Μυρωδια σπιτιου με κατοικιδιο

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.599
Athens
μήπως τελικά τα σκυλιά ολονών μας βρωμοκοπάνε και απλά δεν το χουμε πάρει γραμμή;
Βρωμοκοπάνε κι αυτά κι εμείς. Σκυλάς σε σπίτι σκυλά δεν μπορεί να μυρίσει τη σκυλίλα. Τη διαφορά την καταλαβαίνεις αν πας σε σπίτι μη-σκυλά και καταλαβαίνεις ότι ο αέρας είναι αλλιώς.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα. Το ότι μυρίζουν και οι άνθρωποι όμως ειναι γεγονός διότι αλλιώς το Μουφ δεν θα με κυνηγούσε να με μουφιάζει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χαχαχαχα,οχι κανείς!είναι όντως ακριβό το ντετόλ,εγώ το πετύχαινα σε προσφορές...αλλιώς πάρε ενα μπουκαλάκι σπρέι και βάλε μέσα νερό με ξύδι,κάνει δουλειά!
Πευκελαιο. Το καλύτερο και δεν εχει και χημικά. Το αγοράζω με το γαλόνι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν εχω ιδεα πώς το φτιαχνουνε, αλλα εδω ειναι πολυ δημοφιλές και ειναι φυσικό καθοριστικό και απολυμαντικό. Η πλάκα ειναι ότι στη Νεα Ορλεάνη ήτανε το μόνο που άμα το έβαζες πεθαίνανε όλες οι κατσαρίδες που ευδοκιμουσανε ως η κυρίως πανίδα.

Οι Αμερικανοι παίρνουνε κυρίως αυτο:

http://3.imimg.com/data3/JX/SP/MY-5551834/pine-oil-250x250.jpg

Αλλα αυτο που για μένα ηταν το καλύτερο ειναι αυτο:

http://scorecard.goodguide.com/chem...PRAY PINE OIL DISINFECTANT DEODORANT CLEANSER

http://www.pesticideinfo.org/Detail_Product.jsp?REG_NR=00263000005&DIST_NR=002630

http://disaster.ifas.ufl.edu/PDFS/CHAP05/D05-28.PDF

Μόνο στη Νέα Ορλεανη το εχω βρει και όταν πάω το αγοράζω με τον τόνο. Τον Ιανουαριο που ήμουνα εκεί ηταν το πρώτο μέρος που σταμάτησα, μπήκα μέσα στο μαγαζί και τους δήλωσα ότι τους σκεφτόμουν κάθε μερα για επτά ολόκληρα χρονια που δεν έβρισκα το προϊόν τους πουθενά.

Βασικά ειναι πευκέλαιο σε μεγάλη πυκνότητα, αλλα κάνουν και τα αλλα κι ας ειναι απλές οδοντόκρεμες που λέει η διαφήμιση.

• Like
Reactions: ntoulis

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εγώ πήγα σε 2 διαφορετικα εδω και δεν βρήκα :/
Και εγώ όταν έψαχνα αποσμίνη δεν είχα βρει ούτε σε σούπερ μάρκετ ούτε σε μαγαζιά με απορρυπαντικά.
Το είχα δει μόνο σε on line μαγαζιά και είχα διαβάσει ότι έχει ο Βασιλόπουλος.

Ήμουν πρόσφατα σε Βασιλόπουλο και είδα ότι είχε ένα απορρυπαντικό που λεγόταν πευκοσμίνη. Ρώτησα μία πωλήτρια που ήξερε την αποσμίνη (μου έδωσε την εντύπωση ότι έτυχε να μην έχει το συγκεκριμένο κατάστημα) και μου είπε ότι κάνει την ίδια δουλειά -παίρνει τις μυρωδιές.
Δε ξέρω αν έχει σχέση με αυτό που ανέφερε η Sara.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Τα χάσκυ δε μύριζαν καθόλου και μου το έλεγαν όσοι έρχονταν στο σπίτι μου (επισκέπτες, ντελίβερι, κούριερ). Το πρώτο τους σχόλιο ήταν πάντα "έχετε σκυλιά (3) και δεν μυρίζει καθόλου το σπίτι σας" (χαρά η μάνα μου όταν της το λέγανε). :rolleyes::p
Με τη Νεφέλη πλέον μία σχετική μυρωδιά την έχουμε, αν και σφουγγαριζοσκουπίζουμε καθημερινά και τα παράθυρα είναι ανοιχτά 24/7.
Είναι ράτσες που δε μυρίζουν καθόλου και άλλες που φέρουν μία διακριτική μυρωδιά σκυλίλας.
Ευτυχώς το κατουροχέσιμο το κόψαμε μέχρι τον 4ο μήνα και σταμάτησαν οι βαριές μυρωδιές μέσα στο σπίτι.
Όσον αφορά επισκέπτες, για μένα ισχύει το εξής: εσύ είσαι επισκέπτης, το σκυλί μένει στο σπίτι. Αν δε τους αρέσουν οι μυρωδιές ή οι τρίχες, μπορούν να πάνε σπίτι τους! Απλά, λιτά και απέριττα. Αλλιώς πάμε και καφετέρια!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Τα χάσκυ δε μύριζαν καθόλου και μου το έλεγαν όσοι έρχονταν στο σπίτι μου (επισκέπτες, ντελίβερι, κούριερ). Το πρώτο τους σχόλιο ήταν πάντα "έχετε σκυλιά (3) και δεν μυρίζει καθόλου το σπίτι σας" (χαρά η μάνα μου όταν της το λέγανε). :rolleyes::p
Με τη Νεφέλη πλέον μία σχετική μυρωδιά την έχουμε, αν και σφουγγαριζοσκουπίζουμε καθημερινά και τα παράθυρα είναι ανοιχτά 24/7.
Είναι ράτσες που δε μυρίζουν καθόλου και άλλες που φέρουν μία διακριτική μυρωδιά σκυλίλας.
Η Λούση μας, παρότι ημίαιμη , επειδή κρατάει από χάσκυ, δε ν μυρίζει καθόλου. Οι άλλοι δυό δεν σας λέω..
Είχαμε παλιά την Τάρα μας, σάμογιεντ, ήταν σαν να μην είχες σκύλο στο σπίτι.

• Like
Reactions: Lavernne

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.599
Athens
Αποσμήνη και πευκοσμήνη (σαν αποσμήνη αλλά με άρωμα πεύκου) έχω δει στα πιο "παραδοσιακά/ελληνικά" σουπερμάρκετ τύπου σκλαβενίτη και βερόπουλο νομίζω.
Είχα πάρει πευκοσμήνη σε φάση που είχα όλο το σπίτι κατουρημένο και έκανε δουλειά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.599
Athens
@vrmode είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια! (y)
Ούτε το google είχε την πευκοσμήνη!
Για να είμαι ειλικρινής αποσμήνη έψαχνα αλλά δεν βρήκα και βολεύτηκα με πευκοσμήνη. Αν και θα προτιμούσα την πρώτη, απλώς να μου "καταπιεί" την κατουρλίλα με πιο "φυσική εσάνς"... :D

• Like
Reactions: DimitraPatrick

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
θα με τρελάνετε εσείς οι γυναίκες...Πευκοσμήνη, αποσμήνη...
Αν η πευκοσμήνη εχει άρωμα πεύκου η αποσμήνη τι αρωμα έχει;
Σαν κατι απορυπαντικά με άρωμα...«νυχτερινής καλοκαιρινής βραδιας», «άρωμα...φρεσκάδας» κλπ κλπ

20 Ιουνίου 2015
21
5
26
Η αποσμινη ξέρετε καθόλου αν παίζει ρόλο να μπαίνει τελευταία;
Εχω σκεφτεί την ρουτίνα καθαρισματος τσισακίων του Πατρικ ως εξής: ξύδι, σπρέι ντετολ, αποσμινη

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Η αποσμινη ξέρετε καθόλου αν παίζει ρόλο να μπαίνει τελευταία;
Εχω σκεφτεί την ρουτίνα καθαρισματος τσισακίων του Πατρικ ως εξής: ξύδι, σπρέι ντετολ, αποσμινη
ακριβό το ντετόλ :X3:
όλο και κάτι πιο φθηνό και εξίσου καλό και ελληνικό θα υπάρχει (y)

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγω όταν ελειπε η συζυγος, έριχνα μηλοξιδο, εκανα ενα πλάτσα πλούτσα με χαρτι κουζινας και έτοιμο!

Το ντετόλ τι χρειάζεται; Τα ούρα ενός υγειούς σκύλου δεν είναι στείρα μικροβίων;

• Like
Reactions: d-friend

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα