Κατ' αρχάς, πόσο μηνών είναι το κουτάβι; Έχει ολοκληρώσει εμβόλια; Αν όχι, καλό θα είναι να μη το βγάζεις να περπατάει εκτός σπιτιού (αγκαλίτσα επιβάλλεται, για να συνηθίζει θορύβους, ανθρώπους, κτλ).
Ο καλός και συχνός αερισμός είναι must, αλλά δώσε προσοχή και στα υφάσματα: εγώ έχω φτιάξει μαξιλαροθήκες μεγάλες για τη μαξιλάρα της και τις αλλάζω κάθε βδομάδα - ομοίως και το σεντόνι που μπαίνει πάνω στον ένα και μοναδικό καναπέ που επιτρέπεται να κάθεται. Γενικά, όσο δε την άφηνα σε κανένα έπιπλο, το σπίτι δε μύριζε σχεδόν καθόλου -- τα υφάσματα απορροφούν τις μυρωδιές δυστυχώς...
Πάντως, όπως σου είπαν και οι άλλοι, με κουτάβι δεν παίζει να μη γίνεται καθημερινό καθάρισμα/σφουγγάρισμα, οι οσμές από τσισοκακάκια μένουν σε αρμούς, κτλ. Προσωπικά για το καθημερινό θα έβαζα άσπρο ξύδι και νερό, δεν πιστεύω ότι βοηθάει να χρησιμοποιείς καθημερινά dettol και τέτοια. Ένα πέρασμα σε όλο το σπίτι με αποσμήνη, ναι, στο καθημερινό νερό-ξύδι με αλλαγές - εννοείται! - του νερού στον κουβά, και 1-2 φορές τη βδομάδα dettol. Η χλωρίνη, πέρα του ότι είναι ερεθιστική πολύ (όχι ότι το dettol πάει πίσω), έχω παρατηρήσει ότι αφήνει ΠΟΛΥ άσχημη μυρωδιά μετά στο σπίτι, ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση. Το ίδιο βρίσκω, προσωπικά πάντα, και για τα λοιπά αποσμητικά -- 'ανακατεύουν' μωρέ τις μυρωδιές περισσότερο, παρά τις εξαφανίζουν. Αν τηρούνται οι κανόνες τις υγιεινής, αερίζεις τακτικά και κοιτάξεις λίγο και το θέμα των υφασμάτων, πιστεύω θα είσαι μια χαρά!
Αν το κουτάβι είναι πολύ μικρό για μπάνιο, μπορείς να το 'περάσεις' και αυτό τοπικά με ένα απαλό πανάκι το οποίο θα έχεις βουτήξει σε χλιαρό νεράκι και *λίγο* λευκό ξύδι, κάνει θαύματα