Γεια σας παιδια, απο χθες το πρωι εχω στο σπιτι μου το ημιαιμο αρσενικο κουταβακι μου!
Οπως περιμενα, αν και προσαρμοστηκε σχετικα γρηγορα στο περιβαλλον του, πχ αμεσως διερευνησε το σπιτι, φαινεται αρκετα κοινωνικο σε οποιον ερχεται σπιτι κλπ, ειναι σχετικα ησυχο, πχ απο χτες εχει γαυγισει μονο 2 φορες, κλαιει σπανια οταν θελει να του ανοιξω την πορτα κλπ εχω αντιμετωπισει καποια προβληματακια που θα μου ηταν σωτηριο να με βοηθουσατε καθότι πρωτη φορα μαμα κουταβιου.
1. Το κλασικο προβλημα με τουαλετα.Εχω διαβασει παρα πολλα, δν εχω παρει ακομα κρειτ. Ωστοσο, θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Εχω στρωσει πανες σε ολο το δωματιο, σαν να ηταν εφημεριδες. Εχω διαβασει πως πρεπει μονο μια πανα στην ακρη του δωματιου. Πως ομως θα πρωτοπαει εκει? Αξιζει να παω να παρω εκεινες τις σταγονες?εχω ακουσει αμφολεγομενα πραγματα.
2. Εχω προσπαθησει να του μαθω την εντολη να ερθει κοντα μου, για να μην το χανω μεσα στο σπιτι (δν εχω παρει παρει κρειτ προς το παρον γτ μου ειπε η κτηνιατρος να μην τον ζορισω στην αρχη, αλλα να τον ψιλοαφησω ελευθερο). Μεχρι στιγμης εχει παει καλα η εκμαθηση, χρησιμοποιωντας λιγη τροφη ως ενισχυση. Το θεμα ειναι πως ΚΑΘΕ φορα που ειμαι κοντα του νομιζει πως κραταω τροφη και την ψαχνει. Πως θα κανω αποσβεση της γενικευσης?ειναι σαν να περιμενει κατι απο μενα καθε φορα, οχι μονο με την εντολη. Επισης, ενω εχει μαθει να ερχεται γτ μετα ακολουθει τροφη, ποτε και πως μπορω να ξεκινησω να μην του δινω καθολου και να μην τον πειραζει?φαινεται πως τα χαδια δν του αρκουν για ενισχυση. πχ προσπαθησα 10 φορες να ερθει με τροφη, και την 11η, να κανω μονο χαδια, δν του εδωσα τροφη δηλαδη, και με "εφαγε" σε δαγκωματιες και πηδηματα για να ψαξει την αμοιβη του, δηλ την τροφη. Λογικο να την περιμενει, αλλα πως περναω απο τροφη σε χαδια ως αμοιβη?
3. Δαγκωματιες. Οσο περνανε οι ωρες γινονται και πιο εντονες στο παιχνιδι του. Φοβαμαι πως παιζω μαζι του πολυ βιαια. Καθε φορα που θα παω να τον χαιδεψω θα παει να με δαγκωσει ειτε για παιχνιδι ειτε για να βρει τροφη. Προσπαθω να απομακρυνομαι καθε φορα και να φωναζω αουτς αλλα επειδιη συμβαινει συνεχως μου φαινεται καπως κριμα, οστωσο θελω να βαλω ορια απο τωρα.
Σας ευχαριστω ολους πολυ για τη βοηθεια μεχρι τωρα!