Νέος κάτοχος Λαμπραντόρ

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα . Μετά από 20 χρόνια αποφάσισα να πάρω ένα σκύλο και ειδικά Λαμπραντορ. Από μικρός μεγάλωνα διπλά σε καποιό σκυλί αλλά λογω χώρου δεν αποφασιζα να πάρω κάποιο. Τον τελευταίο χρονό μετακομισα σε μεγαλυτερο σπίτι με κήπο και με ποιο καλές συνθήκες διαβίωσης και έτσι αποφάσισα να πάρω την ρατσα που με κάνει να χαμογελάω μολις την αντικρίζω με αυτό το φοβερό βλέμα. Το σκυλί δεν το παρέλαβα ακόμα επέλεξα θηλυκό. Μεθαύριο θα είναι εδώ. Το πήρα από αγγελία ιδιώτη, δεν έχει τίτλους και βασιλικές καταγωγές και δεν με ενδιαφερει αυτό .
Τι πρέπει να προσεξω όσον αφορά την υγεία του πρώτα και κατά δεύτερον τι θα με συμβουλεύατε να έχω σαν εξοπλισμό.
Για την εκπαίδευση του βλέπω πολλά dvd είναι αρκετό αυτό?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
καλησπερα και καλως ηρθες!

μαλλον εχεις παρεξηγησει καποια πραγματα... οι τιτλοι και οι "βασιλικες καταγωγες" ,που ειρωνικα αναφερεις, πιστοποιουν οτι το σκυλι ειναι καθαροαιμο και σωστο δειγμα της ρατσας του. Επισης αν ειχε την καταλληλη προελευση θα μπορουσες να σουν πιο σιγουρος για την υγεια του. Θα ξερες οτι ειναι απαλαγμενο απο καθε κληρονομικη ασθενεια. Δεν ειναι κακο να μην ξερεις, ειναι κακο ομως να μιλας απαξιωτικα γι αυτο που δε γνωριζεις...

Τι ηλικια εχει το κουταβι??

Δε πρεπει να βγει βολτα πριν ολοκληρωσει τον πρωτο κυκλο εμβολιων του...θα πας στον κτηνιατρο να σου δωσει οδηγιες.
Σαν εξοπλισμο, θες 2 μπωλ για φαι/νερο, κανα παιχνιδακι, καποιο κρεββατακι...

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Δεν ανέφερα τις " "βασιλικες καταγωγες" ειρωνικά, το έγραψα χαριτολογώντας κυρίως .Σαφώς ειναι καλό να ξέρεις. Είναι 8 εβδομάδων.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
οκ τοτες...

θα πρεπει μολις ερθει το κουταβι σπιτι σε πρωτη φαση να του δωσεις την ιδια τροφη που του δινε κι ο ιδιωτης. Αν ομως αυτη δεν ειναι καλη, μπορεις σταδιακα να την αλλαξεις.

Επισης, επειδη εχω ενα Λαμπ. κι ειναι η αγαπημενη μου φυλη, δωσε βαση στα εξης...
1)Τα Λαμπραντορ ειναι ΑΚΡΩΣ ανθρωποκεντρικα σκυλια. Θελουν ολη την ωρα να ειναι διπλα σου συνεπως αν σκοπευεις να το χεις μονιμα εκτος σπιτιου, καλυτερα να το ξανασκεφτεις.
2)Οσο ειναι κουταβι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πατα σε πατωμα που γλιστρα, καθως επισης και να πηδα απο μεγαλα υψη

Προσεχε γιατι ειναι πολυ λαιμαργα να μη σε τουμπαρει με τα παρακαλια του και παρει παραπανισιο βαρος

Οσο για την εκπαιδευση...καλο ειναι να βλεπεις βιντεο κ να διαβαζεις. Γενικως ειναι ευκολα σκυλια και αν το εκτονωνεις αρκετα θα σαι ενταξει

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Καλησπέρα !!!
Καλώς Όρισες !!!
Να το χαίρεσαι το μωρό σου και δεν έχει καμία σημασία κατά την γνώμη μου , αν έχει ή δεν έχει τίτλους το παν είναι να το αγαπάς και αυτό με την σειρά του θα σου ανταποδώσει τον καλύτερο εαυτό του .

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το πήρα ακριβώς για αυτο το λόγο επειδη είναι ανθρωποκεντρικό και υπάκουο εφόσον το εκπαιδεύσεις. Το χειμώνα θα το έχω μονιμά μέσα κυρίως τις νυχτες, το καλοκαίρι θα είναι όλο το απόγευμα μαζί μου στην αυλή και το βράδυ θα κοιμάτε έξω από το δωμάτιο μου. Στείρωση πότε μπορει να γίνει? Θέλω να αποφύγω τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες από περαστικούς σκύλους όταν δεν θα μπορώ να την εχω μαζι μου . Είναι χωρίς περίφραξη η αυλή και ειναι εύκολο να έρθει κάποιος αρσενικός.

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Μετά την 1η περίοδο μπορείς να την στειρώσεις , αν δεν θέλεις να την ζευγαρώσεις , είναι το καλύτερο γιατί αποφευγεις κατά 90 τα 100 τους καρκίνους ...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μετά την 1η περίοδο μπορείς να την στειρώσεις , αν δεν θέλεις να την ζευγαρώσεις , είναι το καλύτερο γιατί αποφευγεις κατά 90 τα 100 τους καρκίνους ...
Οχι "αν δεν θέλει να τη ζευγαρώσει", δεν πρέπει με τίποτα να τη ζευγαρώσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rolleyes:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε το σκεφτεσαι να κανεις μια περιφραξη??αν ειναι ετσι χυμα και για ζευγαρωμα κινδυνευει(θα πρεπει αν την εχεις μεσα) αλλα και δε θα μπορει να παιξει με ασφαλεια λιγο, να χαρει το χωρο

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αυτο με τον καρκινο και μαλιστα κατα 90% ποιος το λεει???
Εχεις συζητησει κατι τετοιο με τον κτηνιατρο σου? Δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαφερουν τοσο πολυ οι αποψεις ακομα και των γιατρων για τη στειρωση. 3 γιατρους που εχω αλλαξει οι 2 ηταν κατα και ο ενας υπερ.

Last edited:

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Δε το σκεφτεσαι να κανεις μια περιφραξη??αν ειναι ετσι χυμα και για ζευγαρωμα κινδυνευει(θα πρεπει αν την εχεις μεσα) αλλα και δε θα μπορει να παιξει με ασφαλεια λιγο, να χαρει το χωρο
Δυστυχώς δεν μπορεί να γινει περιφραξη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γεια σου!

Θα σου πρότεινα να ακυρώσεις την απόκτηση του κουταβιού σου και να ενημερωθείς σωστά για τις "βασιλικές καταγωγές" που δεν σε ενδιαφέρουν...
Κάτι σημαίνουν οι "βασιλικές καταγωγές" που έχουν και άμεση σχέση και με την υγεία του σκύλου!

Το Pedigree του σκύλου μας λέει και για την υγεία του σκύλου μας και για τον χαρακτήρα!Και στο λέω αυτό γιατί βλέπω ότι ρωτάς και για την υγεία και για την εκπαίδευση!Οφείλεις να κάνεις σωστά βήματα για την απόκτηση του σκύλου που θα τον έχεις για το επόμενα 10-15 χρόνια!Ίσως τώρα να μην βλέπεις κάποια πράγματα ως νέος αλλά καλό θα ήταν να ενημερωθείς και να μην είσαι ημιμαθής(βασιλικές καταγωγές) και βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις...!

Αυτά είχα να σου πω...εύχομαι καλή και απροβλημάτιστη ζωή να έχεις με τον σκύλο σου...!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλώς ήλθες και καλώς να τα δεχτείς.
Θα μπω στον πειρασμό να σου κάνω μία ερώτηση επειδή η ιστορία σου μοιάζει με την δική μου ως προς την καθυστέρηση των 20 ετών
Το forum το ανακάλυψες πριν κάνεις την "παραγγελία" ή μετά;
Γιατί εγώ το ανακάλυψα πριν, και μέσα σε μία νύχτα διαβάσματος γκρεμίστηκε όλη η "κοσμοθεωρία" μου για τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Γεια σου!

Θα σου πρότεινα να ακυρώσεις την απόκτηση του κουταβιού σου και να ενημερωθείς σωστά για τις "βασιλικές καταγωγές" που δεν σε ενδιαφέρουν...
Κάτι σημαίνουν οι "βασιλικές καταγωγές" που έχουν και άμεση σχέση και με την υγεία του σκύλου!

Το Pedigree του σκύλου μας λέει και για την υγεία του σκύλου μας και για τον χαρακτήρα!Και στο λέω αυτό γιατί βλέπω ότι ρωτάς και για την υγεία και για την εκπαίδευση!Οφείλεις να κάνεις σωστά βήματα για την απόκτηση του σκύλου που θα τον έχεις για το επόμενα 10-15 χρόνια!Ίσως τώρα να μην βλέπεις κάποια πράγματα ως νέος αλλά καλό θα ήταν να ενημερωθείς και να μην είσαι ημιμαθής(βασιλικές καταγωγές) και βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις...!

Αυτά είχα να σου πω...εύχομαι καλή και απροβλημάτιστη ζωή να έχεις με τον σκύλο σου...!
Επαναλαμβάνω πως την φράση " βασιλικές καταγωγες " την εγραψα χαριτολογοντας κυρίως. Βλέπω ομως οτι παρά το οτι εχω ξαναγραψει τον σκοπό της φράσης, επιμένετε να το επισημένετε και να μου απευθυνεστε με απαξιωτικους χαραχτιρισμους. Κατα καιρους στην οικογενεια μου ειχαμε σκυλια που τα ειχαμε μαζεψει απο τον δρομο και πολλές φορες αυτά ηταν καλύτερα από το ροντβαιλερ και τον γερμανικο ποιμενικο που ειχαμε. Δεν μπορω να καταλάβω προς τι αυτη η εμμονή. Μπορω να υποθεσω οτι η εμμονη αυτή μαλλον ειναι για να διασφαλιστει οτι το σκυλι που παιρνει καποιος δεν θα εγκαταληφθει μετα απο καποιο διαστημα εφοσον προκυψουν προβληματα σχετικα με την υγεια του και αυτο ειναι απολυτα θεμιτο. Αν ομως αυτη η εμμονη εχει να κανει καθαρα με την μετρηση της καθαροιμίας και αν το ταδε σκυλι ειναι ποιο καθαροιμο από το αλλο για μενα ειναι κατακριτεο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες..
μου επιτρέπεις -χάριν διαλόγου- να ρωτήσω τι σημαίνει για σένα ο όρος ''καθαρόαιμο'' σκυλί;

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
καλως ηλθες! :)

εχει διαφορα να παιρνεις ενα σκυλι εγκαταλελειμενο απο το δρομο απο ενα σκυλι γεννας ιδιωτη που τυχαια ζευγαρωσε δυο σκυλια φυλης με ακαθοριστους προγονους.
Δεν μιλαμε απαξιωτικα, προσπαθουμε να σε κανουμε να καταλαβεις, οτι δεν πρεπει να υποστηριζουμε αυτες τις νοοτροπιες γιατι ο μη ελεγχος των γεννητορων μπορει να δημιουργησει κληρονομικα προβληματα στα κουταβια.
Τα παιδια θελουν να σε προστατεψουν / βοηθησουν...και πολλοι απο εμας καναμε τα ιδια λαθη αλλα παθαμε και μαθαμε απο αυτα. :)

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
καλώς ήρθες..
μου επιτρέπεις -χάριν διαλόγου- να ρωτήσω τι σημαίνει για σένα ο όρος ''καθαρόαιμο'' σκυλί;
Aυτο που εχει ακεραια τα χαραχτιριστικά της ρατσας του. Εδω μεσα διαβασα πως για να χαραχτιριστει καποιο καθαροαιμο θα πρεπει να εχει pedigree.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Aυτο που εχει ακεραια τα χαραχτιριστικά της ρατσας του. Εδω μεσα διαβασα πως για να χαραχτιριστει καποιο καθαροαιμο θα πρεπει να εχει pedigree.
Επομενως δε σε απασχολει και τοσο να ειναι στην εμφανιση αλλα και στο χαρακτηρα "πολυ" Λάμπραντορ;
Δε το λεω απαξιωτικα απλώς ρωταω.

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
καλως ηλθες! :)

εχει διαφορα να παιρνεις ενα σκυλι εγκαταλελειμενο απο το δρομο απο ενα σκυλι γεννας ιδιωτη που τυχαια ζευγαρωσε δυο σκυλια φυλης με ακαθοριστους προγονους.
Δεν μιλαμε απαξιωτικα, προσπαθουμε να σε κανουμε να καταλαβεις, οτι δεν πρεπει να υποστηριζουμε αυτες τις νοοτροπιες γιατι ο μη ελεγχος των γεννητορων μπορει να δημιουργησει κληρονομικα προβληματα στα κουταβια.
Τα παιδια θελουν να σε προστατεψουν / βοηθησουν...και πολλοι απο εμας καναμε τα ιδια λαθη αλλα παθαμε και μαθαμε απο αυτα. :)
Δηλαδη αν παρεις σκυλι εισαγωμενο απο εκτροφεια αυτο διασφαλιζει οτι δεν εγινε αναπαραγωγη απο αδερφια ή οτι οι γονεις του δεν εμφανισαν προβληματα υγειας? Απο οσα ειδα οι περισσοτεροι επαγγελματιες δινουν εγγυηση 1 χρονο μετα απο αυτον τι συμβαινει?