Μικρό σκυλάκι για σπίτι

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Περίπου 45-50εκ και 14-20 κιλά.

Είναι μόνο μαύρα ή αλατο-πίπερο στο χρώμα (όπως και οι Γίγαντες).

Φοβερός σκύλος. ΔΕΝ είναι όμως μόνο σκύλος συντροφιάς. Εχεί πολύ "μεγάλο" χαρακτήρα και είναι εξαιρετικά κυριαρχικός σκύλος. Υπόψιν πως σ΄αντίθεση με τα κανίς (όπου τα μικρά είναι τα πιο έξυπνα), στα Σνάουτσερ η νοημοσύνη ανεβαίνει με το μέγεθος.

Στην σελίδα του FCI θα βρείς το πρότυπο της φυλής:
http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp?lang=en&file=group2

Ένα απόσπασμα:

BEHAVIOUR/TEMPERAMENT : Typical characteristics are his lively temperament, coupled with placid composure. Typical are his good nature, his playfulness and his proverbial devotion to his master. He loves children, is incorruptible, alert, yet not noisy. Highly developed sense organs, intelligence, trainability , fearlessness, endurance and resistance to weather and diseases provide the Schnauzer with all the requirements to be an outstanding family, guard and companion dog, also endowed with the qualities of a working dog.

Το Standard Schnauzer (αρχικά κυνηγός τρωκτικών) είναι το παλαιότερο από τα τρία (τα άλλα είναι Μίνι, και Γίγας). Υπάρχει ακόμη και σε πίνακες του 1600.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο (το ότι είναι το πρώτο Σνάουτσερ), πέρισι τον Απρίλιο αποφάσισε το FCI πως θα ονομάζεται πια σκέτο "Schnauzer" αντί για το μέχρι τότε "standard" (κανονικό).

Ζευγάρωσε με Bouvier και Μολοσσό κυρίως για να δημιουργηθεί το Γίγας (για φύλακας βοοειδών αρχικά και την αστυνομία εν συνέχεια) και αργότερα με Affenpincher, Poodle και Pincher για να δημιουργηθεί το Μίνι Σνάουτσερ (συντροφιάς).

Είναι διάσημος για την νοημοσύνη του, το θάρρος και την κρίση του ως φύλακας. Αν και όχι επιθετικός (αν μεγαλώσει σωστά) είναι αρκετά καχύποπτος με τους ξένους (περισσότερο από το Μίνι) και του αρέσει "η μάχη"....

Πρέπει να μεγαλώνει με ανατροφή μεγάλου σκύλου φύλακα για να μην προκύπτουν προβλήματα (κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση, άσκηση κλπ). γιατί έχει πραγματικά πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του αλλά και τη δύναμη και το θάρρος να το υποστηρίξει....

Last edited:

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Α τα αγγλικα μου ειναι σε ανεκτο επιπεδο ωστε να διαβαζω αγγλικα βιβλια αν εχεις να προτεινεις κανενα....επισης για οσους ενδιαφέερονται έμαθα οτι τα μινι σναουτσερ δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν προβλημα δυσπλασιας, αυτο που πρεπει να προσεχτει ειναι η οραση τους αφου το κυριο προβλημα υγειας που εχουν εχει να κανει με τον αμφιβλισροειδη....δηλαδηη παθηση του ματιου. Το κανονικο σναουτσερ μου φαινεται λιγο μεγαλο για να το εχω και μεσα στο σπιτι....ασε που μου αρεσουν τα μικρα σκυλακια.Διαβασα τις οδηγιες που μου ειπες για την επιλογη εκτροφεα....καιοταν βρω εκτροφεις :D θα τα κοιταξω ολα αυτα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Που να δεις τι έχω εγώ μέσα στο σπίτι! :p 65 κιλά "σναουτσεράκι"....:eek:

Το Μίνι θα σε κάνει πολύ ευτυχισμένο, είμαι σίγουρη.
Πρόσεξε ΠΟΛΥ τον χαρακτήρα τον γονέων (το σοβαρότερο πρόβλημα στα Μίνι κακής εκτροφής είναι αυτό -δεν έχουν συχνά σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι αλήθεια).

Λόγου του ότι είναι ΠΟΛΥ διάσημη φυλή παγκοσμίως, ζευγαρώνονται πολλά από άτομα που θέλουν μόνο το γρήγορο κέρδος και τίποτα άλλο. Το αποτέλεσμα είναι πως είναι ΠΟΛΛΑ μίνι με απαίσιο (νευρωτικό) χαρακτήρα που δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα ενός σωστού Μίνι Σνάουτσερ.

Στην Ελλάδα έχουμε αρκετά (και αρκετά καλά) για να μπορείς να απαιτήσεις να γνωρίσεις τους γονείς του κουταβιού σου πριν το πάρεις σπίτι.... και πριν από το ζευγάρωμα ακόμα, αν το ζητήσεις. Θέλω να πω, μην περιμένεις να γεννήσουν για να επισκευτείς τα εκτροφεία. Πήγαινε γνώρισε τους γονείς για να ξέρεις: ΑΞΙΖΕΙ να περιμένεις κουτάβι τους;;;;

ΔΕΝ έχουν πάντως μόνο (κληρονομικά) προβλήματα στα μάτια.
Ρώτα τους εκτροφείς και για επιληψία (κληρονομικό σε κάποιες γραμμές Μίνι) και για το "Schnauzer-Comedo Syndrome". Δερματική πάθηση (στην πλάτη) για την οποία πρέπει να γνωρίζει πολλά ο καλός εκτροφέας. Δεν είναι θανατηφόρα αλλά δεν θεραπεύεται και είναι απίστευτη ταλαιπορία (και για τον σκύλο αλλά και για τον ιδιοκτήτη). http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=2&articleid=476

Άλλα προβλήματα υγείας που συναντάμε στα Μίνι είναι α) η ανικανότητα αφομιώσης της βιταμίνης B12 και υπερλυπιδαιμία (ανεβασμένο λύπος στο αίμα, πχ χολιστερόλη).
β) ατοπική δερματίτιδα από αλεργίες γ) Καρδιοπάθεια και δ) πέτρες στα νευρά, ε) υποθηροειδή και ζ) νευρική αναπάρκεια σε νεαρά ζώα.

Αν τα ξέρω εγώ που ΔΕΝ είμαι εκτροφέας (ούτε καν ΕΙΧΑ ποτέ Μίνι) δεν θα έπρεπε να γνωρίζει γι' αυτά αυτός που θα σου πουλίσει κουτάβι; Δεν θέλω να σε τρομάζω (είναι μεν κληρονομικές παθήσεις αλλά δεν είναι και τόσο συνηθισμένες) απλώς θέλω να πας λίγο ενημερωμένος να διαλέξεις κουτάβι.

Και να μην βιαστείς να πάρεις κουτάβι για κανένα λόγο. Ζούν πολλά χρόνια (τ' άτιμα τα μικρά!) -δεν θέλεις να ζεις με κινούμενο/ζωντανό "πρόβλημα" για 17 χρόνια έτσι δεν είναι;

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Ναι τα ξερω αυτα το κολλι μου που πεθανε περισυ ειχε δερματικα απο τα 7 του,,,,,,βεβαια τα παρουσιαζε πιο συχνα οταν ετρωγε κονσερβα,,,,,καθε μα καθε φορα οτι κονσερβα και αν επερνα.....αμα καμια φορα δεν ειχα να μαγειρεψω,,,,,,αλλα απο τοτε που του μαγειρευα μειώθηκαν αρκετα....Ναι μου τα ειπε αυτα αλλα μου ειπε οτι το πιο επικυνδυνο απο ολα ειναι αυτο που ανεφερα γιατι παιζει να τυφλωθει....Ρε παιδια ειναι ευκολο να πεις στον εκτροφεα θελω να ερθω να δω τους γονεις και τετοια..... το λεω γιατι εμεις οι ελληνες ειμαστε και λιγο περιεργοι...τελος παντων ελπιζω ακομα στον κοε.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι το ΠΙΟ εύκολο απ΄όλα (να δεχτούν να δεις τους γονείς).
Για όνομα του θεού. Αν ΔΕΝ σ'αφήσουν -δεν είναι τουλάχιστον ύποπτο;

Αν δεν σ'αφήσουν θα σου γλυτώσουν πολύτιμο χρόνο γιατί θα πας αμέσως στον επόμενο εκτροφέα χωρίς δεύτερη σκέψη...

Last edited:

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
na ρωτησω και κατι ααλλο......εγω σκεφτομαι να παρω σπιτακι και να το εχω και μεσα στο σπιτι,,,,,,,τα αλλα δεν μπαινουν μεσα.....ειδικα ο γερος μου, εγω μπορω να τα μαθω να ειναι μαζι και παντα απο τοτε που ειχα και τα τρια τα χαιδευα απο το πιο μεγαλο στο πιο μικρο .....ωστε να μην ζηλευει το μεγαλυτερο σκυλι το μικροτερο, αλλα αυτο θα το παιρνω και πανω.....αυτο πως θα το καταφερω?γιατι οπως ειπα το ενα ειναι και γερακος.......μηπως θα εχω προβλημα, καμια ιδεα?σκεφτηκα στην αρχη να τους δινω μια λιχουδια την ωρα που θα περνω το μικρο πανω ωστε να βλεπουν οτι αυτα εχουν κατι παραπανω και να δινω στο μικρο λιχουδια μεσα στο σπιτι ωστε και αυτο να μην ειναι παραπονεμενο......τι αλλο να κανω?
οχι τιποτα αλλο αλλα το κολλι αμα με δει να χαιδευω αλλα σκυλια κανει σαν ζηλιαρα γυναικα ...παω να την χαιδεψω και καθεται και γυρναει το κεφαλι αντιθετα αποτ οδικο μου, μια φορα ζηλεψε και οταν την ταισα (πριζολα.....για να φανταστεις)ηρθε μου την αφησε στα ποδια και εφυγε.....
Οσο για αυτο που ειπες ναι λογικο ειναι αμα δεν δεικξπυν τους γονεις σημαινει οτι δεν ειναι και πολυ περιφανοι για αυτους οποτε παμε αλλου, αλλα δεν νομιζω να ειναι και τοσοι πολυ οι ρκτροφεις....(βεβαια ο κοε δεν με αφηνει να μαθω)

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
ξαναπηρα τον κοε και μου ειπαν οτι υπαρχει περιπτωση να μην μου εστειλαν πληροφοριες γιατι μπορει να μην υπαρχουν εκτροφεις με γεννες απο 1-1-07 μεχρι σημερα......θα το ξανακοιταξουν μου ειπαν αλλα εχω αρχισει να ανυσηχω....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν εσύ είχες μία γέννα που θα τη διαφήμιζες;
Πήρες τη Χρυσή Ευκαιρία; Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι βάζουν κι εκεί αγγελία (μιάς και είναι δωρεάν). Μπορείς να την κοιτάς μέσω ίντερνετ κι όλας....

Ξεκίνα από ΄κει και μετά πάρε τον ΚΟΕ λέγοντας τα όνομα του ιδιοκτήτη της μητέρας, για να σου πουν με απόλυτη βεβαιότητα (και αμέσως!) αν είναι η γέννα δηλωμένη.

Το πρόγραμμα του υπολογιστή του ΚΟΕ το βρίσκει αμέσως αν έχεις ένα όνομα (και ημερομινία γεννήσεως τον σκυλιών, ακόμα καλύτερα).

Όσον αφορά τη ζήλια, πιστεύω ακράδαντα πως (όπως και στα παιδιά) είναι κάτι που μαθαίνεται.

Δυστυχώς, συχνά όσο περισσότερο σ' ενδιαφέρει το θέμα (να μην ζηλέψει κανείς) ΤΟΣΟ ζηλεύουν. Το άγχος κι οι τύψεις σου θα τους δώσουν το δικαίωμα (και την ιδέα) να ζηλέψουν....

Το κυριότερο προβλημά σου είναι η θυληκιά που έχει εκπαιδευτεί καλά να ζηλεύει.

ΔΕΝ έχει το δικαίωμα γιατί ΔΕΝ είναι απειλή ένα κουτάβι και ούτε ένα ενήλικο Μινι για την ιεραρχία της. Θα πρέπει να απαιτήσεις να το βλέπει "μητρικά" και να ΘΕΛΕΙ να το φροντίζετε ΟΛΟΙ παραπάνω από την ίδια και τον άλλον σκύλο.
Νομίζεις πως ΔΕΝ ξέρουν πως είναι μωρό;;;

Αν το δεις εντελώς από σκυλίσια άποψη, έχεις κάθε δικαίωμα να απαιτήσεις κάτι τέτοιο, όπως θ' απαιτούσε κι η ίδια από ΟΛΟΥΣ εσάς εάν είχε εκείνη ένα μωρό...
...θα σας πλάκωνε και στο "ξύλο" αν το ζηλεύατε!

Το να δίνεις λιχουδιές θα εντείνει το πρόβλημα -όχι τόσο για τη λιχουδιά (αντιζηλίες) αλλά γιατί θα έχεις λάθος αντιμετώπιση και λάθος εκφράσεις (ένοχο ύφος).

Αν θέλεις να τα πάνε καλά, και να ΜΗΝ ζηλεύουν το κουτάβι (ούτε καν το κορίτσι που είναι μεγάλη ζηλιάρα) θα το πάρεις τελείως ανάποδα το θέμα.

Δηλαδή, αν δεν του φέρεται ΑΨΟΓΑ του μικρού θα την διώχνεις ΑΜΕΣΩΣ (στο σπιτάκι της πχ) χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα την ΑΓΝΟΕΙΣ.

Μόνο ΑΝ και ΕΦΟΣΩΝ του φέρεται σαν κυρία θα την επιβραβεύεις θερμά (ΜΟΝΟ με αγάπη, γλυκόλογα και χάδια, ΟΧΙ τρόφιμα) όντας όμως πάντα έτοιμος να την διώξεις ΑΜΕΣΩΣ μόλις αρχίζει να ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ άσχημα πράγματα για το κουτάβι σου.

Εκείνη, ΑΥΤΟ ακριβώς θα έκανε στη θέση σου, και θα το καταλάβει πολύ καλά να είσαι σίγουρος.

Πιστεύω πως αυτή η μέθοδος είναι η μοναδική που έχει πιθανότητες και το μόνο άλλο που θα μπορούσες να προσθέσεις (αργότερα όταν είναι το κουτάβι μεγαλύτερο από 5 μηνών) θα ήταν ασκήσεις βασικής υπακοής με τη θυληκιά ταυτόχρονα. Πως είναι η υπακοή της; Ξέρει το "μείνε" τέλεια;

Οπως και να έχει πάντως, να είσαι προετοιμασμένος να μην τους αρέσει ποτέ το μικρό.
Οχι γιατί μένει μέσα στο σπίτι (καμία σχέση) αλλά γιατί ίσως να είναι πολύ μεγάλα πια για να βρίσκουν ενδιαφέρον το παιχνιδιάρικο κουταβάκι σου (που θα κάνει 2-3 χρόνια να σοβαρέψει πραγματικά).

Το βασικό σου μέλημα πρέπει τώρα να είναι η προστασία του μωρού. Δεν θα το άφηνα μόνο του μαζί τους (ούτε 1/2 λεπτό) αν δεν είχαν περάσει το λιγότερο 2 μήνες, καθαρής αγάπης και αγνού παιχνιδιού μπροστά μου.

Αν ΟΛΑ πάνε καλά θα δεις και μερικές φορές να τον μαλώνουν λίγο. Δεν πειράζει ΑΝ δεν τον πονούν. Ο σκοπός τους πρέπει να είναι να του μάθουν τρόπους, ΟΧΙ να τον βλάψουν/τρομάξουν ή χειρότερα.

Στο παιχνίδι πάνω, αν γρυλίζουν τα μεγαλύτερα ΟΤΑΝ το κουτάβι τους παραδαγκώνει (ή τους κουράζει) για πολύ ώρα, μην τους μαλώσεις. Μάλωσε τον εαυτό σου που άφησε το κουτάβι να τους σπάσει τα νεύρα και μάζεψε το κουτάβι.

Ολ΄αυτά (τα "παιχνίδια") θα τα επιτρέψεις μόνο αφού έχεις καταλάβει πως ΘΕΛΟΥΝ οι μεγαλύτεροι να παίξουν με το μικρό (και πως αυτό δεν φοβάται).

Τέλος, το καλύτερο θα ήταν να γνωρίσουν το κουτάβι για πρώτη φορά εκτός σπιτιού (ουδέτερο έδαφος) και μετά να πάτε όλοι σπίτι μαζί.

Αν το κουτάβι μένει μέσα (και τρώει μέσα) ΔΕΝ επιρεάζει καμία ρουτίνα των μεγάλων (δεν τον βλέπουν καν να τρώει). Αν ΑΠΑΙΤΕΙΣ να μην ζηλέυουν δεν θα ζηλεύουν, γιατί απλούστατα -δεν έχουν λόγο.

Για το μόνο που θα έχουν λίγο λόγο να ζηλέψουν θα είναι το ότι θα πηγαίνει πολύ πιο συνχά βόλτα ο μικρός. Πράγμα που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την σωστή του ανάπτυξη, και μάλιστα χωρίς να έρχονται μαζί οι άλλοι (τουλάχιστον τις 7 στις 10 βόλτες να είναι μόνο του το κουτάβι μαζί σου).

θα μπορούσες εσύ (ή οι γονείς σου) να βοηθίσεις, κάνοντας τα 2 μεγαλύτερα πολύ χαρούμενα μετά την άφηξη του μωρού, μέσα από μία παραπάνω (και μεγαλύτερη σε διάρκεια) βόλτα κάθε μέρα.

Αυτό όχι μόνο θα τους χαρίσει καλή διάθεση αλλά και σε σένα τη σωστή αντιμετώπιση. Θα θεωρείς δικαίωμά σου ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΤΑΞΗ στο σπίτι σου (αφού αφιερώνεις τόσο χρόνο για εκείνα, το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να φέρονται όμορφα στο μωρό σου).

Τώρα για κάποιο λόγο δεν το θεωρείς ακόμα δικαίωμά σου (αισθάνεσαι άσχημα που θα πάρεις κουτάβι) και αυτό φίλε μου, είναι 100% η ακριβής συνταγή της ζήλιας.
Ξεπέρασέ το αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πήγες από το γραφείο του ΚΟΕ να πάρεις έναν κατάλογο εκθέσεων;;;
Η άνοιξε 3-4 εκεί και γράψε τα τηλέφωνα των εκτροφέων....
ΑΜΑΝ! ΟΛΑ εγώ πρέπει να στα κάνω;;;;:p:p:p:D

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
οχιμωρε ενταξει σε 'πριζω' γιατι ξερω οτι ξερεις.....οταν πηρατα προηγουμενα σκυλαι εκανα καποια λαθη απο οτι φαινεται και δεν θελω να ξανακανω τα ιδια......οχι στον κοε δεν πηγα...ακομα....αλλα απο οτι φαινεται ειναι ο μονος δρομος,,,,,,αυτο με τη χρυση ευκαιρια δεν το ειχα σκεφτει,......
Οταν καποιος εκτροφεας εχει γεννα ειναι υποχρεωμενος να την εχει δηλωσει στον κοε?δηλαδη αν μου πουν θα τη δηλωσω....το ειχα σκοπο και τετοια να μην ασχοληθω?
ευχαριστω και για την συμβουλη της ζηλιας......δεν το ειχα δει ετσι ,μαλλον εχεις δικιο.
Μεχρι στιγμης δεν ειχα πριν λιγο καιρο δεν ειχα κανενα προβλημα, ειχα την πρωτη σκυλιτσα που φροντιζε ολες τις ισσορροπιες μεσα στον κηπο ,ηταν η μανα ολων σκυλιών γατιών, τωρα πρεπει εγω να κανω τηδουλεια αυτη...
Βασικα σε οτι εχει να κανει με εκτροφεις με επιρρεασε ο κυριος που σου ελεγα, ο οποιος μου ειπε οτι αμα θες αλατοπιπερο......ενας εκτροφεας βγαζει πολυ καλα σκυλια στην ελλαδα, αλλιως πρεπει να ψαξεις εξω,,,,,,,????:confused:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά πρέπει να καταχωριθεί η γέννα στον ΚΟΕ, αλλιώς δεν έχουν χαρτιά τα κουτάβια.

Δηλαδή, αν δεν είναι καταχωριμένη η γέννα, δεν πρέπει να πληρώσεις για τον σκύλο ούτε ένα ευρώ (γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν σου εγγυάται πως είναι καθαρόαιμο).

Το "εκτροφείο" αν είναι καταχωρημένο δεν σε νοιάζει (πολλά δεν είναι). Η ΓΕΝΝΑ όμως ναι.. Είναι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ που θα ελέγχεις από το τηλέφωνο ΠΡΙΝ πας καν να δεις μια γέννα.

Εχουν πιστεύω (οι ιδιοκτήτες της μητέρας) δύο μήνες να καταχωρίσουν την γέννα...

... κανένας εκτροφέας είναι εδώ; Πόσο καιρό έχουν για καταχώρηση της γέννας;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κανονισμοί ΚΟΕ

'Αρθρο 6.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή γέννας καθαρόαιμου σκύλου είναι η υποβολή αίτησης εγγραφής γέννας και βεβαίωση κτηνιάτρου, πριν από την πάροδο τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η γέννα. Ο Κ.Ο.Ε. δεν θα αποδέχεται αίτηση εγγραφής γέννας μετά την πάροδο αυτής της ημερομηνίας (σφραγίδα ταχυδρομείου).

;):)

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Λοιπόν έχουμε και λεμε στη λιστα που εστειλε ο κοε εχει δυο τρεις εκτροφεις και ολοοι εχουν κουταβια απο 9μηνων (3 κουταβια)και τα αλλα ειναι απο 17 μηνών και πανω:confused::eek::eek::eek::confused:......και ο εκτροφέας που μου έδωσε ο κριτης δεν ειναι στη λιστα,,,,,,,,πραγμα που σημαινει οτι ο κοε δεν τον εχει ή δεν εχει γεννες τα δυο τελευταια χρόνια????αρχίζω να πέρνω τηλλ να δω τι γίνετε.....Παιδια δεν ξερω αν εχει καποιος καποιον αλλον υποψιν του (εκτροφεα και μπορει να μου δωσει τηλ. σε pm ).......

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Λοιπόν ο εκτροφές που μου ειπε ο κριτης .......ειναι στη λιστα (ημουν απο τον υπνο πριν και δεν το ειδα καλα)......λειπει ομως σε διακοπες εμαθα ομως οτι ειχε γεννητουρια....ααντε να δουμε.....!!!!!!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μην βιάζεσαι, Johnny. Οποιος βιάζεται σκοντάφτει.
Κάνε την καρδιά σου πέτρα, ξαναδιάβασε τις συμβουλές στο φόρουμ και
θα έρθει η ώρα να χοροπιδάς από χαρά. Στο ΤΕΛΟΣ όμως. Τώρα πρέπει ακόμη να είσαι "ψυχρός" και συγκεντρωμένος.

Ισως χρειαστείς μήνες να βρείς κουταβάκι Μίνι. Έτσι είναι αυτά.
Να περάσεις τον εκτροφεία από χίλιες ερωτίσεις (θα χαρεί αν είναι σωστός!) και να μην ανησυχείς. Αν δεν σου κάνει, σου υπόσχομαι ΘΑ ΒΡΕΙΣ καλό κουτάβι.
Φτάνει να μην βιάζεσαι τόσο που θα ξεχάσεις τα πάντα για να πάρεις το πρώτο που θα συναντήσεις!!!!

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Μα δεν εννοουσα οτι θα παρω...απλα μαλλον θα ειναι ο πρωτος που θα επισκευτω....αλλωστε αν εχει τωρα γεννητουρια το νωριτερο σε 2 μηνες θα το παρω...αλλα δεν νομιζω, μαλλον θα παρακολουθησω τα πραγματα, θα σας πριζω και θα παρακολουθω τις γεννες που θα προγραμματιστουν απο τους εκτροφεις που με ενδιαφερουν, δηλαδη ετσι οπως το βλεπω εκτος και αν τα πραγματα ειναι τελεια(που δεν νομιζω)θα δω πως ειναι τα κουταβακια και θα παρω απο καποια μελλοντικη γεννα......
Γενικώς δεν βιαζομαι....ειναι αποφαση πουυ θα κρατησει 15 χρονια αν ειμαι τυχερος/////
απλαθελω οταν το παρω να ξερω τα παντα ή τουλαχιστον πολλα πραγματα για να μην ειμαι μετα με εα κουταβι στο χερι και ενα βιβλιο στο αλλο.....

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Παντως εκανα αναζητηση στο νετ και ειδα οτι εξω σε εκθεσεις τα σκυλια του εκτροφεα που σας ελεγα εχουν παρα πολλες διακρισεις και τα αρσενικα και τα θυλικα....και ειδα οτι κατεβαζει πολλα σκυλια στις εκθεσεις (ετσι μου φανηκαν εμενα)...ειδα οτι σε μια εκθεση κατεβασε 5-6 ....
Ασχετο αλλα DR.zhivago....esy sto δικο σου ειχες κοψει ουρά και αυτια?
Ρωταω γιατι μου αρεσει πολυ με κομμενη ουρά αλλα δεν ξερω αν θα εβαζα ποτε το κουταβι σε τετοια διαδικασια.....Επισεις μου ειχες πει για ενα βιβλιιο που ειναι για την εκπαιδευση σκυλων στα αγγλικα...παιζει να μου πεις ποιο ειναι και αν το βρισκω στην ελλαδα ή πρεπει κατευθειαν απ'εξω?
ΣΕ επριξα παλι!!!:D

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
και στη δικια μας.....ναι δεν ξερω πως γινεται και κυκλοφορουν τοσα σκυλια με κομμενα αυτια αλλα στο forum mas στο μερος για το κοψιμο των αυτιων λεει καποια πραγματα.....