Νέο Μέλος- Υάδες

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οσον αφορα τα ''Νεας Γης'', στα Χάνια του Πηλιου(παρομοια κατασταση με αυτην που συζηταμε) στην εισοδο του ενος Σαλέ που βρισκεται στο χιονοδρομικό, τους επισκεπτες υποδεχεται αυτο το πανεμορφο ζευγαρι...:cool:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αυτο με το μασκοτ-υποδοχη πως προεκυψε δεν καταλαβα... ΚΑΝΕΝΑ σκυλι δε θα πρεπει να εχει αυτο το ρολο...
Η έκφραση ήταν παρέα (πρώτο)- μασκότ υποδοχής και προέκυψε από τα προηγούμενα ποστ για σκυλί που να ταιριάζει με την περιοχή και το τοπίο.......(τι ρομαντικόοοοοοοο)
Τέτοιοι ρόλοι δίνονται στα σκυλιά παρά τις αρχικές προθέσεις μας (παρέα) και είναι ένα φαινόμενο που συναντάται σε όλα τα θέρετρα που έχουν ένα σκύλο με τον οποίο παίζουν και οι ένοικοι.....
Αν θέλουν σκύλο φύλακα για το σύνολο του θερέτρου (όχι μόνο της κατοικίας τους) όπου ο καθένας κυκλοφορεί ότι ώρα θέλει, και το οποίο είναι και ξέφραγο όπως είπαν, απλά δεν υπάρχει τέτοιος σκύλος....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επισης, επειδη αναφερθηκε ο εκφυλισμος της φυλης απο το Foibo να πω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα τη γνωμη μου δεν υφισταται καν. Σε μια γεννα δεν ειναι ολα τα κουταβια κυριαρχικα. Υπαρχουν και αυτα που εχουν πιο ηρεμο χαρακτηρα και ταπεραμεντο.
Το ζήτημα είναι ότι η στάση τους απέναντι σε άλλα σκυλιά δεν θα πηγάζει από την κυριαρχικότητα τους άλλα από την φύλαξη!Οι ορεινοί έχουν "μάθει" να φυλάνε το "κοπάδι" κυρίως από ζώα εισβολείς και στην συνέχεια από ανθρώπους!

Σκυλιά που περιφέρονται λοιπόν στον χώρο ευθύνης τους είναι εισβολείς κι εκεί πέρα έγκειται η δυσκολία στο να μην αντιδράσουν!
Όπως έγραψα και χθες, το ίδιο σκυλί μπορεί στην βόλτα να είναι από αδιάφορο μέχρι και φιλικό με άγνωστα σκυλιά, ανάλογα και με την δουλειά που θα έχει κάνει ο ιδιοκτήτης, μέσα στον χώρο του το πιθανότερο είναι να σταθεί αντιμέτωπο στα σκυλιά που θα περιφέρονται!
Είναι όπως αυτό που λέγαμε και σε ένα άλλο, παλαιότερο θέμα!Στο βουνό, μπορεί να συναντήσεις κοπάδια που τα συνοδεύουν σκυλιά, αν κινηθείς, είτε μόνος είτε με τον σκύλο σου, στις παρυφές του χώρου "δικαιοδοσίας" τους μπορεί να γαυγίσουν, μπορεί να κάνουν απειλητικές κινήσεις, άλλα είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να επιδιώξουν να εμπλακούν σε μάχη, απλά τσεκάρουν ότι δεν θα γίνεις απειλή!Αν όμως κινηθείς εντός του χώρου τους, τότε οι ισορροπίες αλλάζουν!Είσαι εισβολέας και πρέπει να απωθηθείς!

Τώρα για να επανέλθω στην συγκεκριμένη περίπτωση!
Εφόσον το σκυλί πρόκειται να φυλάει αποκλειστικά άλλο χώρο από το ξενοδοχείο, ο οποίος χώρος όμως είναι αυστηρά περιφραγμένος για να μην υπάρχουν ατυχήματα, αφού οι ορεινοί έχουν την τάση να επεκτείνουν τον χώρο δράσης και δικαιοδοσίας τους, κι εφόσον οι ιδιοκτήτες έχετε την ορεξη να διαβάσετε για αυτή την φυλή και να δουλέψετε παραπάνω, για να ξεπεράσετε τις επιπλέον δυσκολίες που έχουν αυτά τα σκυλιά, το περιβάλλον είναι ιδανικό για έναν ορεινό ποιμενικό, είτε είναι Ελληνικός Ποιμενικός, είτε είναι Μολοσσός της Ηπείρου που είναι και οι ντόπιες φυλές!
Δηλαδή δεν θα μπορέσουν με ασφάλεια και σιγουριά τέτοια σκυλιά να είναι ούτε μασκότ, ούτε υπηρεσία υποδοχής στο ξενοδοχείο σας!

Έχω τονίσει κάποιες προυποθέσεις που τις θεωρώ αναγκαίες κι απαραίτητες για μια ομαλή, και κυρίως ασφαλή και για σας και για τους ενοικιαστές σας, συμβίωση με τέτοια σκυλιά!

Sea-mol εκείνα τα σκυλιά μοιάζαν με ποιμενικούς, άλλα ήταν άγνωστης καταγωγής, από ότι είχα συζητήσει κάποτε με τα παιδιά στο καταφυγιο...
Επειδή έχω αρκετά χρόνια να σταματήσω εκεί, ποιο από τα 3 έκλεψαν;

Στο καταφύγιο πάνω στο Πάπιγγο πριν τις δρακόλιμνες είχαν κάποιους καλούς Ε.Π. και Μολοσσούς, αλλά εκείνοι τα ήθελαν για να φυλάνε τα άλογα από τις αρκούδες και τους λύκους....

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εγω σκεφτηκα ετουτο...

αλλα δεν το λεω με σιγουρια.. τουλαχιστον οσον αφορα τα ενστικτα φυλαξης (ενημερωθητε για αυτο.. )
εναν ορεινο σκυλο Βερνης

bernese3..jpg bernese-mountain&#4.jpg 220px-Bouvier_Ber&.jpg

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
αγαπητε υαδες...
οι μονοι που μπορουν μεχρι στιγμης να σας απαντησουν υπεθυνα ισως ειναι η αμαλια η νατασσα και ο χομερ... κι αυτο γιατι εχουν τουλαχιστον επισκεφτει τον χωρο και γνωριζουν κατι παραπανω...
αν δεν μας διαφωτισετε στα προηγουμενα ερωτήματα ο καθενας θα συνεχισει να αναφερει το..... μακρυ και το κοντο του...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Υπαρχει αυτο το εκτροφειο. Newfoundland.gr Δεν κανεις κανα τηλ να μαθεις πληροφοριες ?
Το προτείνεις για να πάρει καθαρόαιμο σκύλο, που δηλαδή να ανταποκρίνεται στο πρότυπο, να έχει pedigree και η γέννα να έχει δηλωθεί στον ΚΟΕ;

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλημερα και απο εμενα,

Τα νεας γης σιγουρα κανουν για την περιπτωση σας (κοινωνικοτατα, ανεκτικα με παιδια και αλλα ζωα, ηπιοι χαρακτηρες αλλα θα φυλαξουν ή θα ειδοποιησουν αν ειναι απολυτως απαραιτητο χωρις αυτο να ειναι το δυνατο τους σημειο)

Αλλα
Η αποκτηση ενος σωστου σκυλου της φυλης καθως και η ανατροφη και συντηρηση του απαιτει αρκετα χρηματα.

Η φυλη εχει προδιαθεση δυστυχως για αρκετα προβληματα υγειας. Δυσπλασια, προβληματα καρδιας και οφθαλμολογικα.

Η προχειρη εκτροφη και η αυξηση ζητησης της φυλης εχει επηρεασει και τον χαρακτηρα. Προσοχη λοιπον γιατι ενα επιθετικο ή φοβικο νεας γης ειναι το τελευταιο πραγμα που θελετε να σας συμβει.

Επισης ειναι σκυλια που χρειαζονται αρκετο χρονο για την περιποιηση του τριχωματος τους.

Επειδη θεσατε το χρηματικο θεμα απο την αρχη του ποστ πιστευω οτι αν και το σκυλι ταιριαζει ισως σε αυτα που ζητατε το κοστος σωστης αποκτησης και συντηρησης του θα σας απογοητευσει.

Τελος να πω οτι και εγω κλεινω στην λυση του καταφυγιου οπου μπορειτε να βρειτε και πολλα "καθαροαιμα" που τον τελευταιο καιρο εγκαταλειπονται σωρηδον.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
εγω σκεφτηκα ετουτο...

αλλα δεν το λεω με σιγουρια.. τουλαχιστον οσον αφορα τα ενστικτα φυλαξης (ενημερωθητε για αυτο.. )
εναν ορεινο σκυλο Βερνης

View attachment 30360 View attachment 30362 View attachment 30361
Ο Βέρνης ανήκει μεν στους Ορεινούς με μια εξαίρεση που το φέρνει στον αντίποδα της φυλής, δε μπορεί να ζήσει μόνος του και αποκομμένος.

Ένας σκύλος που ενδεχομένως να μπορούσε να καλύψει κάποιες απ' τις ανάγκες σας, αλλά ανήκει στις φυλές που όπως σάς έγραψα στο ποστ #62# η θεά τύχη δεν έχει καμία...τύχη να σάς βοηθήσει στο να μην πάρετε σκύλο με προβλήματα αν δεν είναι από εκτροφέα, είναι το Μπόρντερ Κόλι .

Βέβαια όπως αντιλαμβάνεστε με 460 γνωστές φυλές μπορούμε συνέχεια να σάς προτείνουμε φυλές, το θέμα όμως παραμένει ό,τι κι αν κάνετε κάντε το σωστά. Στέκομαι λοιπόν στο ποστ του άσπονδου :)D:D) συνομιλητή μου Sea Mol πως επειδή δε θα καταφέρετε τελικά να πάρετε εκτροφικό σκύλο και προσθέτω αφού ούτως ή άλλως δεν θα καταλάβετε γιατί δε ζευγαρώνουμε σκυλιά και γιατί δε χαρίζουμε κουτάβια δεξιά αριστερά ενδεχομένως κάποιος ΕΠ να είναι κατάλληλος αλλά μόνο για τα στενά όρια του σπιτιού σας και όχι για να κάνει το μπάτλερ, δε θα το κάνει καλά (μάλλον θα το κάνει τέλεια αλλά όχι με τον τρόπο που επιθυμείτε) και θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Τέλος (και πάντα αναφέρομαι σε εκτροφικό σκύλο) ίσως μια καλή επιλογή να ήταν το Eurasier και στον αντίποδα χωρίς να συγκεντρώνει απαραίτητα τελείως αντίθετα γνωρίσματα, τον ευγενέστατο Αγίου Βερνάρδου (και εξακολουθώ να αναφέρομαι σε εκτροφικό σκύλο).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Γιατί βρε συ Αρη, να μην καταλάβουν οι άνθρωποι, γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας; :confused:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γιατί βρε συ Αρη, να μην καταλάβουν οι άνθρωποι, γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας; :confused:
Θες απάντηση; Υπάρχουν πολλές σκόρπιες απαντήσεις τόσο πριν όσο και μετά απ' το προηγούμενο ποστ μου.

Και χωρίς να ξέρω πιθανολογώ (πιθανολογώ=θεωρώ, δεν είμαι σίγουρος, λέω απλά τη γνώμη μου βάσει εικασιών εύλογων ή μη) πως συζητάμε για ένα σκύλο ανεξάρτητα της φυλής ή μη που κάποιες φορές θα είναι δεμένος σε στατικό σημείο κι αυτό είναι αντίθετο με τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το προτείνεις για να πάρει καθαρόαιμο σκύλο, που δηλαδή να ανταποκρίνεται στο πρότυπο, να έχει pedigree και η γέννα να έχει δηλωθεί στον ΚΟΕ;
Να συμπληρωσω

Και να εχει κανει στα σκυλια ολες τις απαραιτητες κτηνιατρικες εξετασεις?

Τα παραπανω εχουν να κανουν με οποιοδηποτε εκτροφειο και οχι μονο με το συγκεκριμενο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Θες απάντηση; Υπάρχουν πολλές σκόρπιες απαντήσεις τόσο πριν όσο και μετά απ' το προηγούμενο ποστ μου.

Και χωρίς να ξέρω πιθανολογώ (πιθανολογώ=θεωρώ, δεν είμαι σίγουρος, λέω απλά τη γνώμη μου βάσει εικασιών εύλογων ή μη) πως συζητάμε για ένα σκύλο ανεξάρτητα της φυλής ή μη που κάποιες φορές θα είναι δεμένος σε στατικό σημείο κι αυτό είναι αντίθετο με τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων.
Εκτός που αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό πια, αν υπάρχει λόγος για το δέσιμο, δεν κατανοώ ούτε πως βγάζεις το συμπέρασμα αυτό, ούτε τι σχέση έχει με το ζευγάρωμα.
Ασε που δεν ξέρω και τι σχέση έχει με το θέμα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eφη τι εννοεις ? Ξερετε κατι που δεν ξερω?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εκτός που αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό πια, αν υπάρχει λόγος για το δέσιμο, δεν κατανοώ ούτε πως βγάζεις το συμπέρασμα αυτό, ούτε τι σχέση έχει με το ζευγάρωμα.
Ασε που δεν ξέρω και τι σχέση έχει με το θέμα.

Καμία προφανώς.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Sea-mol εκείνα τα σκυλιά μοιάζαν με ποιμενικούς, άλλα ήταν άγνωστης καταγωγής, από ότι είχα συζητήσει κάποτε με τα παιδιά στο καταφυγιο...
Επειδή έχω αρκετά χρόνια να σταματήσω εκεί, ποιο από τα 3 έκλεψαν;
Την Άλμπα...
Ένα μεγάλο λευκό...
Υποτίθεται ήταν διασταύρωση ιταλικού ποιμενικού με ποιμενικό Καυκάσου

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Eφη τι εννοεις ? Ξερετε κατι που δεν ξερω?
Ξέρω μια κοπέλα που μου είπε ότι η σκύλα της δεν ανταποκρίνεται στο μορφολογικό πρότυπο (την έχω δει αλλά δεν έχω άποψη), δεν έχει καταφέρει να πάρει pedigree (τουλάχιστον του δικού της σκύλου) και η συγκεκριμένη γέννα δεν έχει δηλωθεί στον ΚΟΕ.

Η Σοφία που ασχολείται με τη φυλή θα έχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

Και παλι ευχαριστω και για τις γνώμες σας αλλα και για τις κρισεις μερικων! Θα τα λαβουμε ολα σοβαρα υπ οψην και ελπιζω να καταληξουμε καπου αμεσα!

Ο σκυλος σαφως και δεν πρόκειτε να ειναι ουτε μονιμα δεμενος ουτε φυλακισμενος οπως και δεν ηταν ουτε το χασκυ που ειχαμε ουτε ενα westie που εχουμε στην αθηνα! ισα ισα 20 στρεμματα ειναι αυτα και εμεις ειμαστε ολη μερα παροντες!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητοί Υάδες MountainResort, καλώς ήλθατε!:)

Αφού πούμε κι εμείς το τετριμένο (λέω "εμείς", γιατί "εμείς" είμαστε τέσσερεις - δύο δίποδοι και δύο τετράποδοι!!!:cool::p) ότι σίγουρα θα σας γνωρίσουμε από κοντά...

Ας έλθω στο θέμα μας...

Πολλά μέλη έδωσαν σωστές υποδείξεις - προτάσεις... θα "υπερασπιστώ" αυτές που με καλύπτουν...

Καταρχήν, όχι Ορεινό Ποιμενικό, σύμφωνα με το "σκηνικό" που περιγράφεται... ώστε, μαζί μας να έρθει και ο ptf!!!;)

Είχαμε πάει σε αντίστοιχο resort στους πρόποδες του Παρνασσού, όπου, λόγω των ζώων που διατηρούσαν οι άνθρωποι (βλέπε άλογα, πρόβατα, γουρουνάκια κλπ.) είχαν πέντε "σοβαρά" ποιμενικά σκυλιά... τα οποία στη διάρκεια λειτουργίας του ξενώνα (Σαββατοκύριακα κλπ.) κλείνονται σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο και αφήνονται ελεύθερα το βράδυ... αν, μάλιστα, κάποιοι πελάτες έρχονται με τα σκυλιά τους (όπως είχαμε κάνει εμείς), δεν αφήνονται ελεύθερα, ούτε το βράδυ...

Για σας, τα Νέας Γης που διάβασα είναι, πιστεύω, κατάλληλα...

Ακόμα καλύτερα (μιάς και είναι, εννοιολογικά, απόλυτα συνδεδεμένα με τα βουνά και το χιόνι και τις διακοπές - σε παιδιά και μεγάλους!!!) τα Αγίου Βερνάρδου!
Αγαθοί γίγαντες... αν είναι καλά κοινωνικοποιημένα, δεν θα πειράξουν κανέναν... χαμηλής ενέργειας σκύλοι, που θα πλησιάσουν τα παιδάκια με αργό και "ευγενικό" στυλ... και, αν χρειαστεί, μην τα υποτιμάτε, θα υπερασπίσουν τα "ιερά και τα όσια"... τέλος, δεν θα αποτελούν αντικείμενο επίθεσης από αγέλες αδέσποτων... Τρελλαίνομαι για το σκύλο του Αγίου Βερνάρδου...
Μοναδικό μειονέκτημα: Το ακριβό κόστος απόκτησης (και να μην ξεχάσω το κόστος "συντήρησης" - διατήρησης, μη σας πω ότι θα είναι τεκμήριο φορολογίας, σε λίγο καιρό) "σωστού" σκύλου του Αγίου Βερνάρδου...:(
ήδη ήρθε στο μυαλό μου ένα κορυφαίο Νορβηγικό εκτροφείο... αλλά έξωξα τη σκέψη, όπως μου ήλθε...

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Την Άλμπα...
Ένα μεγάλο λευκό...
Υποτίθεται ήταν διασταύρωση ιταλικού ποιμενικού με ποιμενικό Καυκάσου
Έλα ρε!Την άσπρη;
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον με τους ανθρώπους, αυτή ήταν το πιο πρόβατο από όλα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα