Μεταφορά απο εξωτερικό

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ο καθένας "βοηθάει" με όποιον τρόπο νομίζει ότι πρέπει και μπορεί.
Ο χώρος προσφέρεται ελεύθερα, για οποιαδήποτε βοήθεια, θελήσει να προσφέρει, ο οποιοσδήποτε.
αλλα
Σε συγκεκριμένη ερώτηση στο forum , η βοήθεια ,κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να είναι όσο τω δυνατών επί της απορίας και του αντικείμενου γιατί διαφορετικά ξεφευφει το πραγμα ....
αποτέλεσμα...... τα πάντα να βρίσκονται παντού και τελικά τίποτε πουθενά ……
Σαν πεπειραμένος χρηστής του DogForum (5000+ posts) ,θα γνωρίζεις καλύτερα, ότι αν μετά από καιρό κάποιος ανατρέξει στην ενότητα αυτή , για να βρει λύση για πιθανούς τρόπους μεταφοράς από το εξωτερικό ,θα διαβάσει τόσα post εκτός θέματος και στο τέλος ίσως να μην βρει αυτό που ψάχνει
Αυτό ,νομίζω πως δεν είναι και τόσο καλό για την λειτουργικότητα του forum……..
tommy

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αγαπητέ tommy, ευτυχώς υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα, των οποίων η εξέλιξη είχε την σωστή πορεία και τα οποία δίνουν και πιο σωστές πληροφορίες, από το παρόν. Καλώς ή κακώς, η ανάπτυξη κάθε θέματος, ποικίλλει και εξαρτάται. Και η γοητεία της συμμετοχής στο φόρουμ είναι αν θες κι αυτή. Να μπεις πχ κι εσύ, κόντρα στους άλλους και να απαντήσεις όπως νομίζεις ότι πρέπει. Δίνοντας ας πούμε, οδηγίες προς ναυτιλομένους, με κάθε λεπτομέρεια.Αν δηλαδή, είχε μπει κάποιος να ρωτήσει πως θα φέρει σκυλιά από puppy mills του εξωτερικού για να τα πουλήσει σε pet shops πχ, εσύ τι νομίζεις ότι θα ήταν το σωστό; Να του δώσουμε οδηγίες χαρτί και καλαμάρι και με τις ευλογίες μας, επειδή ο τίτλος του θέματος, ήταν τέτοιος; Αν μη τι άλλο, δεν είναι αυτός μόνο, ο ρόλος του φόρουμ. Αλλιώς θα ήμασταν πχ, ενημερωτικό site, εταιρείας διεθνών μεταφορών :)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αγαπητέ tommy, ευτυχώς υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα, των οποίων η εξέλιξη είχε την σωστή πορεία και τα οποία δίνουν και πιο σωστές πληροφορίες, από το παρόν. Καλώς ή κακώς, η ανάπτυξη κάθε θέματος, ποικίλλει και εξαρτάται. Και η γοητεία της συμμετοχής στο φόρουμ είναι αν θες κι αυτή. Να μπεις πχ κι εσύ, κόντρα στους άλλους και να απαντήσεις όπως νομίζεις ότι πρέπει. Δίνοντας ας πούμε, οδηγίες προς ναυτιλομένους, με κάθε λεπτομέρεια.Αν δηλαδή, είχε μπει κάποιος να ρωτήσει πως θα φέρει σκυλιά από puppy mills του εξωτερικού για να τα πουλήσει σε pet shops πχ, εσύ τι νομίζεις ότι θα ήταν το σωστό; Να του δώσουμε οδηγίες χαρτί και καλαμάρι και με τις ευλογίες μας, επειδή ο τίτλος του θέματος, ήταν τέτοιος; Αν μη τι άλλο, δεν είναι αυτός μόνο, ο ρόλος του φόρουμ. Αλλιώς θα ήμασταν πχ, ενημερωτικό site, εταιρείας διεθνών μεταφορών :)
θα σου απαντησω επι του θεματος για τελευταια φορα (*), οτι το παραδειγμα σου ηταν , αν μη τι αλλο, εντελως "προχειρο και αστοχο", μιας και θελω να πιστευω οτι οι admin και mod του site θα ηταν υπευθυνοι να "κοψουν " τετοιου ειδους post Α Μ Ε Σ Ω Σ

(*)ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για να μην "χαλασουμε" και αυτην την ενοτητα , (κανοντας οτι στα προηγουμενα post μου ηθελα να αποφυγουν οι αλλοι )
ας ανοιξουμε μια ενοτητα περι συγγεκριμενου η αοριστου posting και να αφησουμε το τρεχων θεμα να συνεχισει( μην το βγαλουμε εκτος θεματος)
,

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Όλα αυτα που ρωτησε, έπρεπε να τα εχει εξηγησει η κυρια που δινει το σκυλάκι ή η θεια του. Οι αεροπορικές γραφουν τα πάντα για τη μεταφορά του σκύλου, και όλοι οι κτηνίατροι ξέρουν πότε ειναι ασφαλές να ταξιδεψει ένα κουτάβι. Κανένας κτηνίατρος δεν μπορει να δώσει διαβατήριο αν δεν εχουν γινει όλα τα εμβόλια και το κουταβι δεν ειναι τριών μηνών, οπότε να πάρει και το εμβόλιο της λύσσας, που ειναι προϋπόθεση για τη μεταφορά του με όποιο μέσο.

Όλα αυτα ειπώθηκαν παραπάνω.

Αυτο που άρχισε την κουβέντα περι ΒΥΒ ήταν η εξής φραση
Θα ερθει μονο του, απο την Ουγγαρια. Θα μου το στειλει μια συγγενης μου. Δεν θα το εχω μαζι μου, αυτο με προβληματιζει.
Αυτο το σκυλάκι δεν εχει καμια σχέση με ένα αδέσποτο απο καταφυγιο ή το δρόμο. Το πρώτο ειναι προΐόν ΒΥΒ, κάτι που πρέπει να σταματησει να υφίσταται. Αν σκεφτομαστε ότι δεν τρεχει τίποτα, δεν κάνουμε καμια κίνηση να σταματησουμε την υπαρξη των ΒΥΒ, αλλα αντιθετα ενισχύουμε και χρηματοδοτουμε κιολας. Στο τέλος μάς έρχεται στην πόρτα μας, σαν πιτσα. Προΐόν σε τιμή ευκαιρίας με χαμηλό κόστος αποστολής στην πόρτα σας... Το δευτερο είναι η εικονα μας, τα χάλια μας, που μας καλεί να την αλλαξουμε. Ειναι ψυχές που για να πάνε σε καλά σπίτια, κάποιοι δουλευουν χωρίς αμοιβή, αφιερωνοντας χρόνο και χρήμα απο την τσέπη τους, εις βαρος της βόλεψής τους, μα εχουν μόνο κερδος την ικανοποιηση και τη χαρά οτι αυτα τα ζωακια θα ειναι σε ενα σπίτι με ανθρωπους που πολυ συνειδητά επέλεξαν να τα βάλουν στην αγκαλιά τους. Αυτα που ''μυριζουν και μαδανε'', τα βρωμιάρικα, τα κατρουλούδικα, άσχημα, και ό,τι σκεφτει κανεις ως δικαιολογία.
Μπορεί να ακουγομαστε σαν τους φανατικούς θρησκειών ή και ακόμα πιο ενοχλητικοί για μερικούς, αλλά ελπιζουμε ότι καποιος θα συγκινηθεί και κάποια ζωή θα σωθεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τέτοιου είδους post, σαν ποιό εννοείς; Γιατί δεν κατάλαβα.
Ο admin και οι mod, δεν είναι υπεύθυνοι να κόβουν α μ έ σ ω ς, σχεδόν κανενός είδους post, πλην πολύ συγκεκριμένων.
Αν δεν ήθελες να βγούμε εκτός θέματος, μπορούσες να στείλεις με πμ την συνέχεια της θεωρίας σου.
Επίσης έχεις κάθε δικαίωμα, να ανοίξεις οποιοδήποτε νέο θέμα θέλεις, με οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Να πω τέλος, ότι το θέμα του αγαπητού φίλου, που το άνοιξε, νομίζω προσωπικά ότι μετά από 7 πλέον σελίδες, αναλύθηκε μέχρι τελικής πτώσεως.
Και μέσα σε πολλά ομολογουμένως άλλα, πήρε και τις απαντήσεις που έψαχνε.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
παραπομπη στους κανονισμους.......
δεν ηθελα ,αλλα επρεπε με κομψο τροπο να σας θυμησω με το πρωτο μου post oti απο τους κανονισμους ισχυει οτι
-Δεν ενδείκνυται και πρέπει να περιορίζετε η εκτός θέματος συζήτηση (off topic).Τα μηνύματα μπορούν να διαγραφούν ή να διορθωθούν χωρίς προειδοποίηση.
οσο για το παρδειγμα σου , λαβε υποψιν σου οτι ισχυουν τα εξης απο τον κανονισμο

-- Δεν επιτρέπονται αγγελίες ζευγαρώματος και πώλησης σκύλων από ιδιώτες παρα μόνο από εκτροφείς......
πιο κατω επαναλαμβανεται (προφανως γιατι ο συνατκτης των κανονισμων το θεωρει ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ....
-Εξακολουθούν να μην επιτρέπονται οι αγγελίες πώλησεις σκύλων ιδιωτών και οι αγγελίες εύρεσεις αρσενικού ή θηλυκού σκύλου προς ζευγάρωμα και τέτοιου είδους δημοσιεύσης.

το παραδειγμα σου αναφερετε, σε μεταφορα και πωληση σκυλων απο puppy mills (99% ιδιωτες ,χωρις αδεια εκτροφεα) και πωληση σε pet shop
(δηλ πουλαει ενας ιδιωτης (? puppy mill) σε εναν ιδιωτη, εσενα, για να πωληθει απο εσενα ( τον ιδιωτη) σε pet shop ενας σκυλος)
Ποσες ,τελος παντων , φορες πρεπει να παραβεις βασικους τους κανονες για να δρασουν οι admin ...
Αυτα για να σου δικαιολογησω γιατι θεωρω το παραδειγμα σου ηταν αστοχο και γιατι επιμενω στο να μενουν οι απαντησεις οσο τω δυνατον επι του θεματος
tommy

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
tomsitas,

Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω από μέλη πώς πρέπει να κάνει τη δουλειά του ένας mod! Είσασταν άραγε ποτέ moderator?
Αν έχεις κάποιο καιρό στο φόρουμ, θα καταλάβεις πως τα μηνύματα off-topic σβήνονται αν είναι υβριστικά, αν δεν είναι και έχουν ενδιαφέρον, φτιάχνεται ένα νέο θέμα.

Ο σκοπός του dogforum είναι πάνω απ' όλα η ενημέρωση, και βέβαια το κάθε μέλος αποφασίζει αν θα ακούσει τις συμβουλές μας ή θα πάει να πάρει σκύλο από ιδιώτη ή κουταβοπαραγογούς, αλλά εγώ νιώθω προσωπικά την υποχρέωση να ενημερώσω το κάθε μέλος που πάει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο!

Εσύ γνωρίζεις πολλούς εκτροφείς που θα χάριζαν τα σκυλιά τους (εκτός αν έχουν κάποιο πρόβλημα);

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
tomsitas,

Ο σκοπός του dogforum είναι πάνω απ' όλα η ενημέρωση, και βέβαια το κάθε μέλος αποφασίζει αν θα ακούσει τις συμβουλές μας ή θα πάει να πάρει σκύλο από ιδιώτη ή κουταβοπαραγογούς, αλλά εγώ νιώθω προσωπικά την υποχρέωση να ενημερώσω το κάθε μέλος που πάει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο!
Berna
εχεις καταλαβει οτι η ενημερωση που ζητηθηκε στην συγκεκριμενη ενοτητα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑ -ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ,αλλα πως μεταφερετε ενα σκυλακι απο το εξωτερικο???????
Οι παραπομπες για το ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΗΣ,σωστα εγιναν και αμεσως μαλιστα , ο ανθρωπος πηρε πιστευω το μηνυμα ,απο εκει και επειτα ....
στο δια ταυτα ,
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ποια η προοδος ? ,
ποιες οι λυσεις ?
Ο φιλος βρηκε απαντησεις ?
Βοηθησαμε συτην ενημερωση του, αλλα λυση στο προβλημα του του δωσαμε?
Εχεις δικαιο που εχεις βαρεθει να ακους τους χρηστες να λενε στους mod πως πρεπει να δρασουν,
αλλα δεν εχεις διαβασει προσεχτικα την ενοτητα αυτη
.... δεν ζητηθηκε καμια παρεμβαση και απο κανεναν στην συγκεκριμενη ενοτητα,και δεν ειπε κανεις γιατι δεν εγινε παρεμβαση
απλως σε μια υποθετικη ερωτηση-παραδειγμα απο φιλο του forum ,γραφτηκε απο μενα οτι σε αυτην την περιπτωση θα περιμενα καποιου ειδους παρεμβαση....

Α!!! και κατι αλλο Βerna. το δυσκολο δεν ειναι να γινεις mod σε ενα οποιοδηποτε forum
(στο κατω κατω φτιαχνεις ενα δικο σου..) αλλλα να εχεις την υπομονη , χρονο και διαθεση να λειτουργεις σαν mod σε ενα μεγαλο και καλο forum οπως το παρον
γιαυτο θα λαβω τηυν εκφραση σου "βαρεθηκα" σαν μια υπερβολη της στιγμης,καθολα ανθρωπινη...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
tomsitas στις τελευταίες δύο σελίδες, είσαι και εσύ που έχεις οδηγήσει το θέμα σε off topics. Οι μελλοντικοί αναγνώστες, θα έχουν να προσπεράσουν και τα δικά σου "άχρηστα" για το συγκεκριμένο θέμα post. Αν λοιπόν εσύ, έχεις να δώσεις στον panayotis, οδηγίες για το πως να φέρει το κουτάβι, κάντο σε παρακαλώ και οποιαδήποτε άλλη υπόδειξη έχεις να μας κάνεις, μπορείς ευχαρίστως να την κάνεις με πμ, αν όντως σε ενδιαφέρει η σωστή εμφάνιση του θέματος.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
tomsitas, σαν τι παρέμβαση, να του ανοίξουμε το κεφάλι και να του βάλουμε μυαλό; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα... Εγώ απλά ανέλυσα λίγο το θέμα γιατί πίστεψα πως ο panayotis δεν κατάλαβε τι συμβαίνει (και με τους "σκυλέμπορους" τους εκτροφείς), και επειδή μου φάνηκε πως έχει τυφλή εμπιστωσύνη στη θεία του για την αγορά του σκύλου τον ρώτησα αν αυτή γνωρίζε τους κινδύνους μιας τέτοιας αγοράς...

Στην τελική όμως έχεις δίκιο, δεν είπα πως η απόφαση δεν είναι τους panayotis για το αν θα πάρει το σκύλο ή όχι, όπως και αν παρουσιάσει πρόβλημα το σκυλάκι στο μέλλον αυτός θα το τρέχει στους κτηνιάτρους και θα βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη, εμείς θα είμαστε εδώ μόνο να ευχηθούμε περαστικά...

Και να τρομάξει, πρέπει να τρομάξει ΠΟΛΥ μάλιστα.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Να ρωτησω και εγω αφου ειμαι μερος της "λυσης της μεταφορας" ....Αν τελικα βοηθησω το παναγιωτη στην μεταφορα του κουταβιου αφου θα ειμαι Βουδαπεστη, τι πρεπει να προσεξω???

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Homer ,καλημερα
πρεπει να σου δωθει PET PASSPORT (βιβλιαριο υγειας ) ΕΝΗΜΕΡΟ οπου θα φαινεται οτι το σκυλι εχει κανει ολα τα προβλεπομενα για την ηλικια του, δηλ για 2 μηνων σκυλακι πρεπει να εχει γινει εσωτερικη αντιπαρασιτωση (χαπι) και εξωτερικη (αμπουλα η ψεκασμο για παρασιτα δερματος ),ολα τα αλλα για 2 μηνων θεωρουνται προαιρετικα,
ΚΑΙ να φερει υπογραφη και σφραγιδα απο κτηνιατρο που να αναγραφει καθαρα οτι το σκυλακι ειναι ικανο απο αποψη υγειας να ανταπεξελθει στη ταλαιπωρια του ταξιδιου .
Συνηθως η βεβαιωση αυτη γραφετε στην τελευταια σελιδα (ΧΙ. ΑΛΛΑ)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Veronica
το βιβλιαριο ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ μετα το εμβολιο της λυσσας .....
βγαινει μετα την ταυτοποιση του σκυλου....
ο σκυλος μπορει να ταξιδεξει και πριν του 3 μηνες,προυποθεση να εχει την βεβαιωση οτι αντεχει το ταξιδι και να εχει βιβλιαριο ενημερο
Ο σκυλος πρεπει να εχει σημανση για να αποκτησει βιβλιαριο και βιβλιαριο για να ταξιδεψει ΒΛΕΠΕ

(1) Το άρθρο 5 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού (ΕΚ)
αριθ. 998/2003 ορίζει ότι οι σκύλοι, οι γάτες και τα
κουνάβια πρέπει να συνοδεύονται από διαβατήριο όταν
μεταφέρονται μεταξύ κρατών μελών. Ο κανονισμός αυτό
προβλέπει επίσης την καθιέρωση υποδειγμάτων διαβατηρίων
για την μετακίνηση των ζώων αυτών. Ο κανονισμός​
(ΕΚ)

αριθ. 998/2003 αρχίζει να ισχύει την 3η Ιουλίου 2004. Η
οδηγία 92/65/​
EΟΚ τροποποιήθηκε ώστε να εφαρμόζονται
οι ίδιοι κανόνες στις μεταφορές των ζώων αυτών όταν

αποτελούν αντικείμενο εμπορίας.

Και ο σκύλος πρέπει να έχει τσιπακι.
\
το chip δεν ειναι ακριβως απαραιτητο γιατι η ταυτοποιηση γινεται ειτε με chip ειτε με τατουαζ
αρα μετα την ταυτοποιηση του σκυλου γινετε μεταφορα του σκυλου εντος Ευρωπης
Tο βιβλιαριο συμπληρωμενο ειναι το μονο " ικανο και αναγκαιο ", ολα τα αλλα που αναγραφετε παιδια στα post σας μπορει να μπερδεψουν τον φιλο μας Homer

Attachments

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
tomsitas,

Αν σου πω τι με κάνανε στα σύνορα για να περάσω το σκύλο για να πάω διακοπές στην Ελλάδα θα σου φανεί σαν υπερβολή! Και τσιπάκι και διαβατήριο και titer test κάναμε και μου ζητούσαν να αφήσω λεφτά ως εγγυήση πως δεν θα τον πουλήσω το σκύλο! Φαντάζομαι αν έχουν τα κέφια το ίδιο μπορούν να κάνουν και για το κουτάβι!

Τατουάζ άραγε κάνουν ακόμα;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
συμπερασμα
μετα την ταυτοποιηση (που ειναι αναγκαια για την συμπληρωση του βιβλιαριου)
βγαινει το βιβλιαριο (ασχετου ηλικιας )
ενημερωνετε... υγειονομικως για τα φαρμακα
ενημερωνετε στην σελιδα ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ οπου βεβαιωνεται οτι μπορει να ταξιδεψει
και εφυγες .... με το καλο να φθασεις φιλε Ηomer ...
Τα διαφορα περι λυσσας ,3 μηνων κτλ αφορουν μερικες χωρες της Ευρωπης Πχ UK οπου εχουν ενα δικο τους ιδιαιτερο συστημα απαιτησεων για μεταφορα κατοικιδιου .. η Ουγγαρια ανηκει στις χωρες που εχει αποδεχτει την οδηγια της Ε.Ε οπως αλλωστε και η Ελλαδα

Berna μην ξεχνας οτι, αν ερχοσουν απο Βελιγραδι Ελλαδα ,ησουν εκτος ΕΕ
Αληθεια το βιβλιαριο του σκυλου σου ηταν ελληνικο αρα ευρωπαικο η εξωτερικου ?

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δηλαδή κάποιος που έρχεται από Βελιγράδι θα πουλήσει το σκύλο και κάποιος που έρχεται από Βουδαπέστη όχι; :confused:

Το βιβλιάριο ήταν Σερβικό, το τσιπάκι επίσης, το έλεγξαν και είδαν ότι είναι αυτός ο σκύλος, και μου ζήτησαν λεφτά.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δηλαδή κάποιος που έρχεται από Βελιγράδι θα πουλήσει το σκύλο και κάποιος που έρχεται από Βουδαπέστη όχι; :confused:

Το βιβλιάριο ήταν Σερβικό, το τσιπάκι επίσης, το έλεγξαν και είδαν ότι είναι αυτός ο σκύλος, και μου ζήτησαν λεφτά.
δεν ειπα οτι επρεπε να πουλησεις το σκυλι ,προς θεου αλλα τα λεφτα δεν καταλαβα με ποια δικαιολογια σου τα ζητησαν ?
το κατεγγειλες πουθενα οτι σου ζητησαν λεφτα ...
το ανεβασες στο forum για να δρασουμε μαζικα ολοι μαζι ?
Με την ευκαρια σου οταν ερθεις ελλαδα βγαλε ενα καινουργιο βιβλιαριο - ελληνικο με τη συμανση της Ε.Ε. για παν ενδεχομενο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δηλαδή ήταν παράνομο αυτό που έκαναν; Δεν το ήξερα... Εγινε πριν 2 χρόνια. Ο σκύλος είχε όλα τα χαρτιά, όταν δηλώσαμε πως έχουμε σκύλο (λάθος κατά τη γνώμη μου) μας είπαν πως πρέπει να πάει στον κτηνίατρο (στα σύνορα, Ευζόνοι συγκεκριμένα). Τον είδε κτηνίατρος, όλα τα χαρτιά, τσέκαρε το τσιπάκι με το νούμερο στο διαβατήριο, και όταν όλα πέρασαν ο.κ. οι τελόνες ζήτησαν εγγύηση (500 ευρώ νομίζω... αλλά θα σας γελάσω... πάντως αρκετά λεφτά... πώς δεν θα τον πουλήσω στην Ελλάδα - δήθεν θα επέστρεφαν τα χρήματα όταν θα βγαίναμε). Ευτυχώς ο πατέρας μου και ένας τελώνης "πιάστηκαν από σόι" και δεν αφήσαμε χρήματα. Οταν βγαίναμε από την Ελλάδα δεν ήταν καν οι ίδιοι τελώνες, δεν ξέρω αν αφήναμε τα χρήματα, αν θα τα πέρναμε ποτέ πίσω.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε τον έβαλα να ξαπλώσει και του έδινα μπισκοτάκια μην τον δουν, ενώ είχε όλα τα χαρτιά του. Δεν ξέρω αν τον είδαν, πάντως δεν μας είπαν τίποτα, ούτε εμείς είπαμε τίποτα, περάσαμε τα σύνορα και επιστρέψαμε χωρίς τυραννίες...

Για το Ελληνικό (Ε.Ε) διαβατήριο το σκέφτηκα αλλά μετά θα μας πρήζανε οι Σέρβοι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie