Μικρό σκυλάκι για σπίτι

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 2017) στην Ελλάδα απαγορεύεται το κόψιμο των ουρών και αυτιών των σκύλων από το 1992.

Η Ελλάδα ακολουθώντας την παγκόσμια τάση και λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη πλέον έχει απαγορευτεί το κόψιμο ουρών και αφτιών, προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των ζωών Συντροφιάς, η οποία υπογράφτηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοέμβριου 1987, δημοσιεύτηκε στο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.

Οι σχετικοί Νόμοι και οι συμβάσεις δημοσιεύονται σε αυτό το θεμα:
Κόψιμο αυτιών

Εάν καταγγελθεί ένας κτηνίατρος ότι προέβη σε κόψιμο ουράς-αυτιών για αισθητικούς λόγους, αποτελεί εκτός από παράβαση και πειθαρχικό παράπτωμα.

Για όσους αμφισβητούν τα παραπάνω, ας πάρουν τηλέφωνο τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο (Τηλ.: 210-52 02 901, Fax: 210-52 26 769 ) για τους το επιβεβαιώσουν.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
άλαξα γνώμη*demonio*

οποιος μπορεί να μου δείξει νόμο που να αναφέρει ΡΗΤΑ την λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ να μου τον δείξει

επίσεις ποια είναι η ποινή για κάποιον που το κάνει

ποια η πειθαρχική ποινή από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο

όλα τα άλλα......................................

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Deja Vu! :shock:8)
Γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο? ;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Χαλαρά λες πως δεν είναι για αισθητικούς λόγους.
Στα αυτιά βοηθάει το κόψιμο για φυλές που παθαίνουν ωτίτηδες και για την ουρά λες ότι θες (κυνηγάει ο σκύλος, την τραυμάτισε κλπ).

Νομικά μάλλον (έτσι πως έχει γραφτεί ο νόμος) και μόνο να πεις πως ο σκύλος είναι φύλακας και μοιάζει πιο "άγριος" κατά την γνώμη σου με κομμένα πράγματα θα σε καλύπτει (αφού αυτό δεν είναι για "αισθητικούς λόγους" αλλά για να κάνει καλύτερα μια δουλειά)....

ΔΕΝ υποστηρίζω "κοψίματα" απλώς σας λέω πως ο νόμος είναι τίγκα στα "παράθυρα".
Οι εκθέσεις (όταν δεν θα δέχονται σκύλους πια "κομμένους") θα κάνουν την διαφορά.

Ο σκύλος μου έχει κομμένη ουρά για αισθητικούς και όχι μόνο λόγους (όντως η φυλή τραυματίζει συνεχώς την ουρά). Επίσης θα ήταν αδύνατον μία τόσο καλή επιλογή κουταβιού από Ρωσσία αν ήθελα με ουρά. Με κομμένη, με άφησαν να διαλέξω 1ο αρσενικό κουτάβι από ΤΡΕΙΣ γέννες...
Άκοπη ουρά, θα μου διάλεγαν εκείνοι ένα από τριών ΗΜΕΡΩΝ!

Πηγαίνω σε εκθέσεις στην Ελλάδα και σε χώρες που δέχονται το κόψιμο (είναι πολλές ακόμη).

Στις Ελληνικές εκθέσεις που βρισκόμαστε στο θέμα αυτό;
Τελευταία έκθεση που έδειξα τον σκύλο ήταν Αθήνα τον Μάιο.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΔΕΝ υποστηρίζω "κοψίματα" απλώς σας λέω πως ο νόμος είναι τίγκα στα "παράθυρα".
Την γνώμη μου για το θεμα την έχω γράψει δεκάδες φορές.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση σ’ αυτή τη χώρα είναι πως μονίμως διαμαρτυρόμαστε πως δεν υπάρχουν Νόμοι και όταν ψηφίζονται προσπαθούμε να βρούμε «παραθυράκια» για να τους παραβιάζουμε!

Τι να πω… Άβυσσος η ψυχή του Έλληνα…

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
τελος παντων εγω μια ερωτηση εκανα, και δεν ξερω κατα ποσο ειναι επικυνδυνο αυτο για το σκυλο, δεν καταλαβαινω αν ο νομος βγηκε για αυτους που το παρακανουν, δηλ οπως ακουσα και επαθα πλακα βγαζουν δοντια και αλλα, και απλα μη μπορώντας να το ελεγξουν τα απαγορευσαν ολα , δηλαδη αμα εχεις σναουτσερ πες ενταξει...αμα εχεις ντοπερμαν και δεν του κοψεις τα αυτια τι κανεις βαζεις μπαντανα? Σε εκθεσεις που δεν δεχονται σκυλλια με κομμενα αυτια, πανε ντοπερμαν με τα αυτια οπως ειναι?
Ασχετο αλλα εμενα στα ροτ μου αρεσει η ουρα.....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εάν τα αφτιά του Doberman προσβάλουν την αισθητική σου, ψωνίζεις σκύλο με όρθια αυτάκια πχ Γερμανικό ποιμενικό ή εάν σου αρέσει η φυλή, το δέχεσαι όπως το γέννησε η μάνα του. ;)

Στις εκθέσεις αργά ή γρήγορα (είναι πλέον μονόδρομος) θα απαγορεύσουν τη συμμετοχή σκυλιών που έχουν υποστεί επεμβάσεις για «καλλωπιστικούς» λόγους.

Σημ. Τα Rotts με ουρά είναι απείρως πιο εντυπωσιακά από τα "κολοβά"! Απορώ ποιος κακόγουστος και ηλίθιος άνθρωπος ξεκίνησε τη «μόδα» με το κόψιμο της ουράς στη συγκεκριμένη φυλή! :mad:

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Εχω παθει σοκ μ αυτα που ακουω!!!!! Τι πανες παιδια!!!!Ο δικος μου σκυλος εχει να κανει την αναγκη του μεσα στο σπιτι απο 2 μηνων και τωρα ειναι 8 χρονων................Και χωρις μαλιστα με καποια ιδιαιτερη εκπεδευση το κλασικο μονο μαλωμα οταν τα κανει μεσα στο σπιτι επιβραβευση οταν τα κανει εξω.Μαλλον κατι δεν εχετε κανει καλα.Πρωτη φορα ακουω για σκυλια με τετοια προβληματα!!!!Και μενω σε πολυκατοικια στον 4 οροφο επομενως λυσεις αναγκης του στυλ αυλες και βεραντες δεν υπαρχουν στην περιπτωση μου.Μια φορα το πρωι τον βγαζω βολτα και μια το απογευμα και δεν εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα απο τοτε που ο σκυλος μου ηταν οχι κουταβι απλως αλλα νεογεννητο και το ιδιο επισης ολοι οι φιλοι μου που εχουν σκυλια!!!!!!!Εκπλισομαι ειληκρηνα!!!!Ειναι καθαρα θεμα εκπεδευσης το ποιο λυνεται το πολυ σε κανα 20 ημερο απ την μερα που το κουταβι μπει στο σπιτι