Νέο μέλος με κάποια άγχη..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Να σηκώσουν χέρι, όσοι πιστεύουν, ότι η Χριστίνα δεν θα έχει σε 8 μέρες στα χέρια της, το πολυπόθητο wannabe yorkie της...:-\"
Δημήτρη να χαίρεσαι την κόυκλα σου και να ζήσετε ωραία χρόνια μαζί..Ωστόσο δεν θα συμφωνήσω τόσο με τους άλλους..Γιατί όπως λένε ότι δεν θέλουν αδέσποτα στους δρόμους (συνήθως ημίαιμα), εσύ έκανες μια καλή πράξη γιατί αφού (όπως λένε) μάλλον δεν είναι καθαρόαιμο, ίσως κατέληγε στο δρόμο το σκυλί..Μπράβο σου!Σε σχέση με τον εκτροφέα, τώρα, πιστεύω δεν έγινε και κάτι που δεν επέλεξες από εκτροφέα..Τα οικονομικά σου,όπως κι εμένα, δεν σου επιτρέπουν να αγοράσεις με 800-1000 ευρώ (μαζεμένα) ένα σκύλο,που φυσικά έχει όλα τα χαρτιά!Επέλεξες από έναν ιδιώτη (το ίδιο κι εγώ), θα κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις για να δείς την πορεία της υγείας του σκύλου σου...Δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα!Κι σε σχέση με το ζευγάρωμα, (αν αποφασίσεις να την ζευγαρώσεις στο μέλλον) να το ψάξεις πολύ!Καλή σας μέρα!
Ισα που θα λαχτάρησαν οι άνθρωποι, με το τηλέφωνο σχεδόν μεσάνυχτα, να τους ρωτάει για κουτάβι...:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Δεν έχουν όλα τα σκυλιά πρόβλημα από ιδιώτη και αφού το pedigree το φτιάχνει ο γιατρός αναγνωρίζει την καθαροαιμία'' του ζώου..Έτσι αν θες να αποδείξεις ότι το σκυλί είναι καθαροαιμο το πάς στον ιατρό..Όπως γίνεται με τους ανθρώπους έτσι γίνονται και με τα σκυλιά. (η απάντηση είναι και για ένα δικό μου θέμα, που πέσατε όλοι πάνω μου, να με φάτε..Μπορείτε να δώσετε απλώς μια συμβουλή..Δεν ειναι ωραίο να μας κάνετε να αλλάξουμε γνώμη..Για να αποφασίσει κάποιος να πάρει ένα σκύλο σίγουρα έχει διαβάσει για την ράτσα και τα προβλήματα του!Αν αποφασίσει κάποιος να πάρει από ιδιώτη το έχει ψάξει..Το να μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα και να στεναχωριόμαστε -εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα- δεν είναι το ότι καλύτερο.Αν θέλετε να πώ κάτι άλλο θα το πώ στο θέμα μου για να είμαι μέσα στο θέμα..)
Βρε Χριστίνα...βάζε τα μόνη σου εις 2πλούν, να μην κάνω τον κόπο...

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Δεν έχουν όλα τα σκυλιά πρόβλημα από ιδιώτη και αφού το pedigree το φτιάχνει ο γιατρός αναγνωρίζει την καθαροαιμία'' του ζώου..Έτσι αν θες να αποδείξεις ότι το σκυλί είναι καθαροαιμο το πάς στον ιατρό..Όπως γίνεται με τους ανθρώπους έτσι γίνονται και με τα σκυλιά. (η απάντηση είναι και για ένα δικό μου θέμα, που πέσατε όλοι πάνω μου, να με φάτε..Μπορείτε να δώσετε απλώς μια συμβουλή..Δεν ειναι ωραίο να μας κάνετε να αλλάξουμε γνώμη..Για να αποφασίσει κάποιος να πάρει ένα σκύλο σίγουρα έχει διαβάσει για την ράτσα και τα προβλήματα του!Αν αποφασίσει κάποιος να πάρει από ιδιώτη το έχει ψάξει..Το να μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα και να στεναχωριόμαστε -εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα- δεν είναι το ότι καλύτερο.Αν θέλετε να πώ κάτι άλλο θα το πώ στο θέμα μου για να είμαι μέσα στο θέμα..):confused::confused:
Ρε παιδί μου μήπως πρέπει να πάμε στο γιατρό κι εμείς να δει αν είμαστε καθαρόαιμοι;;; χαχαχαχα

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
Σκυλί χωρίς pedigree είναι σκυλί χωρίς pedigree και σκυλί ημίαιμο είναι σκυλί ημίαιμο..εντελώς διαφορετικά είναι αυτά τα 2!το σκυλί που δεν έχει χαρτιά δεν ξέρουμε τους προγόνους του όμως δεν είναι απαραίτητα ημίαιμο..Προσωπικά όποιος το έχει βγάλει αυτό τί να πώ..Δεν έχει καμία ιδέα σχετικά με το θέμα.Τώρα αν δεν ξέρω τι μου γίνεται είναι δικό μου πρόβλημα..Και zouzouno δεν μπορείς να με κρίνεις αν δεν με έχεις γνωρίσει.Κράτα την γνώμη σου για εσένα χωρίς να σχηματίσεις γνώμη για κάποιον άλλον που δεν έχεις καν γνωρίσει...Κι το pedigree μπορεί να μου πει καποιος ποιος το δημιουργεί;Αφού δεν ξέρω μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;Κάποιος έμπειρος;;Ακόμη όποιος και να το φτιάχνει σίγουρα υπάρχει παρέμβαση και ιατρού γιατί μπορεί κάποιος απλώς να πει ψέματα πολύ απλά για να πουλήσει!

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
Fanzina δεν εννοούσα αυτό.Εννοώ για το dna και για την κληρονομικότητα που αναγράφονται σ'αυτά τα χαρτιά.Κι τώρα αν πιστεύεις πως είσαι ημίαιμη πήγαινε στο ιατρό σου. ;Ρ:p

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Σκυλί χωρίς pedigree είναι σκυλί χωρίς pedigree και σκυλί ημίαιμο είναι σκυλί ημίαιμο..εντελώς διαφορετικά είναι αυτά τα 2!το σκυλί που δεν έχει χαρτιά δεν ξέρουμε τους προγόνους του όμως δεν είναι απαραίτητα ημίαιμο..Προσωπικά όποιος το έχει βγάλει αυτό τί να πώ..Δεν έχει καμία ιδέα σχετικά με το θέμα.Τώρα αν δεν ξέρω τι μου γίνεται είναι δικό μου πρόβλημα..Και zouzouno δεν μπορείς να με κρίνεις αν δεν με έχεις γνωρίσει.Κράτα την γνώμη σου για εσένα χωρίς να σχηματίσεις γνώμη για κάποιον άλλον που δεν έχεις καν γνωρίσει...Κι το pedigree μπορεί να μου πει καποιος ποιος το δημιουργεί;Αφού δεν ξέρω μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;Κάποιος έμπειρος;;Ακόμη όποιος και να το φτιάχνει σίγουρα υπάρχει παρέμβαση και ιατρού γιατί μπορεί κάποιος απλώς να πει ψέματα πολύ απλά για να πουλήσει!
Το πέντιγκρι το δημιουργει ο ανώτατος κυνολογικός φορέας της χώρας μας ο ΚΟΕ που με τη σειρά του υπάγεται σε μια πολύ μεγάλη κυνολογική ομοσπονδία την FCI.

Αν σου πουλήσει ένα australian silky terrier για yorkshire θα το καταλάβεις;; Να που χρειάζεται το pedigree!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Bre Χριστινα, μπαινεις και ρωτάς αν δαγκώνουν τα γιορκι, και μετα πας και γράφεις να μη σου αλλαζουμε γνώμη γιατι προφανώς και εχεις διαβάσεις για τη φυλη? Δλδ αν σε ρωτησω εγώ το όριο του ακρώμιου θα μου απαντήσεις ή θα πάει το copy paste σύννεφο?
Και καλά χτες ημουν μαζεμένη και ευγενικη, σημερα δεν με εχει πιάσει ακόμα ο καφες...

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
Αχα ευχαριστώ πολύ..Α και ας είναι και ημίαιμο το σκυλί από τον ιδιώτη που πρόκειται να πάρω..Εξάλλου όπως λέτε κι εσείς όλα έχουν ψυχή =]

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
αυτο που σου εχω κανει bold δεν ισχυει.
σκυλος που δεν εχει σωστο pedigree ειναι ημιαιμος
σκυλος που δεν ξερουμε τους προγονους του ειναι ημιαιμος.

επισης δεν εχεις ιδεα τι ειναι το pedigree, ποιος το εκδιδει και τι πρεπει να εχει πανω ενα σωστο pedigree και ποιες ειναι οι προυποθεσεις για να εκδοθει pedigree.
χρησιμοποιησε το google και κατσε και διαβασε 2 πραγματα βασικα για να μπορουμε να μιλησουμε σωστα.

κανενας γιατρος δεν προκειται ποτε να σου πει αν ενα σκυλακι ειναι καθαροαιμο η οχι γιατι πολυ απλα δεν το ξερει και δεν μπορει να το ξερει.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Fanzina δεν εννοούσα αυτό.Εννοώ για το dna και για την κληρονομικότητα που αναγράφονται σ'αυτά τα χαρτιά.Κι τώρα αν πιστεύεις πως είσαι ημίαιμη πήγαινε στο ιατρό σου. ;Ρ:p
Oι κτηνίατροι από όσο ξέρω δεν κάνουν τεστ DNA, κάποια labs νομίζω;; Άρα πώς θα καταλάβει ο κτηνίατρος ότι είναι καθαρόαιμο;;;

Και στο έχω ξαναφέρει το παράδειγμα αν σου φέρω μία τσάντα που πουλάνε στα πανυγήρια που μοιάζει σαν επώνυμη και μία που είναι η επώνυμη, θα καταλάβεις πια είναι αυθεντική ; Όχι !!! Θα χρειαστείς αποδείξεις !!! Κάπως έτσι είναι και τα σκυλιά και η καθαροαιμία τους ' γι' αυτό χρειάζονται τα χαρτιά!!!

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Αχα ευχαριστώ πολύ..Α και ας είναι και ημίαιμο το σκυλί από τον ιδιώτη που πρόκειται να πάρω..Εξάλλου όπως λέτε κι εσείς όλα έχουν ψυχή =]
Αφού δεν σε πειράζει να είναι ημίαιμο γιατί δεν πας σε καταφύγειο; Ξέρεις γιατί; Γιατί θέλεις να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία σου για τσάμπα καθαρόαιμο. Επίσης, αν ο σκύλος βγάλει μια κληρονομικά αρρώστια π.χ πατέλλα, τι θα κάνεις;; Για το σκυλί δεν νοιάζεσαι;;;

Υ.Σ Καλύτερα θα ήταν τα μηνύματα να μεταφερθούν στο νήμα της κοπέλας για να μην ανακατεύονται με το θέμα του νεαρού :)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Τελικά το φορουμ ειναι μέσω ενημέρωσης και ψυχαγωγίας την ίδια στιγμή.

Χριστίνα όλα αυτά που γράφεις και με τον τρόπο που τα γράφεις μόνο λόγω ζέστης, ανίας και πολύ ελευθερου χρόνου μπορώ να τα δικαιολογήσω. Γιατί 13 χρονών αποκλείεται να είσαι. :) Ναι ειμαι καχύποπτη.

Άν όντως είσαι 13 χρονών κάτσε να διαβάσεις και μετά σε παρακαλώ να έχεις άποψη περί καθαροαιμίας και για την πιστοποιηση της απο γιατρό κτλ.

Καλη συνέχεια. Αααααα και χαίρομαι που διάβασες τοσο που καταλαβες οτι τα τερριε δεν δαγκώνουν.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
προβλεπω μπανιο σημερα που εχει και ζεστη.
εγω γιατι βλέπω μια σύμπτωση? δλδ με το που σταμάτησε η αλλη με το παιδοφάγο ροττ, εμφανιστηκε η μικρή?? Θα βάλουμε λεωφορείο για μπανια...

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
12.7 είμαι όχι ακριβώς 13.Αν δεν έχει pedigree και δεν μου φέρνει για καθαρόαιμο γιορκι δεν θα το πάρω αν είναι έτσι το σωστό!Κι ghelly δεν είπα πως τα ξέρω όλα..1.5 μήνα ασχολούμε με το θέμα όμως προσπαθώ να μάθω ότι είναι δυνατόν!Κι αυτό ακριβώς εννοώ για το ότι πέφτετε όλοι πάνω μου..Δεν χρειάζεται να πώ κάτι άλλο απλά κοιτάξτε τους απο πάνω...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
έπαιξε παιδοφάγο ροτ???????? Πότε βρε παιδιά? Ούτε λιγο δεν μπορεις να λείψεις τελικά :mad: τα καλύτερα χάνεις!

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
ghelly δεν έχω καμία σχέση με αυτό που λες..Δεν έχω καταλάβει καν γιατί με αποπέρνετε λες και είμαι βαλτή..Τη γνώμη μου λέω..Τώρα αν κατάλαβα κάποιος είχε πει τα ίδια με εμένα;;Τέλος πάντων η ηλικία μου αυτή είναι κι αν θέλετε σας δίνω και φβ να δείτε την φωτο προφ..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα