Με τα μουστάκια τι....;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το αφεντικό ενός "συμμαθητή" μας στον εκπαιδευτή για το grooming.

Αναφέρθηκε λοιπόν ότι η ιδιοκτήτρια ενός golden (άλλου "συμμαθητή") το πήγε για grooming και όταν της το δώσανε πίσω του είχανε κόψειτα μουστάκια του...!! :eek: Τώρα εγώ δικαιολογημένα πανικοβάλλομαι ή συνηθίζεται γενικότερα??
Δεν είναι σημαντικό "όργανο" αφής τα μουστάκια ενός σκύλου???

Αν κοπούν μεγαλώνουν πάλι ή η "ζημιά" είναι μόνιμη???

Και ο λόγος που ρωτάω: δουλεύει η σκέψη να κουρευτεί η Κλαίρη... το ότι πρέπει, πρέπει, έχει έρθει προ πολλού η ώρα της, απλά κολλάω στο ότι είδαμε και πάθαμε να πλησιάζει άνθρωπο (ακόμα δεν κάθεται για χάδια) και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας με τον groomer μην πάμε πίσω με όσα έχουμε πετύχει.
Αναρωτιέμαι όμως και πρέπει να είμαι προετοιμασμένη, να ξέρω τι μου γίνεται...

Ερωτώ λοιπόν κόβουν τα μουστάκια και αν ναι κάνουν καλώς...???

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτές οι εκθέσεις .....<και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις>:p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Απαπααααααααααααα.... κούκλα η μικρή!! Η ανταυγια η κόκκινη είναι όλα τα λεφτά!!!

Είδες διαφορά στο σκυλούνι σου??? Εννοώντας στην αίσθηση της "αφής"...???

Ξαναφυτρώνουν πάλι ή "παπαλα" ...???

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Μόνο κούκλα; Αυτή είναι και όμορφη και έχει και φάτσα αγγέλου. Α ρε Scarlett και χωρίς μουστάκια ακόμη είσαι το κόκερ των ονείρων μου!!! :p;)

Όσο για το θέμα μας , ναι είναι όργανα αφής (τριχωτοί αισθητήρες) και καλό είναι ο groomer να προσέξει να μην τα κόψει. Ξαναφυτρώνουν.

Last edited:

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ρε παιδια αυτο νομιζω ισχυει για τις γατες ... και τα Poodle τα ξυριζουν ,κ πηγαιναν στο κυνηγι ,δε νομιζω πως παιζει ρολο .
αα και ξαναφυτρωνουν ... κ απο τις γατες κ απο τα σκυλια ! Μια φορα η γατα μου ειχε καψει τα μουστακια της σε ενα κερι κ ξαναβγηκανε :p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ρε παιδια αυτο νομιζω ισχυει για τις γατες ... και τα Poodle τα ξυριζουν ,κ πηγαιναν στο κυνηγι ,δε νομιζω πως παιζει ρολο .
αα και ξαναφυτρωνουν ... κ απο τις γατες κ απο τα σκυλια ! Μια φορα η γατα μου ειχε καψει τα μουστακια της σε ενα κερι κ ξαναβγηκανε :p
H αλήθεια είναι ότι είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό... τα poodle!!

Δεν μπορώ θα ρωτήσω... ΜΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ Η ΓΑΤΑ....???????? :D

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
ΕΕ γατα ειναι ,πηδηξε πανω στο τραπεζι κ ηθελε να επεξεργαστει το κερι ,εκαψε τα μουστακια κ τα "φρυδια" ,που ειναι παλι τριχες οπως τα μουστακια απλα ειναι πανω απο το ματι ! Ξαναβγηκανε ευτυχως :) Η περιεργια εκαψε τη γατα !

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Την κακομοίρα... ευτυχώς!!!

Εντάξει με καθησυχάσατε τουλάχιστον με το ότι ξαναβγαίνουν....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Απαπααααααααααααα.... κούκλα η μικρή!! Η ανταυγια η κόκκινη είναι όλα τα λεφτά!!!

Είδες διαφορά στο σκυλούνι σου??? Εννοώντας στην αίσθηση της "αφής"...???

Ξαναφυτρώνουν πάλι ή "παπαλα" ...???
σε ευχαριστω!
καμια διαφορα δεν ειδα....τα μουστακια ξαναφυτρωνουν....απλα δεν τα θελουν στις εκθεσεις επειδη κανει αντιθεση το στριπαρισμενο κεφαλι με τα τεραστια μουστακια....
τα κοκκινα σημεια στη γουνα ειναι το "καμμενο" απο τον ηλιο περσινο puppy coat....φετος γυαλιζουμε σαν φωκιες :p

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μόνο κούκλα; Αυτή είναι και όμορφη και έχει και φάτσα αγγέλου. Α ρε Scarlett και χωρίς μουστάκια ακόμη είσαι το κόκερ των ονείρων μου!!! :p;)

Όσο για το θέμα μας , ναι είναι όργανα αφής (τριχωτοί αισθητήρες) και καλό είναι ο groomer να προσέξει να μην τα κόψει. Ξαναφυτρώνουν.
σε ευχαριστω πολυ! εισαι η Προεδρος του Fun club μας :p οι groomer που κανουν εκθεσιακα σκυλια καλως ή κακως τα κοβουν....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αυτό που με έκαιγε μου το απαντήσατε... ανεπανόρθωτη ζημιά δεν γίνεται, οπότε πάμε κι ο Θεός βοηθός!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Χρυσουλα μου, μην τα κοψεις αν σε στεναχωρει! :)
Eγω πχ. ενω κοβονται οι τριχες της ουρας και γινεται λεπτη σαν ποντικοουρα δεν το δεχομαι με τιποτα και της την εχω αφησει σημαια, με υπεροχες μακρυες τριχες που ανεμιζουν!! ο groomer Θα σου κανει ακριβως αυτο που θελεις αν του το ζητησεις!

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
συγνωμη..σκεφτεστε να ξυρισετε την μουρη του γιορκιου σας? φανταζομαι γνωριζετε οτι μετα θα ειναι σαν νυφιτσα ε? στα γιορκι ο γνωστης γκρουμερ δεν κοβει τα μουστακια

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Απαπαπααααα... όχι καλέ ξύρισμα στο Κλαιρίνι!!! Jamais.....!!

Θέλω απλά να τη σουλουπώσει γιατί δεν έχει κουρευτεί ποτέ και θέλω να είμαι προετοιμασμένη... διότι αναγκαστικά θα επέμβει και στη μουσούδα και "σκιάχτηκα" όταν έμαθα ότι κοβουν τα μουστάκια, μήπως της κάνει κανένα ανεπανόρθωτο "κακό".

Έτσι δεν θέλω να τη δω ποτέ μου όμως... άλλωστε αν ήθελα κάτι κοντότριχο θα έπαιρνα πίντσερ...!! Χιχιχιχι... ;)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Απαπαπααααα... όχι καλέ ξύρισμα στο Κλαιρίνι!!! Jamais.....!!

Θέλω απλά να τη σουλουπώσει γιατί δεν έχει κουρευτεί ποτέ και θέλω να είμαι προετοιμασμένη... διότι αναγκαστικά θα επέμβει και στη μουσούδα και "σκιάχτηκα" όταν έμαθα ότι κοβουν τα μουστάκια, μήπως της κάνει κανένα ανεπανόρθωτο "κακό".

Έτσι δεν θέλω να τη δω ποτέ μου όμως... άλλωστε αν ήθελα κάτι κοντότριχο θα έπαιρνα πίντσερ...!! Χιχιχιχι... ;)
ετσι οπως το ειπες βρε παιδι μου....:p " δεν γινεται ανεπανορθωτη ζημια... κι ο Θεος βοηθος" για ενα απολαυστικο grooming - spa:p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλά έτσι καρμίρω που είναι η Κλαίρη με τους ξένους μόνο απολαυστικό δεν θα είναι (το πρώτο τουλάχιστον) αλλά τι να την κάνω που έχει γίνει σα σφουγγαρόπανο...!!

Η μανούλα άραγε θα μπορεί να είναι εκεί...να βοηθάει την κατάσταση???

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog