Μικρό σκυλάκι για σπίτι

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
ευχαριστώ πολυ παιδια.....περιμενω αποτον κοε τηλεφωνακια.....λετε να υπαρχει περιπτωση να βρω μεχρι 1000 ευρω ή πρεπει να το ξεχασω?Α βρηκα στο νετ εναν κριτη για τη φυλη αυτη που μενει και στην περιοχη και του εστειλα μηνυμα να μου πει πληροφ για εκτροφεις αλλα μπορει να το θεωρησει αντιδεοντολογικο και δεν ελπιζω να μου δωσει...... τι λετε?

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
τιποτα κανεις? δεν ξερετε σε τι τιμες κυμαινονται αυτες οι φυλες....για αν ξερω αν αυτα που ακουω ειναι οκ ή οχι.....επισης ο κοε ακομα να μου στειλει , τι να κανω ρε παιδια ενα mail θελω.....και τιποτα?πρεπει να παω απο κει ή τι αλλο μπορω να κανω?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν ερχεσαι και στην εκθεση τον οκτωβρη? :rolleyes: εκει θα τα δεις κι απο κοντα και θα μιλησεις με τους εκτροφεις...για ενα μηνα, δεν χαθηκε ο κοσμος.

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
καλα εχεις δικιο, απλα θελω να δω και τι παιζει απο τιμες.....και απο χαρακτηριστικα.....τοσα χρονια περιμενα ενας μηνας θα με χαλασει? θα κατεβω να δω τι παιζει, παντα ειχα και την περιεργεια!!Ολα αυτα βεβαια αν δεν δινω κανενα τρομερο μαθημα και δεν ειμαι κλεισμενος σπιτι για καμμια βδομαδα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
4 μηνών Μίνι Σνάουζερ λευκά.
Ήτανε στην έκθεση (αρχές Ιουλίου), καταπληκτικές φατσούλες με τρελή όρεξη για παιχνίδι. Πραγματικά με τρέλαναν.....

ε, παρε τους τηλεφωνο να τους ρωτησεις:D:rolleyes:

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
αυτο λεω και εγω αλλα για να παρω τηλ πρεπει να εχω ενα τηλ....και απο οτι ξερω εσεις δεν επιτρεπεται απο το φορουμ να μου δωσετε τηλεφωνα , και ο κοε ...με εχει....... Δεν ξερω αν μπορει ο μιλου να μου πει αν ξερει ποιος ειχε αυτα τα κουταβακια στην φωτο πιο πανω ,,,,,επιτρεπεται?

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
τι να πω περνω σχεδον καθε μερα
προχτες μου ειπαν σε δυο ωρες θα εχει σταλει το mail
Βρηκα ένα τηλεφωνακι απο εναν ειδικο ....και θα δουμε τι θα γινει!!! μου αρεσε ομως που σε αλλο ποστ απαντησα οτι ειναι ευκολο να βρεις εκτροφεα ...περνεις ενα τηλ και σε λιγο σου ερχεται ενα mail......σορρυ ετσι μου ειχαν πει!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπάρχουν εκτροφείς με Μίνι Σ. στην Ελλάδα. Ο ΚΟΕ θα σου δώσει τα τηλέφωνά τους (ή και ο κατάλογος έκθεσης).
Τα προτιμώ από τα Τζακ γιατί θεωρώ πως είναι ΠΟΛΥ πιο έξυπνα και πιο όμορφα.

Με τρελαίνει αυτό το "τετραγωνισμένο" τους και το ότι είναι πιο "σοβαροί" σε συμπεριφορά (πιο καχύποπτοι με τους ξένους). Είναι και λίγο πιο ήρεμοι κυρίως μέσα στο σπίτι. Εξω είναι και οι δύο το ίδιο ακριβώς.

Επίσης (το παραδέχομαι) λατρεύω το γεγονός οτι δεν μαδάνε (αν τα καλλωπίζεις σωστά) ενώ τα Τζακ μαδάνε ΠΟΛΥ κάθε μέρα του χρόνου (κάτι ενοχλητικά "καρφάκια" που δεν βγαίνουν από τα ρούχα με τίποτα).

Και οι δύο φιλές είναι "τσαμπουκάδες" και ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ έναν γερό καβγά με άλλο σκύλο (ανεξάρτητα από το μέγεθος). Θα πρέπει να το δουλεύεις αυτό (με ασκήσεις υπακοής δίπλα σε ήρεμους και καλούς σκύλους) εφ' όρου ζωής.
Είναι σαν μινι Πίτ-Μπουλ τ' άτιμα (και οι δύο φιλές). Μερικά ΚΛΑΙΝΕ όταν δεν τ' αφήνεις να καβγαδίσουν!!!!!

Εχω δει Τζακ να αρπάζει Ρόττι από τα @@ και ..... δεν ΘΕΛΕΙΣ να ξέρεις πόσο γρήγορα κέρδισε ο σπόρος αυτόν τον καβγά!

Σνάουτσερ Μίνι μιας φύλης έστειλε Δαλματό για ράμματα (διανοήσαι διαφορά μεγέθους; ) όταν του επιτέθικε ο Δαλματίας στο πάρκο και τον πέταξε κάτω ανάσκελα.

Το Σνάουτσερ θα σου κοστίσει λιγότερο και θα είναι και πιο εύκολο να βρείς πολύ ποιοτικό κουτάβι. Τα Τζακ έχουν δύο πολύ διαφορετικούς τύπους (αλλά μόνο το ένα είναι αποδεκτό σε εκθέσεις). Το λένε Πάρσον Τζακ Ράσσελ Τέρριερ. Το άλλο είναι πολύ κοντοπόδαρο και με κοιλίτσα :p

Το αναγνωρισμένο μοιάζει περισσότερο με δυνατό φοξ τερριέ (και έχει επίσης κοντό ή σκληρό μανδύα) αλλά το κεφάλι του είναι λιγότερο "σφήνα" και με στρογγυλότερες γραμμές. Το θάρρος τους φτάνει μέχρι την ηλιθιότητα.

ΠΧ. ξέρω ένα Τζακ Ράσσελ (του "σωστού" τύπου) που πήδηξε από την ταράτσα και έπεσε 4 ορόφους, ακολουθόντας ένα περιστέρι....

Εγώ "ψηφήζω" Σνάουτσερ (και όχι μόνο επειδή είχα "Γιγαντα" 10 χρόνια) ....

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πήγαινε στον Κοε ο ίδιος και πάρε 3-4 καταλόγους εκθέσεων και φύγε.

Τα λευκά της φωτό μου φαίνεται ήρθαν από Ρωσία για την έκθεση.
Τα λευκά Σνάουτσερ δεν τα συμπαθώ όσο τ'αλλα γιατί λεκιάζουν γύρο από τα μάτια και στα μουστάκια (αναπόφεκτο).

Τα άλλα τους χρώματα είναι:
1. κατάμαυρο (ΤΕΛΕΙΟ γυαλίζει σαν καθρέπτης)
2. μαύρο-ασημί (σαν κουστούμι "σμόκιν" είναι)
3. Αλατο-πίπερο (το αγαπημένο μου χρώμα απλούστατα γιατί ΚΑΝΕΝΑ ζώο στη γή δεν το έχει αν δεν είναι Σνάουτσερ). ΠΟΛΥ ιδιαίτερο χρώμα και το πιο φαινομενικά καθαρό από όλα.

ΟΜΩΣ η κάθε τρίχα στο αλατοπίπερο είναι ριγέ και γι' αυτό αν ξυρίσεις ποτέ το σκύλο αμέσως γίνεται όλος ένα αηδιαστικό μπέζ. Θα πρέπει να το στριπάρεις μόνο και αυστηρά.

Τα άλλα μια στο τόσο να τα ξυρίζεις δεν χάθηκε κι ο κόσμος... μαλακώνει το μαλλί αλλά ξανασκληραίνει στο επόμενο στριπάρισμα (εκτος αν ο σκύλος έχει χάλια ποιότητα τρίχας).

Σε ζάλισα; ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ που ρώτησες! είμαι "σναουτσερού" πως να το κάνουμε....

Last edited:

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
οχι ισα ισα αν εχεις και καμια ενδιαφερυσα εκδοση βιβλιου .....ακομα καλυτερα
Ναι σημερα επικοινωνισε μαζι μου ενας κριτης της φυλλης που τον ιχα παρακαλεσει για πληροφοριες.....ο τυπος ήταν γνωστης και με κατατόπισε επαρκως βεβαια και αυτος μου ειπε να παω στον κοε να ρωτησω...και θα παω.....μου ειπε οτι για καθαροαιμο να υπολογιζω απο 1000 και πανω.... βασικα λενε οτι τα jackειναι πιο εξυπνα αλλα τολμηρα μεχρι βλακειας πραγμα που σημαινει οτι θα πρεπει να προστατευεις τον σκυλο απο τον εαυτο του......μου εκανε εντυπωση οτι το αναφερει παντου αυτο για αυτη τη ρατσα........
Ξερω οτι πρεπει να το στριπαρω αλλα δεν ξερω πως γινεται.....ξερω πως ειναι η εξωτερικη εμφανιση αλλα δεν μου πολυαρεσει η λεξη μαδημα.....και οτι αν δεν ξερει καποιος το σκυλι ποναει πολυ......ξερεις και απο αυτο τι παιζει μιας που ξεκινησες να με ξεστραβώνεις? αν εχεις χρονο βεβαια....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ημουν στη θέση σου το 1994 (μόνο που μ'ενδιέφερε το Γίγας Σνάουτσερ).
Τότε, γνώρισα έναν κριτή στο γραφείο του ΚΟΕ (ειδικός σ'αυτές τις φυλές) ο οποίος μου έμαθε να καλλωπίζω το σκύλο μου ΤΕΛΕΙΑ. Είμαστε ακόμη φίλοι και τον αγαπώ πάρα πολύ. Μου έμαθε ΤΟΣΑ πολλά πράγματα (και ακόμη το κάνει).... και φυσικά μου έμαθε να βοηθάω όσο μπορώ με τη σειρά μου, όποιον μου το ζητήσει.

Θέλω να πιστεύω πως βρήκες τον ίδιο άνθρωπο, γιατί ξέρω πως θα σε βοηθήσει όσο μπορεί. Αν ΔΕΝ προλαβαίνει (έχει γίνει ΠΟΛΥ γνωστός και περιζήτητος ως κριτής στο εξωτερικό) θα σε βοηθίσω εγώ. Δηλαδή, μόλις πάει το κουτάβι σου 4 μηνών θα σε μάθω να το καλλωπίζεις (και φυσικά δείχνοντάς σου τον τρόπο και 2-3 φορές ακόμη όσο μεγαλώνει). ΑΝ είναι Σνάουτσερ - αν είναι Τζακ, δεν σου ξαναμιλάω!!!:cool::p
Πλάκα κάνω. Πάντως μην φοβάσαι, όλοι είχαμε "μέντορες" (και έχουμε). Θα βρείς κι εσύ τον τρόπο (δεν είναι δα και πυρηνική φυσική) να στριπάρεις το σκύλο σου. Εγώ είμαι πάντως εδώ για σένα.

Γιατί; Γιατί και εμένα με βοήθισε έτσι κάποτε ένας άγνωστος -χωρίς λόγο και αιτία!
:)

Πρώτη φορά ακούω πως τα Τζακ είναι εξυπνότερα από Σνάουτσερ (βασικά δεν έχω ακούσει για καμία ράτσα αυτό το πράγμα).... αστείο μου φαίνεται.

Βασικά ποτέ δεν έχω ακούσει πως είναι έξυπνα από άτομο που ξέρει πραγματικά τι θα πει αυτό σε σκύλο (εκπαιδευτή σκύλων για παράδειγμα).

Είναι πολύ στη "μόδα" τα Τζακ τώρα γι αυτό και ακούς τέτοιες βλακείες... και γι' αυτό και πουλιούνται ακριβά ακόμα και Τζακ χαμηλής ποιότητος (ή και του "λάθος" τύπου).

Το Σνάουτσερ είναι πιο δημοφιλής στο εξωτερικό (από το Τζακ) αλλά εδώ ακόμη όχι.
Γι΄αυτό το λόγο οι εκτροφείς εδώ αναγκάζονται να τα πουλούν πιο φτηνά από αυτόυς στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό κάνουν περίπου 1000 ευρώ. Εδώ φαντάζομαι από 500 εώς 800 ευρώ. Πρέπει όμως να υπολογίσεις και μικροτσίπ και εμβόλια κλπ.

Δηλαδή αν σου δείνω ένα κουτάβι 1000 αλλά έχει τσιπ και όλα τα εμβόλια (περίπου
200 ευρω κόστος) είναι σαν να σου το δίνω 800 χωρίς αυτα (και όχι ακριβώς, γιατί στην πρώτη περίπτωση και χρόνο γλυτώνεις ΚΑΙ είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για την υγεία του κουταβιού).

Συνεχίζω λοιπόν το βιβλίο μου (έβαλα ποτό τώρα, έμπλεξες :p)....

Τα Τζακ Ράσσελ ΔΕΝ είναι και τόσο έξυπνα όσο φαίνονται (λόγο υπερκινητικότητας ή εκμάθιση "κόλπων" συνήθως με άλματα).

Δεν τα θεωρώ πάνω από το μέσο όριο στην εξυπνάδα και δεν έχω εντυπωσιαστεί ποτέ στη ζωή μου από την εξυπνάδα ενός Τζάκ. Ούτε στις προσωπικές μου επαφές και εκπαιδεύσεις αλλά ΟΥΤΕ καν από ιστορίες άλλων. Οι εντυπωσιακές (από πλευράς εξυπνάδας) ιστορίες που ξέρω με Σνάουτσερ είναι τόσες πολλές που μπορώ εύκολα ν' ανοίξω μια κατηγορία στο φόρουμ μόνο γι' αυτές. Χωρίς πλάκα.

Ακόμη και το οτι τα Σνάουτσερ "μιλάνε" πολύ (μουγκρίζουν με πολλούς διαφορετικούς ήχους ανάλογα με το τι θέλουν από σένα) είναι για μένα δείγμα εξυπνάδας.

Αν και η υπερβολική εξυπνάδα έχει και τα κακά της... θέλει κι έξυπνο αφεντικό, για να προβλέπεις "τι ετοιμάζει" το καλό σου σκυλάκι!:p

Τέλος, τα Σνάουτσερ (όλα τα μεγέθη) για κάποιο παράξενο λόγο δίνουν μόνο μικρά και στεγνά "φιλάκια". Γενικώς δεν δίνουν εύκολα φιλάκια και όταν το κάνουν είναι τόσο μικρά και στεγνά που είναι λες και σε φίλησε άνθρωπος!

Τα Τζακ είναι γενικώς πολύ γλύφτες (πολλά δεν σταματούν καθόλου αν δεν τους βάλεις τις φωνές!) και έχουν "σκυλίσια φιλιά" δηλαδή κράτα πετσέτα κοντά. Επίσης μυρίζουν (λίγο, εντάξει μην το θάβω τελείως το ζώο) ενώ τα Σνάουτσερ είναι άοσμα.

Το Τζακ είναι περισσότερο παιχνιδιάρικα (με την έννοια πως θέλει ΠΑΝΤΑ και με τον οποιονδήποτε να παίξει) ενώ το Σνάουτσερ απαξιεί να παίζει με ξένους. Είναι όμως ΠΟΛΥ παιχνιδιάρης με το αφεντικό του (και εφευρέτει και καινούργια παιχνίδια συχνά !) και με τα άλλα μέλη της οικογένειας (αν και όχι ακριβώς το ίδιο).
Το Μίνι έχει μόνο ΕΝΑ αφεντικό.

Σταματάω τώρα γιατί μόλις με πήρε ο εκδότης μου :p!

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Basika το πηρα αποφαση για διαφορους λόγους 'που ο δικος μου εκδοτης δεν αφηνει να αναφερω' και γιατι δεν ειμαι και ο πιο χαλαρος ανθρωπος στον κοσμο, δεν θα πάρω τζακ.....!!! Μου αρεσει και εμένα το αλατοπίπερο και τοσκεφτομαι πολυ σοβαρα.... Αρα για τζακ τελέιωσε το παραμύθι, γενικώς μου αρεσει και οπτικά περισσοτερο τα σναουτσερακια. Το θέμα ειναι οτι μου φαινεται πολυ περιπλοκο να διαλεξω το σωστο κουταβι(αλλα ενταξει μωρε ποσο δυσκολο μπορει να ειναι).... Αρα θα πάρω τηλ θα διαβασω και κανενα βιβλιο (αν ξερεις κανενα καλο για τα σκυλια, για εκπαιδευση ή ακομα και συγκεκριμενα γι'αυτη τη ρατσα θα ηταν χρησιμο)και βλεπουμε ....Α ευχαριστω και ευπροσδεκτη καθε βοηθεια αλλα δεν εισαι λιγο μακρυα απο την αθηνα για να καταφερεις να με βοηθησεις:)? τελος παντων κατσε να διαλεξω κουταβι και θα τα βρω και στην πορεια

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
....Το θέμα ειναι οτι μου φαινεται πολυ περιπλοκο να διαλεξω το σωστο κουταβι(αλλα ενταξει μωρε ποσο δυσκολο μπορει να ειναι).... Αρα θα πάρω τηλ θα διαβασω και κανενα βιβλιο (αν ξερεις κανενα καλο για τα σκυλια, για εκπαιδευση ή ακομα και συγκεκριμενα γι'αυτη τη ρατσα θα ηταν χρησιμο)και βλεπουμε ....
Για εσένα, οποιοδήποτε κουτάβι από μία καλή γεννά (από επίσημο εκτροφέα ο οποίος παρευρίσκεται σε εκθέσεις μορφολογίας και ζευγαρώνει με πλάνο (και απόσταση) τα σκυλιά του, θα σου είναι επαρκές.

Ψάχνεις για ένα ζώο συντροφιάς, το οποίο πρώτα από όλα θες να είναι υγιές. Αυτό σου το προσφέρουν στα Σνάουτσερ οι εκτροφείς που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε ικανοποιητικό βαθμό.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ απολύτως με τη Λύκαια. Η διαφορές είναι ανεπαίσθητες έτσι κι αλλιώς -δεν θα τις καταλάβεις (αυτά έχουν σημασία περισσότερο για εκτροφείς).

Τώρα αν θέλεις να τρέχεις τον σκύλο σε εκθέσεις, ο ίδιος ο εκτροφέας (με μεγάλη χαρά -ΑΥΤΟ περιμένει) θα σε βοηθίσει να διαλέξεις ότι καλύτερο έχει διαθέσιμο.
Θα το πληρώσεις όμως κάτι παραπάνω μάλλον (καλή επιλογή κουταβιού και "παζάρι" δεν γίνεται). Ζητώντας κουτάβι εξαιρετικής μορφολογίας "Champion Quality" το πας αλλού το παιχνίδι. Η Λύκαια έχει δίκιο ΕΝ ΜΕΡΗ. Ναι μεν "τι να το κάνεις εσύ το champion quality" αφου θες μόνο ένα καλό καθαρόαιμο για παρέα -ΑΛΛΑ-

ΑΝ τελικά σκέφτεσαι να ζευγαρώσεις ποτέ τον σκύλο στο μέλλον, εεεε ρε φίλε, "επένδυσε" άλλα 200 ευρώ και πάρε ένα που θα γίνει πρώτα πρωταθλητής.
Αν ΥΠΑΡΧΕΙ η παραμικρή πιθανότητα να σ'ενδιαφέρουν ποτέ οι εκθέσεις, εεεε ρε φίλε μάζεψε άλλα 200 ευρώ και πάρε το καλύτερο κουτάβι να τελειώνεις (από το να πάρεις ένα με "μικροατέλεις" τώρα και να θες άλλο για εκθέσεις του χρόνου)!

Ο Ελληνας εκτροφέας είναι ικανός να σου δώσει το καλύτερο κουτάβι του (που θα κράταγε για τον εαυτό του) απλά και μόνο επειδή θα δείχνεις το σκύλο στις εκθέσεις. Δεν πάνε πολλοί πελάτες του σε εκθέσεις κι έτσι πολλά κουτάβια "χαραμίζονται". Ο ίδιος ΠΟΣΑ εξαιρετικά μπορεί να κρατήσει;;; Δεν νομίζω όμως πως θα το αποχωριζόταν (το καλύτερο κουτάβι της γέννας) για κάτω από 1000 ευρώ.

Περισσότερο όμως πρέπει να σε ενδιαφέρει ο χαρακτήρας τον γονέων!
Πχ. αν δεν καταφέρεις να χαϊδεύεις και τους δύο μέσα σε 5 λεπτά, σύκω και φύγε.
Τι να κάνεις το ωραιότερο κουτάβι της γέννας αν είναι φοβικό, επιθετικό, υπερκινήτικό, νευρόσπαστο ή ηλίθιο;;;;

Διάβασες τις συμβουλές της liajoe (στα αγγλικα για το πως διαλέγεις εκτροφέα);;;
Αυτή η έμφαση στο χαρακτήρα το "temperament" που αναφέρει συχνά, είναι βασικό -τουλάχιστον για τους καλούς εκτροφείς. Δεν ζευγαρώνουν σκύλους με κακό χαρακτήρα (όσο ωραίοι και να είναι και για οποιοδήποτε λόγο).

ΠΡΩΤΑ ο χαρακτήρας πρέπει να σ'ενδιαφέρει
ΜΕΤΑ η υγεία τον γεννητόρων (η επιληψία υπάρχει σε πρόγονο του κουταβιού σου;πχ)
και ΤΕΛΟΣ η μορφολογία.

Καλύτερα να έχεις έναν ασχημούλη σκύλο που σφήζει από υγεία και είναι γαμ* τα παιδιά, παρά έναν κούκλο που ντρέπεσαι να κυκλοφορείς γιατί όλο ρεζίλι σε κάνει!

Όσο για τη βοηθειά μου, μην ανησυχείς, έρχομαι πολύ συχνά Αθήνα (εκεί δεν είσαι; ) και τουλάχιστον σε κάθε έκθεση. Θα βρώ 2-3 ώρες για το κουτάβι σου.

Τέλος, μην σνομπάρεις και τελείως τα μεσαία Σναόυτσερ (έχουμε πολύ καλά δείγματα στην χώρα μας) γιατί είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ σκύλοι (το παιδί για ΟΛΕΣ τις δουλείες!).
Ελπίζω να γνωριστούμε στην έκθεση του Οκτώμβρη στην Αθήνα να συζητήσουμε λίγο και από κοντά...

Βιβλία καλά για Σνάουτσερ Μίνι δεν ξέρω. 4-5 εξαιρετικά για θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς όμως ναι. Τα Αγγλικά σου πως είναι;

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Τέλος, μην σνομπάρεις και τελείως τα μεσαία Σναόυτσερ (έχουμε πολύ καλά δείγματα στην χώρα μας) γιατί είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ σκύλοι (το παιδί για ΟΛΕΣ τις δουλείες!).
Ποιος κανει εκτροφη στα μεσαια γιατι με ενδιαφερει. Ειχα ψαξει λιγο παλιοτερα και δεν ειχα βρει κατι.Παντως ειναι καταπληκτικα ζωα τα μεσαια.

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Βασικά αυτό που λέτε εννοώ.....δεν θελω να χαλασω λιγοτερα λεφτα απο οτι πρεπει ...(για εναν καλο υγειη σκυλο), ουτε ασκοπα περισσοτερα αφου δεν εχω σκοπο ουτε να το ζευγαρώσω ουτε να κατεβω σε αγωνες.....αλλα και να μην χαλασω λεφτα τα οποια δεν θα επρεπε για αυτο το κουταβι (δηλαδη να βρω σωστο εκτροφεα). Τα schnauzers που ειναι μεγαλυτερα απο τα μινι(οχι τα γιγαντιαια)ποσομεγαλα γινονται σε κιλα και υψος?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Βιβλία καλά για Σνάουτσερ Μίνι δεν ξέρω. 4-5 εξαιρετικά για θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς όμως ναι. Τα Αγγλικά σου πως είναι;
μάιν αρ ιν έξελεντ σέιπ. αν δεν σου κάνει κόπο μου λές τους τίτλους με τον πιό δόκιμο τρόπο:)