1. Δεν ξερω...δεν ξερω αν κανω καλα...που μαλλον δεν κανω...αλλα ειναι αυτες οι φορες...οι ρημαδες οι φορες που θες, εχεις την αναγκη να το κανεις,το λαθος...
2. Ειχα σκεφτει και αλλοτε να ρωτησω, να ζητησω αποψεις και εμπειριες μιας και για μενα ειναι η πρωτη μου φορα...
3. Μετα απο συμβιωση με ανθρωπο χαρη στον οποιο απεκτησα τις μικρες μου, μενω πλεον μονη μου...με τις μικρες μου...
4. Και απο εκει που μοιραζομουν το αγχος, μοιραζομουν τη φροντιδα, μοιραζομουν την αγαπη για τις μικρες μου, εμεινα ολομοναχη...
5. Και πλεον η ευτυχια μου, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πηγη χαμογελου μου, ειναι οι δυο μου μικρες ηλιαχτιδες...Και πλεον, μονη μου φροντιζω,μονη μου αγχωνομαι, μονη μου αγαπαω, μονη μου τα παντα για τα κοριτσακια μου...Και εχω ξεχασει εμενα, εχω αφησει εμενα. Δεν θελω εμενα...
6. Και ειναι τα παντα. Ανησυχητικα τα παντα.Και το αγχος μεγαλωνει. ΚΑι η μοναξια μου μεγαλωνει. Απεναντι τους...Και δακρυζω . Και λεω, εχω εσας κι αυτο μου φτανει...Και φοβαμαι μετα πιο πολυ..Αν παθω κατι; τι θα γινουν τα κοριτσακια μου;τι;τι;
7. Ωρες, πολλες ωρες, νιωθω λιγη για εκεινες. Τους στερω βασικα πραγματα. Να, οπως την εκπαιδευση, την κοινωνικοποιηση, το ανεμελο παιχνιδι με αλλα τετραποδα, το ανεμελο ευτυχισμενο τρεξιμο στο γρασιδι και το παιχνιδι μαζι μου στη φυση...
8. Καποτε ηταν ονειρο μου η μηχανη...
...Γιατι αν ειχα αμαξι, ολο και καπου θα πηγαινα με τα κοριτσακια μου...Ενω τωρα;
9. Και διαβαζω οσους εχετε οικογενεια, και σας ζηλευω. Που μοιραζεστε την αγαπη και τη φροντιδα του σκυλου σας με αλλους. Και διαβαζω που πηγαινετε βολτα και αναθεματιζω που οι δικες μου δεν εχουν καν μυρισει το νερο της θαλασσας.
Και διαβαζω και διαβαζω...
10. Θα θελα να ταν αλλιως τα πραγματα...Να εχω εναν ανθρωπο να μοιραστω τα παντα...Να μοιραστω την αγαπη μου για τις μικρες. τα γελια οταν παιζουν η τρεχουν σα διαολια, την εγνοια...Θα θελα να δω δυο ματια να κοιταζουν τα κοριτσακια μου με πολλη αγαπη...γιατι το αξιζουν...
11. Και αναρωτιεμαι...Υπαρχουν εδω ατομα που ζουν μονα με το -τα σκυλια τους; που μονοι τους αγωνιουν; μονοι φροντιζουν; μονοι αγαπουν; Υπαρχουν ατομα που μοναδικη χαρα στη ζωη τους ειναι μια ουριτσα; μια δυο τρεις μουσουδιτσες;
Υπαρχουν ατομα που τρεμουν αν παθουν κατι; γιατι τοτε ΠΟΙΟΣ θα φροντιζει το φιλαρακι τους, το παιδι τους, το σκυλι τους, την ευτυχια τους;
12. Μοναξια μου ολα, μοναξια μου τιποτα...