Νέο Μέλος- Υάδες

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καλωσορισατε και απο μας!

και ελεγα.. που θα περασω τα χριστουγεννα...
αχα! να που θα περασω τα χριστουγεννα!!

να φερω και 2-3 κουταβια να διαλεξετε? :p

Συμφωνω με προλαλλησαντες... αν ησασταν μονο οικογενειακα.. ενας τσοπανακος θα ηταν τελειος και θα ταιριαζε με το τοπιο.... αν ομως μπαινοβγαινει κοσμος αν δεν δωσετε την απαιτουμενη προσοχη , θα ηταν ριψοκινδυνο.. και αυτο δεν θα αρεσε ουτε σε εσας.. ουτε στον σκυλο αλλα ουτε και σε πελατες..
εκτος αν ειστε παντα γεματοι (που το ευχομαι!) ωστε ο σκυλος θα μεγαλωσει αναμεσα στην πολυκοσμια και τα χαδια .. και ουτε γατα ουτε ζημια..
μια φυλη που σαν πρωτο χαρακτηρσιτικο εχει την φυλαξη.. θα το ξανασκεφομουν στην θεση σας..
εδω η δικια μας, που ειναι ενα γλυκητατο πλασμα στο διαμερισμα και στην βολτα.. οταν ειμαστε εξοχικα.. δεν αφηνει ευκολα να μας πλησιασει ανθρωπος...
θελω να πω η φυση, η νυχτα, οι ηχοι... της ξυπνανε ενστικτα που στην πολη δεν τα θυμαται..

Ισως να θελετε .. καποιο κοινωνικοποιημενο "μπανικο" σκυλο με χρυση καρδια?
Θα συμφωνησω με κοπριτης, οτι στα καταφυγια δεν ξερετε το τι θησαυρους θα ανακαλυψετε! πραγματικα.. υπαρχουν δεκαδες (μη πω παραπανω..) υπεροχα σκυλια που περιμενουν, πολλα απο αυτα ειναι "πεταματα" ανεγκεφαλων..
δεν χανετε τιποτα να ριξετε μια ματια.. το πολυ πολυ να φυγετε απο εκει ερωτευμενοι.. ;)

γιατι δεν ταιραιζει ενα καθαροαιμο greek street με το τοπιο?
31801_d43bd755-e03&#5.jpg 31801_a661fec4-14e&#5.jpg

αχ! τι τυχεροι εκει που θα ειστε!!! στη θεση σας θα ειχα και ενα... και 2 .. και 3... και 4 σκυλιαααα!!!

ελπiζω να σκεφτειτε συνετα και παρετε την πιο σωστη αποφαση!
:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω μια άποψη που δε θέλω να εκφράσω αλλά νομίζω καταλαβαίνουν οι περισσότεροι που ''με ξέρουν'' απ' τα γραπτά μου και σε ένα μεγάλο βαθμό καλύφτηκα απ' τον GrDane. Αλλά η αλήθεια είναι πως δε μπορώ να φανταστώ καμία φυλή που θα είναι παράλληλα φύλακας (ο φύλακας φυλάει ΕΜΑΣ από αγνώστους και απειλητικής έκφρασης ανθρώπους και όχι τους ΤΟΙΧΟΥΣ) και τόσο τέλεια κοινωνικοποιημένος ώστε κάθε βδομάδα να έχει στο χώρο ΤΟΥ πολλούς άγνωστους ανθρώπους και που ως γνωστόν κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη στάση σώματος και ένα δεδομένο τρόπο έκφρασης που εντείνονται όταν τείνει να χαλαρώσει και ειδικά όταν μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνονται κι εκείνοι που δεν αποδέχονται τα ζώα (για τους όποιους λόγους).

Ναι μεν υπάρχει το εύλογο ερώτημα που έθεσε ο GrDane έμμεσα ''και τότε τί θα γίνεται με το σκύλο'' αλλά το θέμα είναι ποιά φυλή είναι εκείνη που θα είναι απόλυτα εξοικειωμένη με τον άγνωστο εισβολέα-πελάτη και παράλληλα ένας τέλειος φύλακας για την προστασία των ανθρώπων που ζουν σ' αυτόν.

Απ' τα ποστ σας καταλαβαίνω πως δεν ξέρετε πολλά από σκυλιά, αν ξέρετε κάτι και δε θέλω να σάς προσβάλλω. Αντιθέτως θέλω πολύ να μείνετε στο φόρουμ και να μάθετε πράγματα αρκετά και σωστά, όχι άγνοια, όχι ημιμάθεια. Λίγα;;; Ναι λίγα και σωστά, όχι πολλά και σκόρπια.

Δεν ζευγαρώνουμε σκυλιά γιατί δεν είμαστε εκτροφείς, γιατί δε θα μπούμε ποτέ στον κόπο να τηρήσουμε γενεαλογικό δέντρο, γιατί δίνουμε έμφαση στο να δούμε το γλυκητουλάκι κουταβάκι. Και μετά; Τί θα γίνει αυτό το κουταβάκι; Πού θα πάει; Θα είναι υγιές; Ή επειδή η τύχη δε μάς ευνόησε θα έχουν έρθει σε ομοζυγωτία ορισμένα υποτελή γονίδια και θα έχουμε ένα ζώο που θα υποφέρει ( π.χ. από δυσπλασία, θα υποφέρει μια φορά στο σπίτι μου που έχει σκάλες και δεκαπέντε φορές στο χιόνι). Και τελικά γιατί να το κάνουμε αν όχι για το γλυκήτατο κουταβάκι; Μα για τη διατήρηση των σωστών χαρακτηριστικών της φυλής. Με γενεαλογικό δέντρο, με ελέγχους, με εξετάσεις, με βραβευμένους γονείς άρτια δείγματα της φυλής.

Και αυτό μάς βάζει στο επόμενο θέμα, αφού δεν είμαστε εκτροφείς και δε μπορούμε να τα παρέχουμε αυτά, είναι δυνατόν να βασιστούμε στη θεά τύχη πως το κουτάβι που θα μάς δώσει ο γείτονας, ο πετσοπάς, ο ξάδερφος ή φίλος που πήγε στην Ουγγαρία (και όχι δεν αναφέρω τυχαία την Ουγγαρία με έχει ενοχλήσει που τον τελευταίο καιρό βλέπω όλο και περισσότερα ποστ ανθρώπων που έχουν ''ένα φίλο παντογνώστη που πήγε στην Ουγγαρία'' αλλά αυτό βέβαια είναι ένα άλλο θέμα). Όχι δε μπορούμε να βασιστούμε στη θεά τύχη λοιπόν.

Εφ' όσον θέλουμε σκύλο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, άρα καθαρόαιμο, θα απευθυνθούμε σε εκτροφέα, είναι μονόδρομος.

Μείνετε μαζί μας λοιπόν να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε και να θυμάστε από 'μενα που βρίσκομαι πίσω από μια οθόνη και μπορεί να είμαι κάποιος που ξέρει τι λέει, ή απλά ένας παρεξηγημένος λαλάκας ότι ο σκύλος δεν είναι αντικείμενο, αναπνέει με τον ίδιο τρόπο που αναπνέει η γυναίκα μας, η φίλη μας, το παιδί μας και αξίζει το σεβασμό και τη φροντίδα που μόνο οι δυνατότεροι μπορούν να παρέχουν άπαξ και αναλάβουν την ευθύνη.

Ναι ο σκύλος μπορεί να είναι και εργαλείο, αλλά δε θα γίνει ποτέ γλάστρα και δεν του αξίζει να μένει μόνος του.

Γι' αυτό λοιπόν ανασκουμπωθείτε φίλοι Υάδες και σκεφτείτε καλά, θέλετε οι πελάτες σας να είναι φιλόζωοι και κάτοχοι ζώων, σάς πληροφορώ οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οικονομικά αλλά και πάλι είμαστε λιγότεροι απ' τη μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δε γουστάρουν ν' ακούνε γαβγητά μέσα στη νύχτα, να οσμίζονται τη σκυλίσια μυρωδιά, να βλέπουν τη μουσούδα του, θέλουν απλά να χαλαρώσουν.

Με λίγα λόγια, να είστε 100% σίγουροι πως θέλετε το σκύλο για ΕΣΑΣ και μόνο. Και τότε ο σκύλος μπορεί απλά να γυροφέρνει μαζί σας όλη ημέρα, να μένει όμως στο ΔΙΚΟ σας σπίτι και απλά να ανέχεται τους ξένους (τους πελάτες σας) επειδή έτσι θα εκπαιδευτεί.
---------------------------

Κάποιοι ρώτησαν γιατί όχι Βέλγικο;

Κι εγώ ρωτάω: υπάρχει κάποιος εδώ μέσα γνώστης του αντικειμένου που να πιστεύει πως ο Βέλγικος Ποιμενικός δεν είναι καχύποπτος;
Υπάρχει κάποιος γνώστης που να πιστεύει πως με το Βέλγικο θ' ασχοληθούμε μια ώρα το πρωί και δυο το απόγευμα αναγκαστικά και ο περίεργος αυτός σκύλος ΔΕ θα το καταλάβει ότι το κάνουμε αναγκαστικά; Με ό,τι συνεπάγεται το να αντιληφθεί ο Βέλγικος ότι τον αγνοούμε.

Μόνο αυτά θέτω εγώ. Ναι υπάρχουν πάρα πολλά άλλα στο γιατί όχι Βέλγικο αλλά εγώ στέκομαι σ' αυτά.

Και έτσι για να ξεκαθαρίσω και τη θέση μου προσωπικά: Επειδή λατρεύω τα Βέλγικα κι αν μπορούσα θα είχα σε κάθε δωμάτιο του μικρού μου σπιτού κι από δέκα Μαυρίλες έχω φτάσει να το λέω αυτό κι απ' το πρωί που ξυπνάω ασχολούμαι συνέχεια μαζί της και όταν φεύγω για τη δουλειά νιώθω τύψεις και ο σκύλος όπως κέρδισα την αφοσίωση του, έχει κερδίσει τη δική μου. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είχα το χρόνο ή το κουράγιο να είχα κι άλλα Βέλγικα.

Το Βέλγικο δεν απαιτεί, είναι όμως τόσο βαθιά συναισθηματικά συνδεδεμένο με το αφεντικό του που επιβάλλει την αγάπη και τη συνεχή ασχολία μαζί του.

Κάποιου του φάνηκε περίεργο πως μπορεί το Βέλγικο να είναι δύσκολο, μα αλήθεια υπάρχει εύκολη φυλή; Υπάρχει καμία φυλή που να μην απαιτεί το σεβασμό μας στην ιδιορρυθμίες της;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Περιμενα οτι θα υπαρχουν αντιδρασεις για την προταση μου....
Πρωτον ΚΑΝΕΝΑΣ σκυλος είτε καθαροαιμος είτε ενα πρωην αδεσποτο, δε θα πρεπει να ειναι ο "τροπος υποδοχης". Οι ανθρωποι δε θελουν ενα σκυλο για να κανει βολτες αναμεσα σε ηλικιωμενα ζευγαρια ή μαμαδες με καροτσακια και 5χρονια παιδακια που παιζουν στον κηπο. Οποτε ξεκιναμε απο εδω. Ο χωρος που ειναι διαμορφωμενες οι Υαδες εχει τη δυνατοτητα να περιοριζει καποιες φορες το σκυλο και αλλες να ειναι ελευθερος. Επισης, το σπιτι της οικογενειας και ιδιοκτητων ειναι ακριβως απο πανω, πραγμα που σημαινει οτι ο σκυλος θα ειναι εκει μαζι τους τον περισσοτερο χρονο οπως και τα βραδυα. Δε θα ειναι ελευθερος να κανει βολτες εξω απο τα ξυλινα σπιτακια. Το ιδιο συνεβει και με τα δικα μας σκυλια οταν ειμασταν εκει.. δεν ηταν ολη μερα ελευθερα.
Επισης, επειδη αναφερθηκε ο εκφυλισμος της φυλης απο το Foibo να πω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα τη γνωμη μου δεν υφισταται καν. Σε μια γεννα δεν ειναι ολα τα κουταβια κυριαρχικα. Υπαρχουν και αυτα που εχουν πιο ηρεμο χαρακτηρα και ταπεραμεντο. Ενα τετοιο κουταβι, θηλυκο, που θα μεγαλωνει βλεποντας κοσμο χωρις να ειναι απομονωμενο θεωρω οτι θα μπορει να "λειτουργησει" χωρις να ειναι δυστυχισμενο ή καταπιεσμενο. Τις βολτες του στα λιβαδια και τα βουνα θα τις εχει καθημερινα, την παρεα επισης της οικογενειας.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Tεινω να συμπερανω οτι ο σκυλος(οποιοσδηποτε μεγαλοσωμος+φυλακας) στην συγκεκριμενη περιπτωση, δεν θα πρεπει να κυκλοφορει ελευθερος στις εγκαταστασεις του resort. Αν στο σπιτι που κατοικει η οικογενεια του επιχειρηματια μπορει να ζει με φροντιδα και επιβλεψη και να του παρεχεται παραλληλα και η απαιτουμενη εκτονωση, ναι! Αν οχι, να μην μπει σε περιπετειες.

Εαν προχωρησει τελικα στην αποκτηση, σαν επιλογη συμφωνω και εγω για ενα Ε.Π, θηλυκο παντα. Ειναι απο ολες τις αποψεις η πιο ταιριαστη επιλογη με βαση οσα ζητησε και με βαση τις συνθηκες και την τοποθεσια.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Υ.Γ.2 Αν πάραυτα καταλήξετε στη φυλή ελπίζω να επιλέξετε αρσενικό για να μπορώ να επισκεφτώ το χώρο σας.;)
Δε θα 'σαι καλά. Θηλυκό θα πάρουν για να μπορούμε να πάμε εμείς. Αλλιώς όποιος αρσενικός προλάβει τους πρώτους 6 μήνες.
Πέραν της πλάκας τώρα, Ελληνικός Ποιμενικός που να δέχεται να μπαινοβγαίνουν άγνωστοι άνθρωποι και σκυλιά στο χώρο του δεν παίζει. Έχει επικοινωνήσει αρκετός κόσμος μαζί μου που έχει προβλήματα με σκύλο αυτής της φυλής και το δάγκωμα σε ανθρώπους και σκυλιά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ο συνδυασμός ενός οποιουδήποτε σκύλου που να είναι φιλικός με όλους τους επισκέπτες (αν όχι και με τους σκύλους τους) και να κάνει ταυτόχρονα και φύλαξη χώρου δεν υπάρχει. Μάλλον πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε.

Πιστευω για αλλη μια φορα η Αμαλια εδωσε την πιο ολοκληρωμενη εικονα! (επειδη σαφως εχει επισκεφθει το μέρος και γνωριζει)! Σε γενικές γραμμες καπως ετσι εχουμε φανταστει και εμείς το ολο concept! Σαφως και δεν μπορει να ειναι ελευθερος και χωρις επιβλεψη ολη μερα και για λόγω των πελατων αλλα και λόγω του οτι το κτημα ειναι 20 στρεμματα και δεν ειναι πλήρως περιφραγμενο....

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Kαλωσορίσατε κ. Γιάννη (η Λώρα σάς χαιρετά). :)

Είναι κάπως δύσκολος ο συνδυασμός που ζητάτε, μια και φύλαξη και παράλληλα κοινωνικότητα είναι λίγο... ακατόρθωτο κατά τη γνώμη μου.

Ελληνικός Ποιμενικός που να δέχεται να μπαινοβγαίνουν άγνωστοι άνθρωποι και σκυλιά στο χώρο του δεν παίζει. Έχει επικοινωνήσει αρκετός κόσμος μαζί μου που έχει προβλήματα με σκύλο αυτής της φυλής και το δάγκωμα σε ανθρώπους και σκυλιά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ο συνδυασμός ενός οποιουδήποτε σκύλου που να είναι φιλικός με όλους τους επισκέπτες (αν όχι και με τους σκύλους τους) και να κάνει ταυτόχρονα και φύλαξη χώρου δεν υπάρχει.
Θα συμφωνήσω με τη Νοέλα, στο υπογραμμισμένο κομμάτι ειδικά, δηλ.

Εάν θέλατε ΕΠ μόνο για το σπίτι σας/χώρο σας, δεδομένου ότι έχω δει το μέρος και ξέρω ότι ένα τέτοιος σκύλος θα ήταν στο ιδανικό του περιβάλλον, τότε θα σας παρότρυνα να αποκτήσετε έναν.

Η δυσκολία υφίσταται στο ότι ο ΕΠ όσο καλά κοινωνικοποιημένος κ αν είναι (έχουν ήδη γράψει κάποια μέλη-κάτοχοι ΕΠ στο thread, οπότε είναι κ οι καλύτεροι στο να σας συμβουλέψουν), είναι στη φύση του να κάνει φύλαξη χώρου, άρα ακόμη κ να καταφέρετε το να είναι φιλικός με τους επισκέπτες (κάτι που πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, καθώς ένα λάθος του σκύλου ή του επισκέπτη προς το σκύλο θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα...), σίγουρα με τα 4ποδα θα υπάρξει θέμα.

Επίσης, είναι λίγο δύσκολο -μάλλον 'επικίνδυνο' για τους επισκέπτες του resort- κατά τη γνώμη μου -ειδικά τη high season που η κίνηση είναι πολύ αυξημένη- να κυκλοφορεί στο χώρο ελεύθερος σκύλος με ένστικτα φύλαξης το βράδυ.

Καταλαβαίνω ότι θέλετε να καλύψετε το θέμα της φύλαξης, αλλά θεωρώ ότι για την "υποδοχή" των επισκεπτών, την κοινωνικότητα/φιλικότητα και παράλληλα τη φύλαξη, χρειάζεστε δύο σκύλους και όχι έναν (κ ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του).

Τέλος, θέλω να σας πω, ότι η απόκτηση ενός εκτροφικού/καθαρόαιμου σκύλου έχει το καλό ότι γνωρίζεις τι χαρακτήρα/ταμπεραμέντο σκύλου παίρνεις (ό,τι αναφέρεται στο πρότυπο της κάθε φυλής, δηλ.), οπότε δε θα υπάρχουν "εκπλήξεις" ως προς αυτό.

Άλλη λύση θα 'ήταν ένα ενήλικο αδέσποτο, από καταφύγιο, του οποίου ο χαρακτήρας θα έχει διαμορφωθεί ήδη, οπότε και θα ενημερωθείτε γι' αυτόν.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Nat, από το στόμα μου το πήρες.
Η λύση είναι απλή. Ο αριθμός 2!
Ενας κεφάλας με χρέη φύλακα και μια φάτσα με χρέη υποδοχής.
Τέλειος συνδιασμός!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Στο καταφύγιο λίγο έξω απ' την Βωβούσα, έχουν δύο ΕΠ, το ένα μολλοσοειδές, το άλλο μπασταρδοειδές...
Τα σκυλιά είναι φουλ φιλικά με τους ανθρώπους, και φυσικά φουλ επιθετικά με άλλα ζώα...
Ο ΕΠ, έχει πολύ μεγαλύτερη αρνητική προδιάθεση για ζώα, παρά για ανθρώπους...
Στο συγκεκριμένο καταφύγιο, στήνουμε και σκηνές στο πάρκινκ, και κυκλοφορούμε την νύχτα χωρίς πρόβλημα....
Βέβαια, ο βαθμός της κοινωνικοποίησης που έχουν τα σκυλιά με τους ανθρώπους είναι τέτοιος, που πριν δυο τρία χρόνια, κάποιος έκλεψε ένα τρίτο που είχαν, φεύγοντας.....

Last edited:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Καταρχήν καλώς ορίσατε και απο εμάς και σας ευχαριστούμε για ότι κάνετε για τους πιστούς μας φίλους!!:)
Αν και δεν το έχω ακόμα επισκεφτεί το μέρος το οποίο είναι πανέμορφο απότι βλέπω απο τις φωτο,θα συμφωνήσω και γω με τη Natassa ότι θα είναι καλύτερα να πάρετε δύο,ωστε το καθένα να έχει το πόστο του και να κάνει τη δουλειά του σωστά χωρίς να σας βάζουν σε μπελάδες!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω τι ακριβως και με ποιο τροπο θα κανει χρεη φυλακα ο σκυλος στο resort.... θα ειναι ελευθερος μονο οταν ειναι αδεια τα σπιτια?
Δε νομιζω οτι η λυση των δυο σκυλων ειναι η καλυτερη... εγω παντως δε θα το προτιμουσα.
Εχω την αισθηση οτι αυτο που ζητουν οι ανθρωποι θα μπορουσε να το κανει καλλιστα και ενα Νεας Γης. Θα ειχαν το κεφαλι τους πιο ησυχο οταν ειχαν κοσμο και τη "δυσκολη" ωρα θα γαυγισει τοσο βροντερα και βαρια που ο αλλος δε θα ρισκαρει να ερθει αντιμετωπος μαζι του...
Σιγουρα πληρη κοινωνικοτητα με ανθρωπους και ζωα και ρεαλιστικη φυλαξη κανενας σκυλος δε μπορει να κανει... αυτο πιστευω οτι το γνωριζουν.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλως ηρθατε και καλες δουλειες ευχομαι!
Οσον αφορα το θεμα σκυλου ειμαι σιγουρη οτι θα βρειτε εναν συντροφο που θα καλυπτει οτι
ζητατε! Ειτε ειναι κουταβι ρατσας ειτε καποιο ενηλικο ημιαιμο! Παντως απο την δευτερη κατηγορια
εχουμε πολλα να σας προτεινουμε!!

Καλως σας βρικαμε νατασα μου, αλλα ειμαι ο Στεφανος o father δεν εχει καθολου σχεση δυστυχως με το internet etc. παρολα αυτα του μεταφερω αυτα που λεμε χαχα,
και εμεις ειχαμε σκεφθει παλιοτερα 2 σκυλια αλλα τοτε λεγαμε για ιδια ρατσα για να ειναι και ζευγαρι και παρεα...
Γενικα εχω ακουσει πολλα και δεν ξερω τι να αποφασισω ο καθενας προτινει το δικο του ;)

ps τα φιλια μου στην λωρα την ειχα γνωρισει και εγω τοτε χαχαχ

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Για Νέας Γης θα συμφωνούσα κ εγώ... (το ξυλόκαστρο δίπλα είναι για τα μπάνια της)!;)

Άψογοι χαρακτήρες :)

Γεια σου Στέφανε, χαιρετισμούς στον father δώσε :)

Μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του, αλλά εσείς θα αποφασίσετε αυτό που πιστεύετε ότι θα είναι το ιδανικότερο για εσάς κ την καθημερινότητά σας. :)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Και όσο περισσότερες απόψεις διαβάσετε, τόσο πιο πιθανό, να ακούσετε και κάτι, που δεν το είχατε καν σκεφτεί ;)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώσουν για εκτροφικό....
Μην τους πιέζουμε για ράτσες και τις πάρουν από αλλού γι'αλλού....
Ας πάρουν ένα ημίαιμο για παρέα-μασκοτ υποδοχής, και ένα ΕΠ για τον χώρο που μένουν....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Α...και που είστε...κοι.Υάδες...αν μας δείτε στο τέλος, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, μην δώσετε σημασία.
Το κάνουμε συχνά...αλλά στο βάθος αγαπιόμαστε :)
Το μόνο σίγουρο, ότι αποκλείεται με αυτό το θέμα που ανοίξατε, να καταλήξετε σε ράτσα :D
Να φροντίσετε τουλάχιστον, να είναι μαύρο ;):p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώσουν για εκτροφικό....
Μην τους πιέζουμε για ράτσες και τις πάρουν από αλλού γι'αλλού....
Ας πάρουν ένα ημίαιμο για παρέα-μασκοτ υποδοχής, και ένα ΕΠ για τον χώρο που μένουν....
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...
Αυτο με το μασκοτ-υποδοχη πως προεκυψε δεν καταλαβα... ΚΑΝΕΝΑ σκυλι δε θα πρεπει να εχει αυτο το ρολο... αν επισκεφτειτε το χωρο θα το καταλαβετε. Ολα τα ημιαια δηλαδή δεν εκνευριζονται αν βλεπουν 12χρονια να τρεχουν γυρω γυρω και να ουρλιαζουν ?
Ας επικοινωνησουν με κανα δυο εκτροφεια να παρουν ιδεες, να μαθουν για τη φυλη και τα χρηματα μαζευονται σιγα σιγα... :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα