Νέο μέλος [Rottweiller]

STELI

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ATHENS
Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα στο φόρουμ αποκτήσαμε πριν 7 μήνες ένα κουτάβι θηλυκό ροτβαϊλερ.Είναι η πρώτη μας εμπειρία με σκύλο και νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά.Από δω έμαθα για τα petshop όποτε μετά από ψάξιμο καταλήξαμε σε γνωστό εκτροφείο της Αττικής.Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Έχει τύχει πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες να με ρωτήσουν διάφοροι (εκπαιδευτής φίλου,κάτοχοι ροτβαιλερ) αν είναι καθαρόαιμο το σκυλάκι.
Η σκυλίτσα μου αυτή τη στιγμή είναι 9 μηνών και ζυγίζει 24 κιλά,μάλλον λίγα σύμφωνα με ένα πίνακα που βρήκα στο φορουμ.Σήμερα συγκεκριμένα πήγα στο πετ σοπ για τροφή και όταν του είπα του υπαλλήλου το βάρος της, μου είπε ότι δεν γίνεται αυτό,μάλλον ημίαιμο θα είναι από την στιγμή που το ταϊζω όσο λεέι ο πίνακας στην τροφή γιατί τα ροτβαϊλερ παιρνουν βάρος.Δεν ξέρω τι να πιστέψω,μπορεί να με κοροϊδεψε ο εκτροφέας?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες!

Δεν έχεις μιλήσει με τον εκτροφέα σου 7 μήνες τώρα? Δεν είδες του γονείς, τη μάνα έστω από κοντά και τα αδέρφια της όταν την πήρες?

STELI

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ATHENS
Το πεντιγκρι το πήρα μέσα στις γιορτές,το οποίο λέει άλλη ημερομηνία γέννησης.Υποθέτω ότι θα άργησε να το δηλώσει,κάτι τέτοιο μου είχε αναφέρει.Την μητέρα δεν την είδα γιατί την πήρε λέει ο κάτοχος (πρωην αγοραστής του),μου έδειξε τον πατέρα και είδα και τα αδέλφια.
Το ταϊζω την orijen large breed 500 gr την ημέρα και τίποτα άλλο

STELI

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ATHENS
Καλώς ήρθες!

Δεν έχεις μιλήσει με τον εκτροφέα σου 7 μήνες τώρα? Δεν είδες του γονείς, τη μάνα έστω από κοντά και τα αδέρφια της όταν την πήρες?
Με τον εκτροφέα έχω μιλήσει κανά 2-3 φορές αυτό τον καιρό για μικροπροβληματάκι που προκύπταν όχι για το συγκεκριμένο θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
STELI καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου.

Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να μιλήσεις, είναι ο εκτροφέας σου.
Μετά, ο γιατρός σου. Μια εξέταση αίματος, μπορεί να χρειάζεται.
Και τέλος, μπορεί να πρέπει να της βάλεις περισσότερη τροφή.

Εμένα πάντως, μια χαρά μου ακούγονται τα 24 κιλά της. Οπτικά πως είναι; Φαίνονται τα πλευρά της;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Η διαφορά στα κιλά με τον πίνακα που βρήκες πόση είναι;
Και η ζυγαρία είσσαι σίγουρος ότι δουλευεί σωστά.
Βάλε και καμία φωτογραφία

STELI

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ATHENS
STELI καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου.

Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να μιλήσεις, είναι ο εκτροφέας σου.
Μετά, ο γιατρός σου. Μια εξέταση αίματος, μπορεί να χρειάζεται.
Και τέλος, μπορεί να πρέπει να της βάλεις περισσότερη τροφή.

Εμένα πάντως, μια χαρά μου ακούγονται τα 24 κιλά της. Οπτικά πως είναι; Φαίνονται τα πλευρά της;
Ευχαριστώ για το καλωσορισμα.Τον γιατρό μου τον ρώτησα και την βρίσκει μια χαρά απλώς βλέπω στους πίνακες ότι θα επρεπε να είναι περίπου στα 35 κιλά.Με την εξέταση αίματος τι μπορώ να δω?Τον εκτροφέα μου δεν τον πήρα να πω την αλήθεια γιατί έχω την οικογένεια μου ,η οποία μου λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει τι είναι γιατί την αγαπάνε όπως και να χει.Απλώς δεν θα θελα να με έχει κοροϊδεψει όταν το πήρα εγώ για καθαρόαιμο.Πριν να του μιλήσω πάντως δεν θα θελα να αναφέρω το όνομα του γιατί νομίζω ότι είναι ή ήταν μέλος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Βεβαίως!
Αλλά το Pedigree σου είναι εύκολο να το τσεκάρεις, με ένα τηλέφωνο στον ΚΟΕ, αν δεν ξέρεις εσύ πως αλλιώς. Μπορείς να πάρεις και να ρωτήσεις, αν είναι όντως δηλωμένη η γέννα και φυσικά το κουτάβι σου.
Αλλά φαντάζομαι, αυτή την έρευνα την έκανες και πριν το αποκτήσεις. Αρα...γιατί έχεις αμφιβολίες;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Από όλα υπάρχουν. Πάντως από τα κιλά και μόνο δεν θα έλεγα ότι ο σκύλος δεν είναι καθαρόαιμος, ούτε θα άκουγα τον κάθε άσχετο. Θα μιλούσα για τον προβληματισμό μου με τον εκτροφέα μου πρώτα από όλα.
Σε ρώτησαν πριν τα παιδιά αν φαίνονται τα πλευρά της. Είναι αδύνατη ή μικρόσωμη;

STELI

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ATHENS
Βεβαίως!
Αλλά το Pedigree σου είναι εύκολο να το τσεκάρεις, με ένα τηλέφωνο στον ΚΟΕ, αν δεν ξέρεις εσύ πως αλλιώς. Μπορείς να πάρεις και να ρωτήσεις, αν είναι όντως δηλωμένη η γέννα και φυσικά το κουτάβι σου.
Αλλά φαντάζομαι, αυτή την έρευνα την έκανες και πριν το αποκτήσεις. Αρα...γιατί έχεις αμφιβολίες;
Λίγες μέρες πριν πάω να τηνπάρω (50 ημερων) πήρα στον ΚΟΕ και δεν ήταν δηλωμένη.Ο εκτροφέας μου μου είπε ότι δεν πρόλαβε και δεν υπάρχει πρόβλημα την δηλώνει και μετά.Όπως είπα και παραπάνω το πεντιγκρι έχει διαφορετική ημερ.γεν. από αυτήν που μου είπε ο εκτροφέας και έγραψε στο βιβλιάριο εμβολίων της.1,5 μήνα διαφορά.
Τα πλευρά αν την προσέξω καλά ψιλοφαίνονται.Μικρόσωμη δεν θα την έλεγα δεν έχω μετρήσει ύψος γιατί παιδιά δεν έχω καταλάβει πως μετράμε,θα βάλω μόλις μου πείτε και πως και καμία φωτο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
STELI πάρε την μικρή σου, και πήγαινέ την μια βόλτα στον εκτροφέα σου να την δει από κοντά και να σου πει την γνώμη του. Μπορεί απλώς να είναι μικρόσωμη, κάτι που δεν είναι καθόλου κακό κατά την γνώμη μου. Μέχρι 40 κιλά πρέπει να γίνει ως ενήλικη. Νομίζω σε καλό δρόμο ότι είναι. Πήγαινε στον εκτροφέα σου και συμβουλεύσου τον. Γι'αυτό τον πλήρωσες, εκτός πολλών ακόμη άλλων λόγων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Λίγες μέρες πριν πάω να τηνπάρω (50 ημερων) πήρα στον ΚΟΕ και δεν ήταν δηλωμένη.Ο εκτροφέας μου μου είπε ότι δεν πρόλαβε και δεν υπάρχει πρόβλημα την δηλώνει και μετά.Όπως είπα και παραπάνω το πεντιγκρι έχει διαφορετική ημερ.γεν. από αυτήν που μου είπε ο εκτροφέας και έγραψε στο βιβλιάριο εμβολίων της.1,5 μήνα διαφορά.
Τα πλευρά αν την προσέξω καλά ψιλοφαίνονται.Μικρόσωμη δεν θα την έλεγα δεν έχω μετρήσει ύψος γιατί παιδιά δεν έχω καταλάβει πως μετράμε,θα βάλω μόλις μου πείτε και πως και καμία φωτο
Δεν είναι 30 ημέρες το περιθώριο μετά την γέννα για να δηλωθεί ή είναι ελαστικοί σε αυτό;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
βάλε καμία φωτογραφία της να την δούμε και μην σε πολύ απασχολεί ,την επόμενη φορά να προσέχεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi