Νέο μέλος με κάποια άγχη..

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
ναι ='/ 'οντως =[
Kαι γω μόλις μπήκε η ιδέα στο μυαλό μου να πάρω σκύλο, ήθελα όσο πιο γρήγορα γίνεται να τον πάρω. Μετά έκατσα πιο ώριμα και σκέφτηκα, ότι όσο κι αν τον θέλω, ακόμα δεν είμαι έτοιμη να αφοσιωθώ όσο περισσότερο μπορώ λόγω μαθημάτων, δραστηριοτήτων κτλ. Μόλις τελειώσω το σχολείο βλέπουμε, αλλά πιστεύω ότι είναι καλό που ξεκίνησα όσο πιο νωρίτερα μπορώ να μαθαίνω για τη φυλή μου και για τους σκύλους, που όταν έρθει η ώρα να πάρω (rough collie) θα είμαι πανέτοιμη! Διασκέδασε τώρα όσο πιο πολύ μπορείς και μάθε και όσα περισσότερα μπορείς για τα yorkies :)

Υ.Σ Σκύλοι υπάρχουν πολλοί,εφηβεία μόνο 1 ;)

xristinakapws1

Active Member
15 Αυγούστου 2013
44
0
ναι πήρε ο πατέρας μου την εκτροφέα (αργά αλλά οκ) μας είπε έχει αγόρι για show (ενα ΜΟΝΟ) εγώ θα ήθελα κορίτσι...ΞΈΡΕΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΚΤΡΟΦΕΑ;;

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
ναι πήρε ο πατέρας μου την εκτροφέα (αργά αλλά οκ) μας είπε έχει αγόρι για show (ενα ΜΟΝΟ) εγώ θα ήθελα κορίτσι...ΞΈΡΕΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΚΤΡΟΦΕΑ;;
Μη βιάζεσαι, δεν μπορείς να περιμένεις για γέννα αυτού του εκτροφέα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Να σηκώσουν χέρι, όσοι πιστεύουν, ότι η Χριστίνα δεν θα έχει σε 8 μέρες στα χέρια της, το πολυπόθητο wannabe yorkie της...:-\"

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Κάποια βασικά είναι αυτα :

Για να βρεις εκτροφεία θα πάρεις τηλέφωνο ή θα στείλεις email στον ΚΟΕ (Κυνολλογικός Όμιλος Ελλάδος) ζητώντας του τη λίστα με τα εκτροφεία γιορκι.Εδώ χρειάζεται προσοχή !!!! Ο ΚΟΕ το μόνο που κάνει είναι να δώσει την λίστα των επίσημων εκτροφέων, δηλαδή δεν εγγυείται για τον αν είναι καλοί, υπεύθυνοι και όχι απατεώνες. Εδώ λοιπόν χρειάζεται το πολύψάξιμο!!!! Πριν αρχίσεις να κάνεις τηλέφωνα στους εκτροφείς, πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα.

1) Τις κληρονομικές ασθένειες που έχουν τα γιορκι.
2) Να μάθεις τι είναι οι εκθέσεις μορφολογίας και σε τι εξυπηρετούν ( και αν μπορείς να επισκεφθείς κάποια).
3) Να μιλήσεις με άλλους ιδιοκτήτες για να δεις αν σου ταιριάζει η φυλή( αν δεν είσαι σίγουρη ακόμα)

Τώρα, πάμε στην επιλογή εκτροφέα.

1) Να σου δείξει τα pedigree(γεννεαλογικός χάρτης σκύλου) των γονέων.
2)Ο εκτροφέας θα πρέπει να σου δείξει τις εξετάσεις των γονέων για κληρονομικές παθήσεις.
3) Να σου δείξει τις κρίσεις και τους τίτλους που έχουν πάρει οι γονείς σε εκθέσεις.
4) Να δεις το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα σκυλιά και τα ίδια τα σκυλιά βέβαια.
5) Να δεις πόσες γέννες κάνει το χρόνο και πόσα θηλυκά έχει.
6) Να δεις αν ο εκτροφέας έχει μεράκι για τ φυλή και αν ο σκοπός του είναι να τη βελτιώσει και όχι να κάνει κουταβοπαραγωγή.

Μετά από όλα αυτά μπορείς με κάποια σιγουριά να καταλήξεις σε εκτροφέα.

Υ.Σ 1: Το pedigree είναι υποχρεωτικό να συνοδεύει τα κουτάβια, όποιος δεν σου δίνει pedigree απέρριψε τον.

Υ.Σ 2: Αν ξέχασα κάτι για τα κριτήρια επιλογής κτλ, παρακαλώ συμπληρώστε τα

Υ.Σ3 : Το ποστ αυτο είναι ποστ μου απο άλλο φόρουμ, οπότε τα πράγματα που γράφω πρέπει να τα κάνουν οι γονείς σου :)

• Like
Reactions: mariahh

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Υ.Σ3 : Το ποστ αυτο είναι ποστ μου απο άλλο φόρουμ, οπότε τα πράγματα που γράφω πρέπει να τα κάνουν οι γονείς σου :)
Τι εννοείς...από άλλο φόρουμ...;;; :cura:

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Τι εννοείς...από άλλο φόρουμ...;;; :cura:
Σε άλλο σκυλοφόρουμ άνοιξε ένα αντίστοιχο θέμα , ρωτώντας πως βρίσκεις εκτροφέα, έγραψα την άποψη μου, τώρα την αντέγραψα γιατι δεν έχω χρόνο να το ξαναγράψω αυτή τη στιγμή :)

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Ναι για αυτο το έγραψα και πιο πάνω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις :)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν βλέπω τον λόγο να πάρεις τέταρτο σκυλί ,αφιέρωσε τον χρόνο που έχεις στα σκυλιά σου και βάλτε τον σκύλο που μένει έξω μέσα!

αν τώρα δεν αλλάζεις γνώμη για την απόκτηση ενώς ακόμα σκύλου (πραγματικά όμως το θεωρώ χαζομάρα) ,μην κάνεις το σφάλμα και πάρεις απο ιδιώτη πουτ ζευγάρωσε το σκυλιά του χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα