Δεν είναι θέμα προπόνησης ΜΟΝΟ. Μην τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά. Υπαρχει το κάνω τον χαβαλε με τον σκύλο μου, υπάρχει το κάνω αθλητισμό με τον σκύλο μου και υπάρχει κάνω πρωταθλητισμό. Αν θες να δεις την διαφορά δες τα βιντεάκια προσέχοντας τον ερεθιστή να καταλάβεις την διαφορά.
Βίντεο έχω και εγώ με κανίς στάνταρ (πηγαινε καλύτερα απο το λαμπ
) με μικρα τεριε και ένα με ένα γαλλικό μπουλντοκ.
Υπάρχει διαφορά στον σκύλο που είναι στο παραβάν και γαυγίζει με αγχος και είναι ετοιμος να του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι με τον σκύλο που παρακαλάει να του δώσει ο θείος το μανίκι να παίξουν και με τον σκύλο που είναι εκεί και λέει κουνησου να μπορέσω να τα πάρω σβάρνα όλα. Έχει διαφορά στην φυγη αν ο βοηθός τρέχει σε αργή κίνηση με το μανίκι χαμηλά και γυρισμένο να βολεψει τον σκύλο και διαφορά να κάνει μία σωστή φυγή όπως έχει μεγάλη διαφορά στην μακρινή να τρέχει καταπάνω στον σκύλο και να βγάλει το στικ την τελευταία στιγμή η να τρέχει με το στικ στον αέρα απο την ώρα που ξεκινάει. Ανάλογα την εξέταση, αν είναι σε έναν τοπικό όμιλο μικρό με ανθρώπους που κάνουν το κέφι τους ,η αν είναι σε έναν όμιλο φυλής, η αν είναι ένα πρωτάθλημα όλα 1 η 2 η 3 είναι αλλά.... έχω δεί σκύλους που έπαιρναν 95 + σε εξετάεις ομίλου να φευγουν απο τον στίβο και να πηγαίνουν στο παρκιν στην μακρινη του 3. Εγώ δεν το βρίσκω κακό πρέπει να υπάρχει αυτή η διαφορά ανάλογα τον σκύλο και το ζητούμενο αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα τα σκυλιά κάνουν για αυτη την δουλειά επειδη δεν θέλουμε η δεν ξέρουμε βασικές διαφορές πoυ μας δείχνουν την ποιότητα και την μαχητικότητα ενός σκύλου εργασίας.