Νέο μέλος - Επιλογή Σκύλου!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παντως ολατα σκυλια χαιρονται οταν εχουν καποια καθηκοντα,αυτα της φυλάξης δεν ειναι περισσοτερο επικινδυνα απο αυτα που πηδανε να παιξουν φρισμπυ,η που φυλανε κοπαδια,ουτε ειναι μειονεκτικα για τον σκυλο οσο ενα κρεπαρισμενο κανις,ουτε θα πεικαποιος παιξε φρισμπυ με τον φιλο σου και μην βαζεις τον σκυλο να κανει σαλτα 3-5 μετρα στον αερα για να πιασει μια μαλακια,η να χορευει οπως καποτε η αρκουδες με τον γυφτο αυτα πολλοι εδω που κατηγορτειτε τον σκυλο φυλακα τα επικροτειτε,αν ηθελε σκυλο για ντογκ ντανσιγκ δεν θα του ελεγε κανενας τιποτα,για σκεφτειτε πριν γραψετε.
Ηλία στην αντίληψη στόχευσε και όχι στα καθήκοντα!Ναι, χαίρονται τα σκυλιά να έχουν καθήκοντα αλλά άλλο ένας σκύλος ενταγμένος στην καθημερινότητα του ιδιοκτήτη και άλλο δεμένος για φύλαξη οικοπέδου!Επέτρεψε μου να συμφωνήσω μαζί σου και να διαφωνήσω ταυτοχρόνως...

Υπάρχουν άτομα εδώ που ασχολούνται με σκυλιά φύλαξης και μπορούν να απαντήσουν σωστά και επαρκώς, εγώ δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά για σκυλιά φύλαξης.
Ξέρεις τι γίνεται όμως?Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα!
Ας πούμε ότι ασχολούμαι με σκύλο φύλαξης...τον δικό μου σκύλο...άσχετα αν δεν τον έχω κάνει φύλαξη ακόμα...το ζήτημα που λέω πιο πάνω είναι αν θέλουμε αυτήν την φυλή να συνεχίσουμε να την λέμε μαντρόσκυλα, δεμένα στον κήπο κτλ κτλ που τα ξέρεις πολύ καλά!
Δεν ξέρουμε ο καθένας πως αντιλαμβάνεται τον σκύλο φύλακα και πως μπορεί να του ορίσει συγκεκριμένα καθήκοντα!
Εγώ με τον σκύλο μου είμαστε πραγματικά σαν αγέλη, μαζί ζούμε, μαζί μεγαλώνουμε μαζί περνάμε ώρα κτλ κτλ...για να μην συνεχιστεί η...χμμμ πως να το πω...προκατάληψη απέναντι σε αυτές τις φυλές και για να μην λέμε ότι ο Γερμανικός Ποιμενικός το Rottweiler ή το Doperman είναι άγρια κτλ θα πρέπει να κατευθύνουμε σωστά!
Πως ξέρουμε ότι ένας νέος ιδιοκτήτης θα ορίσει σωστά τα καθήκοντα στον σκύλο-φύλακα του και θα ζει σωστά...?

Άλλο ένας ιδιοκτήτης που έχει έναν σκύλο φύλακα και που ζει μαζί με τον σκύλο και του αναθέτει καθήκοντα και άλλο ένας σκύλος φύλακας που είναι φύλακας μόνο για την αυλή ή μάλλον η χρησιμότητα του είναι για αυτό τον σκοπό!

Δεν χρειάζεται να έχεις σκύλο φύλακα για να καταλάβεις Θοδωρή!

Αν θέλεις την προσωπική μου γνώμη δεν μου αρέσει αυτή η προσέγγιση αυτού του topic, χωρίς βέβαια να θέλω να θίξω τον φίλο που το άνοιξε!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δηλαδη αν ελεγε οτι θελει σκυλο συντροφιας θα λεγαμε οτι εχει λαθος αντιληψη Στελιο?να βρει καμμια κοπελα?επειδη ο σκυλος δεν την κανει την δουλεια καλα?ασε που δεν πλενει και μαγειρευει.
Μαλλον η δικη μας αντιληψη ειναι πολυ καχυποπτη,εμενα μου φτανει που εφτασε εως εδω και ρωτησε και δεν πηγε να αγορασει σκυλο κατευθειαν,
εγω ξερετε τον δικηγορο του διαβολου κανω και περιμενω επιχειρηματα,την αλλη οπτικη γωνια προσπαθω να φωτισω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδή μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου, θα σου πω, αν μιλούσαμε για σκύλο συντροφιάς υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες κυρίως μικρόσωμων σκύλων που δεν τα πάνε καν βόλτα για τα απαραίτητα...άρα και εδώ υπάρχει κάποια καχυποψία, θεωρώ όχι άδικα!

Μιας και έχει γίνει συνήθειο μου πλέον να εμβαθύνω σε πράγματα και να βλέπω και πιο πέρα δεν εννοούμε αν θέλει σκύλο συντροφιάς να πάρει μια κοπέλα ή αν θέλει -όπως τώρα- σκύλο φύλακα να πάρει έναν σκύλο και να τον βάλει στην αυλή αλλά τουλάχιστον εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα όσον αφορά το σωστό σκύλο φύλακα...

ΣαφέσΤΑΤΑ και έκανε πολύ καλά που ψάχνεται!
Ναι η αντίληψη των περισσοτέρων είναι καχύποπτη για τους σκύλους φύλακες, θεωρώ πάλι όχι άδικα!
Μέσα στα πράγματα είσαι και ξέρεις πως είναι η σωστή φύλαξη, τι προϋποθέτει από τον ιδιοκτήτη, τι προϋποθέτει από τον σκύλο και τι προϋποθέτει από το περιβάλλον...

Αν πετάξω 5-6 φυλές στο τραπέζι που είναι άψογοι φύλακες θα είμαι σωστός ή...επιπόλαιος?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν δεν το κανεις εσυ θα το κανει καποιος ασχετος πονηρος και με κακο σκοπο ισως,
αυτος θα το παρει σκυλι την ρατσα ψαχνει,απο εκει που θα το παρει ας τον ενημερωσουν για τα υοπολοιπα,και αφου εκανε τον κοπο να ρωτησει την γνωμη μας για την ρατσα μαλλον ειναι σε σωστο δρομο(θα ρωταει και αλλου,δεν πιστευω να παει να παρει απο πετ σοπ),τι θα επρεπε να κανει δηλαδη?ψαχνετε για ενημερωση ο ανθρωπος δεν θα κρινουμε τον τροπο που ρωταει(αν και σωστες απαντησεις παιρνεις οταν κανεις σωστες ερωτησεις)αλλα και αυτες οταν απευθυνεσαι σε αγνωστους και μονο γραπτως ευκολα παρεξηγιουνται.
Εμενα με παιρνουν καθε μερα και με ρωτανε για σκυλο φυλακα,πολλοι αποριπτονται,αλλα εναν ανθρωπο με οικογενεια με αυλη με 2ο σκυλο, που θα ζει στο σπιτι και οχι σε καποιο αγροκτημα μονο του,και που προσπαθει να δυκτυωθει τον παω στο 2ο λεβελ χαλαρα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπαίνει ένας και λέει "θέλω ένα σκύλο για φύλακα"
και δεν μας αρέσει αυτό γιατί είμαστε καχύποπτοι, για τους γνωστούς λόγους. ΔΙΚΑΙΩΣ!

Του λέμε "πάρε συναγερμό" ή "δε μου φαίνεσαι κατάλληλος για τέτοιο σκύλο" ή "το φύλακα μπορεί να στον σκοτώσουν".

Υπάρχει καμία περίπτωση, έστω μία στο εκατομμύριο, πιστεύετε, να πει "αλήθεια δεν είμαι κατάλληλος" ή "αλήθεια ας βάλω συναγερμό" ή "αλήθεια ρε σεις μπορεί να ρίξουν καμιά φόλα στην αυλή" και να ΜΗΝ πάρει σκύλο?
Για μένα καμία...

Όσο περνάει ο καιρός, όσο παρατηρώ ιδιοκτήτες και σκύλους, και τέλος πάντων όσο καταλαβαίνω περισσότερο τους ανθρώπους, βάζω πολύ νερό στο κρασί μου... γιατί υπήρξε η εποχή που προσπαθούσα να πείσω κάποιους να πάρουν τα 50κιλα σκυλιά μέσα στο σπίτι, ενώ τα είχαν χρόνια στην αυλή. Ε αυτά απλούστατα ΔΕΝ γίνονται.
Η απάντηση "πάρε συναγερμό" είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εκληφθεί ως επίθεση.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω, συμβουλεύεις κάποιον όσο καλύτερα μπορείς, για να μην σου πει "ρε άη σιχτήρ γραφικέ" πάρει σκύλο απ' όπου να 'ναι και τον εκπαιδεύσει όπως να 'ναι. Στην τελική ένας σκύλος φύλακας που ζει σε μια αυλή, βγαίνει βόλτες καθημερινά, έχει εκπαιδευτεί από επαγγελματία όπως πρέπει, τρέφεται σωστά και λαμβάνει σωστή κτηνιατρική περίθαλψη ζει πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία των σκύλων της Ελλάδας. Δεν έχει και τόση σημασία αν ο άλλος τελικά δεν τον πήρε για "σύντροφο, παρεάκι, αγαπάκι και παρεμπιπτόντως να φυλάει", αλλά για να κάνει μια δουλειά.
Αλλιώς πείτε και σε όσους έχουν κοπάδια ότι είναι ακατάλληλοι να έχουν σκύλους...
ουτε ειναι μειονεκτικα για τον σκυλο οσο ενα κρεπαρισμενο κανις,ουτε θα πεικαποιος παιξε φρισμπυ με τον φιλο σου και μην βαζεις τον σκυλο να κανει σαλτα 3-5 μετρα στον αερα για να πιασει μια μαλακια,η να χορευει οπως καποτε η αρκουδες με τον γυφτο αυτα πολλοι εδω που κατηγορτειτε τον σκυλο φυλακα τα επικροτειτε,αν ηθελε σκυλο για ντογκ ντανσιγκ δεν θα του ελεγε κανενας τιποτα,για σκεφτειτε πριν γραψετε.
Ηλία τα έχεις ισοπεδώσει όλα :(
Dog Dancing, Φρίσμπυ, Tricks - καταδικάζεις σε 3 γραμμές την ενασχόληση με το σκύλο, την άσκηση, την πνευματική άσκηση και μεθόδους που βοηθούν στη δημιουργία μιας στενής - μοναδικής σχέσης ανάμεσα στο σκύλο και τον ιδιοκτήτη-εκπαιδευτη.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
φιλε επειδη το συναγερμο το πα εγω.
διαβασε το πρωτο σου ποστ και πες μου μπαινοντας σε ενα κυνοφιλικο φορουμ.
που χωρις να με παρεξηγησεις εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν θα σε εσυ καλα με το σκυλι αλλα αν θα ναι το σκυλι καλα μαζι σου.
εσυ τι θα απαντουσες?
τελος παντων αν γουσταρεις τα σκυλια και θες αυτο που θα παρεις να μπορει να κανει και καθηκοντα φυλαξης.,δες ποια σου αρεσουν διαβασε για το χαρακτηρα που σου ταιριαζει και μετα ξεκινα τις επισκεψεις σε εκτροφεις.
για οτι αλλο εδω ειμαστε!
α και χρονια πολλα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
(θα ρωταει και αλλου,δεν πιστευω να παει να παρει απο πετ σοπ)
γιατί δεν το πιστεύεις; Ti από αυτά που έγραψε σε κάνει να θεωρείς ότι είναι συνειδητοποιημένος και θα πάρει τον φύλακα που θέλει από εκτροφείο; Το ότι ρώτησε; Eδώ άνθρωποι ρωτάνε σε 20 σελίδες thread και στο τέλος αποκαλύπτεται ότι ήδη το έχουν παραγγείλει από Puppymills και τον περιμένουν..

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την chloe ότι προτείνοντας σε έναν άνθρωπο που εμφανίζεται σαν αυτόν να πάρει συναγερμό όχι μόνο δεν θα το ακούσει αλλά θα το θεωρήσει ως επίθεση και θα μας πει και ψυχοπαθείς από πάνω όπως και το έκανε.
Αλλά εγώ αρνούμαι να απαντήσω σοβαρά σε κάποιον που λέει στην αρχή του ποστ του ότι θέλει έναν σκύλο, ή μήπως δύο, κλπ κλπ. Δηλαδή έναν άνθρωπο που τον σκύλο δεν τον βλέπει σαν οντοτητα ώστε να συνειδητοποιεί τι συνεπάγονται δύο σκύλοι και μάλιστα του μεγέθους που θέλει, για μένα αυτό λέει πολύ απλά ότι στους σκοπούς του είναι να τους πετάξει σε ένα οικόπεδο και εκεί τελειώνουν οι υποχρεώσεις τους προς αυτούς. Α ξέχασα θα τους επιβληθεί κιόλας.

Και για να κλείσω χαίρομαι πολύ που άνθρωποι με το σκεπτικό του φίλου με θεωρούν ψυχοπαθή γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν είχα και δεν θα έχω καμμία σχέση μαζί τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Φυσικα και υπάρχει το ενδεχόμενο να παρεξήγησα τις προθέσεις του. Ο μόνος τρόπος όμως να καταλάβω τις διαθέσεις κάποιου εδώ μέσα είναι αυτά που γράφει. Και από τα γραπτά του αυτά τα δείγματα πήρα.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
γιατί δεν το πιστεύεις; Ti από αυτά που έγραψε σε κάνει να θεωρείς ότι είναι συνειδητοποιημένος και θα πάρει τον φύλακα που θέλει από εκτροφείο; Το ότι ρώτησε; Eδώ άνθρωποι ρωτάνε σε 20 σελίδες thread και στο τέλος αποκαλύπτεται ότι ήδη το έχουν παραγγείλει από Puppymills και τον περιμένουν..
το καλλίτερο παράδειγμα εγώ!!!έμαθα ότι μπορούσα, ρωτούσα εδώ για μαλινουά,για καλους εκτροφής, είχα μάθει σχεδόν τι παίζει με το μαλινουά στην ελλάδα,και τους εκτροφής! τουs πήρα τηλέφωνο,πήγα σε 1 από αυτούς,μου άρεσε και σκεφτόμουν να ασχοληθώ με το άθλημα,,και όμως μου πέρασε από το μυαλό και πήγα και ρώτησα και σε pet στην αθηνα,και εδώ στην σύρο...και έλεγα και σε φίλους για σκυλιά μακριά από pet shop!! τελικά ξανασκέφτηκα ότι αυτά που λένε εδώ μέσα, ναι μεν ακούγονται σκληρά και υπερβολικά αλλα ασχολούνται αρκετά χρονια και γνωρίζουν πολλά παραπάνω από εμενα για να γίνω εγώ η εξαίρεση στον κανόνα που και εγώ υπεράσπιζα...τελικά πήρα από εκτροφέα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στην σύρο έχω εντοπίσει πολλούς ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.

κι εσύ φίλε Diablo δέχτηκες κάποια μυνήματα "κάποιου" ύφους,αν θυμάμαι καλά.
Τελικά
και όσο ασχολείσαι
πως νιώθεις απο το σύνολο της εμπειρίας σου στο φόρουμ?
η πολυφωνία και η ελευθερία λόγου έχει αρνητικά(τι δεν έχει)
αλλά σίγουρα βοηθάει κάποιον με κριτικό μυαλό

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
το καλλίτερο παράδειγμα εγώ!!!έμαθα ότι μπορούσα, ρωτούσα εδώ για μαλινουά,για καλους εκτροφής, είχα μάθει σχεδόν τι παίζει με το μαλινουά στην ελλάδα,και τους εκτροφής! τουs πήρα τηλέφωνο,πήγα σε 1 από αυτούς,μου άρεσε και σκεφτόμουν να ασχοληθώ με το άθλημα,,και όμως μου πέρασε από το μυαλό και πήγα και ρώτησα και σε pet στην αθηνα,και εδώ στην σύρο...και έλεγα και σε φίλους για σκυλιά μακριά από pet shop!! τελικά ξανασκέφτηκα ότι αυτά που λένε εδώ μέσα, ναι μεν ακούγονται σκληρά και υπερβολικά αλλα ασχολούνται αρκετά χρονια και γνωρίζουν πολλά παραπάνω από εμενα για να γίνω εγώ η εξαίρεση στον κανόνα που και εγώ υπεράσπιζα...τελικά πήρα από εκτροφέα
Δεν θα το πω για κολακεία , αλλά το να αλλάζεις άποψη δείχνει έξυπνο άνθρωπο, το πιο εύκολο είναι ο ξερολισμός και δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου γιατί τα ξέρω όλα. Μακάρι κι άλλοι σαν εσένα diablo :)

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Καλησπερα σε ολους.
Προσπαθω να επιλεξω ενα Μεγαλο ΣΚΥΛΟ( η μηπως χρειαζομε 2) που να κανει-ουν τα εξης:
Να ειναι Φυλακας σε σπιτι μονοκατοικια με μεγαλο κηπο 1000 τετραγωνικα μετρα.
Εχω ενα παιδακι 2 ετων και ενα σκυλακι Grifon (5 κιλα).
Δεν εχω αλλη εμπειρια απο Σκυλια.
Νομιζω οτι δεν θα εχω προβλημα να επιβληθω σε ενα μεγαλο Σκυλο.
Βασικα τον-τους θελω για Φυλακα-ες.
Εμφανισιακα μου αρεσουν πολυ τα:
Doperman,Rotwailler,Dogo.
Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει.

-----------------------------------------------------------

Καλησπερα και χρονια πολλα φιλε μου

Κατα την αποψη μου πρεπει να εμβαθινεις λιγο το τι ακριβως ψαχνεις απο εναν σκυλο φυλακα.(αν και ολα τα σκυλια ειναι φυλακες το καθενα με τον τροπο του)

1,προβλημα με το γαυγισμα.....μηπως πρεπει τελικα να επιλεξεις εναν σκυλο που δεν πολυ γαυγιζει?τα ροτβαιλερς δεν γαυγιζουν χωρις σοβαρο λογο

2.Πρεπει ο σκυλος να ειναι φιλικος με τα παιδια καθως εχεις ενα π.χ οι γερμανικοι πιμενικοι ειναι ιδανικα για παιδια

3.Θα το εκπαιδευσης στην φυλαξη η θα το αφησεις να ''βγαλει'' το εμφυτο ταπεραμεντο του?

4.Ειναι ψιλος ο τοιχος η το συρμα που περιβαλει τον χωρο σου?εαν π.χ παρεις ενα american staf μην το δεις να πηδαει παρα μα παρα πολυ ευκολα τον ενα μετρο τοιχο σου lol

5.Και τελευταιο...ποιος ειναι ο σκυλος που πραγματικα σου αρεσει και που μεσα απο εσενα θα δωσει ακομα και την ζωη του για να προστατεψει την οικογενεια σου

φιλικα

Alex

Olympus

New Member
22 Απριλίου 2011
4
0
Να ευχαριστησω το φιλο akiusss ο οποιος ηταν ο μονος εδω μεσα που μπηκε στον κοπο να βοηθησει καποιον που ζητησε μια βοηθεια.
Για τους υπολοιπους θα πω μονο οτι απο την πολυ <αγαπη> για τα σκυλια που εχουν (αν θελετε την προσωπικη μου αποψη ,αυτο λεγεται αλλιως) εχουν ξεχασει τι σημαινει υποστηριξη,φιλοξενια και πολλα αλλα........

Αν ειναι να παρω σκυλο και να γινω και εγω ιδιος τελικα μαλλον καλυτερα να παρω δευτερο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Αν ειναι να παρω σκυλο και να γινω και εγω ιδιος τελικα μαλλον καλυτερα να παρω δευτερο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.
Τέλεια δηλαδή σε πείσαμε τελικά!? :D

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
και δευτερο και τριτο συναγερμο να βαλεις αν χρειαστει, σκυλακι να μην παρεις, για να μην γινεις σαν και εμας. Μπορεις βεβαια να παρεις και 2-3 χηνες, ειναι εξαιρετικες στην φυλαξη και θα εχεις και τα αυγα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μπαίνει ένας και λέει "θέλω ένα σκύλο για φύλακα" και δεν μας αρέσει αυτό γιατί είμαστε καχύποπτοι, για τους γνωστούς λόγους. ΔΙΚΑΙΩΣ!

Του λέμε "πάρε συναγερμό" ή "δε μου φαίνεσαι κατάλληλος για τέτοιο σκύλο" ή "το φύλακα μπορεί να στον σκοτώσουν".

Υπάρχει καμία περίπτωση, έστω μία στο εκατομμύριο, πιστεύετε, να πει "αλήθεια δεν είμαι κατάλληλος" ή "αλήθεια ας βάλω συναγερμό" ή "αλήθεια ρε σεις μπορεί να ρίξουν καμιά φόλα στην αυλή" και να ΜΗΝ πάρει σκύλο?
Για μένα καμία...

Όσο περνάει ο καιρός, όσο παρατηρώ ιδιοκτήτες και σκύλους, και τέλος πάντων όσο καταλαβαίνω περισσότερο τους ανθρώπους, βάζω πολύ νερό στο κρασί μου... γιατί υπήρξε η εποχή που προσπαθούσα να πείσω κάποιους να πάρουν τα 50κιλα σκυλιά μέσα στο σπίτι, ενώ τα είχαν χρόνια στην αυλή. Ε αυτά απλούστατα ΔΕΝ γίνονται.
Η απάντηση "πάρε συναγερμό" είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εκληφθεί ως επίθεση.
Εννοείται αυτό δεν τίθεται θέμα και θα συμφωνήσω και εγώ με αυτό που λες...γιατί πολύ απλά το διαπιστώνω και εγώ ο ίδιος!

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω, συμβουλεύεις κάποιον όσο καλύτερα μπορείς, για να μην σου πει "ρε άη σιχτήρ γραφικέ" πάρει σκύλο απ' όπου να 'ναι και τον εκπαιδεύσει όπως να 'ναι. Στην τελική ένας σκύλος φύλακας που ζει σε μια αυλή, βγαίνει βόλτες καθημερινά, έχει εκπαιδευτεί από επαγγελματία όπως πρέπει, τρέφεται σωστά και λαμβάνει σωστή κτηνιατρική περίθαλψη ζει πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία των σκύλων της Ελλάδας.
Είσαι σίγουρη ότι τα περισσότερα σκυλιά φύλακες στην Ελλάδα ζουν πολύ καλύτερα?
καταρχήν θέλω να διευκρινίσουμε τι εννοεί ο καθένας σκύλο-φύλακα, γιατί στην Ελλάδα η αντίληψη είναι...κάπως...

Δεν έχει και τόση σημασία αν ο άλλος τελικά δεν τον πήρε για "σύντροφο, παρεάκι, αγαπάκι και παρεμπιπτόντως να φυλάει", αλλά για να κάνει μια δουλειά.
Αλλιώς πείτε και σε όσους έχουν κοπάδια ότι είναι ακατάλληλοι να έχουν σκύλους...
Δυστυχώς δεν μιλάμε για τσομπάνη σε αυτήν την περίπτωση που θέλει έναν σκύλο φύλακα ή ποιμενικό για αυτήν την δουλειά αλλά ένα ιδιοκτήτη με αυλή, και όπως ξέρεις και έχουν δει πιστεύω τα ματάκια σου οι σκύλοι φύλαξης που βρίσκονται σε αυλές σπιτιών δεν καλοπερνάνε!Τουλάχιστον οι σκύλοι ποιμενικοί-φύλακες των τσομπάνων βγαίνουν και για εκτόνωση που λέει ο λόγος για να μαζέψουν το κοπάδι!Οι σκύλοι φύλακες στις αυλές τι κάνουν και ποια η χρησιμότητα τους?Συγγνώμη αλλά εγώ έτσι το βλέπω, δεν ξέρω αν είναι λάθος διότι δεν ξέρω από ορεινούς ποιμενικούς ή ποιμένες-φύλακες κοπαδιών!

Αν για κάποιον τα λεγόμενα/γραφόμενα μου αποτελούν επίθεση ας σκεφτεί το παρακάτω...

«Κακολογούμε κάποιον όταν του αποδίδουμε κάποια μομφή με σκοπό να τον βλάψουμε. Όταν αυτό το κάνουμε με σκοπό να τον ωφελήσουμε, τότε απλώς τον συμβουλεύουμε.»

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
«Κακολογούμε κάποιον όταν του αποδίδουμε κάποια μομφή με σκοπό να τον βλάψουμε. Όταν αυτό το κάνουμε με σκοπό να τον ωφελήσουμε, τότε απλώς τον συμβουλεύουμε.»

ποιός το έγραψε αυτό- του σφίγγω το χέρι!!!!!!!!!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στέλιο
Είσαι σίγουρη ότι τα περισσότερα σκυλιά φύλακες στην Ελλάδα ζουν πολύ καλύτερα?
Είπα "σκύλος-φύλακας" που αυτό που εκείνο που το άλλο!
Συγκεκριμένα
ένας σκύλος φύλακας που ζει σε μια αυλή, βγαίνει βόλτες καθημερινά, έχει εκπαιδευτεί από επαγγελματία όπως πρέπει, τρέφεται σωστά και λαμβάνει σωστή κτηνιατρική περίθαλψη
Και αυτό νομίζω απαντά σ' αυτά που μου λες...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν ειμαι κατα της ενασχολησης με τον σκυλο αρκει αυτο να μην γινεται για την δικη μας δοξα(καπως ετσι ξεκινησαν και οι κυνοδρομιες)ειμαι κατα του πρωταθλητισμου οχι του αθλητισμου.ορισμενα σκυλοσπορτ τα βρισκω πολυ εξτρημ και βλαβερα για τον σκυλο χωρις σοβαρο λογο,αυτο δεν ειναι ενασχοληση αυτο ειναι φιλοδοξια,για ποιο λογο να χορευει ο σκυλος στα 2 ποδια??η για ποιον λογο πρεπει να πηδαει καθε μερα πανω απο την πλατη μας 2-3 υψος??υπερβολες με μεγαλο βαθμο ρισκου για την υγεια του σκυλου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

ποιός το έγραψε αυτό- του σφίγγω το χέρι!!!!!!!!!!!
Το ήξερα το ρητό αυτό αλλά το είδα και στην υπογραφή μέλους νομίζω από εδώ!:D:p

Στέλιο

Είπα "σκύλος-φύλακας" που αυτό που εκείνο που το άλλο!
Και σε ξαναρωτάω, και θέλω να μου πεις ειλικρινά, έχεις δει με την πείρα σου τόσα χρόνια σκυλιά φύλακες πως ζούνε?Έχεις δει σκυλιά που ζούνε ως φύλακες σε αυλές να βγαίνουν βόλτες?Μιλάμε για πραγματικούς φύλακες!Έχεις δει εσύ με την προσέγγιση που κάνει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης ότι ενώ δεν έχει ενημερωθεί από κάπου ότι θα διαθέσει κάποιο ποσό και για εκπαίδευση?Εδώ δεν δέχονται να διαθέσουν σε εκτροφικά σκυλιά-φύλακες που έχουν και χαρακτήρα και ταπεραμέντο κτλ κτλ!

Chloe κακά τα ψέμματα οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες σκύλων φαίνονται από την αρχή στο πως προσεγγίζουν το όλο θέμα!
Οκ δεν μου πέφτει λόγος εμένα τι θα κάνει εν τέλει, απλώς να προβληματίσω θέλω...

Δεν ξέρω...δεν ξέρω...η ιστορία άλλα δείχνει...