George K said:
Και κατά την ταπεινή μου άποψη, σκοπός του νομοθέτη είναι να προφυλάξει το ζώο από άσκοπο πόνο.
O σκοπός του Νομοθέτη είναι να διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.
Ο άσκοπος πόνος είναι ο άσκοπος ακρωτηριασμός σε υγιές ζώο. Εάν είχαν δει όλοι την αντίδραση ενός ζώου μετά την επίδραση της νάρκωσης θα άλλαζαν γνώμη.
George K said:
Νομίζω το ίδιο θέλουμε όλοι, μάλλον απλά το βλέπουμε από άλλη σκοπιά. Όταν γίνεται ανώδυνα και προλαμβάνει απίστευτη ταλαιπωρία για το ζώο, ναι. Σε κάθε άλλη περίπτωση όχι.
Αυτό που θέλουμε όλοι είναι η ευζωία των ζώων μας. Δεν υπάρχει διαφορετική σκοπιά σε αυτό.
mpanis said:
Μπορεί κάποιος άλλος να θέλει τι μπορει να τον απαγορευσει?
Ο ΝΟΜΟΣ φίλε μου! Αυτού του είδους οι «καλλωπιστικές» επεμβάσεις
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.
Οι κτηνίατροι που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις είναι παράνομοι. Κανένας δεν θα γράψει στην απόδειξη των χρημάτων που θα πάρει, ως αιτιολογία «κοπή ουράς».
Εάν καταγγελθεί ένας κτηνίατρος ότι προέβη σε κόψιμο ουράς-αυτιών για αισθητικούς λόγους, αποτελεί εκτός από παράβαση και πειθαρχικό παράπτωμα.
Δεν είναι δυνατόν να γκρινιάζουμε όλοι μας πως η η ζωοφιλία στη χώρα μας είναι στα όρια του απόπατου και όταν γίνονται επιτέλους Νόμοι για να προαχθεί, να προσπαθούμε να βρούμε δήθεν «δικλίδες ασφαλείας» για να μην τους τηρήσουμε!
Το ότι προσπαθούμε να βαπτίσουμε την προσβολή της αισθητικής μας, «πρόληψη υγείας» του ζώου είναι τουλάχιστον έλλειψη ειλικρίνειας! Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε! Θέλουμε Νόμους σε αυτή τη χώρα ή όχι?