Νέο Μέλος ..Bernese mountain dog

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Πρεπει ο σκυλος σου να εχει export pedigree για να μπορεσεις να τον γραψεις στον www.koe.gr
Το καλυτερο ειναι να παρακολουθησεις εκθεσεις απο κοντα ή να δεις στο νετ
αυτο ισως σε βοηθησει στο στησιμο http://www.5min.com/Video/Learn-About-Professional-Dog-Handlers-391422489
Ευχαριστω πολυ, θα το κοιταξω

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Αlexia δε ζεις στην Ελλαδα ομως...
Ετσι όπως εξελίχθηκε το θεμα ομως δε νομίζω οτι υπάρχει λογος να μιλάμε για αγγελία ζευγαρώματος:)

Nubia δε μας βάζεις μερικες φότο της κοπέλας σου να τη θαυμασουμε?
Πολυ ευχαριστως! Αλλα για να μην κανω αλλη πατατα, που πρεπει να τις βαλω?

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Είναι κούκλα!!!
Να τη χαίρεσαι για πολλά χρόνια!!!
Ευχαριστω πολυ! Ολοι πιστευουμε οτι τα σκυλια μας ειναι μοναδικα και τα καλυτερα του κοσμου κλπ κλπ... αλλα αυτη η μικρη πραγματικα μας εχει μαγεψει! Ωρες-ωρες νομιζω οτι θα μου μιλησει... ειναι τοσο μα τοσο γλυκο πλασμα. Στο παρελθον ειχαμε, γερμανικο ποιμενικο, βελγικο ποιμενικο, γιορκσαιρ, κοπρακι, και τωρα μαζι με το κοριτσι μας εχουμε κ ενα αγορακι ντομπερμαν, αλλα αυτη η μπουμπου ειναι μοναδικη. Οκ το ξερω ειμαι χαζομαμα....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
πριν σταματησεις θα ηθελα να μαθω πως σου φανηκε ο εκτροφεας σου που σε κοιταγε με μισο ματι....
απο την αλλη μια και μιλαμε (οπως απο σενα εμαθα) για φυλη με αρκετα θεματα υγειας, ποιες εξετασεις εχεις κανει εσυ....
που διασφαλιζουν οτι η σκυλα ειναι καταλληλη προς αναπαραγωγη.... ασχετα με εκθεσεις και κρισεις...
ετσι ωστε να μιλησουμε για μελλοντικη γεννα που διασφαλιζει μεγαλες πιθανοτητες για υγειη κουταβια και δεν το αφηνει το θεμα στην θεα τυχη....

ουπσ ειμαι εκτος θεματος κατα 2 σελιδες και περιπου 2 ωρες...

Last edited:

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
πριν σταματησεις θα ηθελα να μαθω πως σου φανηκε ο εκτροφεας σου που σε κοιταγε με μισο ματι....
απο την αλλη μια και μιλαμε (οπως απο σενα εμαθα) για φυλη με αρκετα θεματα υγειας, ποιες εξετασεις εχεις κανει εσυ....
που διασφαλιζουν οτι η σκυλα ειναι καταλληλη προς αναπαραγωγη.... ασχετα με εκθεσεις και κρισεις...
ετσι ωστε να μιλησουμε για μελλοντικη γεννα που διασφαλιζει μεγαλες πιθανοτητες για υγειη κουταβια και δεν το αφηνει το θεμα στην θεα τυχη....

ουπσ ειμαι εκτος θεματος κατα 2 σελιδες και περιπου 2 ωρες...
Το θεμα γεννα το αφησαμε... αλλα θα σου απαντησω για τον εκτροφεα. Επειδη ειχα πραγματικα ταλαιπωρηθει παρα πολυ μεχρι να βρω εκτροφεα που να δωσει σκυλι και πλεον τα νευρα μου ηταν ολιγον τσαταλια... εκεινη την ωρα εαν εκανε πισω μπορει και να τον δαγκωνα!!! Ειχα φτασει μεχρι το Μιλανο γμτ μετα απο ενα χρονο αγωνα.... για ενα σκυλι το οποιο θελαμε ολη η οικογενεια και περιμεναμε. Το εβλεπα στον υπνο μου το κουταβι για εβδομαδες πριν το παρω... Τελος παντων. Το γεγονος οτι με ειχε "πρηξει" ο ιταλος πριν πει το ναι, (χιλιαδες ερωτησεις για εμας, το σπιτι, αυλη, παιδια, αλλα σκυλια,δουλεια, κλπ κλπ κλπ) το ειχα εκτιμησει. Οπως και την αγωνια του της τελευταιας στιγμης την εξελαβα ως θετικη (αφου πηρα το κουταβι στα χερια μου χαχα). Ο ανθρωπος ειναι σοβαρος εκτροφεας και νομιζω οτι πραγματικα τον "ποναγε" το μωρο που εφευγε απο τα χερια του. Το ποιο εντυπωσιακο ηταν ποσο καλα γνωριζε τι σκυλι εδινε. Τον ρωτησα τι να δωσουμε στο μωρο για να ειναι ηρεμο στο αεροπλανο και μου ειπε:ΤΙΠΟΤΑ θα ειναι μια κυρια. Κ ειχε απολυτο δικιο. Κιχ δεν εκανε το μικρο σε ολο το ταξιδι. Τσισακια της εκανε μολις βγηκαμε απο το κτιριο στο ελ. βενιζελο... κυρια! Κυρια απο κουνια, κυρια κ τωρα.
Εχω παρει 2 σκυλια απο ελληνες εκτροφεις.... καμμια σχεση!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αφου θελεις να την ζευγαρωσεις
βρες τον εκτροφεα: ειτε μεσω του αντιστοιχου ιταλικου ΚΟΕ (ειτε μεσω αυτου http://www.ciabs.it/ ), αφου τον βρεις στειλε του μερικες φωτογραφιες-βιντεακια της σκυλασ. ακουγεται σοβαρος και θα ξερει. επεισης θα πρεπει να λυσεται τα θεματα του πεντιγκρι και τελος θα πρεπει να κανεις τις επισημες εξετασεις για την δυσπλασιας (πας σε συγκεκριμενους γιατρους -βγαζεις ακτινογραφιες-παιρνεις το παραβολο απο τον κοε και καθαρισες)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Κουκλα ειναι να την χαιρεσαι! πηραμε σκυλο απο την ιδια πολη αλλα διαφορετικης ρατσας και φυσικα διαφορετικο εκτροφειο.
Ο σοβαρος εκτροφεας ειναι σημαντικο να βρεθει αλλα εχω μια απορια,σας ειχε γνωρισει απο κοντα η σας εβλεπε για πρωτη φορα οταν παραλαβατε το κουταβι?
γιατι αν σας ειχε γνωρισει απο κοντα και ειχε δεχτει,ειχε κλειστει η γεννα απο νωρις (δινοντας υποθετω και μια προκαταβολη) και εξακολουθουσε να κανει τον δυσκολο τοτε αλλαζει το θεμα...

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ειναι κουκλα η μικρη σου!! Πραγματικα ειναι αξιοσημειωτη η επιμονη σου να την αποκτήσεις! Γιατι πιστευεις οτι σου ταίριαξε αυτη η φυλή, τι ιδιαιτερο έχει που σε κέντρισε τόσο πολύ...αν δε σου κάνει κόπο να μας πεις λιγα πράγματα...Όσο για την εκτροφή, ειναι πάρα πολύ μεγάλος ο δρόμος! Θα συμφωνουσα με την αποψη να ξεκινούσες με μια μικρη εκθεσούλα να δεις πως θα σου φανει...(ΣΟΣ υπαρχει κίνδυνος εθισμου! :):):):) )
Και τις εξαιτάσεις που σου πρότεινανε τα παιδιά για γεννεσιακες ή κληρονομικές παθήσεις, είναι καλό να τις κάνεις για να σένα και τη σκυλίτσα σου πρώτα, για να δεις που βαδίζει σε τι φυσική κατασταση βρίσκεται...ξεκινα με όλα αυτα και στην πορεία θα μάθεις τη σημαίνει σοβαρη εκτροφη, κι αν εχεις ακόμα το κουράγιο να το σκέφτεσαι και μόνο το ξανασυζητάμε...;)

Πολλα συγχαρητηρια για την μικρη σου και πάλι!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πραγματικα ειναι πολυ ομορφη...και ειδικα τα ασπρα πατουσακια....:pνα την χαιρεσαι και ευχομαι να ξεπερασετε τα 7 χρονια!!!Πολυ ωραια φυλη,αν εχεις χρονο κανε και μια αναλογη παρουσιαση να την γνωρισουμε ακομα καλυτερα και να μαθουμε και αλλα ακομα γι αυτην:D:D!!!Ειναι μια φυλη που δε γνωριζα και φυσικα...τωρα θα την μαθω!!!

Καλως ηρθες και παλι....οσο για τα υπολοιπα συφωνω με τα παιδια...και μπορει να πας και εσυ σε εκθεση τελικα!!!;):p

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Κουκλα ειναι να την χαιρεσαι! πηραμε σκυλο απο την ιδια πολη αλλα διαφορετικης ρατσας και φυσικα διαφορετικο εκτροφειο.
Ο σοβαρος εκτροφεας ειναι σημαντικο να βρεθει αλλα εχω μια απορια,σας ειχε γνωρισει απο κοντα η σας εβλεπε για πρωτη φορα οταν παραλαβατε το κουταβι?
γιατι αν σας ειχε γνωρισει απο κοντα και ειχε δεχτει,ειχε κλειστει η γεννα απο νωρις (δινοντας υποθετω και μια προκαταβολη) και εξακολουθουσε να κανει τον δυσκολο τοτε αλλαζει το θεμα...
Ευχαριστω πολυ. Οχι δεν μας ειχε γνωρισει απο κοντα, μεσω τηλεφωνου και email ειχε γινει ολη η συμφωνια οποτε και κατανοω την σταση του. Πιστευω οτι το μεγαλυτερο "ζορι" του και ισως ο λογος που αλλοι εκτροφεις δεν μας εδιναν σκυλι ηταν το γεγονος οτι το σκυλι θα εφευγε απο την χωρα αρα θα ηταν πολυ δυσκολο να "παρακολουθησει" την εξελιξη του.

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
να την χαιρεσαι την κουκλα ! !
πραγματικα πολυ ομορφη ρατσα.
να παμε και στα πεζα,αν επιτρεπεται ποσο την πηρες?
1700 ευρω, χωρις τα εξοδα του πηγαινε-ελα.... Δεν ειναι πολλα για τα συγκεκριμενα σκυλια με pedigree.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Ευχαριστω πολυ. Οχι δεν μας ειχε γνωρισει απο κοντα, μεσω τηλεφωνου και email ειχε γινει ολη η συμφωνια οποτε και κατανοω την σταση του. Πιστευω οτι το μεγαλυτερο "ζορι" του και ισως ο λογος που αλλοι εκτροφεις δεν μας εδιναν σκυλι ηταν το γεγονος οτι το σκυλι θα εφευγε απο την χωρα αρα θα ηταν πολυ δυσκολο να "παρακολουθησει" την εξελιξη του.
θα εφευγε απο την χωρα του και θα πηγαινε οχι σε μια απλως αλλη χωρα αλλα στην Ελλαδα με την φημη που εχει,αρα εχεις δικιο κατανοητη η σταση του..

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Ευχαριστω πολυ ολους για τα καλα λογια και τις ευχες.
H Nubia μπηκε στη ζωη μας λιγο παραξενα γιατι ουτε εμεις γνωριζαμε τη ρατσα. Ειχαμε μεινει χωρις σκυλι για περιπου 3 χρονια κα τα παιδια μου ειχα αρχισει να εχουν συνδρομο στερησης (μαζι με αυτα κ εγω...) Για καποιο λογο (καρμα ισως) δεν ηθελα καμμια απο τις προηγουμενς ρατσες που ειχαμε. Οχι γιατι δεν ηταν καλα σκυλακια αλλα κατι μεσα μου με εσπρωχνε να ψαξω. Με καποια βασικα κριτηρια αρχισαμε. Μεγαλοσωμο, λατρευω τα μεγαλα σκυλια και ευτυχως εχουμε αρκετο χωρο. Μαλλιαρο, να μπαινει το χερι στη γουνα οταν το αγκαλιαζεις (οκ ειμαι μαζοχα με τις τριχες). Ηρεμο και πραο, (δεν θα αντεχα ενα τζακ-ρασελ με τιποτα...θα κατεληγα στα χαπια). Να μην ειναι «φωνακλαδικο», οταν εχεις παιδια με διαβασματα η ησυχια ειναι θεμα καποιες φορες. Να κατατασεται στα «ευκολα στην εκπαιδευση», ειπαμε δεν ειμαστε εξπερ. Να μην θελει δυο φορες την μερα βουρτσα. Να μην θελει ατελειωτες ωρες τρεξιμο για να εκτονωθει (δεν αντεχω-καπνιζω..) αλλα να αντεχει τα ταξιδια με αυτοκινητο και καραβι. Να ειναι family-dog (παιδια, αλλα σκυλια -ενα κουνελι και ενα ντομπερμαν (τα χαπια ειναι κοντα με αυτον) συμπληρωνουν την οικογενεια). Ξεκινησα απο τα γνωστα dog-breed search sites και επεσα πανω σε μια φωτο απο Βερνης..... Τρελλαθηκα!!!! Αρχισα να μπαινω σε οτι σαιτ υπηρχε με Βερνης, και οσο διαβαζα για την ρατσα και ιστοριες απο ιδιοκτητες τοσο πιστευα οτι αυτο ειναι το σκυλι για εμας. Το μονο αρνητικο ηταν ο χαμηλος μεσος ορος ζωης και τα θεμα υγειας (κυριως καρκινος) αλλα τα συζητησαμε ολοι μαζι και αποφασισαμε οτι αφου μπορουμε να προσφερουμε καλη ιατρικη φροντιδα (αχρειαστη να’ναι), βρηκαμε κ κτηνιατρο που να εχει καποια εμπειρια με τη ρατσα (αλλα παλι θηλυκο) και πολυ αγαπη, προχωραμε. Ενα χρονο σχεδον ψαξιμο και παρακαλια μεχρι να την βρουμε. Ο καθενας απο εμας πιστευει οτι το σκυλι του ειναι μοναδικο, (και ειναι) αλλα αυτη η μικρη ειναι πραγματικα απιστευτη. Θα φανω υπερβολικη.... η γλυκα, η εξυπναδα (Μαθαινει απιστευτα γρηγορα, και δεν ξεχναει. Καθε τοσο τα παιδια της μαθαινουν κ ενα καινουγιο τρικ), η αυτοπεποιθηση, η υπακοη, εκεινο το βλεμμα που λες τωρα θα μου μιλησει... ειναι ολα στον υπερθετικο βαθμο.
Δεν ειναι ομως σκυλι θα συνιστουσα στον καθενα!!!
  • Θελει αρκετη φροντιδα (μπανιο, βουρτσα κλπ), αυτα τα ασπρα πατουσακια...δεν μενουν ασπρα για πολυ.
  • ΜΑΔΑΕΙ, τριχες παντου κ παντα!!! Οσο κ να σκουπιζεις το σπιτι ειναι γεματο τριχες, παντου (βρηκα μεσα σε παγακι-το ειχα διαβασει σε καποιο ξενο φορουμ αυτο κ ειχα σκεφτει τοτε: υπερβολες...κ ομως συμβαινει). Η τριχα τους ειναι λεπτη κ «κουφια» εσωτερικα σαν χοντρο μακαρονι και κατα συνεπεια πολυ ελαφρια, αρα αιωρηται, και δεν πεφτει μονο στο πατωμα, αλλα κολλαει στους τοιχους, στα ρουχα, στα επιπλα, ΠΑΝΤΟΥ!
  • Θελει αρκετη κοινωνικοποιηση απο μικρο (αλλιως μπορει να γινει φοβικο),
  • ειναι πεισματαρικα κουταβια (απιστευτο γελιο, «αντιμιλανε» οταν δεν τους αρεσει κατι), αλλα μαθαινουν γρηγορα να ειναι «καθαρα», επισεις ως κουταβια μασανε τα παντα. Τραπεζια, κουφωματα, καρεκλες, αλλα μονο μεχρι να αλλαξουν δοντακια, μετα δεν κανουν ζημιες καθολου.
  • ειναι ενας μεγαλος ογκος που νομιζει οτι ειναι μινιον και της αγκαλιας.
  • Ειναι πολυ ευαισθητα, δεν θελουν φωνες και μαλωματα μονο υπομονη και πολλα μπραβο.
  • Δεν θα πει ποτε οχι σε βολτα αλλα δεν ειναι sprinter, ειναι δρομεας αποστασεων σε χαλαρους ρυθμους-θα τρεξει για κανα 10λεπτο κ μετα ηρεμει.
  • Με τα πολυ μικρα παιδια ειναι απιστευτα τρυφερη αλλα ο ογκος της ειναι θεμα (το αμοιρο το βαφτηστηρι μου το εχει ριξει κατω απειρες φορες με την ουρα της)
Α, ναι η ουρα τους ειναι «προβλημα».... οταν ειναι ορθια (κ ξαπλωμενη πολλες φορες) ΔΕΝ σταματαει ποτε να την κουναει (tail-wagers) οποτε ποτηρια, τασακια,βαζα, κλπ στο τραπεζακι του σαλονιου ειναι τα μονιμα θυματα. Μεχρι κ τους διακοπτες αναβο-σβηνει με την ουρα της οπου περναει.
  • Τελος δεν ειναι «φυλακας», ολοι ειναι φιλοι και καλοδεχουμενοι στον κοσμο της. Δεν την εχω ακουσει ποτε να γρυλιζει η να γαυγιζει απειλητικα.

Οσοι εχετε μεγαλα σκυλια ξερετε και τα κομπλεξικα που συμβαινουν στη βολτα με τα ανθρωποφαγα τερατα μας.... συχνο φαινομενο η πανικοβλημενη μανα που τραβαει το παιδι της μακρια για να μην το φαει ο δεινοσαυρος.... τι κριμα.
Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο, δεν μπορω να την περιγραψω σε μια αραδα. Ελπιζω να μην σας κουρασα πολυ.

• Like
Reactions: Μπαρον

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πολύ όμορφο κείμενο, που δίνει συμπυκνωμένη πληροφορία σε όλους εμάς, αλλά, κυρίως, σε υποψήφιους λάτρεις της φυλής:)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν