επιπλοκές και απανωτά χειρουργεία (6 στο σύνολο σε μια διετία). Στο τέλος ένας όγκος εμβόλιζε την καρδιά και κατά τη διάρκεια του 7ου χειρουργείου ο σκύλος δεν άντεξε. Το πλήρωσα και με το παραπάνω. Πόνεσα και για τα σκυλάκια που περιέθαλψα και φύγανε από δική μου μ***α αλλά πιο πολύ το πλήρωσε με όλα όσα πέρασε η δικιά μου σκυλίτσα. Έμαθα, μεγάλωσα, ωρίμασα και σχημάτισα την άποψή μου. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πληρώνει το εκάστοτε τίμημα. Δι εντ.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στραβή 100%. Απλά δεν γίνεται.
Πάμε τώρα στο ενδεχόμενο για χάρη σου ότι έγινε. Τα κρατάω και γίνεται εδώ μέσα κωλοχανείο.. Δεν μπορώ να τα δώσω. Όσο και να σου ακούγεται περίεργο δεν μπορώ.
Ποσους σκυλους ειχες πριν απο αυτον;

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
[...]1.αλλά θα σεβόμουν την άποψή σου έτσι πρέπει κι εσυ να καταλάβεις πως ότι και να πεις δεν έχεις το δικαίωμα να επιβάλεις κάπου τη γνώμη σου - ότι μα ότι και να πεις.

2.Γι αυτό άσε τον καθένα να έχει τη γνώμη του και σταμάτα να γίνεσαι η Ευριδίκη του φόρουμ :)ROFLMAO:) κάθε μα κάθε φορά που μιλάμε για το θέμα αυτό..
1. Εχουμε γενικοτερο προβλημα σαν κοινωνια σε αυτο τον τομεα, η αντιθετη αποψη μεταφραζεται σαν επιθεση ή κατι τετοιο. Ειναι και εδω η πηγη της ασυνενοησιας.
2. Τι σημαινει αυτο;

Είτε σας αρέσει είτε όχι η στείρωση είναι μία επέμβαση που αποφέρει πολλά λεφτά στα ταμεία των κτηνιάτρων (όπως και άλλες θεραπείες ).Το μη ζευγάρωμα ιδιόκτητου σκύλου αποφεύγεται πολύ άνετα με τον περιορισμό του τις περίεργες μέρες.Έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία πάνω σε αυτό και στις ΑΧΡΗΣΤΕΣ εξετάσεις που κάνουν κάποιοι πάνω στο υγιές ζωάκι τους.
Απλά εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια ορισμένων ιδιοκτητών και έτσι κακοποιούν τα ζωάκια άνευ λόγου.
Αργησες...4η σελιδα επιασε το θεμα...πρεπει να βελτιωσεις τους χρονους σου...

• Like
Reactions: mareco

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο. Προτείνεις να μην στειρώνονται τα αδέσποτα και να περιμένουμε την επιμόρφωση των πολιτών;
Προτείνω να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους.Αυτό λύνεται μόνο με παιδεία.
Όσο για τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα θα πρέπει η πολιτεία να τα βάζει σε καθώς πρέπει κυνοκομεία και μακάρι να υιοθετηθούν.Αυτή είναι μία λύση αντί της στείρωσης,δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απλά την προτιμώ.
Και για να σου απαντήσω συγκεκριμένα,ναι προτείνω να μην στειρώνονται.
Μήπως και τόσα χρόνια που γίνεται στείρωση,δεν έχουμε αδέσποτα;
Προσωπικά δεν με ενοχλούν,μόνο στο ποδήλατο έχω κάτι προβληματάκια,αλλά τα βολεύω ;)

• Like
Reactions: Kouros

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Πιο εγωκεντρική απάντηση δεν έχω ακούσει.
Αφού την βολεύεις εσύ ας μη στειρώνονται μωρέ.
Είτε βολεύομαι είτε όχι,δεν θέλω να στειρώνονται.
Είναι άποψη και τίποτα άλλο.

• Like
Reactions: Kouros

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
@kok Ετσι μου ερχεται να απαντησω σε στυλ Χριστοφορου αλλα θα συγκρατηθω.

Πολύ ωραια αποψη. Μου θυμιζει την Αντουανετα με το παντεσπανι.
Μάλλον δεν διάβασες το ακριβώς από πάνω post.

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Κουίζ Γιατί ενώ τόσα χρόνια εφαρμόζεται η στείρωση στα αδέσποτα,υπάρχουν ακόμα αδέσποτα;

α) Δεν κατάφερε ο μπόγιας να τα πιάσει όλα.
β) Συνεχίζουν και παρατάνε σκυλιά.
γ)Πολλά στειρώνονται και αφήνονται πάλι στο δρόμο.Το καθήκον τους το έκαναν,αισθάνονται εντάξει.
δ)Φταίνε όλα τα παραπάνω μαζί.

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Προτείνω να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους.Αυτό λύνεται μόνο με παιδεία.
Όσο για τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα θα πρέπει η πολιτεία να τα βάζει σε καθώς πρέπει κυνοκομεία και μακάρι να υιοθετηθούν.Αυτή είναι μία λύση αντί της στείρωσης,δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απλά την προτιμώ.
Και για να σου απαντήσω συγκεκριμένα,ναι προτείνω να μην στειρώνονται.
Μήπως και τόσα χρόνια που γίνεται στείρωση,δεν έχουμε αδέσποτα;
Προσωπικά δεν με ενοχλούν,μόνο στο ποδήλατο έχω κάτι προβληματάκια,αλλά τα βολεύω ;)
Κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν,προφανώς δεν έδωσαν σημασία στη φατσούλα που δείχνει ότι χαριτολογώ.
Για να το κάνω πιο λιανά.Έχω δαγκωθεί στη γάμπα από σκυλί επάνω στο ποδήλατο χωρίς ούτε μια στιγμή να σιχτηρήσω το σκυλί ή να σκεφτώ ότι δεν θα έπρεπε να υπήρχε εκεί.
Και αν δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, θα προτιμούσα να πουλήσω το ποδήλατο από το να κυνηγάω τα αδέσποτα.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Ειλικρινά εχω μεινει άφωνη με τοσα πολλα γραφομενα που θελω να σχολιάσω και δεν ξερω απο που να αρχισω...
Να ηρεμήσουν οι τιμωροι για αρχή...εχουμε γεμισει ηθικολογους σε αυτη τη κοινωνια...δεν χρειάζομαι κανεναν να απειλεί να με κατασπαράξει για τις αποψεις μου....ευτυχώς (η δυστυχώς για καποιους), η δημοκρατία μου επιτρεπει να εχω οτι αποψη θελω και η ηθικη μου μου επιβάλλει να ψαξω παρα πολυ πριν παρω οποιαδηποτε αποφαση για το σκυλο-σύντροφό μου. Οταν μιλαμε γενικά για ενα θεμα ας κάνουμε debate. Η τελικη αποφαση του καθενος ομως αν παρθει υπευθυνα δεν το σηκωνει....
Οσο για τα αδεσποτα....ολους θα επρεπε να τους ενοχλουν....εμενα με ενοχλουν και στο ποδήλατο και με το αμαξι και με τα ποδια κ παντα και παντου. Με ενοχλει το οτι υπάρχουν, με ποναει το οτι υπάρχουν, με θυμωνει και με στεναχωρει και με πληγωνει και με ενοχλει σαν ανθρωπο που ο κοσμος στον οποιο ζω υπερτιμα τοσο τον εαυτουλη του και μειωνει τοσο την αξία των υπολοιπων οντων... με ενοχλεί σαφέστατα και ξεκαθαρα...κ αυτά τα πλασματα δεν εχουν κανεναν...κανεναν...το εαν θα επρεπε να υπαρξουν κ αλλα ή να τα αφηνουμε να ζευγαρωνουν ειλικρινα απορω πως μπορει να υπαρχει σαν σκέψη και υπονοια...κ σε αυτα τα πλασματα που υποφέρουν μερα νυχτα χειμωνα κκαλοκαίρι οφειλουμε να τα προστατεψουμε... γτ εμεις φταιμε για τη ζωη που κανουν... ολοι μας...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
1. Εχουμε γενικοτερο προβλημα σαν κοινωνια σε αυτο τον τομεα, η αντιθετη αποψη μεταφραζεται σαν επιθεση ή κατι τετοιο. Ειναι και εδω η πηγη της ασυνενοησιας.
2. Τι σημαινει αυτο;
1. Η αντίθετη άποψη είναι σεβαστή. Όχι όμως η επιβολή αυτής και σχόλια τύπου "οι γυναίκες σκυλοϊδιοκτήτριες είστε οι χειρότερες" ή "σας περιμένω στη γωνία". Σέβομαι το ότι ο καθένας έχει να κάνει μια χ επιλογή και δεν αμφισβητώ - όπως προανέφερα - τις καλές προθέσεις όλων και την αγάπη και φροντίδα προς τα σκυλιά τους. Επισήμανα επίσης πως έχω παρατηρήσει μια συνεχόμενη επίθεση και άρνηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα από το συγκεκριμένο μέλος και μάλιστα με άσχημο τρόπο όταν οι υπόλοιποι του μιλάνε όσο το δυνατόν πολιτισμένα. Όσο για το κοινωνικό πρόβλημα, δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη, δε θα μπορούσα θεωρώ να έχω μιας και δεν έχω στην κατοχή μου στοιχεία που να το αποδεικνύουν, δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις και θεωρώ πως ο καθένας κρίνει επ αυτού εξ ιδίων τα αλλότρια (καλώς ή κακώς). Υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται την ύπαρξη πληθώρας απόψεων πάνω σ ένα θέμα και άλλοι που δεν το κάνουν. :)

2. Είναι πείραγμα απ το σαρβάιβορ :p

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Και των φιλοζωικών για να γίνει πιο εύκολα το ''Έργο τους''
Κουίζ Γιατί ενώ τόσα χρόνια εφαρμόζεται η στείρωση στα αδέσποτα,υπάρχουν ακόμα αδέσποτα;

α) Δεν κατάφερε ο μπόγιας να τα πιάσει όλα.
β) Συνεχίζουν και παρατάνε σκυλιά.
γ)Πολλά στειρώνονται και αφήνονται πάλι στο δρόμο.Το καθήκον τους το έκαναν,αισθάνονται εντάξει.
δ)Φταίνε όλα τα παραπάνω μαζί.
Ειλικρινα, ποιες πιστευετε οτι ειναι οι αληθινες προθεσεις, η μυστική ατζεντα των φιλοζωικων και των δημων που κρυβονται πισω απο τις κινησεις τους;

Ακουσα τι ειπες. Να μενουν τα σκυλια σε κυνοκομειο μεχρι να υιοθετηθουν. Ειναι το λιγοτερο αφελης αυτη η αποψη και δειχνει αγνοιας της πραγματικοτητας. Αυτο ομως δε σε σταματα να κριτικαρεις και να ειρωνευεσαι τη δουλεια ανθρωπων και καταστασεις που δεν γνωριζεις. Τα σκυλια επανατοποθετουνται όχι επειδη τα ξεφορτωνονται αλλα επειδη δεν υπαρχει χωρος. Και δεν υπαρχουν και λεφτα. Ακομα μια φορα, πρεπει να εξηγουνται τα αυτονοητα...

Αδεσποτα υπαρχουν γιατι υπαρχει κοσμος που συνεχιζει να ζευγαρωνει τα σκυλια του και κοσμος που συνεχιζει να τα τους δινει σπιτι. Κοσμος που τα παραταει οταν δυσκολευεται. Κοσμος που δεν βλεπει περα απ το δαχτυλο του παρολο που το χρησιμοποιει να κατηγορει αλλους και ποτε τον εαυτο του. :)

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Ειλικρινα, ποιες πιστευετε οτι ειναι οι αληθινες προθεσεις, η μυστική ατζεντα των φιλοζωικων και των δημων που κρυβονται πισω απο τις κινησεις τους;

Ακουσα τι ειπες. Να μενουν τα σκυλια σε κυνοκομειο μεχρι να υιοθετηθουν. Ειναι το λιγοτερο αφελης αυτη η αποψη και δειχνει αγνοιας της πραγματικοτητας. Αυτο ομως δε σε σταματα να κριτικαρεις και να ειρωνευεσαι τη δουλεια ανθρωπων και καταστασεις που δεν γνωριζεις. Τα σκυλια επανατοποθετουνται όχι επειδη τα ξεφορτωνονται αλλα επειδη δεν υπαρχει χωρος. Και δεν υπαρχουν και λεφτα. Ακομα μια φορα, πρεπει να εξηγουνται τα αυτονοητα...

Αδεσποτα υπαρχουν γιατι υπαρχει κοσμος που συνεχιζει να ζευγαρωνει τα σκυλια του και κοσμος που συνεχιζει να τα τους δινει σπιτι. Κοσμος που τα παραταει οταν δυσκολευεται. Κοσμος που δεν βλεπει περα απ το δαχτυλο του παρολο που το χρησιμοποιει να κατηγορει αλλους και ποτε τον εαυτο του. :)
Είπα ότι προτιμώ αυτήν τη λύση από την στείρωση,όχι ότι την υιοθετώ.
Οι δήμοι και οι φιλοζωικές να δημιουργήσουν υποδομές και μετά να παράγουν ''έργο.''
Το ότι δεν υπάρχει χώρος δεν είναι δικαιολογία.Να είχαν βρεί χώρο.Κατά τα άλλα οι επιδοτήσεις και οι δωρεές είναι καλές.
Όσο για λέξεις όπως ''επανατοποθετούνται'',εγώ λέω'' πετιούνται'' πάλι στο δρόμο.
Αδέσποτα υπάρχουν γιατί υπάρχει κόσμος που τα παρατάει όταν δυσκολεύεται,το μόνο που συμφωνώ.
Τελικά δεν μου είπε κανείς,γιατί ενώ εφαρμόζεται τόσα χρόνια η πρακτική της στείρωσης,υπάρχουν ακόμα αδέσποτα και παρ'όλη την σκούπα που είχε γίνει στους ολυμπιακούς αγώνες;
Μήπως γιατί τα παρατάνε ακόμα και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει χωρίς παιδεία;

• Like
Reactions: stefanosk

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
HolywoodBrn
Δεν καταλαβα αν πρεπει να διευκρινισω οτι το "προβλημα της αποδοχης της αντιθετης αποψης" προφανως και δεν πηγαινε σε εσενα...ετσι; ;)
Ναι εννοείται αλλά για να καταλαβαινόμαστε όλοι μωρέ..είναι και Παρασκευή..έρχεται και τριήμερο :D

• Like
Reactions: zenio

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Είπα ότι προτιμώ αυτήν τη λύση από την στείρωση,όχι ότι την υιοθετώ.
Οι δήμοι και οι φιλοζωικές να δημιουργήσουν υποδομές και μετά να παράγουν ''έργο.''
Το ότι δεν υπάρχει χώρος δεν είναι δικαιολογία.Να είχαν βρεί χώρο.Κατά τα άλλα οι επιδοτήσεις και οι δωρεές είναι καλές.
Όσο για λέξεις όπως ''επανατοποθετούνται'',εγώ λέω'' πετιούνται'' πάλι στο δρόμο.
Αδέσποτα υπάρχουν γιατί υπάρχει κόσμος που τα παρατάει όταν δυσκολεύεται,το μόνο που συμφωνώ.
Τελικά δεν μου είπε κανείς,γιατί ενώ εφαρμόζεται τόσα χρόνια η πρακτική της στείρωσης,υπάρχουν ακόμα αδέσποτα και παρ'όλη την σκούπα που είχε γίνει στους ολυμπιακούς αγώνες;
Μήπως γιατί τα παρατάνε ακόμα και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει χωρίς παιδεία;
Σε ποιές φιλοζωικές αναφέρεσαι;;; Σε ποιά υποδομή;; 8/10 (για να μη γίνω απόλυτη) είναι σωματεία όχι φιλοζωικές και αποτελούνται από μεμονωμένους εθελοντές χωρίς καμία βοήθεια από Δήμους συνήθως, το ξέρεις έτσι; Τι πάει να πει λοιπόν "να βρούν χώρο" και σε ποιές επιδοτήσεις αναφέρεσαι; Οι περισσότερες από τις υιοθεσίες που βλέπεις εδω μέσα καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από τους εν λόγω εθελοντές που βάζουν απ την τσέπη τους. Μη τα μπερδεύουμε παιδιά..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
@kok κανείς μας δεν κυνηγάει αδέσποτα. Όπως επίσης δεν κυνηγάμε ροζ συννεφάκια. Κι εμένα δεν μου αρέσει που βουτάνε ένα αδέσποτο τοστειρώνουν και πριν καλά καλά ξεζαλισεί το αφήνουν πάλι στον δρόμο. Είναι πολύ σκληρό. Αλλά το να γεννήσει και άλλα αδέσποτα είναι ακόμη χειρότερο. Η στείρωση αδέσποτων είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι το να το συζητάμε είναι τρελό.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
2. Τι σημαινει αυτο;

Αργησες...4η σελιδα επιασε το θεμα...πρεπει να βελτιωσεις τους χρονους σου...
Το παρακολουθω απ την πρωτη γραμμή..Αλλά συγκρατιεμαι..
Δεν χρειάζομαι καμία βελτίωση..Είμαι ετη φωτός μπροστά..

Όσον αφορά τις φιλοζωικές και τις λοιπές οργανώσεις είναι όπως όλους τους συνδεσμους και συνεταιρισμούς αυτής της χώρας..
Ονειροπόλοι ακόλουθοι διοικούνται από απατεώνες ηγέτες με σκοπό το κονομι...
Αν ήθελαν οι εγκαταλείψεις θα μειώνονταν 95% ,απλά πράγματα..Υποχρεωτικό Τσιπαρισμα στο πρώτο εμβόλιο , μηνιαία παρουσίαση του σκύλου στον κτηνιατρο για έλεγχο υγείας και κατοχής ,αυτόφωρο και 5000€ πρόστιμο χωρίς αναστολή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης....
Ο Ελληνας καταλαβαίνει μόνο με βουρδουλα..

• Like
Reactions: kok

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Ο Ελληνας καταλαβαίνει μόνο με βουρδουλα..
Κατα τη γνωμη μου η χρηση βιας (σωματικης, λεκτικης) ειναι αποτελεσμα μη επαρκους επικοινωνιας και κατανοησης. Δεν ειναι θεμα εθνους σιγουρα παντως.

Στο ποσοστο που ισχυει αυτο που λες, ισχυει λογω ελλειψης παιδειας, πρεπει να πας 2-3 βηματα πιο πισω.