Νέο Μέλος ..Bernese mountain dog

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το "εκτός κανονισμών" το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μπορούμε να μην το θεωρήσουμε αναγγελία ή πρόθεση γέννας, αλλά προβληματισμό γύρω από μια σπάνια - πανέμορφη φυλή, όπως εξελλίσσεται το θέμα...

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Υ.Γ. Nubia, επειδή γράφαμε μαζί, να προσθέσω ότι, όπως περιγράφεις τον εκτροφέα σου, ανέβηκε πολύ στην εκτίμησή μου. Μόλις περιέγραψες ένα ιδιαίτερα ευσυνείδητο εκτροφέα !!!
Συμφωνω μαζι σου. Μας ειχε κανει και εμας τρομερη εντυπωση! Η Nubia δεν ειναι το πρωτο μας σκυλι, εχουμε περασει 4 απο τα χερια μας-ολα απο εκτροφεις- και κανενας αλλος δεν ειχε αυτη την "αγωνια" για το μελλον του κουταβιου. Για τον πρωτο χρονο της ζωης της ημουν online με τον Ιταλο συνεχεια. Μας εγραφε τουλαχιστον καθε 15 μερες για να μαθει νεα της και ηθελε και φωτο για να την βλεπει.

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Το "εκτός κανονισμών" το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μπορούμε να μην το θεωρήσουμε αναγγελία ή πρόθεση γέννας, αλλά προβληματισμό γύρω από μια σπάνια - πανέμορφη φυλή, όπως εξελλίσσεται το θέμα...
Ευχαριστω,

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
εφοσον η σκυλα σου εχει pedigree γιατι δεν την κατεβαζεις σε καποια εκθεση? για να μπορεσεις να δεις αν οντος ειναι η σκυλα σου καταλληλη για αναπαραγωγη (μορφολογικα)
εκει συνηθως κατεβαζουν ενα αρσενικο βερνης,ισως να μπορεσεις να παρεις πληροφοριες για το εκτροφειο σου και ισως αυτος που το εχει να μπορεσει να σου διαβασει το pedigree.
Δεν αρκουν μονο αυτα ομως,αλλα ειναι μια αρχη

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σοφία,
Πάντως, σίγουρα στην τελευταία έκθεση του ΚΟΕ (και, αν δεν κάνω λάθος και στην προηγούμενη) είχε δηλωθεί στο πρόγραμμα ένας Ορεινός Ποιμενικός Βέρνης, αλλά δεν εμφανίστηκε...

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
εφοσον η σκυλα σου εχει pedigree γιατι δεν την κατεβαζεις σε καποια εκθεση? για να μπορεσεις να δεις αν οντος ειναι η σκυλα σου καταλληλη για αναπαραγωγη (μορφολογικα)
εκει συνηθως κατεβαζουν ενα αρσενικο βερνης,ισως να μπορεσεις να παρεις πληροφοριες για το εκτροφειο σου και ισως αυτος που το εχει να μπορεσει να σου διαβασει το pedigree.
Δεν αρκουν μονο αυτα ομως,αλλα ειναι μια αρχη
Δεν εχω καμμια μα καμμια εμπειρια σε εκθεσεις. Ολα μου τα σκυλια ηταν "σπιτοσκυλα"...μονο pets. Τι χρειαζεται για να κατεβει σε εκθεση? Καποια ειδικη εκπαιδευση?
Υ.Γ. Τι σκυλι ειναι στο avatar σου? ειναι απιστευτα ομορφο!!!

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Thanks ,newfoundland ειναι :)

δες εδω ενα παραδειγμα

http://www.youtube.com/watch?v=nhfKfPeeKw0
Τα ξερω τα newf!!!!!! Το φανταστηκα αλλα δεν ημουν σιγουρη γιατι η μουσουδιτσα δεν φαινετε ολη στην φωτο, ειναι η αγαπημενη μου ρατσα μετα τα Βερνης. Οταν εψαχνα σκυλακι η επιλογη μεταξυ του newf και του bernese ηταν τρομακτικα δυσκολη!!!! Το φοβηθηκα ομως το newf λογο κλιματος....πολυ γουνα. Αχ τι ομορφο! Να το χαιρεσαι το αρκουδι σου!!! Με την ζεστη πως τα παει?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ναι Αθηνα
δεν εχουν μεγαλη διαφορα απο τα Βερνης στο τριχωμα

ξερουν να προστατευονται,αλλα σκυλια ειναι αυτα που εχουν σοβαροτερο προβλημα στη ζεστη...
4 θηλυκα ειναι
11 ετων
3 ετων
2 ετων και
10 μηνων

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
Ναι Αθηνα
δεν εχουν μεγαλη διαφορα απο τα Βερνης στο τριχωμα

ξερουν να προστατευονται,αλλα σκυλια ειναι αυτα που εχουν σοβαροτερο προβλημα στη ζεστη...
4 θηλυκα ειναι
11 ετων
3 ετων
2 ετων και
10 μηνων
Να σου ζησουν οι μπουμπουδες σου!!! Παντως η δικια μας το καλοκαιρι δεν περναει πολυ καλα! Πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι τις ζεστες ωρες της μερας και μονο το βραδακι να την βγαζω εξω. Κ σε αντιθεση με τα newfie δεν της αρεσει το νερο, οποτε ουτε το δροσερο μπανακι σαν λυση βοηθαει. Μηπως μπορεις να μου πεις που να βρω πληροφοριες για τις εκθεσεις (οχι ποτε γινονται αλλα απο που να ξεκινησει καποιος εντελως ασχετος) που αναφερες νωριτερα? thanks

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
"Νέα, ωραία, μόνη ψάχνει.... " μου φάνηκε σαν αναγγελία
... και δεν έχω την τάση να βλέπω την φυλή σαν σπάνια, με 50-60 συμμετοχές στις μεγαλύτερες εκθέσεις και 20-40 σε μικρές επαρχιακές
στην έκθεση των Βρυξελλών πχ
Berner Sennenhund 56
Border Collie 45
Boxer 30
Deutscher Schäferhund 19
Berger de Bauce 42
Rottweiler 34

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αlexia δε ζεις στην Ελλαδα ομως...
Ετσι όπως εξελίχθηκε το θεμα ομως δε νομίζω οτι υπάρχει λογος να μιλάμε για αγγελία ζευγαρώματος:)

Nubia δε μας βάζεις μερικες φότο της κοπέλας σου να τη θαυμασουμε?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Πρεπει ο σκυλος σου να εχει export pedigree για να μπορεσεις να τον γραψεις στον www.koe.gr
Το καλυτερο ειναι να παρακολουθησεις εκθεσεις απο κοντα ή να δεις στο νετ
αυτο ισως σε βοηθησει στο στησιμο http://www.5min.com/Video/Learn-About-Professional-Dog-Handlers-391422489

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αλεξία, γειά σου από τη ...μακρινή Αθήνα!

Καταρχήν, όπως πολύ σωστά το κατάλαβες, έγραψα "μπορούμε να μην το θεωρήσουμε..." που σήμαινε "εάν θέλουμε", εφόσον το θέμα άλλαξε τροπή...:)

Τώρα, από εκεί και πέρα, όπως καταλαβαίνεις, στις Ελληνικές εκθέσεις, ούτε κάν 34 rottweiler, ούτε κάν 30 boxer δεν παρουσιάζονται. Από τις λοιπές φυλές που αναφέρεις, δεν παρουσιάζεται σχεδόν κανένα (πλήν των Γ.Π., εννοείται)...:(

Υ.Γ. Αμαλία, μάλλον γράφαμε μαζί!:D

Nubia

Member
24 Ιανουαρίου 2011
24
1
"Νέα, ωραία, μόνη ψάχνει.... " μου φάνηκε σαν αναγγελία
... και δεν έχω την τάση να βλέπω την φυλή σαν σπάνια, με 50-60 συμμετοχές στις μεγαλύτερες εκθέσεις και 20-40 σε μικρές επαρχιακές
στην έκθεση των Βρυξελλών πχ
Berner Sennenhund 56
Border Collie 45
Boxer 30
Deutscher Schäferhund 19
Berger de Bauce 42
Rottweiler 34
Ο τιτλος ισως ηταν ακυρος...για χαριτομενο το πηγαινα. Συμφωνω μαζι σου οτι στο εξωτερικο δεν ειναι σπανια (κυριως στην βορεια ευρωπη και αμερικη). Δεν ειχα σκοπο να παραβω τους κανονες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν