Μικρό σκυλάκι για σπίτι

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Λοιπόν φίλοι είμαι ολοκαινουριος στο forum......diabasa poly tis τελευταιες μερες στο site sas και πραγματικα νομιζω οτι μπορειτε να με βοηθησετε,,,,
Πρώτον από πολυ μικρος εχω ζώα παρα πολλα απο χαμστερακια μεχρι γατακια σκυλια ενυδρείο....παρα πολλα
Τα τελευται 12 χρονια ειχα ενυδρειο , ενα χομπυ που θελει πολυ υπομονη και επιμονη.....μετα απο τοσα χρονια αποφασισα ....λογω ανωτερας βιας να σταματησω το χομπυ αυτο(εσπασε στα καλα καθουμενα το ενυδρειο και δεν φτανει που εχασα τα ψαρακια μου,,,,,,χυθηκαν 200 λιτρα μες το σαλονι μου)
Λοιπόν αποφάσησα να παρω ένα σκυλάκι για μεσα στο σπιτι κατι το οποιο το ηθελα πολλα χρονια αλλα δεν εμενα μονος και δεν μπορουσα....
Μένω σε ένα σπιτι αρκετα μεγαλο, με κήπο (περιφραγμένο παρα πολυ καλα)3 στρεματα , μενω μονος και στον απο κατω οροφο μενουν οι γονεις μου ......στον κηπο υπαρχουν ένα γέρικο σπιτζ (ο γέρος μου) και ena collie νεο (2 χρονων)......
Τωρα θελω να παρω ένα σκυλακι για μεσα στο σπιτι που θα το αφηνω να κατεβαινει και λιγο στον κηπο .....αλλα οχι πολλες ωρες δηλαδη θα το μαθω απο μικρο με τα αλλα ζωα .....Μου αρεσουν δυο ράτσες , τα jack russell και τα Miniature Schnauzer , gia διαφορετικουςλογους,,,,,, τα jack russellγια το χαρακτηρα τους ο οποιος δεν σας κρυβω οτι με φοβιζει και λιγο , και τα σναουτσερ για την ομορφια τους , δεν ξερω τι να διαλέξω απο τα δυο, θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας ή να μου προτεινεται καποια παρομοια ρατσα ,,,,απλα εσεις ως εμπειροι θελω να μου πειτε , τι κανει το σκυλακι οταν δουλευεται γιατι εγω ειμαι φοιτητης αλλα και εγω θα δουλεψω σε καποια χρονια,,,,,,,θέλω να μου πειτε επεισης συμφωνα με τα χαακτηριστικα που ανεφερα αν μπορω να πάρω ενα σκυλακι χωρις να αισθανεται πνιγμενο.......γιατι τα αλλα δυο κουκλακια ειναι στον κηπο μονο και δεν ξερω αν το καινουριο θα περναει το ιδιο καλα....
α επισης μενω στην εξοχη και οταν θα βγαινει βολτα το φιλαρακι θα ειναι παλι σε δασος, χωμα ......
Συγγνωμη που σας ζάλισα αλλα ειναι πολυ δυσκολη αποφαση γιαμενα και το θελω πολλα χρονια ,και δεν ειχα ποτε σκυλακι μεσα στο σπιτι ..........ποιο πολυ με φοβιζει το τι θα κανω οταν φευγω απο το σπιτι!!!ευχαριστω εκ των προταίρων παιδια!!!!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!

Σε συνέχεια του προβλιματισμού σου, εμένα κάτι αλλό με "τρώει".... Θα ήθελα να ρωτίσω γιατί δεν αφοσιώνεσαι στο νέαρό Collie και θές και 3ο σκυλί;
Πές όμως οτι έχεις αρκετό χρόνο για να ασχοληθείς και για τα 3 σκυλιά εφόσον τώρα είσαι φοιτιτής.
Γιατί να πάρεις ένα σκύλο για να το έχεις σχεδόν συνέχεια ΜΕΣΑ στο σπίτι όταν υπάρχει μια παρέα μέστον κήπο (και 3 στρ. παρακαλώ) που μπορούν να παίξουν, να τρέξουν, κτλ...
Ναι, να βάζεις ΤΑ σκυλια στο σπίτι το βράδυ-νύχτα, ναι να αφήνεις ΤΑ σκυλιά σου να μπαίνουν στο σπίτι σου όταν θέλουν την παρέα σου, κτλ... αλλά γιατί να τα (ξε)χωρίσεις;;

Για το θέμα της ράτσας, το τζακ ράσσελ είναι πάρα πολύ ενεργιτικό ζώο που χρειάζεται μεγάλες βόλτες, πολύ παιχνίδι και άσκηση.
Το σνάουζερ (μίνι η κανονικό) και αυτό τεριέ (ομάδα 3) και θα πρέπει να δώσεις βάρος στο κούρεμα του καθώς όπως πολλά τεριέ γίνεται το λεγόμενο stripping στην τρίχα του.

Εύχομαι να διαβάσεις πολύ καλά τα στάνταρ των 2 σκυλιών που σε ενδιαφέρουν και να απευθυνθείς σε εκτροφέα που θα σου δώσει και εκείνος πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την εκάστοτε φυλή.

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
κατ'αρχας να ευχαριστησω για την αμεση απαντηση.Τα δυο σκυλακια που εχω τωρα δεν κοιμουνται μεσα,εχουν μαθει ετσι και δεν τους αρεσει καθολου....ειδικα το collie δεν μπαινει μεσα μονο σηκωτο....μπαινει και κοιταει εξω γιατι οταν ηθελα να μενει και μεσα δεν εμενα μονος μου και με αναγκασαν να ειναι μονο εξω. ο παππουλης και αυτος σχεδον τα ιδια ...καθεται μεσα αλλα δεν την παλευει πολλη ωρα, επιης για λογους ασφαλειας πρεπει να μενουν το βραδυ στον κηπο
Αν παρω μικρο σκυλακι σιγουρα θα το μαθω να ειναι και στον κηπο και θα το μαθω να ειναι καλα και με τα αλλα σκυλια και με τα γατακια ωστε να μην μενει τοσες ωρες μονο του πχ οταν πιασω δουλεια. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια αλλη φυλη αν γνωριζετε , δεν με νοιαζει να ειναι φυλακας, θελω μονο να ειναι συντροφος, και οχι πολυ μεγάλο!!!κατι αλλο που θα μπορουσατε να συμπληρώσετε για τις δυο προαναφερθεισες φυλες? Διαβαζω βεβαια και απο βιβλια αλλα ηθελα καποια προσωπικη άποψη. Α ειχα παραλληλα 3 σκυλια παλια γι κανα χρονο μεχρι που η καρμενουλα μου (collie)μας αφησε μετα απο 13 χρονια .....(μακραν το καλυτερο φιλαρακι που γνωρισα ποτε)

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Το σνάουζερ (μίνι η κανονικό) και αυτό τεριέ (ομάδα 3) και θα πρέπει να δώσεις βάρος στο κούρεμα του καθώς όπως πολλά τεριέ γίνεται το λεγόμενο stripping στην τρίχα του.
Τα Σναουτζερ ανήκει στην ομάδα 2 και όχι στην ομάδα 3 (Τερριερ) έχει όμως την περιποίηση των Τερριερ όσον αφορά το τρίχωμα :):)

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
βασικά, έχει διαβάσει αυτό..
http://www.dogbreedinfo.com/miniatureschnauzer.htm
αν κάνεις κλίκι στο κείμενό του, το βλέπεις.
Το οποίο μάλλον αναφέρεται στο διαχωρισμό των φυλών με το αμερικάνικο σύστημα και όχι με το σύστημα της FCI :):):)

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
τα εχω διαβασει ολα αυτα παιδια που εχουν να κανουν με breeds αλλα ήθελα να δω αν ξέρετε τιποτα προσωπικα αν εχει φιλος σας αν εχετε εσεις πιο πολυ με την συμπεριφορα του ειδους και οχι με περιποιηση, αυτα τα βολευω σιγα σιγα....εννοειται οτι αμα παρω σναουτσερ θα το πηγαινω γΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ. πιο polu με φοβιζει το jack russellγιατι ειναι υπερ δραστηριο και δεν ξερω τι θα κανει οταν λειπω!!!!πχ αν θα μπορω να τον αφηνω στο σπιτι μονο , αν θα πρεπει να ειναι σε ενα δωματιο , ή αν θα πρεπει να ειναι μονο στον κηπο,,,,,,,αραγε εσεις οταν λειπετε που αφηνετε το/τα σκυλακια σας?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω εχω κοκερακι.. ειναι σε διαμερισμα αρα μεσα!! Για να ειμαι ειλικρινης αν ειχα σπιτι με κηπο και ηξερα οτι το σκυλι μου ειναι προφυλαγμενο στον κηπο -που τα δικα σου ειναι- θα εβαζα πορτακι. Να επιλεγει αυτο.. θεωρεις οτι ειναι ευφικτη τετοια λυση?

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
θα το ηθελα αλλα πρεπει να τρυπησω τουλαχιστον 3 πορτες για να βγαινει στον κηπο και ασε που θα μπορει να μπαινουν και γατες μεσα.......(καλα αμα το πω στον πατερα μου με τα λεφτα που εχω χαλασει στις πορτες θα βαλω ενα ροζ λουρακι και θα παω στη φιλοσοφικη μπας και καταφερω να με παρει κανενας σας για κατοικιδιο)αλλα σοβαρα εσεις που δουλευεται ειστε αρκετα συχνα 8 ωρες μακρυα απο το σπιτι τι κανετε? που το αφηνετε.....υπαρχει περιπτωση να εχεις αμμο για εκτακτη αναγκη για σκυλια ή αμα κολλησετε στην κινηση ......τα κανει μεσα?επισης απο τις φυλες που μου αρεσουν εκτος αποτα jack russell που βρηκα εναν εκτροφεα , δεν εχω βρει και τιποτα αλλο και στον κοε απο οτι καταλαβα δεν σου δινουν όλους τους εκτροφεις ασε που για σναουτσερ δεν ξερω καν αν υπαρχει ελληνας εκτροφεας.....καμια ιδεα εχετε ή μονο τον κοε τηλ? και επισης ξερει κανεις ευρος τιμών?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν είχα τζάκ ράσελ αλλά έχω ακούσει ότι δεν κουράζονται ποτέ μα ποτέ άρα άν δεν έχεις πολύ χρονο να το γυμνάζεις δεν θα περάσετε καλά.

το άλλο σκυλάκι που λές δεν γνωρίζω τίποτα αλλά το τζάκ ράσελ μάλλον θα φέρει το σπίτι τούμπα περιμένοντας κάποιον να του πετάει το μπαλάκι η να του κρατάει το πανί.

οι τιμές είναι απο δώρο μέχρι και 2 3 5000 ευρώ. τώρα εσύ βάλε 1000 ευρώ με το μυαλό σου και βλέπεις τι θα βρείς.

μην βιάζεσαι και διάβασε καλά τα πρότυπα. δές κι άλλες ράτσες. κοίτα τον χρόνο που έχεις και τις ορέξεις σου καθώς βέβαια και τις γνώσεις και δυνατότητες σου και όχι την εμφάνιση του σκύλου.

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
oyoy 5000 ?????WDF32odjio2phjroph2qrnvl2;παιδια τι λετε 5 χιλιαρικα μου φαινονται πολλα αντε χιλια κατι, αλλα παραπανω δεν εχω να δωσω θα το κοιταξω .....βεβαια θα παρει καιρο εχω παραγγειλει κατι βιβλια απο το νετ και θα δω ποια ρατσα μου ταιριαζει!!!!
Παντως παιδια κανετε καλη δουλεια.....
ΕΓΩ ένα σκυλι διαλεξα στη ζωη μου ......και δεν ηξερα τιποτα απο αυτα.....το κακο ειναι οτι θελω να δω το κουταβι πριν το παρω....πειτε με βλακα αλλα διαλεγω το σκυλο απο το βλεμμα .....μου λεει παρα πολλα....
Μπορει να σας φαινεται βλακια αλλα δεν μπορω να παρω σκυλο απο ξενο εκτροφεα και σε φωτο νασ το δω!!!!
ευχαριστω και οτι αλλο εχετε αυπροσδεκτο

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λοιπον εμεις λυσαμε το θεμα πιπι με πανα. Περναμε υποσεντονα απο φαρμακειο και τα ειχαμε σαν πανα στην κουζινα.. Η μικρη εκανε πιπι οποτε ηθελε εκει μετα απο σκληρη και αμιληκτη εκμαθηση με.. μπισκοτα!! Το φαι πιανει παντα στην κοιλιοδουλη.. Ειναι ισως αρκετα εναλλακτικος τροπος και ισως καποιοι διαφωνησουν, αλλα αν εισαι διατεθημενος να αλλαζεις 4-5 φορες τη μερα υποσεντονα και να εισαι με χαρτι κουζινας και καθαριστικο συνεχεια α) Δε βρωμαει β) Το σκυλι δεν παθαινει νεφρα απο κατακρατηση ουρων!!
Υ.Γ αν γινεις εξπερ κανουν και τρεις στρωσεις εφημεριδας αντι για υποσεντονο για οικονομια!! Αφου θα λειπεις αρκετα και γονεις δε φαινεται να τρελαινονται να πηγαινουν σκυλι για βολτα για μενα αυτη ειναι η πιο υγιης λυση για τα νεφρα του σκυλιου σου:D

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
συμπληρωνω για να μην παρεξηγηθω για μενα ειναι πολλα ....ειναι απολυτως κατανοητο αν καποιος ψαχνει και κατι αλλο απο αυτο που θελω εγω....δεν λεω οτι οποιος τα δινει ειναι τρελος...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Τωρα μπορει να προκαλεσω εγκεφαλικα παλι.. αλλα αν το βλεμμα ειναι το Α και το Ω.. Εχουμε και αδεσποτακια με πολυυυ σεξυ βλεμμα!!! Για δε τσεκαρεις και αυτα?:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Το πέντε χιλιάδες το ανέφερα εγκυκλοπαιδικά.δεν πρόκειται για σκυλί που προορίζεται για κατοικίδιο όσο για αναπαραγωγή αξιώσεων.
και τα αδεσποτάκια έχουν αρετές μεγάλες και αφού είσαι οπτικός τύπος διάλεξε ένα που σου ταιριάζει. και αντί να πληρώσεις σώζεις μια ζωούλα. και όταν αργότερα μένεις μόνος σου και έχεις γίνει και αρκετά έμπειρος με τα σκυλιά παίρνεις ακριβώς αυτό που θές και το μεγαλώνεις και πολύ καλύτερα από ότι τώρα.

δεν κάνουμε δουλειά-συζήτηση κάνουμε:)

αυτοί που δίνουν τόσα λέφτα ξέρουν πολύ καλά γιατί τα δίνουν και δεν παρεξηγούνται,μην ανησυχείς.
άσε που τα έχουν κιόλας:D

Πήγαινε και απο καμιά έκθεση σκύλων. εκεί θα δείς και πολλές ράτσες και θα γνωριστείς με άλλους κυνόφιλους.

Δές και τις ελληνικές φυλές στο σάιτ του ΚΟΕ.
μικρό σκυλάκι για το σπίτι είναι και το κοκόνι:) και είναι και προσαρμοσμένο στο τοπικό κλίμα(βέβαια το κλίμα αλλάζει αλλά αυτό είναι οφ τόπικ τώρα).

υποσέντονο? και μετά πλύσιμο? ή πέταμα και άλλο?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Πεταμα και αλλο.. ειναι οχι τα παλια σαν υφασματα αλλασαν πανες.. Τα πουλανε στα φαρμακεια!! Εμεις πλεον εχουμε εφημεριδες! Πεταμα και καθαρσμα με χαρτι κουζινας και καθαριστικο σπρει!! Οχι που προλαβαινει να παει εφημεριδα με την ακρατεια αλλα οταν τα καταφερει!:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ναι καθημερινή-μεγάλο φορμάτ. αλλά δεν ρουφάει πολύ και τρέχουν έξω:eek:

θα φτιάξω ένα πλαστικό ταψί με χαμηλό χείλος που να χωράει την καθημερινή ανοιχτή

και το τέλειο

διαλέγεις την σελίδα που θα βάλεις πάνω πάνω να έχει ας πούμε τον μπούς- και ανάλογα που πέφτει η κουραδίτσα μπορεί και να έχεις ένα "επιτυχημένο έργο τέχνης κολάζ πολιτικής σάτυρας" δικό σου και του σκυλιού σου:D

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Να βαζετε τριπλες τετραπλες σελιδες μη σου πω και παραπανω.. καλη ιδεα με το κολαζ εγω μεχρι τωρα απλα οπως τις εστρωνα διαβαζα και τα θεματα -στις καθαρες ε μην παρεξηγηθουμε!!- αλλα και αυτο το παιχνιδακι κολαζ "θα βρει τον μπους η κουραδα?" δε μου φαινεται κακο!!:D:D

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
καλη φαση αυτο ......οντως...για αδεσποτακι δεν ξερω αν και τα συμπαθω δεν ξερω αν θα παρω......σκεφτομαι χρονια για κατι σαν αυτα που σας ανεφερα.....βεβαια αν δεν βρω κατι τετοιο φυσικα και θα παρω αδεσποτακι.....to kokoni den me ενθουσιασε.....και πολυ πιο πολυ απο ολα μου αρεσει το σναουτσερ....δηλαφη το russellαλλα δεν το παιρνω αποφαση ισως αμα γινω πιο εμπειρος , και ετσι το αμεσς επομενο ειναι το σναουτσερ.......βεβαια ψαχνομαι για αλλες φυλες και χαρακτηριστικα ...τυλαχιστον τωρα ξερω οτι δεν θα παθει κατι το σκυλακι αμα αργησω να γυρισω σπιτι.....ή τελος παντων τα χαλιά.....