Νέο κουτάβι δώστε τα φώτα σας!

Danielos

Member
28 Δεκεμβρίου 2012
19
0
θα κλαψει μια,,, θα κλαψει δυο,,, θακλαψει τρεις,,, θα το χωνεψει,,,, φυσικα του δινεις το αγαπημενο του παιχνιδακι μεσα,,, να μασουλαει να ξεσπαει να απασχολειται.... κατι να δαγκωνει ωρες ατελειωτες τελος παντων,,,
ναι...μετα θα ειναι ενας ανετος χωρος για να κοιμαται και γενικοτερα φωλια η θα το βλεπει και θα αλλαζει "πεζοδρομιο" ??

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Γεια σας παλι, τωρα ειδα ολα τα μηνυματα και χιλια ευχαριστω για την καθοδηγηση. Δυστυχως σημερα το πρωι εγινε αυτο που φοβομουνα... ετοιμαζομουνα να παω στη δουλεια και τον ειχα αφησει για λιγο μονο του σε ελεγχομενο περιβαλλον . Σε καποια φαση, τον ακουω να μασουλαει κατι..Παω κοντα του και τι να δω...ειχε βαλει στο στομα του ενα κολιε μου, το οποιο κατα λαθος ειχε πεσει κατω χωρις να το παρω χαμπαρι... τα παιξα εντελως και του πιανω το στομα να το βγαλει..εκει εγινε πολυ επιθετικο, γρυλιζε, οποτε με προειδοποιουσε να μην τον πιανω..ομως ηθελα να του βγαλω το κολιε για να μην πνιγει και τοτε δυστυχως με δαγκωσε με πολυ δυναμη στο χερι..μιλαμε για πολυ αιμα και πονο...ηταν καθαρα επιθετικο, πηρε φορα και δαγκωσε. Το θεμα ειναι πως του εβγαλα το κολιε, ηταν αυτο που με ενδιεφερε. Ξερω πως εγω φταιω που δν προσεξα το περιβαλλον του, καταλαβαινω πως ενιωσε απειλη ισως. Εννοειτε πως απλα απομακρυνθηκα και δν το κρατησα στο Μαγο, μετα ηταν μαλιστα πολυ ηρεμος. Απλα δν θα ηθελα με τπτ να αρχισει τετοια συμπεριφορα.Επισης, δινουμε μαχη να τον κρατησουμε απο το να ανεβαινει στο κρεβατι μου.Εχει πολυ μεγαλη επιμονη..Αυτα τα νεα απο το μετωπο..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Γεια σας παλι, τωρα ειδα ολα τα μηνυματα και χιλια ευχαριστω για την καθοδηγηση. Δυστυχως σημερα το πρωι εγινε αυτο που φοβομουνα... ετοιμαζομουνα να παω στη δουλεια και τον ειχα αφησει για λιγο μονο του σε ελεγχομενο περιβαλλον . Σε καποια φαση, τον ακουω να μασουλαει κατι..Παω κοντα του και τι να δω...ειχε βαλει στο στομα του ενα κολιε μου, το οποιο κατα λαθος ειχε πεσει κατω χωρις να το παρω χαμπαρι... τα παιξα εντελως και του πιανω το στομα να το βγαλει..εκει εγινε πολυ επιθετικο, γρυλιζε, οποτε με προειδοποιουσε να μην τον πιανω..ομως ηθελα να του βγαλω το κολιε για να μην πνιγει και τοτε δυστυχως με δαγκωσε με πολυ δυναμη στο χερι..μιλαμε για πολυ αιμα και πονο...ηταν καθαρα επιθετικο, πηρε φορα και δαγκωσε. Το θεμα ειναι πως του εβγαλα το κολιε, ηταν αυτο που με ενδιεφερε. Ξερω πως εγω φταιω που δν προσεξα το περιβαλλον του, καταλαβαινω πως ενιωσε απειλη ισως. Εννοειτε πως απλα απομακρυνθηκα και δν το κρατησα στο Μαγο, μετα ηταν μαλιστα πολυ ηρεμος. Απλα δν θα ηθελα με τπτ να αρχισει τετοια συμπεριφορα.Επισης, δινουμε μαχη να τον κρατησουμε απο το να ανεβαινει στο κρεβατι μου.Εχει πολυ μεγαλη επιμονη..Αυτα τα νεα απο το μετωπο..
Αμα φοβαστε οτι θα κανει κατι πριν ακομα το κανει...το ''χασατε το παιχνιδι''...
Ο,τι και να κανετε καντε το χωρις εντασεις/εκνευρισμο...αλλα αποφασιστικοτητα/ηρεμια...η μιση δουλεια εκει ειναι...

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Την τιμωρία θα πρέπει να την συσχετίσεις εσύ η ίδια με μια κατάσταση(μάλωμα, "μη", 'όχι", "εεεεεε") και όχι με ένα μέρος!Επίσης θα πρέπει αν ξεχωρίσεις την λέξη αποτροπή και την λέξη τιμωρία!Δεν τιμωρούμε τον σκύλο, τον αποτρέπουμε!

Σε δαγκώνει, το μαλώνεις, ηρεμεί (περνάει σε μια άλλη κατάσταση που δεν θα συσχετίσει το μάλωμα με την απομόνωση) και το οδηγείς μέσα στο δωμάτιο στο crate του ήρεμα και ωραία!

Βόλτα-μαμ-νάνι στην κυριολεξία!

Στην βόλτα αν θέλει να δαγκώσει πάνω στο παιχνίδι ας δαγκώσει, θα διορθωθεί και ίσως δεν θα επιμείνει και περισσότερο γιατί όντας σε εξωτερικό μέρος με ερεθίσματα που του δίνεις εσύ θα είναι πιο εύκολο να του αποσπάσεις την προσοχή από τα μπατζάκια και τα χέρια και να την τραβήξεις πάνω σε συνεργασία για να βγάλετε μια άσκηση/εντολή κτλ κτλ.
Μηπως υπαρχει καποιο βιντεο να δω για το μαλωμα που λες οταν πχ με δαγκωνει?
Μπορω να παρω κρειτ για κουταβι 2 μηνων?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ακόμα και η απομόνωση θέλει σταδιακά να την εφαρμόζεις!
Πρώτα τον απομονώνεις σε αρκετά μικρό χώρο, όπου δεν θα έχει ερεθίσματα και μη έχοντας τι να κάνει θα πέσει να κοιμηθεί!Ξεκινάς με αυτήν την ρουτίνα και μεγαλώνεις σιγά σιγά τον χώρο περιορισμού μέχρι να φτάσει σε ολόκληρο το δωμάτιο και να κάθεται ήσυχος!Θέλει και η απομόνωση δουλειά!

Όσον αφορά το περιστατικό του δαγκώματος έχω να σου πω ότι ναι πολλοί ιδιοκτήτες φταίνε και φτάνουν στο αποτέλεσμα να δαγκωθούν από τον σκύλο τους αλλά πολλές φορές το ποσοστό να φταίει ο χαρακτήρας του σκύλου είναι και αυτό πολύ μεγάλο!
Το ότι έμεινες σταθερή και το αντικείμενο βρέθηκε υπέρ σου είναι ένα καλό αποτέλεσμα!Αν έδειξες ηρεμία είναι ακόμα καλύτερο ως αποτέλεσμα!Δείχνει πολλά στον σκύλο!
Το κακό είναι μη τυχόν και είναι ο χαρακτήρας του σκύλου τόσο επίμονος και στο ξανακάνει!Εδώ θα χρειαστείς χειρισμούς σωστούς και κυρίως πρόληψη για να βάλεις βάσεις για το μετέπειτα!Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίζεις στα ίσα τον σκύλο πάντα γιατί πολύ πιθανόν να βγαίνει κερδισμένος ο σκύλος και εσύ τραυματισμένη!

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Ακόμα και η απομόνωση θέλει σταδιακά να την εφαρμόζεις!
Πρώτα τον απομονώνεις σε αρκετά μικρό χώρο, όπου δεν θα έχει ερεθίσματα και μη έχοντας τι να κάνει θα πέσει να κοιμηθεί!Ξεκινάς με αυτήν την ρουτίνα και μεγαλώνεις σιγά σιγά τον χώρο περιορισμού μέχρι να φτάσει σε ολόκληρο το δωμάτιο και να κάθεται ήσυχος!Θέλει και η απομόνωση δουλειά!

Όσον αφορά το περιστατικό του δαγκώματος έχω να σου πω ότι ναι πολλοί ιδιοκτήτες φταίνε και φτάνουν στο αποτέλεσμα να δαγκωθούν από τον σκύλο τους αλλά πολλές φορές το ποσοστό να φταίει ο χαρακτήρας του σκύλου είναι και αυτό πολύ μεγάλο!
Το ότι έμεινες σταθερή και το αντικείμενο βρέθηκε υπέρ σου είναι ένα καλό αποτέλεσμα!Αν έδειξες ηρεμία είναι ακόμα καλύτερο ως αποτέλεσμα!Δείχνει πολλά στον σκύλο!
Το κακό είναι μη τυχόν και είναι ο χαρακτήρας του σκύλου τόσο επίμονος και στο ξανακάνει!Εδώ θα χρειαστείς χειρισμούς σωστούς και κυρίως πρόληψη για να βάλεις βάσεις για το μετέπειτα!Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίζεις στα ίσα τον σκύλο πάντα γιατί πολύ πιθανόν να βγαίνει κερδισμένος ο σκύλος και εσύ τραυματισμένη!
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!γενικα το δαγκωμα γινεται πια σε πολυ εντονη φαση, κυριως οταν μπαινω στο σπιτι...κατα τα αλλα οταν λειπω μου λενε πως καθεται παναγιτσα...

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
δαγκωμα στο παντελονι που καταληγει tug of war

Καλησπερα παιδια, εχω καταλαβει πως το γρυλισμα του Μαγου και γενικα αυτο που τον εξιταρει πιο πολυ ειναι η διελκυνστιδα. Απειρη ενελως δν ηξερα πως το παιχνιδι αυτο του ξυπναει το κυριαρχικο του αλλα μολις ενημερωθηκα απο το φορουμ φροντισα να το κοψω...ομως, καθε φορα που μου δαγκωνει το παντελονι πχ και προσπαθω να φωναξω μη εντονα και να του δωσω κατι αλλο να μασουλησει, καταληγει παντα σε tug of war...
τραβαει ο Μαγος το παντελονι, προσπαθω κι εγω να φυγω γτ αλλιως θα μου διαλυσει το ποδι και ουσιαστικα τραβαμε ο ενας τον αλλο με σκοινι το παντελονι...οποτε ουτε αλλο παιχνιδι παιρνει ουτε τπτ..εχω παρατηρησει πως το σκυλι μου τοτε γινεται πολυ επιθετικο, γρυλιζει κλπκλπ...τι μπορω να κανω εκεινη την ωρα?εχετε καμια ιδεα?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σταματας κ καθεσαι στον καναπε.Βαλε τηλεοραση κ γραψτον.Θα τραβηξει,θα σταματησει στο τελος.Αν τον αγνοεις καθε φορα που το κανει,θα καταλαβει οτι δε σου αρεσει.Για αρχη,μεχρι να πιασει το μνμ,βαλε κανενα παλιο παντελονι :)

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
μαλωμα σε κουταβι 2 μιση μηνων

Ρε παιδια καθε βραδυ η ιδια ιστορια, κοιμαται στο κρεβατακι του, οχι πανω στο δικο μου, και ξαφνικα αφηνιαζει και θελει να αρχισει να δαγκωνει χερια ποδια και να ανεβει επανω στο κρεβατι μου...σημερα του εβαλα πολυ τις φωνες και ενω με ειχε αρπαξει και με δαγκωνε, δν αντεξα απο τον πονο και τον πεταξα μακρια, οχι πολυ βεβαια αλλα πρεπει να πονεσε...σαστισε ο μαγος και τωρα καθεται σε μια γωνια του δωματιου και με κοιταζει...νιωθω απιστευτες τυψεις που εκανα κατι τετοιο και του φωναξα παρα πολυ..ξερω πως δν πρεπει να φωναζω σε κουταβι 2 μισι μηνων...φοβαμαι πως θα με φοβαται απο δω και περα..τι να κανω?προσπαθω να του βαλω ορια απο τωρα αλλα δν θελω να το κανω να με φοβαται ουτε να το στεναχωρω...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Ρε παιδια καθε βραδυ η ιδια ιστορια, κοιμαται στο κρεβατακι του, οχι πανω στο δικο μου, και ξαφνικα αφηνιαζει και θελει να αρχισει να δαγκωνει χερια ποδια και να ανεβει επανω στο κρεβατι μου...σημερα του εβαλα πολυ τις φωνες και ενω με ειχε αρπαξει και με δαγκωνε, δν αντεξα απο τον πονο και τον πεταξα μακρια, οχι πολυ βεβαια αλλα πρεπει να πονεσε...σαστισε ο μαγος και τωρα καθεται σε μια γωνια του δωματιου και με κοιταζει...νιωθω απιστευτες τυψεις που εκανα κατι τετοιο και του φωναξα παρα πολυ..ξερω πως δν πρεπει να φωναζω σε κουταβι 2 μισι μηνων...φοβαμαι πως θα με φοβαται απο δω και περα..τι να κανω?προσπαθω να του βαλω ορια απο τωρα αλλα δν θελω να το κανω να με φοβαται ουτε να το στεναχωρω...
Επιεικως...τα χεις κανει μανταρα...

Τι το ηθελες το κουταβι αφου δεν εχεις υπομονη???Το κουταβι ειναι σε μια ηλικια που απο τη φαγουρα στα δοντια δαγκωνει ο,τι βρει μπροστα του!Η μανα του θα του μαθαινε με τη ''λαβη'' τι να μασαει και τι οχι......(δεν στην προτεινω σε καμια περιπτωση γιατι απο οτι καταλαβα...θα το πνιξεις και δεν θα την κανεις σωστα...)...

Αν ηταν δικο σου παιδι θα το πεταγες μακρια???

Τα σκυλια θελουν ηρεμια και αποφασιστικοτητα, οχι νευρα και φωνες!!!
(1-2 αυστηρα ''οχι'' δεν σημαινουν νευρα και φωνες παρεπιπτοντως, αλλα αμφιβαλλω αν εκανες αυτο).
Αμα ταυτοχρονα δεν μπορεις να θεσεις ''ορια'' γιατι το λυπασαι...και στρεσαρεσαι και αντιδρας οπως αντεδρασες...τοτε...
μιλα με εκπαιδευτη...μιας και οι συμβουλες απο το ιντερνετ προυποθετουν καποια προηγουμενη εμπειρια με σκυλια απο μερους σου ,κατα τη γνωμη μου...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
κύριος απο πάνω καλά τα λές όμως κρίνεις άδικα χωρίς να ξέρεις το άτομο.

eleonor97 πολύ λάθος αντίδραση και όντως μπορεί να δημιουργήσεις κακό στην σχέση σας.προσπάθησε να επανορθώσεις και για ρίξε μία ματιά στο κράτε πιστεύω θα σε βοηθήσει.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
κύριος απο πάνω καλά τα λές όμως κρίνεις άδικα χωρίς να ξέρεις το άτομο.
αμα μπω αυριο και γραψω ''πεταξα το παιδι μου στο τοιχο απο την κουνια γιατι μου εσπασε τα νευρα το κλαμμα του...''...πες μου τι θα μου εγραφες και ας μην με ηξερες καθολου προσωπικα??????...πιθανολογω θα με γα**σταυριζες και θα ετρωγα και μια μηνυσαρα ΝΑ!...κανω λαθος?δεν εκανα παντως τιποτα απο τα 2 αυτα..........

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
αμα μπω αυριο και γραψω ''πεταξα το παιδι μου στο τοιχο απο την κουνια γιατι μου εσπασε τα νευρα το κλαμμα του...''...πες μου τι θα μου εγραφες και ας μην με ηξερες καθολου προσωπικα??????...πιθανολογω θα με γα**σταυριζες και θα ετρωγα και μια μηνυσαρα ΝΑ!...κανω λαθος?δεν εκανα παντως τιποτα απο τα 2 αυτα..........
κατσε ρε φιλε, ποιος σου ειπε να κρινεις γιατι πηρα κουταβι κλπ?δε σου ειπα πως το πεταξα μακρια και τραυματιστηκε ή εκτοξευτηκε, εννοουσα πως δν αντεξα τον πονο και εκανα μια αποτομη κινηση να παψει να με δαγκωνει τραβωντας δυνατα το χερι μου, απλα με τη δυναμη σπρωχτηκε καπως πισω...υπομονη εχω και πολυ μαλιστα, δν τον μαλωνω, προσπαθω να του βαλω ορια και πιστεψε με εχω διαβασει πααρα πολυ...αντι να δωσεις μια συμβουλη της προκοπης, καθεσαι να κρινεις...εγω προσωπικα δν θα το εκανα ποτε αυτο, με τοσο σκληρο τροπο, υποτιθεται πως το φορουμ ειναι για να ρωτας πιο εμπειρους.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Επιεικως...τα χεις κανει μανταρα...
μαλλον εσυ επιεικως τα χεις κανει μανταρα που κρινεις χωρις να γνωριζεις την κατασταση

Τι το ηθελες το κουταβι αφου δεν εχεις υπομονη???Το κουταβι ειναι σε μια ηλικια που απο τη φαγουρα στα δοντια δαγκωνει ο,τι βρει μπροστα του!Η μανα του θα του μαθαινε με τη ''λαβη'' τι να μασαει και τι οχι......(δεν στην προτεινω σε καμια περιπτωση γιατι απο οτι καταλαβα...θα το πνιξεις και δεν θα την κανεις σωστα...)...

Αν ηταν δικο σου παιδι θα το πεταγες μακρια???

Τα σκυλια θελουν ηρεμια και αποφασιστικοτητα, οχι νευρα και φωνες!!!
(1-2 αυστηρα ''οχι'' δεν σημαινουν νευρα και φωνες παρεπιπτοντως, αλλα αμφιβαλλω αν εκανες αυτο).
Αμα ταυτοχρονα δεν μπορεις να θεσεις ''ορια'' γιατι το λυπασαι...και στρεσαρεσαι και αντιδρας οπως αντεδρασες...τοτε...
μιλα με εκπαιδευτη...μιας και οι συμβουλες απο το ιντερνετ προυποθετουν καποια προηγουμενη εμπειρια με σκυλια απο μερους σου ,κατα τη γνωμη μου...
πως ειναι δυνατον να βγαζεις τετοια συμπερασματα για μενα, χωρις να με ξερεις καν?πως θα πνιξω το σκυλι κλπ...δν καταλαβαινω το μενος και καλο θα ηταν να μην απαντας εφοσον προτεινεις τα ιδια με τους προηγουμενους και απλα κρινεις και κατακρινεις

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
εντελως ακυρο παραδειγμα αυτο με το παιδι...F.A.I.L. δε σου ειπα πως πεταξα το μαγο απο καπου ουτε τον τραυματισα...απλα μπορει να πονεσε απο το τραβηγμα που γενικα σε δαγκωματα ακολουθω οχι μονο το φορουμ αλλα και βιβλια που εχω διαβασει..αποσπαση προσοχης κλπκλπ...και μπορει να μην ειχα ποτε μου σκυλακι αλλα...πιστεψε με η δουλεια μου ειναι τετοια που γνωριζω πολυ καλα απο συμπεριφορισμο...την ψυχολογια των σκυλιων προσπαθω να ανακαλυψω μαζι σας και γενικα τι με παιρνει και τι οχι...ειδες τι γραφω...δν θελω να κανω φοβικο σκυλι γτ ορια μπορω να βαλω, χωρις ομως να φτασω σε σημειο να διακυβευσω την ψυχικη του υγεια...πανω απ ολα το καλο του σκυλιου...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
πως ειναι δυνατον να βγαζεις τετοια συμπερασματα για μενα, χωρις να με ξερεις καν?πως θα πνιξω το σκυλι κλπ...δν καταλαβαινω το μενος και καλο θα ηταν να μην απαντας εφοσον προτεινεις τα ιδια με τους προηγουμενους και απλα κρινεις και κατακρινεις
ειναι ''μενος'' να λεω να μην κανετε την ''λαβη'' γιατι η συγκεκριμενη ''λαβη'' προυποθετει εμπειρια και ηρεμια που δεν εχετε???

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
ειναι ''μενος'' να λεω να μην κανετε την ''λαβη'' γιατι η συγκεκριμενη ''λαβη'' προυποθετει εμπειρια και ηρεμια που δεν εχετε???
γενικα ρε φιλε, δν ξερω τι εμπειρια εχεις με σκυλια, εγω παραδεχομαι πως δν εχω...δν θα απευθυνομουν ομως σε καποιον πρωταρη με τον τροπο που απευθυνθηκες εσυ...ο τροπος που εξεφρασες τη γνωμη σου δν βοηθαει πως να στο πω.κανε το σχολιο σου, αλλα μην βγαζεις ακυρα συμπερασματα για μενα..δν εχω εμπειρια, αυτο δε σημαινει πως ειμαι και ηλιθια ουτε νευροσπαστη για να μην καταλαβαινω τι μπορει να ειναι για καλο του σκυλου και τι οχι...τη συμβουλη σας ζητησα, οχι την κριση σας...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
κατσε ρε φιλε, ποιος σου ειπε να κρινεις γιατι πηρα κουταβι κλπ?δε σου ειπα πως το πεταξα μακρια και τραυματιστηκε ή εκτοξευτηκε, εννοουσα πως δν αντεξα τον πονο και εκανα μια αποτομη κινηση να παψει να με δαγκωνει τραβωντας δυνατα το χερι μου, απλα με τη δυναμη σπρωχτηκε καπως πισω...υπομονη εχω και πολυ μαλιστα, δν τον μαλωνω, προσπαθω να του βαλω ορια και πιστεψε με εχω διαβασει πααρα πολυ...αντι να δωσεις μια συμβουλη της προκοπης, καθεσαι να κρινεις...εγω προσωπικα δν θα το εκανα ποτε αυτο, με τοσο σκληρο τροπο, υποτιθεται πως το φορουμ ειναι για να ρωτας πιο εμπειρους.
Αυτο εγραψες ''σημερα του εβαλα πολυ τις φωνες και ενω με ειχε αρπαξει και με δαγκωνε, δν αντεξα απο τον πονο και τον πεταξα μακρια, οχι πολυ βεβαια αλλα πρεπει να πονεσε...'' ...αυτο και εκρινα!

Σου ειπε κανεις οτι πρεπει να το μαλωσεις??? Οποιος το ειπε αυτο ειναι λαθος!!!
Απλα πρεπει να του θετεις ορια στο τι να δαγκωνει και τι οχι!!!
Θες τροπο? οποιο τροπο και να σου πω αν δεν τον κανεις με ηρεμια και αποφασιστικοτητα ,αλλα μηχανικα/αναποφασιστα/νευρικα...θα αποτυχει...

Οταν λες καθε 2ο σχολιο οτι βαζεις τις φωνες ,δεν δειχνεις ατομο με υπομονη και ηρεμια!!!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
γενικα ρε φιλε, δν ξερω τι εμπειρια εχεις με σκυλια, εγω παραδεχομαι πως δν εχω...δν θα απευθυνομουν ομως σε καποιον πρωταρη με τον τροπο που απευθυνθηκες εσυ...ο τροπος που εξεφρασες τη γνωμη σου δν βοηθαει πως να στο πω.κανε το σχολιο σου, αλλα μην βγαζεις ακυρα συμπερασματα για μενα..δν εχω εμπειρια, αυτο δε σημαινει πως ειμαι και ηλιθια ουτε νευροσπαστη για να μην καταλαβαινω τι μπορει να ειναι για καλο του σκυλου και τι οχι...τη συμβουλη σας ζητησα, οχι την κριση σας...
βασικα ''ρε φιλε''
εχω διαβασει τα μεχρι τωρα σχολια σου και συμπεραινω οτι αντιδρας χωρις ηρεμια και αποφασιστικοτητα!
το καταλαβαινεις οτι το 90% της υποθεσης ειναι ο,τι κανεις να το κανεις με ηρεμια και αποφασιστικοτητα?
Ο,τι και να κανεις αν συνδυαστει με νευρα και φωνες δεν θα λειτουργησει!
Αν εσυ απο αυτο καταλαβαινεις οτι σε λεω νευροσπαστη και ηλιθια, δεν φταιω εγω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul