Προσωπικα δε το βρισκω νυφιτσα αυτο το κουρεμα ,αν κ θα το σκεφτω πολυ πριν το κανω ,αν το κανω!!!
συνηθως δεν αφηνουν για να μην υπαρχει συναισθηματικη φορτισηΚαλά έτσι καρμίρω που είναι η Κλαίρη με τους ξένους μόνο απολαυστικό δεν θα είναι (το πρώτο τουλάχιστον) αλλά τι να την κάνω που έχει γίνει σα σφουγγαρόπανο...!!
Η μανούλα άραγε θα μπορεί να είναι εκεί...να βοηθάει την κατάσταση???
Αυτό γλυκιά μου είναι υπέροχο....!!! Αυτό είναι νυφίτσα:Προσωπικα δε το βρισκω νυφιτσα αυτο το κουρεμα ,αν κ θα το σκεφτω πολυ πριν το κανω ,αν το κανω!!!
Παντως η αποψη μου ειναι να κραταμε την φυλη καπως στα προτυπα....σε βολικο Puppy cut στυλ δεν λεω, αλλα και τα ξυρισμενα maltese και yorkies δεν μου αρεσουν...παρε ενα πινσερ οπως λεει και η Χρυσουλα...Ναι μιλαμε για πετ παντα ... που δεν εισαι υποχρεωμενος να το εχεις με τοσο μακρυ μαλλι .
Η φυλή δε χρειάζεται στρίπινγκ όπως π.χ. τα Westies... από κουτάβι ξέρει και δέχεται το μπάνιο, το πιστολάκι (δεν τρελαίνεται κιόλας βέβαια), το χτένισμα και τον ήχο και την αίσθηση της ξυριστικής μηχανής (για τα αυτιά).συνηθως δεν αφηνουν για να μην υπαρχει συναισθηματικη φορτιση
δεν εχει ξανακανει? ουτε την εχεις ποτε ανεβασει σε τραπεζι να την πασπατεψει groomer σαν κουταβι να μαθαινει? ξερεις, πιστολακι κλπ....θα της κανει stripping? τι χρειαζεται για την φυλη δεν ξερω....
Αυτό το πρώτο μου αρέσει πολύ...!! Δε ξέρω αν θα το έκανα ποτέ, αλλά το βρίσκω χαριτωμένο!!το Γιαπωνεζικο "teddy bear" και το προτυπο κουρεμα της φυλης
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Μωρέ έχουμε θέμα με το άγγιγμα με τους ξένους... και έχουμε κάνει πολλή δουλειά με τον εκπαιδευτή μας... αυτό σκέφτομαι.θα κατσει ,θα ειναι κ με τη ξενη κοπελα η οποια βεβαια θα ξερει πως να του φερθει ,δε θα σε βλεπει για να κανει μαλαγανιες ...κ μια χαρα θα γινουν ολα...θα δεις που σε λιγες μερες θα μπεις κ θα μας πεις οτι τζαμπα αγχωνοσουν τοσο πολυ.
Στη θεση σου Χρυσουλα εφ'οσον μεχρι τωρα δεν την εχεις παει για δοκιμες με groomer που πιστευω οτι ειναι απαραιτητο να γινεται στα σκυλια απο κουταβια, να μην την πας κατευθειαν για ολη την περιποιηση...Μωρέ έχουμε θέμα με το άγγιγμα με τους ξένους... και έχουμε κάνει πολύ δουλειά με τον εκπαιδευτή μας... αυτό σκέφτομαι.
Βέβαια και στο γιατρό με τον που την πιάνει και την εξετάζει δείχνει ότι δε γουστάρει καθόλου, αλλά κάθεται.
Δε μιλάμε για επιυετικότητα και τέτοια βέβαια...ποτέ το παιδί μου!!
ολα θα πανε καλα, think positive, γιατι το παραμικρο μας αγχος το αρπαζουν στο λεπτο!Ναι, είδες λάθος μου αυτό... ενώ έδωσα μεγάλη βάση στο να μάθει τον έλεγχο στο σώμα της και την περιποίηση... δεν σκέφτηκα το θέμα groomer.
Βέβαια από ότι έχει πει ο εκπαιδευτής είναι σκύλος που αν δει ότι δεν έχει επιλογή γρήγορα δέχεται καταστάσεις και τις διαχειρίζεται, απλά θέλω να πιστεύω ότι θα είναι υπομονετική μαζί της στην αρχή η κυρία εκεί.