Νέα κτηνωδία στην Κρήτη: 5 σκυλιά κρεμασμένα στη Σητεία

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Αλλα τοπικα μιλαμε τωρα μονο για Σητεια γιατι δεν ειναι τοσο μικρο νησι η Κρητη,εγω απεχω απο Σητεια οσο απεχω απο Χανια γυρω στα 150 χιλιμετρα.
Ειναι μια μικρη σχετικα πολη,και πιστευω χωρις να ξερω οτι ολοι γνωριζονται μεταξυ τους
Αρα εαν κατσει καποιος και βαλει τα πραγματα κατω θα βρει στοιχεια πχ.βλεπω στην φωτο οτι το μεσαιο ειναι Μπιγκαλι αρα ο τυπος ηταν κυνηγος αρα εαν ψαξει στον κυνηγετικο ομιλο θα τον βρει 'η και ποιανου ηταν το χωραφι . Δεν ειναι θεμα μονο να το πει η κοινωνια (αν το ξερει ) αλλα και να δει οτι καποιος ασχολειται με αυτο οτι καποιοι ψαχνουν να το φορτωσουν καπου!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Και πάλι: η ουσία είναι το να ασκηθεί πίεση με δημιουργικό τρόπο.
Sara έχεις καμιά καλή ιδέα; Βλέπεις κάποιο τρόπο να ασκηθεί πίεση από το εξωτερικό; Γιατί απ ότι φαίνεται οι αρχές δεν κάνουν σοβαρή δουλειά.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ πάντως σε όποιο φίλο και γνωστό σκυλά θέλει να αγοράσει οικόπεδο και να έρθει να ζήσει εδώ που μένω, σε όλους λέω ότι ο δήμος αλλά και οι κάτοικοι ρίχνουν αβέρτα φόλες και δε βγαίνουμε ποτέ μια βόλτα της προκοπής. Και τους βρίζω και τους διασύρω.

(Γιατί νομίζετε φορτώνω τη σκύλα μου στο αυτοκίνητο και την τρέχω στα χωράφια; Γιατί το τελευταίο κατούρημα το βράδυ το κάνουμε με φακό σαν ψυχάκηδες; )

Αυτό τον τρόπο έχω και αυτό θα κάνω για τέτοιες περιπτώσεις μέχρι να μου προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δημιουργικοί τρόποι από πλευράς κυβέρνησης (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) υπάρχουν. Νομιμότατοι. Όπως είπα: Αλ Καπόνε και FBI. Το FBI κυνηγούσε τον Καπόνε χρόνια, δεν μπορούσανε όμως να τον πιάσουνε διότι όλοι τον φοβούνταν και δεν κατέθεταν εναντίον του, οπότε δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις για τα εγκλήματά του που να σταθούν στο δικαστήριο, το οποίο, σημειωτέον έχει αγγλοσαξωνικό δίκαιο, άρα είναι πολύ περίεργη η δικαιοσύνη τους. Οπότε τον βουτήξανε αλλιώς: φοροδιαφυγή. Του δώσανε το μάξιμουμ της ποινής και τον χώσανε μέσα.

Άλλος δημιουργικός τρόπος: ο μαλάκας ο Michael Vick που βασάνιζε τα pit bulls. Τον βουτήξανε και μάλιστα με αποδείξεις. Όμως είχε πρώτον πλάτες, δηλαδή το NFL και το συμβόλαιο των 130 εκατομμυρίων δολλαρίων και δεύτερον πίστευαν ότι το κανονικό δίκαιο δεν του έδινε αρκετή ποινή φυλάκισης. Τον βουτήξανε λοιπόν για φοροδιαφυγή και μάλιστα μεγάλη, τον χώσανε μέσα και, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, τόσα εκατομμύρια το λαδόξυδο, του πήρανε ΟΛΑ τα λεφτά. Μιλάμε, βάρεσε κανονικό κανόνι ο τύπος. Όσο για τους άντρακλες φιλάθλ(ι)ους (sic) και το ποδόσφαιρο, πέσανε οι γκόμενες, σύζυγοι, κλπ. που αγαπάνε τα ζωάκια και έγινε της Λυσιστράτης το κάγκελο. Τον βάλανε δε να πληρώσει την αποκατάσταση των σκυλιών από τις διάφορες εταιρείες προστασίας ζώων και δεν ξέρω πόσα πρόστιμα σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Το ωραιότερο όμως ήτανε η μέθοδος Στάλιν που χρησιμοποιήσανε, άκρως δημιουργική: ως γνωρίζετε, ο Στάλιν έχωνε κόσμο μέσα (αν δεν τους καθάριζε) και τους έστελνε σε δημιουργικά καταναγκαστικά έργα τύπου να λυώνεις πάγο στη Σιβηρία με πιστολάκι (πλάκα κάνω τώρα!). Επίσης τους υποχρέωνε να κάνουνε μάθημα για να μάθουνε το ορθό δόγμα του σταλινικού κομμουνισμού. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίσανε οι Αμερικάνοι το Βικ: τον στείλανε με το ζόρι στον ψυχίατρο (εδώ που τα λέμε, του χρειαζόταν) και τώρα τον βγάλανε μεν έξω αφού εξέτισε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ποινή, μάλιστα μετά από guilty plea. Και τον υποχρεώνουνε να συνεργαστεί με τη Humane Society ως εκπρόσωπός τους και θα τον στέλνουνε να δίνει διαλέξεις ανά την Αμερική λέγοντας σε όλους ότι είναι ένα κάθαρμα και μισό και ότι μετανοεί και διέπραξε φριχτά εγκλήματα και τώρα έρχεται να μάθει σε παιδιά από μη προνομιούχα περιβάλλοντα να αγαπούν τα ζώα και να μην τα πειράζουν.

Θα σκεφτούνε δε ΕΑΝ θα τον ξαναφήσουν να παίξει ποδόσφαιρο. Για την ώρα τον παίρνει μόνο μια ομάδα της τρίτης εθνικής κατηγορίας που πληρώνει 200 δολλάρια το μήνα!

Το σκεπτικό είναι ότι επειδή είναι διάσημη περίπτωση και θα τον έχουνε από κοντά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους αν τον υποβάλλουν για πολύ καιρό (επ' αόριστον για την ώρα) σ' αυτήν ταπείνωση πολυτελείας. Αντί δηλαδή να τον μετατρέψουν σε πτυελοδοχείο στην κυριολεξία.

Τέλος, άλλη μια δημιουργική "τιμωρία" που επέβαλε η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην πολιτεία Pennsylvania: οι Πενσυλβανέζοι στριντζώνονταν και δεν κάνανε κάτι που τους ζητήθηκε που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι και η υπογραφή κάποιας αναθεώρησης του Συντάγματος. Απ' ό,τι θυμάμαι το άδικο το είχε η Pennsylvania. Οπότε ο τότε πρόεδρος ζήτησε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών να κόψει τελείως τα λεφτά για οδικά έργα και για τη συντήρηση της εθνικής οδού Ι-71 που είναι μια από τις μεγαλύτερες αρτηρίες των Μεσοδυτικών πολιτειών. Με το που έβγαινες απ' το Οχάιο π.χ. και έμπαινες στην Πενσυλβανία, προσευχόσουνα στον Κύριο Ημών να προφυλάξει τις αναρτήσεις σου από το πυρ το εξώτερον. Μιλάμε πήξανε στις λακούβες οι Πεννσυλβανέζοι, στην αρχή βάλανε διόδια, μετά πάπαλα από τουρισμό, μετά θυμώσανε, είπανε διάφορα ηρωικά, οι ομοσπονδιακοί τους είπανε "δεν πάτε, ρε, να δείτε αν ερχόμαστε?" και στο τέλος τι να κάνουνε οι Πεννσυλβανέζοι? Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι υπέγραψαν κι ας κάνανε κι αλλιώς!

Τα ίδια έκανε και κείνο το ζώον ο Ρέιγκαν για να υποχρεώσει την Καλιφόρνια (νομίζω) να περάσει τη σημερινή εκδοχή της ποτοαπαγόρευσης. Εννοείται ότι διαφωνώ ριζικά μαζί του, αλλά ήτανε κι αυτή η δημιουργική μέθοδος FBI-Capone-Stalin.

Σας ήρθανε ιδέες ή όχι ακόμα?:D:D:D:D:D

Last edited:

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Loukia, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σου, έλεος πια με τους φολάδες και τους ψυχανόμαλους τυρράννους...Και γω το ίδιο κάνω για περιοχές τις Αθήνας που πετάνε δηλητήρια...
Κι όσον αφορά την Κρήτη, εγώ τα πήρα γιατί και πέρυσι τέτοια εποχή είχε αναφερθεί εδώ στο forum μια κτηνωδία...:mad:
Κάθε χρόνο δηλαδή έχουμε τα ίδια και κάποιοι μένουν ατιμώρητοι:mad:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ συμφωνώ πως γίνονται τέτοια σε κάθε περιοχή της χώρας μας.
ΟΜΩΣ, συμφωνώ κι ΑΠΟΛΥΤΑ με την "Λουκία".

Είμαι ΒΕΒΑΙΑ πως προστατεύεται ο εκληματίας από αρκετούς συγχωριανούς του.
Γι αυτό και ΜΟΝΟ γι' αυτό, πιστεύω πως αξίζει να ξεφτυληστούν ΟΛΟΙ (και η υπόλοιπη Κρίτη μαζί, που το επιτρέπει).

ΙΣΩΣ έτσι, να μην προστατεύσουν τον επόμενο, την επόμενη φορά (ή και τον ΙΔΙΟ). Και έτσι ίσως να μην χειροτερέψει το κακό (αρχίζει να σφάζει "κοπέλια").

ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξουν συνέπειες. Όχι μόνο για το ΤΕΡΑΣ που το έκανε, αλλά για όσους κάνουν τα "στραβά μάτια". Αφού δεν ντρέπονται από μόνοι τους (και δεν τον φοβούνται να κυκλοφορεί ελεύθερος), ας γίνουν ρόμπα λοιπόν.

Γιατί, ΟΣΟ και να το αγνούν κάποιοι, κάποιο άλλοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ να περάσει έτσι.

Για λίγο "χασισάκι" δεν είχαν πρόβλημα να ανακατέψουν ΟΛΗ την αστυνομία...
Και κάνουν τα σταβά μάτια σε σαδιστικούς ΦΟΝΙΑΔΕΣ;

Ίσως αν χάσουν λίγο από τον πολύτιμο τουρισμό, να δώσουν την δέουσα σημασία.
Και ναι, ΕΙΝΑΙ άδικο να την πληρώσουν ΟΛΟΙ για μερικά καθάρματα, αλλά:

α) δεν βλέπω άλλη επιλογή και

β) πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ πως έχουν τη δύναμη η Κρίτες που ΔΕΝ έχουν σχέση με την ιστορία (οι Χανιώτες, Ηρακλειώτες κλπ) να πιέσουν τις αρχές να κάνουν καλύτερη έρευνα. Θα έπρεπε να το κάνουν από καθαρό ΦΟΒΟ για τα παιδιά τους. ΔΙΠΛΑ είναι η Σιτία. Αν τον διώξουν οι χωρικοί αύριο γιατί βίασε ένα κοριτσάκι, ΤΙ θα κάνει; Δεν θα πάει αλλού για "παιχνίδια";

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Εδώ εγώ που κατάγομαι από την Κρήτη και θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Λουκία. Όμως ρε παιδιά ελάτε λίγο και στη θέση αυτών που το ξέρουν και δε μιλάνε. Εγώ τους καταλαβαίνω. Είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ μεν, αλλά επειδή αυτός που το έκανε είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ψυχανώμαλος και επειδή όλοι εκεί κάτω έχουν και τα κουμπούρια στο σπίτι, θα πηγαίνατε εσείς να το καταθέσετε (αν δεν είχατε υποστήριξη) ενώ γειτονεύετε με αυτόν τον ψυχάκια που μπορεί και να έχει και καραμπίνα;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εδώ εγώ που κατάγομαι από την Κρήτη και θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Λουκία. Όμως ρε παιδιά ελάτε λίγο και στη θέση αυτών που το ξέρουν και δε μιλάνε. Εγώ τους καταλαβαίνω. Είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ μεν, αλλά επειδή αυτός που το έκανε είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ψυχανώμαλος και επειδή όλοι εκεί κάτω έχουν και τα κουμπούρια στο σπίτι, θα πηγαίνατε εσείς να το καταθέσετε (αν δεν είχατε υποστήριξη) ενώ γειτονεύετε με αυτόν τον ψυχάκια που μπορεί και να έχει και καραμπίνα;
Μαρίνα: FBI και Αλ Καπόνε....η μόνη λύση, πίστεψέ με.....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μα αυτό λεώ.... Εγώ θα φοβόμουν να ΜΗΝ πάω να καταθέσω εναντίον του...
Επίσης, νομίζω πως γίνεται να βοηθίσεις κι ανόνυμα την έρευνα.

Πρέπει όμως πρώτα να ΥΠΑΡΞΕΙ ή έρευνα. Να ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ οι αρχές.
Αν ξεκινήσουν να ψάχνουν τον δράστη, όπως είπε κι η Σάρα, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να ενθαρύνουν τους κατοίκους να μιλήσουν (και δεν μιλάω για "κακούς" τρόπους, απλά ΕΞΥΠΝΟΥΣ).

Πιστεύω πως θα ήταν θέμα ημερών (αν όχι ΩΡΩΝ), να βρούν ποιός το έκανε.
Αν ΗΘΕΛΑΝ.
Και αν δεν θέλουν όμως, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να τους πιέσουν οι ντόποι να σηκωθούν από την καρέκλα.
Αν ΘΕΛΟΥΝ να τους πιέσουν.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ε ναι τωρα μιλαμε σοβαρα??και γω σε χωριο μενω αν κρεμασει καποιος ενα σκυλι σε ενα χωραφι δεν ξερει η αστυνομια ποιος το εκανε και δεν μπορουν να τους βρουνε???στα χωρια σε ΟΛΗ την ελλαδα ξερουν ολοι τι γινεται σε ολων τα σπιτια μεσα δεν ξερουν οι αρχες τι παιζει???μην τρελαθουμε τελειως..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
την κατάρα μου να έχει το αρχ@#:$^:δι

ας πούμε ότι του έφαγαν όλα τα σπαρτά και όλα τα ζά και όλα τα αυγά και όλα τα λεφτά-που σιγα τώρα μην τον πειράξανε δηλαδή...

θα μπορούσε να τα σκοτώσει απλά-και να πετάξει σε κανα θάμνο-λέμε τώρα...
αυτό όμως...???:mad:

ούστ σκουλήκι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
την κατάρα μου να έχει το αρχ@#:$^:δι

ας πούμε ότι του έφαγαν όλα τα σπαρτά και όλα τα ζά και όλα τα αυγά και όλα τα λεφτά-που σιγα τώρα μην τον πειράξανε δηλαδή...
Λοιπόν, το περίεργο είναι ότι οι ιδιοκτήτες της φάρμας που πήγα σήμερα το Μουφ για να σταματήσει να με πρήζει μερικές μέρες μπας και κάνω δουλειά και να του κάνουνε και ολίγη εκπαίδευση, καταραστήκανε κι αυτοί τον τύπο από τη Σητεία με τον ίδιο περίπου τρόπο... Μιλάμε, οι άνθρωποι τρομάξανε.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Μα αυτό λεώ.... Εγώ θα φοβόμουν να ΜΗΝ πάω να καταθέσω εναντίον του...
Επίσης, νομίζω πως γίνεται να βοηθίσεις κι ανόνυμα την έρευνα.

Πρέπει όμως πρώτα να ΥΠΑΡΞΕΙ ή έρευνα. Να ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ οι αρχές.
Αν ξεκινήσουν να ψάχνουν τον δράστη, όπως είπε κι η Σάρα, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να ενθαρύνουν τους κατοίκους να μιλήσουν (και δεν μιλάω για "κακούς" τρόπους, απλά ΕΞΥΠΝΟΥΣ).

Πιστεύω πως θα ήταν θέμα ημερών (αν όχι ΩΡΩΝ), να βρούν ποιός το έκανε.
Αν ΗΘΕΛΑΝ.
Και αν δεν θέλουν όμως, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να τους πιέσουν οι ντόποι να σηκωθούν από την καρέκλα.
Αν ΘΕΛΟΥΝ να τους πιέσουν.
Αυτο λεω και γω αμα δεν νοιαζεται κανεις !
Δεν εχει ο αλλος λογο να πει τιποτα ειδικα εαν δεν ειναι και φιλοζωοος! Και η προχωρημενη σκεψη δλδ: πρωτα σκυλια - μετα παιδια δεν υπαρχει στον βαθμο που πιστευετε, εδω ειναι της λογικης εξω απο το σπιτι μου και οπου θελει ας ειναι .
Για αυτο λεω ξανα πρεπει να υπαρξει μια αρμοδια ομαδα ωστε να αποτρεπονται αυτα τα περιστατικα και να συλλαμβανονται οι υπευθυνοι,
Πριν κανα δημινο ειχε γινει μια ζωοκτονια περιππου 50 προβατων ,εδω ,σε ενα χωριο του Ηρακλειου 1 φορα το διαβασα στην εφημεριδα ,και μια στα καναλια τιποτα αλλο!!!
Δεν ασχολειται στον βαθμο που πρεπει η αστυνομια , εαν αυτο ομως γινονταν 30 χρονια πριν θα αναλαμβανε η αγρονομια ! (που παρεπιπτοντος ξανα ενεργοποιηθηκε πριν ενα χρονο αν δεν κανω λαθος ,και μαλλον οι τυποι που πηραν καθονται σε καποιο γραφειο και οχι εξω στα χωραφια /δαση εστω. )
Επισης το μονο μη αστυνομικο τζιπακι που κυκλοφοραει στο χωριο μου τουλαχιστον για ελεγχους ειναι του κυνιγετικου και αυτο στην περιοχη που απαγορευεται το κυνηγι!

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
προσφατες ειδησεις για το θέμα

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8egl4vfyOCE]ΑΠΟ ΕΔΩ[/ame]

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
ΑΙΣΧΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ολες οι φιλοζωικες οργανωσεις θα πρεπει να ονομαστουν ανθρωπιστικες και να εχουν συνεργασια με ψυχολογους και νομικους ωστε να εχουν και κυρος στα αυτια του τουβλου που δεν βγηκε ποτε απο το χωριο του

απο περιεργια ανεφερα σε ενα παιδι απο τον λοχο που ειναι απο την Κρητη το περιστατικο στην σητεια και η απαντηση οντως ηταν : δικα του πραματα ηταν καλα τους εκανε , αλλα αυτος περηφανευεται που η αδερφη του ειναι 15 χρονων παντρεμενη με δυο γιους

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Που σημαίνει ότι αν χρειαστεί θα το κάνει κι ο ίδιος χωρίς καν'εναν ενδιασμό...:(:(
Και λογικά είναι πιτσιρικάς για να είναι φαντάρος...δεν είναι κανένας γέρος με παλιότερες νοοτροπιες...
Αν δεν πάψουμε να θεωρούμε τον σκύλο πράγμα δεν θα αλλάξει τίποτα...:(:(

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ενας μήνας μετά και τα σκουλίκια που έκαναν το έγκλημα δεν βρέθηκαν ακόμα, επικυρήχθηκαν πλέον με 1.000 ευρώ, η τιμωρία τους βέβαια εαν ποτέ βρεθούν θα είναι μικρή αλλά αυτό που θα τους τσούξει είναι η δημόσια διαπόμπευση, ή εαν βρεθεί κανένας οξύθυμος και τους σπάσει κανένα παϊδι. Η ευθύνη στον Δήμο Σητείας και την τοπική κοινωνία εαν σκεπαστεί το έγκλημα είναι τεράστια, αυτά τα ανθρωποειδή δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό να κάνουν τα ίδια ή και χειρότερα εαν δεν αποκαλυφθούν.

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Α, ρε ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ Κρήτη....
Αυτή είναι η περηφάνια σας???
Αυτός είναι ο πολιτισμός σας??
Αυτή είναι η γενναιότητά σας και η παλληκαριά σας??

Ντροπή σε ΟΛΟΥΣ τους Κρητικούς που κάνουν και ανέχονται τέτοια και χειρότερα αίσχη (βλέπε ναρκωτικά, δολοφονίες, βεντέτες και δεν συμμαζεύεται)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Σοφι....χωσε οσο θες για την κοινωνια και την ανοχη της σε τετοια αποτροπεα πραγματα, χωσε οσο θες για την αδιαφορια των κατοικων τις Σητιας και της εκαστοτε περιοχη που συνβαινει αυτο ....

Αλλα σε παρακαλω μην γενικευεις τα πραγματα σε Ναρκωτικα , δολοφονιες , βεντετες κτλπ.... Γιατι δεν ειναι οι υπολοιποι Ελλαδα αγιοι!!! Ουτε κυνοφιλοι ειναι ολοι τους .....