Να την στειρωσω?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Να μην φεύγεις είναι υγιές τσακωμός αυτός καλό τους κάνει να βάζουν όρια. Απλά να είστε χ1000 έτοιμοι για την στραβή.
Καλα τα ορια οπως λες, και η διορθωση ειναι θεμιτη και υγιης οπως ειπες, αλλα στην μια ωρα βολτα, προτιμω να ειναι ο χρονος ποιοτικος και χρονος εκτονωσης παρα, να μενουμε καπου οπου θα "γινεται καταχρηση της υπομονης της" !!!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Είμαι από τους ανθρώπους που είναι υπέρ της στείρωσης ιδιαίτερα αν συντρέχει ιατρικός λόγος (ψευδοκύηση κλπ). Και είναι μια απόφαση που δεν υπάρχει λάθος και σωστό, είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση του καθενός που δεν πρέπει κανείς να την κατακρίνει, είτε αυτή η απόφαση είναι υπέρ είτε κατά της στείρωσης. Το να στειρώσεις όμως ένα θηλυκό απλά για να σταματήσουν τα καβαλήματα προσωπικά δεν το θεωρώ επαρκή λόγο. Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Αφού στην καβαλάνε τώρα που δεν είναι στις μέρες της, θα στην καβαλάνε και μετά. Είναι το "παιχνίδι" τους, τρόπος κυριαρχίας κοκ και δεν θα το σταματήσουν. Εμείς έχουμε ένα φίλο που και πριν προσπαθούσε να την καβαλήσει (ορμές δικιές του; παιχνίδι; ιδέα δεν έχω) και συνεχίζει και τώρα μερικές φορές. Αν το θέμα είναι αυτό, μια φορά το εξάμηνο έχουν οίστρο οι θηλυκές, είκοσι μέρες είναι οι μέρες προσοχής, αλλάξτε δρομολόγιο, έχε μαζί σου νερό, στην ανάγκη πάρτην αγκαλιά άμα πλησιάσει κάποιος λυτός, πάρε επιτόπου αστυνομία κλπ. Αλλά μην τη στειρώσεις θεωρώντας ότι έτσι θα σταματήσει το θέμα καβαλήματος. Στείρωσέ την αφού ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά και θεωρήσεις ότι για σένα η ζυγαριά κλίνει προς τα θετικά. Μην τη στειρώσεις αν θεωρείς ότι κλίνει προς τα αρνητικά.

@Χριστόφορος_Καρ σε κάθε συζήτηση περί στείρωσης εμφανίζεσαι πολύ εριστικός απέναντι σε όσους πήραν μια τέτοια απόφαση. Πολλοί το διάλεξαν προληπτικά, άλλοι επειδή η σκύλα τους εμφάνισε ψευδοκύηση, άλλοι επειδή έχουν υπογράψει συμβόλαιο κοκ. Όπως όμως κανείς μας δεν έχω δει να σε κατακρίνει σε κάθε αντίστοιχο θέμα για την απόφαση να μην τη στειρώσεις την Άιρα (εκτός και αν έχω χάσει τεύχη) (άλλωστε κατ εμέ δεν είναι στην αρμοδιότητα κανενός να κρίνει τέτοιες αποφάσεις), έτσι και εσύ μην κατακρίνεις εμάς που το αποφασίσαμε. Όλοι και όλες θέλουμε το καλό του σκύλου μας και κανείς δεν πήρε την απόφαση αυτή έτσι απλά μια ωραία πρωία. Όπως εσύ διάβασες έτσι και εμείς. Προσωπικά διάβαζα κάθε μελέτη και έρευνα για 4 μήνες. Και εσύ παίρνεις ρίσκο μη στειρώνοντάς την και εμείς που τη στειρώσαμε. Φιλικά πάντα (y)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το καβαλημα δεν θα σταματησει με την στείρωση...
Εαν στειρωθει πριν τον πρωτο οιστρο υπαρχουν σοβαροι κινδυνοι οπως : ακράτεια...
Η στειρωση ειναι προληπτικη,οποτε τα βαζεις κατω,κ λες "να παω να την κανω ΜΗ ΤΥΧΌΝ ΚΑΙ... ή να την αφησω οπως ειναι να επισκεφτομαι συχνα τον κτηνιατρο,να την ψαχουλευω/θωπευω,να κανω εξετασεις και ΑΝ ΤΥΧΕΙ τοτε ναι..."
Υπαρχουν απειρες μελετες αναρτημένες στο ιντερνετ,ποστ,θεματα,κτηνιατρικα περιοδικα κοκ...μη περιμενετε μασημενη τροφη...εξαλλου ειναι πολυ προσωπικη αποφαση!
Καλη τυχη σε οτι κ αν αποφασισεις!

Λυσε μου μια απορια...πριν την καβαλησουν,δε τους βλεπεις να ερχονται?Δλδ...πως σας πλησιάζουν τοσο πολύ κ γιατι?

LactLove

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
109
95
29
Θεσσαλονίκη
Το καβαλημα δεν θα σταματησει με την στείρωση...
Εαν στειρωθει πριν τον πρωτο οιστρο υπαρχουν σοβαροι κινδυνοι οπως : ακράτεια...
Η στειρωση ειναι προληπτικη,οποτε τα βαζεις κατω,κ λες "να παω να την κανω ΜΗ ΤΥΧΌΝ ΚΑΙ... ή να την αφησω οπως ειναι να επισκεφτομαι συχνα τον κτηνιατρο,να την ψαχουλευω/θωπευω,να κανω εξετασεις και ΑΝ ΤΥΧΕΙ τοτε ναι..."
Υπαρχουν απειρες μελετες αναρτημένες στο ιντερνετ,ποστ,θεματα,κτηνιατρικα περιοδικα κοκ...μη περιμενετε μασημενη τροφη...εξαλλου ειναι πολυ προσωπικη αποφαση!
Καλη τυχη σε οτι κ αν αποφασισεις!

Λυσε μου μια απορια...πριν την καβαλησουν,δε τους βλεπεις να ερχονται?Δλδ...πως σας πλησιάζουν τοσο πολύ κ γιατι?
Πριν δυο βδομάδες δςεν αφην ΚΑΝΕΝΑΝ ουτε να την μυρισεο τωρα κάθεται.... Αλλα δεν εχει περιοδο ακομα.... Τους βλεπω να ερχονται αλλα πριν ρωτησω εαν ειναι αρσενικο η θηλυκό και δω της προθεσεις του σκυλου την καβαλανε. Εμενα μου κανει εμτυπωση η δικια μου γιατο δεν αφηνε κανεναν παλια και τωρα.... Δεν ξερω ισως της ερθει περιοδος μεσα στις μερες θα δειξει... θα την παω ςστον κτηνίατρο την Δευτέρα να ρωτησω και καποια πράγματα

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πρεπει να πω και γω οτι δεν εχω καταλαβει τι σε ενοχλει ακριβως. Μαλλον το οτι δεν τους διωχνει. Αλλα, αυτο εφοσον δεν ειναι στις μερες της δε σημαινει και οτι τους καθεται. Γενικα, πρεπει να καταλαβεις οτι το καβαλημα δεν εχει να κανει παντα με το ζευγαρωμα. Πολλα σκυλια τα κανουν και ως "χειραψια". Το know us better. Για να οριοθετησουν καταστασεις. Στο παρκο υπαρχει μια θηλυκια που καβαλαει αρσενικο (του ιδιου ανθρωπου) οταν ο ανθρωπος ασχολιεται περισσοτερο με αυτον και λιγοτερο με αυτη.
Η στειρωση ισως να μην επηρεασει τιποτα απο αυτα. Εχω δει πολλα στειρωμενα θηλυκα που τρελαινονται τα αρσενικα μαζι τους και δεν περναν καλα σε σκυλο παρκα.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Τώρα αλήθεια; Σε όλα σχεδόν τα ποστ της λέμε ότι η στείρωση δεν θα λύσει το θέμα του καβαλήματος και ότι αυτός δεν είναι λόγος στείρωσης...

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση? Αν κατάλαβα καλά (συγγνώμη αν κάνω λάθος) δεν της έχει έρθει ο πρώτος οίστρος. Που σημαίνει οτι είναι ή μικρότερη απο 6 μηνών ή μεταξύ 6-8 μηνών. Άρα... κουτάβι ακόμα! Αυτό το είδος παιχνιδιού (το καβάλημα) δεν ειναι σύνηθες παιχνίδι για κάποια κουτάβια? Και αργότερα το σταματάνε οντας ενήλικα? (Δε το σταματάνε όλα βέβαια). Επίσης, έχεις δοκιμάσει να μιλήσεις με τους ανθρώπους που έχουν τα σκυλιά τους λυτά? Χωρίς φωνές κτλ, να τους εξηγήσεις τι συμβαίνει

Ίσως λέω βλακείες για το πρώτο θέμα αλλα εέτσι έχω διαβάσει. Οτι εκτος πο κυριαρχία είναι και παιχνίδι για τα κουτάβια

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Τώρα αλήθεια; Σε όλα σχεδόν τα ποστ της λέμε ότι η στείρωση δεν θα λύσει το θέμα του καβαλήματος και ότι αυτός δεν είναι λόγος στείρωσης...

Δεν ξέρεις :LOL::LOL::LOL: και σε παρακαλώ πολύ η στείρωση τα λύνει όλα.

Γαβγίζει ο σκύλος; στείρωσε τον θα σταματήσει γιατί θα ηρεμήσει.
Είναι υγιείς χωρίς κανένα πρόβλημα; στείρωσε τον γιατί αύριο ΜΠΟΡΕΙ να έχει.
Δεν τρώει το φάει του; στείρωσε τον για να του έρθει όρεξη.
Είναι επιθετικός; στείρωσε τον θα ηρεμήσει.
Δεν σε ακούει; στείρωσε τον θα σε ακούει μετά.
NEW ENTRY τον καβαλάνε; στείρωσε τον.
Είναι σκύλος ο σκύλος σου; στείρωσε τον γιατί μπορείς!!

Στείρωσε και εσύ ένα σκύλο στην τελική χωρίς λόγο.

• Like
Reactions: Kouros

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Από εδώ μέσα και όταν στα πλαίσια της ανάγνωσης και μελέτης που έκανα πριν τη στειρώσω (αν και μας πρόλαβε ψευδοκύηση και έγινε νωρίτερα από ό,τι θα ήθελα) ο μόνος λόγος που έχει αναφερθεί υπέρ της πρόληψης είναι ο προληπτικός. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω γιατί τον θεωρείς κατακριτέο. Άλλο να μην συμφωνείς άλλο να κατακρίνεις τους πάντες. Επαναλαμβάνω όπως εσύ ρισκάρεις (χτύπα ξύλο να μην πάθει ποτέ κάτι η Άιρα εννοείται) έτσι και εμείς. Με τη διαφορά ότι εμείς δεν σου τη λέμε και σεβόμαστε την απόφασή σου. Και άλλα μέλη εδώ είναι κατά της προληπτικής στείρωσης, λένε τη θέση τους αλλά δεν κατακρίνουν αυτούς που είναι υπέρ! Και εγώ είμαι κατά της στείρωσης για μείωση- λέμε τώρα- της επιθετικότητας πχ (υπάρχουν άλλοι τρόποι και σίγουρα η στείρωση δεν είναι ένας από αυτός). Αυτό που προσωπικά λέω σε όλους είναι διάβασε, μελέτησε, ζύγισέ τα και η απόφαση είναι προσωπική! (σόρρυ για το οφφ-τόπικ)

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Επίσης παρακαλώ πολύ να να επιληφθεί ο admin να έχουμε όλοι μια συμβολική συνδρομή του χρόνο ώστε με το που σκάει νέο μέλος(με αστείρωτο σκύλο) στο φόρουμ να έχουμε έτοιμο γιατρό εντός μίας μέρας για να αναλάβει την

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Από εδώ μέσα και όταν στα πλαίσια της ανάγνωσης και μελέτης που έκανα πριν τη στειρώσω (αν και μας πρόλαβε ψευδοκύηση και έγινε νωρίτερα από ό,τι θα ήθελα) ο μόνος λόγος που έχει αναφερθεί υπέρ της πρόληψης είναι ο προληπτικός. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω γιατί τον θεωρείς κατακριτέο. Άλλο να μην συμφωνείς άλλο να κατακρίνεις τους πάντες. Επαναλαμβάνω όπως εσύ ρισκάρεις (χτύπα ξύλο να μην πάθει ποτέ κάτι η Άιρα εννοείται) έτσι και εμείς. Με τη διαφορά ότι εμείς δεν σου τη λέμε και σεβόμαστε την απόφασή σου. Και άλλα μέλη εδώ είναι κατά της προληπτικής στείρωσης, λένε τη θέση τους αλλά δεν κατακρίνουν αυτούς που είναι υπέρ! Και εγώ είμαι κατά της στείρωσης για μείωση- λέμε τώρα- της επιθετικότητας πχ (υπάρχουν άλλοι τρόποι και σίγουρα η στείρωση δεν είναι ένας από αυτός). Αυτό που προσωπικά λέω σε όλους είναι διάβασε, μελέτησε, ζύγισέ τα και η απόφαση είναι προσωπική! (σόρρυ για το οφφ-τόπικ)

Όπως έχω ξανά πει αν έρθει η ώρα και μας χτυπήσει την πόρτα η ψευδοκύηση / πυομήτρα εκεί προχωράς γιατί είναι θεραπεία του προβλήματος. Να πάω να την κόψω τώρα γιατί;;;;!!! Για το ΑΝ θα κάνει ψευδοκύηση η πυομήτρα;

• Like
Reactions: kok

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Νομίζω ότι είσαι λίιιιιιγο υπερβολικός! Θα βρεις μέλη που υποστηρίζουν οτι η στείρωση στα δεσποζόμενα σκυλιά (γιατί φαντάζομαι πως δε διαφωνείς για τα αδέσποτα) δεν είναι πανάκεια.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Για το ενδεχόμενο ψευδοκύησης όχι τόσο πολύ, αλλά για το φόβο της πυομήτρας ναι είναι επαρκής φόβος και ανησυχία που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κατακρίνεται. ΟΚ εσύ μπορείς να είσαι άνετος, αλλός μπορεί να αγχώνεται. Όλοι στο ίδιο πράγμα στοχεύουμε: στο καλό του σκύλου μας. Το θέμα είναι να είναι μια απόφαση (είτε να τηνκάνεις είτε όχι) που θα είναι ενημερωμένη, θα στηρίζεται σε προσωπική σου μελέτη αμφότερων των πλευρών, και όχι σε τι λένε σε ένα φόρουμ, ή τι λέει ο κτηνίατρός σου ή το ίντερνετ ή δεν ξέρω και εγώ τι. Να την κάνεις στη σωστή στιγμή (κατά προτίμηση όταν τελειώσει η ανάπτυξη του σκύλου) κοκ.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Το πρόβλημα,Χριστόφορε, δεν είναι το τι λες αλλά το πώς το λες. Κι εγώ δεν είμαι υπέρ της προληπτικής στείρωσης. Αλλά δεν είμαστε φιλαράκια να ξέρουμε και πώς εκφράζεσαι, κι ούτε είναι ο καθένας υποχρεωμένος να δέχεται τον τρόπο σου. Το ότι είσαι αγενής ώρες ώρες μπορεί στην πραγματικότητα να έχει πολλή πλάκα στην παρέα σου. Ως τότε, και όσο δεν γνωρίζεις το άτομο που γράφει, προσπάθησε τουλάχιστον να είσαι ευγενικός. Σεβασμό το λέγαν κάποτε. Και χαρακτηριστικό των εκάστοτε Αντρών.
Και δεν αφορά μόνο σε σένα προφανώς αυτό.

Τελευταίο σχόλιο από μένα, αν ήταν η στείρωση να γίνεται προληπτικά για λόγους υγείας, ας κάναμε πακέτο και ένα ράψιμο στο στομάχι να γλυτώσουμε τις συστροφές που'χει και λιγότερο χρόνο αντίδρασης για να το σώσεις το έρμο.
Διαλύθηκε το θέμα πάλι.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Χριστόφορος_Καρ η πλακα ειναι οτι χαρακτηριζεις αλλους ως αδιαλλακτους ενω εσυ πρωτος τσουβαλιαζεις και δε δεχεσαι αλλες αποψεις.

Η στειρωση ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα και ο καθενας τα βαζει κατω και κατι τελικα αυτο που τον εξυπηρετει καλυτερα.

• Like
Reactions: noni_papa

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Νομίζω ότι είσαι λίιιιιιγο υπερβολικός! Θα βρεις μέλη που υποστηρίζουν οτι η στείρωση στα δεσποζόμενα σκυλιά (γιατί φαντάζομαι πως δε διαφωνείς για τα αδέσποτα) δεν είναι πανάκεια.
Δεν συμφωνώ αλλά είναι αναγκαίο κακό. Αν υπήρχε τρόπος να ελέγξουμε την αθέμιτη αναπαραγωγή τους που μακροχρόνια θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα δεν θα ήθελα να γίνεται. Αλλά αυτό εδώ στο Ελλάντα δεν θα γίνει.

Το πρόβλημα,Χριστόφορε, δεν είναι το τι λες αλλά το πώς το λες. Κι εγώ δεν είμαι υπέρ της προληπτικής στείρωσης. Αλλά δεν είμαστε φιλαράκια να ξέρουμε και πώς εκφράζεσαι, κι ούτε είναι ο καθένας υποχρεωμένος να δέχεται τον τρόπο σου. Το ότι είσαι αγενής ώρες ώρες μπορεί στην πραγματικότητα να έχει πολλή πλάκα στην παρέα σου. Ως τότε, και όσο δεν γνωρίζεις το άτομο που γράφει, προσπάθησε τουλάχιστον να είσαι ευγενικός. Σεβασμό το λέγαν κάποτε. Και χαρακτηριστικό των εκάστοτε Αντρών.
Και δεν αφορά μόνο σε σένα προφανώς αυτό.

Τελευταίο σχόλιο από μένα, αν ήταν η στείρωση να γίνεται προληπτικά για λόγους υγείας, ας κάναμε πακέτο και ένα ράψιμο στο στομάχι να γλυτώσουμε τις συστροφές που'χει και λιγότερο χρόνο αντίδρασης για να το σώσεις το έρμο.
Διαλύθηκε το θέμα πάλι.

Καταρχάς μπράβο για την τελευταία παράγραφο.
Να σου πω την αλήθεια προτιμώ να ρίξω στον άλλο ''φάπα΄΄ με τα άσχημα λόγια μου / τρόπο μου ώστε να τον υποχρεώσω να ξανά σκεφτεί το λάθος που πάει να κάνει παρά να παροτρύνω όπως κάνουν κάποιοι σε τέτοιες καθαρά φονικές (έτσι το βλέπω εγώ) κινήσεις.

@Χριστόφορος_Καρ η πλακα ειναι οτι χαρακτηριζεις αλλους ως αδιαλλακτους ενω εσυ πρωτος τσουβαλιαζεις και δε δεχεσαι αλλες αποψεις.

Η στειρωση ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα και ο καθενας τα βαζει κατω και κατι τελικα αυτο που τον εξυπηρετει καλυτερα.

Το θέμα είναι τι εξυπηρετεί τον σκύλο και όχι εσένα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Χριστόφορε όπως εγω δεν θα άλλαζα γνώμη για τα θετικά της στείρωσης σε θηλυκό σκύλο η παναγία η ίδια να κατέβαινε στη γη και όλοι οι απόστολοι μαζί αλλά θα σεβόμουν την άποψή σου έτσι πρέπει κι εσυ να καταλάβεις πως ότι και να πεις δεν έχεις το δικαίωμα να επιβάλεις κάπου τη γνώμη σου - ότι μα ότι και να πεις. Κάποιο μέλος νωρίτερα, παρέθεσε τα υπέρ και τα κατά της στείρωσης και υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα με τα υπέρ και τα κατά τα οποία δε στηρίζονται στην άποψη του κάθε Χριστόφορου αλλά σε πειραματική έρευνα και ανάπτυξη καθώς και σε στατιστικά στοιχεία. Το χουμε ως εδω;;;

Απο κει και πέρα λοιπόν, ο κάθε νοήμων άνθρωπος, καλείται να διαβάσει αυτές τις μελέτες εφόσον τουλάχιστον του καίγεται καρφί για το σκύλο του και ν αποφασίσει. Γι αυτό άσε τον καθένα να έχει τη γνώμη του και σταμάτα να γίνεσαι η Ευριδίκη του φόρουμ :)ROFLMAO:) κάθε μα κάθε φορά που μιλάμε για το θέμα αυτό..

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
@Χριστόφορος_Καρ Γνώμη μου πάντα, αλλά αν θες να πείσεις τον άλλο για το σωστό της δικής σου θέσης καλύτερα να το κάνεις με τα επιχειρήματα που στηρίζουν το κατά της στείρωσης. Αν και στο φόρουμ υπαρχει ολόκληρο θέμα που αναλύει και τις δύο πλευρές. Επίσης, ίσως θα έπρεπε να αναλογιστείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό όσων έκαναν στείρωση έχουν ήδη διαβάσει και τις δύο πλευρές. Σε αυτό το θέμα (και εφόσον πληρούνται κάποιες συνθήκες) δεν είναι άσπρο-μαύρο. Είναι προς τα που κλίνει η ζυγαριά του καθενός.

Δηλαδή σε άλλες χώρες πώς ελέγχουν τα αδέσποτα και τα κάνουν να μη ζευγαρώνουν;