Μπάνιο σκύλου

Christie

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2011
64
0
Αθήνα
Η δικιά μου μετά τη βόλτα πάει και περιμένει στην μπανιέρα για να την βάλω μέσα και να πλύνουμε ποδαράκια και μουσούδα (ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ).
Το έχει μάθει από μικρή και της αρέσει τόσο που μετά κάνει τρελλές χαρές :piercing:
αχχχχχ πως της το έμαθες αυτό?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ρε παιδια θελω (ξανα) τα φωτα σας...
Χρειαστηκε να λειψω για ενα διαστημα μιας εβδομαδας, και αναγκαστηκα να αφησω το μικρο σε μια φιλη, επειδη ο μονος δυνατος τροπος μετακινησης ηταν τα λατρεμενα μας, φιλοζωα ΚΤΕΛ.

Οταν γυρισα διαπιστωσα εντρομη οτι η Ρεα ειχε απιστευτη ξηροδερμια, φευγουν νιφαδες σαν ανθρωπινη πυτιριδα!
Ρωτησα τη φιλη μου και μου δηλωσε οτι της εκανε μπανιο καθε βραδυ και με ανθρωπινο σαμπουαν, επι μια εβδομαδα!!!!
Εννοειται και ηρθαν τα πανω κατω στο δερμα της μικρης...

Τι κανω; Περιμενω να αποκατασταθει η λιπαροτητα ή εχετε υποψη σας αν πρεπει και μπορω να της βαλω κατι που να βοηθησει; Δε μπορω να βρω και τον κτηνιατρο μας, λειπει...
Καταρχην η φιλη σου ειναι πολυ λαθος που δεν σε ρωτησε και εφοσον ειναι τελειως ασχετη με σκυλια κακως της αφησες το σκυλακι.Καλα τι φοβηθηκε,μην κολλησει κατι απο 3 κιλα σκυλακι?Μην της βρωμισει το σπιτι?Παλι καλα που δεν ειναι κατι πιο σοβαρο,θα μπορουσε να το ταισει πραγματα που δεν επρεπε.Καθε βραδυ και με ανθρωπινο σαμπουαν?ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
το θέμα μπάνιου είναι μεγαλη ιστορία.το βασικότερο όλων είναι να το αραιώνουμε πάντοτε αν είναι με χημικά σε αναλογία 1 μέρος σαμπουάν 6 με 10 νερό. Κ πάντα μετα κοντίσιονερ. Πάλι αραιώμενο. Κ τότε μια το μήνα είναι οκ. Εγώ εχω βιολογική συνταγή κ κανω πιο συχνά κάπου κάθε 3 εβδομάδες. Εννοείται εχω δει τρομερή αλλαγή. Ειδικά στη Λεηλα που είχε έντονη τριχοπτωση κ ξηροδερμια κ στη χοουπ που έχει αλλεργία. Πάντως οχι κάθε εβδομάδα ακόμα κι αν είναι αγιασμός.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
διότι βοηθά να επανέλθει το λιπαρο της επιδερμίδας πολύ πιο σύντομα.έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για ξηρόδερμία κλπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Ο δικός μου χθες βράδυ σκατώθηκε μέσα στο crate... Δεν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες εκτός ίσως ότι προσπαθούσε να τα καθαρίσει ξύνοντας με τα πατούσια του ...Ε ξανά μπάνιο σε λιγότερο από ένα μηνα που τον έχω, αυτός εντωμεταξύ τρελένεται για νερό άντε να βρω τώρα παραλίες που δεν έχει κόσμο για να τον πηγαίνουμε να κολυμπάει ο μαγουλάδας μας. Πάντως για conditioner για τα cavalier το καταλαβαίνω αλλά στο labrador μήπως είναι too much;

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οχι δα. Όταν κάτι αφορά ειδικά τα καβαλιέ, το λέω. Οποίος κάνει πάνω από 5 φορές 6 ετησίως μπάνιο στο σκυλί, ας μπει στον κόπο κ για κοντίσιονερ. Κυβελη μου εσυ που εχεις κουταβο αραιώνετό 1:10 το σαμπουάν αν βάζεις χημικό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Σε ευχαριστώ hopsi, αυτό κάνω γιατί κανονικά δεν έπρεπε να του κάνω μπανάκι αλλά είναι βρωμυλέτος.

Bασικά όταν είχα πάει στην κυρία Δάφνη μου είχε μιλήσει για ένα βιολογικό σαμπουπαν που χρησιμοποεί στα ζώα της, τελικά δεν πήρα cavalier οπότε δεν έμαθα και τις λεπτομέρειες, αν μπορείς hopsi να με κατατοπίσεις εσύ θα ήταν πολύ ωραία :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
καλό μου εγώ ασχολούμαι από χόμπι με αιθέρια κ εχω φτιάξει συνταγές ολιστικές ακόμα κ για εμετό, μυϊκους πόνους. Η κυρία δάφνη μέχρι πριν κάτι μήνες έλεγε για ένα σαμπουάν που έχει αλόη της μπιο γκρουμ, αλλά η εταιρία έκλεισε. Στην ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε όλα.εδώ βιολογικό σαμπουάν της προκόπης γιοκ από όσο είχα δει. Λύση η αμερική κ η γερμανία. Δες στο www.onlynaturalpetstore.eu. Έχει ένα αρκετά καλό , το έβαζα πριν τις συνταγές με αιθέρια. Είναι για κουταβια κ λέγεται κάτι με oatmeal. Το εν λόγω σαΐτ έχει καλά ολιστικά οργανικά προϊόντα. Κάποια δε, εξαιρετικά..και δοκιμασμένα λατρεμενα από το κλαμπ των καβαλιέ. Είμαστε ψείρες κ ψάχνουμε τα καλύτερα για τα 4ποδα μωρα μας. Αν δεν πειράζουν καβαλιέ η γαλλικό μπουλντογκ, δεν πειράζουν καμία φυλή χα χαχα

Last edited:

Angel3

Well-Known Member
23 Απριλίου 2011
54
0
Μυτιλήνη
ρε παιδια εγω χρησιμοποω σαμπουαν-κοντισιονερ (2 σε ενα) (απο αμερικη)που δεν γραφει τιποτα για αραιωμα και ποτε δεν το αραιωσα ουτε αυτο ουτε αλλο σαμπουαν η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα το ακουω παντωσ δεν τον πειραξε λετε να το αραιωνω?επισησ πειραζει που δεν εχω ενα σταθερο σαμπουαν?ευχαριστω

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
είτε το γράφει το μπουκάλι είτε οχι θελει πάντα μα πάντα των πάντων αρεωμα. Δεν πολυσυμφέρει τις εταιρίες να το γράφουν μιας κ έτσι κρατάει πολύ περισσότερο το μπουκάλι άρα πέφτει ο τζίρος...το 2 σε 1 η 8 σε 1 είναι φαγητό μακ ντ... Εναπόκειται στον καθένα μας με τι φορτώνουμε τα μωρα μας.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Καλύτερα .Ακόμα και εμείς δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο σαμπουάν .Καλό είναι να αλλάζουμε .Δερματολόγος μου το χε πει.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Τώρα με τις ζέστες, υποθέτω οτι μπορούμε να αφήσουμε το πιστολάκι στην άκρη? Ζεσταίνεται που ζεσταίνεται το έρμο, αν τον στεγνώσω με πιστολάκι θα ανάψει ο φουκαράς... :(

Πειράζει αν τον αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς κλιματιστικό αναμμένο εννοείται, να στεγνώσει μόνος του?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Το καλοκαίρι ποτέ δεν στέγνωνα με πιστολάκι τα σκυλιά μου. Πετσέτες σε βεράντα με σχετικό ήλιο και τα άφηνα να στεγνώσουν αφού πρώτα τα είχα τρίψει με πετσέτα εγώ να μην στάζουν εννοείται.
Αν είναι κουτάβι πρόσεχέ το λίγο γιατί έχουν πρόβλημα ρύθμισης της θερμοκρασίας τους.
Διάλεξε μια ηλιόλουστη μέρα κατά προτίμηση(αν βρεις)!

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Εγώ την στέγνωνω και την άφηνω να καθήσει στην πετσέτα της .Η πετσέτα της είναι σε μέρος με όχι απευθείας ήλιο και όχι ρεύματα .

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ρε μη τα πλένετε τα σκυλιά.... η δικιά μου έχει να κάνει απο 8μηνών και είναι έτοιμη για μόντελιγκ :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog