Μελαγχολία ή όχι;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
αχαχαχαχα σωστό και αυτό! όσο για τη μαγειρική μου δε το σχολιάζω..που δε της αρέσει κιόλας...το έτρωγε ρουθουνίζοντας σα γουρούνι (που έχει γίνει γουρούνι-φοβάμαι να τη ζυγίσω). Τεσπα..θα της κάνω και κάποιες εξετάσεις να μου φύγει και το άγχος. Είναι και ώρα της άλλωστε για εξετάσεις. Θα περάσει...που θα πάει..

• Like
Reactions: ghelly and l.Kyveli

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεν της άρεσε το μοσχάρι μάλλον. Και γιαουρτάκι έφαγε και κεφίρ και φρουτάκια και της μαγείρεψα χθες και το μοσχόφαγε σήμερα...
Ελενα,

Μήπως με υιοθετήσετε κι εμένα?
Να κάνω και παρέα στην Ώντρεϋ, όταν λείπετε...

• Like
Reactions: HolywoodBrn

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
χαχαχαχαχα μερικές φορές πραγματικά μου έρχεται να τα φάω. Γιατί άλλωστε ο κ. Γαβαλάς δεν είχε πει ότι έτρωγε το φαγητό του σκύλου του; ή μήπως ήταν ο Κωστέτσος..δε θυμάμαι (n) Ελάτε όλοι καλέ να σας κάνω το τραπέζι με σκυλοτροφή. Κανένα πρόβλημα :ROFLMAO:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@johnk δεν είχα πλέντι οφ τάιμ σήμερα και δεν μπόρεσα να βγάλω κάτι από την φαρέτρα της βιβλιοθήκης σε τόσο στενή σχέση ζώων και παθων κτλ..
βρήκα έναν ορισμό της λύπης από Γαληνό με Χρύσιππο και Ποσειδώνιο μέσα.. η λύπη είναι μια πρόσφατη δόξα για την παρουσία κάποιου κακού, ή πρόσφατη δόξα της παρουσίας κακού. το πρόσφατο είναι το πλησίον χρονικά, η οποία συστέλλει την ψυχή(αλήθεια πόσο δυνατό νόημα έχει αυτό και με ποιά άλλη γλώσσα θα μπορούσε να εκφραστεί) και προκαλεί λύπη., αλλά όταν γίνει χρόνια αλλάζει το σκηνικό (έντασή της).
τώρα μας ενδιαφέρει και η σχέση του με τα ζώα αν καταλαβαίνει το ανυπόφερτο ή το απρόσμενο.. ή όταν σε αποσπά από προηγούμενες κρίσεις ή αν προετοιμαστεί και συνηθιστεί και χρονίσει μετά δεν ταράζει (για να προκαλέσει πάθος) ή το κάνει πολύ λίγο. Αυτό/ αυτή την δύναμη να αποτυπώνεις στο μυαλό σου να έχεις ένα εθισμό και να μην ταραχθείς (δεν γνωρίζω αν μπορεί να το κάνει ο σκύλος) παρακάτω λέει <<δεν μπορεί να μου δαγκώνει την ψυχή>> σαν κάτι νέο.

με την πάροδο του χρόνου συνεχίζει αμβλύνονται τα πάθη (ούτε αυτό γνωρίζω αν το μπορεί ο σκύλος) και συνεχίζει για το κλάμα, θρήνοι την συναισθηματική φόρτιση και το γέλιο, και το αν έχει χορτάσει από την λύπη..

ο Ποσειδώνιος γράφει οτι υπάρχουν ορισμένες ψυχικές δυνάμεις που υπάρχουν και στα ζώα για ηδονή, κυριαρχία, νίκη αλλά δεν το πάει παραπέρα, ή δεν έχει βρεθεί το αντίστοιχο κείμενο..

• Like
Reactions: johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
@johnk δεν είχα πλέντι οφ τάιμ σήμερα...
1) Ω, ναι... έγινε αντιληπτό!!!:)

2) Πέραν "τούτων"... ασχολήσου και λίγο με βιβλιογραφία - τεκμηρίωση των ζώων... και θα εκπλαγείς με τις συγκρίσεις - αναλογίες...

Κατά τα άλλα, να ξέρεις ότι είμαι προσεκτικός αναγνώστης σου!:)

• Like
Reactions: epial and ntoulis

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Πόσο τέλεια ιδέα να σου φέρω τον Σερζακο!!! Πάντως κι αυτός είναι πεσμένος, μάλλον η ζέστη θα φταίει και είναι έτσι ή μοσχαρω;-)

• Like
Reactions: HolywoodBrn

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αχ τι καλά..να μου τα φέρετε όλα (με τα έξοδα πληρωμένα ε)!! Ναι ίσως να παίζει ρόλο και η ζέστη δε ξέρω..Θα δείξει..