Νέο κουτάβι δώστε τα φώτα σας!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
επεσες σε περιπτωση γτ ειμαι ψυχιατρος , οποτε να σου εξηγησω πως ουτε για αστειο δν προτεινεις φαρμακα...οσον αφορα για τα αλλα μαθε να φερεσαι καλυτερα στους ανθρωπους γυρω σου και ασε τις συμβουλες προς το παρον.
οκ...αλλη φορα αμα ξαναδιαβασω ''πεταξα το σκυλο μου μακρια'' θα δωσω συγχαρητηρια.............

υ.γ. ο σκυλος σου δεν εχει προβλημα...πιθανοτατα εχεις σπασει το κεφαλι σου να βρεις την αιτια οσων κανει ,ξεχνωντας το απλο οτι αγελαια ζωα οπως ο σκυλος θελουν καθοδηγηση απο αρχηγο,αλλιως περνουν μονα τους αποφασεις που μπορει να μην τους βγαινουν σε καλο ζωντας σε περιβαλλον ανθρωπων και ξενο προς το φυσικο τους.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Οτι τα εχει κανει μανταρα το ειπα αλλα που την ειπα επι λεξη ''ανικανη''?
Είπα:
την είπες ανίκανη να έχει σκύλο
Ανίκανη να έχει σκύλο. Δηλαδή όχι ικανή να έχει σκύλο. Όχι τις ικανότητες που χρειάζεται το μεγάλωμα ενός σκυλιού.

Είπες:
Τι το ηθελες το κουταβι αφου δεν εχεις υπομονη???
Δηλαδή ότι δεν έχει μία συγκεκριμένη ικανότητα που άμα δεν την έχει γιατί πήρε κουτάβι = δεν θα έπρεπε να πάριε κουτάβι = δεν θα έπρεπε να έχει κουτάβι ==> δεν έχει την ικανότητα να έχει κουτάβι = ανίκανη να έχει κουτάβι.
---------
Αυθαιρετα?????????τα ιδια σχολια διαβαζουμε???
Μωρέ τα ίδια διαβάζουμε, αλλά άλλα καταλαβαίνουμε.

Εσύ που λες ότι διάβασες αυτό το θρεντ - εκτός αυτού του θρεντ βέβαια η eleonor έχει γράψει κι άλλα πολλά - συμπέρανες ότι πέταξε το σκυλί στον τοίχο και άρχισε να του φωνάζει σαν υστερικιά.

Εγώ έχοντας διαβάσει και αυτό και άλλα θεωρώ ότι είναι πολύ προσεκτική και αγχωμένη όντως πολύ, αλλά σε φάση που τον έχει σα μπιμπελό. Οπότε εξ αυτών συμπερανα ότι τον έσπρωξε 10 εκατοστά και ότι ήταν απότομη που δεν το συνηθίζει και ότι τον μάλωσε, χωρίς τσιρίδες και υστερίες όμως. Άσχετο που αυτά ήταν λάθος, δεν εξήγαγα ότι έκανε το ανάλογο αυτού:

''πεταξα το παιδι μου στο τοιχο απο την κουνια γιατι μου εσπασε τα νευρα το κλαμμα του...''
-----------
Οτι το να ειναι ηρεμη/αποφασιστικη αλλιως ο,τι και να κανει δεν θα δουλεψει δεν ειναι συμβουλη??????
Είναι μια χαρά συμβουλή. Αλλά ήταν διανθισμένο με διάφορα άλλα που χαντάκωναν τη συμβουλή. Σε αντιστοιχία με σχέσης ανθρώπου σκύλου ήταν σα να μπήγεις τις φωνές στο σκυλί σου μόλις πήγε π.χ. να φάει καλώδιο επειδή έχασες την υπομομή σου από την τσίτα σου μην πάθει κάτι.

Γιατί όπως σου είπε και κάποιος άλλος:
κύριος απο πάνω καλά τα λές όμως κρίνεις άδικα χωρίς να ξέρεις το άτομο.

Last edited:

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Για να το πω αλλιώς: το σκύλο σου όταν κάνει κάτι λάθος δεν τον μαλώνεις ούτε του βάζεις τις φωνές γιατί ξέρεις ότι έτσι τον αποτρέπεις από το να κάνει το σωστό. Στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ισχύει το ίδιο?

Μάθετε ουσιαστικότερα από τα ζώα σας...
Το σχολιο μου που αρχισε τον ''καβγα'' ηταν αυτο απο κατω!!
Ειναι ''μαλωμα και φωνες'' να λες σε καποιον αυτα που λεω απο κατω??
Ειναι ''κακη'' η παρομοιωση με το μωρο??
Μηπως καποιος που εχει νευρα βλεπει νευριασμενο σχολιο και καποιος που δεν ειναι δεν το βλεπει ετσι?

Αλλο να λεμε ''εχω υπομονη'' και αλλο να την εχουμε......και εμενα ο μικρος ο Λεμμυ εχεζε 4-5 μηνες στο σαλονι μεχρι να μαθει αλλα δεν του τα τριψα στη μουρη...!!!
Δεν βγαζω τον εαυτο μου απ'εξω λες και γεννηθηκα με αυτα που ξερω τωρα...εχω κανει μαλακιες στο παρελθον ,αλλα αν η συμβουλη καποιου ηταν ''οχι νευρα'' δεν θα του ελεγα ''δλδ με λες νευροσπαστο?''

Επιεικως...τα χεις κανει μανταρα...

Τι το ηθελες το κουταβι αφου δεν εχεις υπομονη???Το κουταβι ειναι σε μια ηλικια που απο τη φαγουρα στα δοντια δαγκωνει ο,τι βρει μπροστα του!Η μανα του θα του μαθαινε με τη ''λαβη'' τι να μασαει και τι οχι......(δεν στην προτεινω σε καμια περιπτωση γιατι απο οτι καταλαβα...θα το πνιξεις και δεν θα την κανεις σωστα...)...

Αν ηταν δικο σου παιδι θα το πεταγες μακρια???

Τα σκυλια θελουν ηρεμια και αποφασιστικοτητα, οχι νευρα και φωνες!!!
(1-2 αυστηρα ''οχι'' δεν σημαινουν νευρα και φωνες παρεπιπτοντως, αλλα αμφιβαλλω αν εκανες αυτο).
Αμα ταυτοχρονα δεν μπορεις να θεσεις ''ορια'' γιατι το λυπασαι...και στρεσαρεσαι και αντιδρας οπως αντεδρασες...τοτε...
μιλα με εκπαιδευτη...μιας και οι συμβουλες απο το ιντερνετ προυποθετουν καποια προηγουμενη εμπειρια με σκυλια απο μερους σου ,κατα τη γνωμη μου...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Το σχολιο μου που αρχισε τον ''καβγα'' ηταν αυτο απο κατω!!
Ειναι ''μαλωμα και φωνες'' να λες σε καποιον αυτα που λεω απο κατω??
Ναι.
Ειναι ''κακη'' η παρομοιωση με το μωρο??
Ναι.
Μηπως καποιος που εχει νευρα βλεπει νευριασμενο σχολιο και καποιος που δεν ειναι δεν το βλεπει ετσι?
Ναι γενικά αλλά στην προκειμένη όχι.

Αλλο να λεμε ''εχω υπομονη'' και αλλο να την εχουμε......
Καλά τα λες απόκτησέ την και με τους ανθρώπους τώρα που την απέκτησες και με τα ζώα.
και εμενα ο μικρος ο Λεμμυ εχεζε 4-5 μηνες στο σαλονι μεχρι να μαθει αλλα δεν του τα τριψα στη μουρη...!!!
Δεν βγαζω τον εαυτο μου απ'εξω λες και γεννηθηκα με αυτα που ξερω τωρα...
Ούτε εγώ. Έχω κάνει τα ίδια (μιλάω για το να χάνω την υπομονή μου με ανθρώπους τώρα) και θα το ξανακάνω, και θα το ξανακάνω... Αλλά όταν δε βλέπω εγώ ότι κάνω κάτι λάθος το να μου το λένε με βοηθάει. Απλά πρέπει να μου το πουν.. μάντεψε.. χωρίς εξάρσεις και μαλώματα. Και το αυτό κάνω κι εγώ τώρα. Με καλή προαίρεση.

εχω κανει μαλακιες στο παρελθον ,αλλα αν η συμβουλη καποιου ηταν ''οχι νευρα'' δεν θα του ελεγα ''δλδ με λες νευροσπαστο?''
Όταν αναγνωρίσεις ότι τη συμβουλή την είπες με νεύρα και πώς (το ώ με τόνο) αυτό έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούσες θα καταλάβεις ότι πήγες να κάνεις ένα καλό και έκανες ένα κακό. Και αυτό θα σε βοηθήσει την επόμενη φορά να κάνεις όντως το καλό. Γιατί αυτό είναι που με ενδιαφέρει και ασχολούμαι τόσην ώρα.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Είπα:

Ανίκανη να έχει σκύλο. Δηλαδή όχι ικανή να έχει σκύλο. Όχι τις ικανότητες που χρειάζεται το μεγάλωμα ενός σκυλιού.

Ερωτηση ηταν!

Είπες:

Δηλαδή ότι δεν έχει μία συγκεκριμένη ικανότητα που άμα δεν την έχει γιατί πήρε κουτάβι = δεν θα έπρεπε να πάριε κουτάβι = δεν θα έπρεπε να έχει κουτάβι ==> δεν έχει την ικανότητα να έχει κουτάβι = ανίκανη να έχει κουτάβι.
---------

Μωρέ τα ίδια διαβάζουμε, αλλά άλλα καταλαβαίνουμε.

Το καταλαβα αυτο...την ''αυθαιρεσια'' δεν βλεπω...

Εσύ που λες ότι διάβασες αυτό το θρεντ - εκτός αυτού του θρεντ βέβαια η eleonor έχει γράψει κι άλλα πολλά - συμπέρανες ότι πέταξε το σκυλί στον τοίχο και άρχισε να του φωνάζει σαν υστερικιά.

Ειναι προυποθεση δλδ σε οποιο σχολιο απανταμε να εχουμε διαβασει ολα τα θρεντ και σχολιο αυτου που απανταμε?

Το ''οχι φωνες'' γιατι το θεωρειτε οτι αναφερετε σε αυτο που ευρεως λεμε ''υστερικες φωνες'' μεταξυ ανθρωπων???
Ενα ατομο αγχωμενο, οσο και κουλ να θελει να φανει, ακομα και να μιλησει με νευρα/αγχος εχει διαφορα και ο σκυλος το καταλαβαινει...!!!

Εγώ έχοντας διαβάσει και αυτό και άλλα θεωρώ ότι είναι πολύ προσεκτική και αγχωμένη όντως πολύ, αλλά σε φάση που τον έχει σα μπιμπελό.

Αυτο παλι ειναι καλο???

Οπότε εξ αυτών συμπερανα ότι τον έσπρωξε 10 εκατοστά και ότι ήταν απότομη που δεν το συνηθίζει και ότι τον μάλωσε, χωρίς τσιρίδες και υστερίες όμως. Άσχετο που αυτά ήταν λάθος, δεν εξήγαγα ότι έκανε το ανάλογο αυτού:

Και εσυ ''αυθαιρετο'' συμπερασμα'' βγαζεις ομως...απο που συμπεραινεις αυτες τις λεπτομερειες???

''Υστεριες και τσιριδες'' δεν χρειαζεται να ειναι στο επιπεδο volume που φανταζεστε για να χαντακωσουν τον αρχηγο μιας αγελης!!και μια αγχωμενη κινηση τα ιδια αποτελεσματα εχει...

Μπορουμε επισης κααααποια στιγμη να καταλαβουμε την διαφορα μεταξυ ''μαλωματος'' (που ειναι ακυρο στα σκυλια ,ειτε ειναι να το βγαζει καποιος μπαλκονι ειτε να το κλεινει για τιμωρια κρεητ ειτε να του στριβει το αυτι ειτε να του σφαλιαριζει τον ποπο με βρεγμενη εφημεριδα κτλ κτλ) και διορθωσης (π.χ. ''λαβης'') που σημαινει δειχνουμε τις ασχημες συνεπειες του λαθους αλλα και τις επιθυμητες ομορφες συνεπειες του σωστου???????????

Σε συγκεκριμενο σχολιο απαντησα ομως,οχι σε ολα τα σχολια/θρεντ που εχει κανει!

Η ''υπερβολη'' στην παρομοιωση αν καταλαβα καλα ηταν ο ''τοιχος''? εκει κολλαμε?

-----------

Είναι μια χαρά συμβουλή. Αλλά ήταν διανθισμένο με διάφορα άλλα που χαντάκωναν τη συμβουλή. Σε αντιστοιχία με σχέσης ανθρώπου σκύλου ήταν σα να μπήγεις τις φωνές στο σκυλί σου μόλις πήγε π.χ. να φάει καλώδιο επειδή έχασες την υπομομή σου από την τσίτα σου μην πάθει κάτι.

Γιατί όπως σου είπε και κάποιος άλλος:
..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Με συγχωρείς, βλέπω το επεισόδιο με το σοκολατί λαμπ που φοβάται τον καιρό (θαλασσινό) και βαριέμαι να απαντήσω.

Πάντως σαν σούμα ούτε εγώ εννοώ αυτά που κατάλαβες στα περισσότερα σημεία. Νύχτες!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Επιεικως...τα χεις κανει μανταρα...

Τι το ηθελες το κουταβι αφου δεν εχεις υπομονη???Το κουταβι ειναι σε μια ηλικια που απο τη φαγουρα στα δοντια δαγκωνει ο,τι βρει μπροστα του!Η μανα του θα του μαθαινε με τη ''λαβη'' τι να μασαει και τι οχι......(δεν στην προτεινω σε καμια περιπτωση γιατι απο οτι καταλαβα...θα το πνιξεις και δεν θα την κανεις σωστα...)...

Αν ηταν δικο σου παιδι θα το πεταγες μακρια???

Τα σκυλια θελουν ηρεμια και αποφασιστικοτητα, οχι νευρα και φωνες!!!
(1-2 αυστηρα ''οχι'' δεν σημαινουν νευρα και φωνες παρεπιπτοντως, αλλα αμφιβαλλω αν εκανες αυτο).
Αμα ταυτοχρονα δεν μπορεις να θεσεις ''ορια'' γιατι το λυπασαι...και στρεσαρεσαι και αντιδρας οπως αντεδρασες...τοτε...
μιλα με εκπαιδευτη...μιας και οι συμβουλες απο το ιντερνετ προυποθετουν καποια προηγουμενη εμπειρια με σκυλια απο μερους σου ,κατα τη γνωμη μου...

Όταν αναγνωρίσεις ότι τη συμβουλή την είπες με νεύρα και πώς (το ώ με τόνο) αυτό έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούσες θα καταλάβεις ότι πήγες να κάνεις ένα καλό και έκανες ένα κακό. Και αυτό θα σε βοηθήσει την επόμενη φορά να κάνεις όντως το καλό. Γιατί αυτό είναι που με ενδιαφέρει και ασχολούμαι τόσην ώρα.
Υπομονη οπως βλεπεις εχω ,μιας και θεωρω τα ''ρε φιλε'' κτλ πολυ ποιο προσβλητικα απο οτιδηποτε ''αυθαιρετο'' εγραψα!

Συγνωμη ,διαφωνω... την παρομοιωση με το μωρο την βρισκω ευστοχη (η λεπτομερεια του τοιχου μαλλον πειραξε ,αλλα η υπερβολη δειχνει την ανοησια της πραξης).
Και ουτε βρισκω ''φωνες και νευρα'' στο ανωθεν σχολιο ,αλλα ευλογες αποριες!!!

Και δεν βρισκω προσβλητικο π.χ. το να λες σε καποιον να μην κανει την λαβη γιατι θα το πνιξει λογω απειριας ,αλλα προσεχτικο.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Υπομονη οπως βλεπεις εχω ,μιας και θεωρω τα ''ρε φιλε'' κτλ πολυ ποιο προσβλητικα απο οτιδηποτε ''αυθαιρετο'' εγραψα!

Συγνωμη ,διαφωνω... την παρομοιωση με το μωρο την βρισκω ευστοχη (η λεπτομερεια του τοιχου μαλλον πειραξε ,αλλα η υπερβολη δειχνει την ανοησια της πραξης).
Και ουτε βρισκω ''φωνες και νευρα'' στο ανωθεν σχολιο ,αλλα ευλογες αποριες!!!

Και δεν βρισκω προσβλητικο π.χ. το να λες σε καποιον να μην κανει την λαβη γιατι θα το πνιξει λογω απειριας ,αλλα προσεχτικο.

ρε φιλε!αστο καλυτερα γτ δν το χεις...αλλα λεμε αλλα καταλαβαινεις...ο τροπος σου ηταν λαθος εντελως...οχι αυτα που ειπες...και ναι!για το παιδι ηταν αθλιο και σου επαναλαμβανω πως ξερω πολλα απο ανθρωπινη ψυχολογια και ψυχοπαθολογια...estranged χιλια ευχαριστω για τα σχολια!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παιδιά δεν σέβεστε και τον υπόλοιπο κόσμο όμως που πάει να διαβάσει το θέμα και πέφτει από το ένα ρε φίλε στο άλλο ρε φίλε, και σε μία ατέρμονη ανταλλαγή ανούσιων προσωπικών ποστ. Υπάρχουν και τα pm.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Κι επιτέλους, πολύ κακό για το τίποτα.

2,5 μηνών κουράδι είναι, η τρέλα πάει σύννεφο, τα δόντια του πονάνε, θα εξερευνήσει τα πάντα θέλοντας να τα κατακτήσει και 10 μέρες δεν είναι αρκετές για να βγάζει κανείς συμπεράσματα.

Υπομονή, επιμονή, λιγότερη ανάλωση σε καυγάδες στο φόρουμ, περισσότερος ποιοτικός χρόνος με το κουτάβι σου κι όλα θα πάνε καλά.
Αν δεις ότι σε ζορίζει, υπάρχουν και οι ειδικοί. Ό,τι και να σου λέμε εμείς από δω είναι απλά λόγια. Ούτε ξέρουμε πως λες το ΜΗ, ούτε τίποτα για να κρίνουμε θετικά ή αρνητικά.
Σκέψου πάντως ότι μπορεί να μην είσαι πολύ πειστική απέναντι στο κουτάβι. Ρώτα έναν εκπαιδευτή πώς να το κάνεις σωστά.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ρε φιλε!αστο καλυτερα γτ δν το χεις...αλλα λεμε αλλα καταλαβαινεις...ο τροπος σου ηταν λαθος εντελως...οχι αυτα που ειπες...και ναι!για το παιδι ηταν αθλιο και σου επαναλαμβανω πως ξερω πολλα απο ανθρωπινη ψυχολογια και ψυχοπαθολογια...estranged χιλια ευχαριστω για τα σχολια!!
Ο τροπος που εσεις διακρινατε (και εγω οχι) προφανως ομως ηταν καλυτερος απο ο,τι σας αξιζε!
Αφου ξερετε απο ανθρωπινη ψυχολογια και ψυχοπαθολογια εφαρμοστε την στον εαυτο σας ,για να καταλαβετε γιατι δεν του εμπνεετε σεβασμο ,και οχι στο σκυλο!!και αν και αυτο το περνετε επιθεση ,μαλλον δεν εχετε καταλαβει ακομα οτι ο σκυλος εχει ψυχολογια σκυλου ,δλδ αγελαιου σαρκοφαγου ζωου ,με ορια και κανονες απο τη φυση του!!...και οχι ''αμερικανιες'' συγχρονων μαμαδων με ''τρελα'' παιδακια γιατι φοβουνται να τους θεσουν ορια κ κανονες μην τυχον πληγωσουν τα αισθηματα τους...!!
Καλο υπολοιπο!.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Ο τροπος που εσεις διακρινατε (και εγω οχι) προφανως ομως ηταν καλυτερος απο ο,τι σας αξιζε!
Αφου ξερετε απο ανθρωπινη ψυχολογια και ψυχοπαθολογια εφαρμοστε την στον εαυτο σας ,για να καταλαβετε γιατι δεν του εμπνεετε σεβασμο ,και οχι στο σκυλο!!και αν και αυτο το περνετε επιθεση ,μαλλον δεν εχετε καταλαβει ακομα οτι ο σκυλος εχει ψυχολογια σκυλου ,δλδ αγελαιου σαρκοφαγου ζωου ,με ορια και κανονες απο τη φυση του!!...και οχι ''αμερικανιες'' συγχρονων μαμαδων με ''τρελα'' παιδακια γιατι φοβουνται να τους θεσουν ορια κ κανονες μην τυχον πληγωσουν τα αισθηματα τους...!!
Καλο υπολοιπο!.
εσεις καλο υπολοιπο παιδια, αποχωρω απο το φορουμ...δν αξιζει να αναλωνομαι σε τετοια ατομα που το παιζουν εξυπνακηδες...πολυ κριμα, τουλαχιστον περιμενα υποστηριξη αν μη τι αλλο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul