Μεγαλη αποφαση αγορας ΓΠ...

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα...
Πριν απο 7 μηνες περιπου ειχαμε τη μεγαλη χαρα να αποκτησουμε με την κοπελα μου ενα τρελο και απιστευτο maltesακι το οποιο της πηρα δωρο!
Τωρα σκεφτεται η κοπελα μου πολυ σοβαρα να μου παρει και εμενα ενα σκυλι...
Το θεμα ειναι οτι εγω το μονο που θελω σαν ρατσα ειναι γερμανικος ποιμενικος...
Και καπου εδω φτανω στο προβλημα μου...
Μενω σε διαμερισμα.Κατα ποσο μπορει ενας ΓΠ να ζησει μεσα σε διαμερισμα?
Εννοειται φυσικα πως δεν θα ειναι κλεισμενο ολη μερα μεσα...Τις βολτες του και την περιποιηση του θα τις εχει κανονικα και με το παραπανω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες!

Θα σου κάνω αντερώτηση:
Κατά πόσο μπορείς εσύ να ζήσεις μέσα σε διαμέρισμα?
Κατά πόσο μπορεί να ζήσει το malteze της φίλης σου?

Δεν έχει καμία διαφορά. Αν έχεις όρεξη και τα κατάλληλα εργαλεία μια χαρά θα είναι η συμβίωση.

Αν τον στίβεις τον σκύλο έξω στις βόλτες στο σπίτι μέσα θα είναι off!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βρε παιδια... παρτε μια μπλούζα ο ένας στον αλλο. Όχι ζώα για δώρα!

Και θα τρέξει η κοπέλα σου να βρει τον γ.π σε εκτροφείο μπας και μειώσετε τις πιθανότητες μορφολογικών/συμπεριφορικών/υγείας προβληματων?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και γιατί βρε link, δεν πέρνατε ο καθένας τον σκύλο του;
Σκύλος...δώρο;;;; :nono:

Το maltese από που το πήρατε;
Το γερμανικό, ξέρεις από που πρέπει να το πάρεις;

Οικονομικά μπορείτε να ανταπεξέλθετε; Στην αγορά του; Στην συντήρησή του; Στην εκπαίδευσή του; Σε κάτι έκτακτο;
Μεταφορικό μέσο έχετε;
Εσύ [επειδή την ηλικία σου δεν την ξέρω] είσαι ανεξάρτητος οικονομικά και με περαιωμένες τις υποχρεώσεις σου, τύπου σχολή, στρατό κλπ;

Το διαμέρισμα, είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί.

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
Το maltese από που το πήρατε;
Το πηραμε απο pet shop...Δεν ηξερα καθολου τοτε ολα αυτα που ακογονται και διαβασα εκ των προτερων...

Οικονομικά μπορείτε να ανταπεξέλθετε; Στην αγορά του; Στην συντήρησή του; Στην εκπαίδευσή του; Σε κάτι έκτακτο;
Οικονομικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα,και το maltesακι δοξα το θεο μια χαρα το εχουμε σε οτι χρειαστει...

Εσύ [επειδή την ηλικία σου δεν την ξέρω] είσαι ανεξάρτητος οικονομικά και με περαιωμένες τις υποχρεώσεις σου, τύπου σχολή, στρατό κλπ;
Ειμαι 30 χρονων.Ο λογος που τοσα χρονια δεν ειχα κανει την κινηση αυτη ειναι ακριβως αυτος...

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
Βρε παιδια... παρτε μια μπλούζα ο ένας στον αλλο. Όχι ζώα για δώρα!
Δεν νομιζω πως ειναι εγκλημα να κανεις δωρο ενα σκυλακι στον ανθρωπο σου εφοσον πρωτα εχεις δει οτι μπορεις να ανταπεξελθεις απεναντι του σε ολους τους τομεις...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν νομιζω πως ειναι εγκλημα να κανεις δωρο ενα σκυλακι στον ανθρωπο σου εφοσον πρωτα εχεις δει οτι μπορεις να ανταπεξελθεις απεναντι του σε ολους τους τομεις...
εδω δαχτυλιδι του κάνεις και παιζει να ερθει η ωρα να στο φέρει στο κεφάλι...
αλλά τα ζώα τα υποτιμούμε και σαν υπαρξη αν τα βλέπουμε ως "ανταξιο" δώρο κάποιου. Πχ σκέψου να σου κάνει δώρο κανα παιδι...

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
τα ζώα τα υποτιμούμε και σαν υπαρξη αν τα βλέπουμε ως "ανταξιο" δώρο κάποιου.
δεν το βλεπω καθολου ετσι...
δεν αποφασισαμε ετσι απλα μια μερα που δεν ειχαμε τι να κανουμε να παμε να παρουμε σκυλο!
το συζητησαμε,καταλαβαμε ποσο μεγαλη ευθηνη ειναι και τι πρεπει να προσφερουμε σε ολους τους τομεις και τοτε πηραμε την αποφαση...απλα την αγορα την εκανα εγω!
δεν της το πηγα εξω απο την πορτα και της ειπα "παρτο,να το χαιρεσαι!"

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
δεν το βλεπω καθολου ετσι...
δεν αποφασισαμε ετσι απλα μια μερα που δεν ειχαμε τι να κανουμε να παμε να παρουμε σκυλο!
το συζητησαμε,καταλαβαμε ποσο μεγαλη ευθηνη ειναι και τι πρεπει να προσφερουμε σε ολους τους τομεις και τοτε πηραμε την αποφαση...απλα την αγορα την εκανα εγω!
δεν της το πηγα εξω απο την πορτα και της ειπα "παρτο,να το χαιρεσαι!"
Αρα στην ουσια δεν μιλάμε για δώρο με την εννοια του δώρου. Μιλάμε απλά για συναποφαση αποκτησης σκύλου, απλά το χρηματικο το διεθεσε ο ένας.
Γιατι ομως βιάζεστε να αποκτησετε και γ.π.?

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
Αρα στην ουσια δεν μιλάμε για δώρο με την εννοια του δώρου. Μιλάμε απλά για συναποφαση αποκτησης σκύλου, απλά το χρηματικο το διεθεσε ο ένας.
Γιατι ομως βιάζεστε να αποκτησετε και γ.π.?
ακριβως...
το maltese ζει με την κοπελα μου σπιτι της...
εγω δεν ειχα τη δυνατοτητα μεχρι τωρα να αποκτησω σκυλο στο δικο μου χωρο!
τωρα ομως πλεον που μπορω αποφασισε η κοπελα μου να κανουμε το ιδιο βημα και για μενα...
ελπιζω πως γινομαι κατανοητος...:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οικονομικά όμως μπορει η κοπέλα να προχωρήσει σε αγορά από εκτροφεα?
Μπορει να ψάξει να βρει εκτροφείο και να περιμενει γέννα αν δεν υπάρχει διαθεσιμη?

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
την ερευνα θα την κανω εγω διοτι η κοπελα μου δεν το εχει σε τετοια θεματα...
εχω φιλο που εχει γερμανικα ποιμενικα με διακρισεις και διαφορα τετοια που δεν τα κατεχω εγω...
το οικονομικο δεν ειναι τοσο θεμα,αμα δουμε οτι δεν μπορει μονη της θα διαθεσω και εγω ενα ποσο...
εμενα αυτο που με προβλιματιζει ειναι η διαβιωση του σκυλου οπως ειπα στην αρχη...
πιο παλια που ειχα μιλησει με εναν που ειχε και αυτος γερμανικα ποιμενικα μου ειχε πει οτι απο τη στιγμη που ζω σε διαμερισμα δεν θα μου εδινε με τιποτα εναν...

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Καλως ηρθες
εχω φιλο που εχει γερμανικα ποιμενικα με διακρισεις και διαφορα τετοια που δεν τα κατεχω εγω...
Ο φιλος σου δεν σου ειπε αμα μπορει η οχι ο ποιμενας να ζησει σε διαμερισμα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ποιός είναι αυτός ο φίλος; Εννοώ...είναι εκτροφέας; Τι είδους διακρίσεις έχουν τα σκυλιά του;

Αν θέλεις να πάρεις γερμανικό και να μην κλαις, πρέπει να φροντίσεις να τα μάθεις όλα αυτά, απ'έξω κι ανακατωτά.

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
Ο φιλος σου δεν σου ειπε αμα μπορει η οχι ο ποιμενας να ζησει σε διαμερισμα?
η αληθεια ειναι πως δεν τον εχω ρωτησει τιποτα...λειπει διακοπες προς το παρον αλλα μολις γυρισει σκοπευω να παω απο το σπιτι του να δω τα σκυλια του και να του κανω οτι ερωτησεις εχω...
ποτε σκοπευει να εχει γεννες και τετοια δεν ξερω και δεν βιαζομαι κιολας αν ειναι να παρω ενα καλο σκυλακι...

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Δεν θα σε ρωτησω και εγω απο που θα το παρεις,κτλ,καθως ηδη δεχθηκες αυτες τις ερωτησεις(αν και ακομα δεν καταλαβα απο που θα το παρεις),αλλα θα σε ρωτησω το εξης(επειδη δεν ειδα πουθενα να αναφερεται):

Την περιπτωση να συγκατοικησεις με την κοπελα σου στο εγγυς μελλον,την εχεις λαβει υπ'οψιν σου ? Με δυο σκυλια στο ιδιο σπιτι και με τις οποιες ενδεχομενως επιπλεον αναγκες θα εχουν ? Αυτο το αναφερω καθως εσυ εχεις αμφιβολιες για το ενα,πολλω δε μαλλον για τα δυο..

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
Αυτο το αναφερω καθως εσυ εχεις αμφιβολιες για το ενα,πολλω δε μαλλον για τα δυο..
οι αμφιβολιες μου δεν ειναι αν εγω θα την παλεψω με 1 η 2 σκυλια στο σπιτι...οπως ειπα και πριν αυτο που με νοιαζει ειναι τα σκυλια αν την παλευουν μεσα σε ενα διαμερισμα...
ενταξει,το maltese την παλευει πολυ ανετα,το ξερω γιατι το ζω ηδη...
το ΓΠ ειναι που δεν ηξερα κατα ποσο μπορει να αντεξει,αλλα απ'οτι καταλαβαινω απο αυτα που μου λετε αμα βγαινει τις βολτες του και γινονται ολα σωστα μπορει...

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
αν και ακομα δεν καταλαβα απο που θα το παρεις
δεν εχω ψαχτει ακομα πολυ απο που θα το παρω,καθως θελω πρωτα να μαθω 2-3 πραγματα και μετα να αρχισω να ψαχνω...ειπα πρωτα να παρω γνωμες απο εσας που ειστε πιο εμπειροι και μετα...
ελπιζω πως δεν πραττω λανθασμενα!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Εχω ενα σκυλι παρομοιου μεγεθους ενεργητικοτητας κτλπ με ΓΠ. Στην αρχη να σου πω την αληθεια ελεγα οτι αφου εχω εξωτερικους χωρους το σκυλι θα ζει περισσοτερο εξω. Σκεφτομουν οτι θα ειναι μεσα οσο ειμαι εγω μεσα , εκτος απο τις ωρες του υπνου στις οποιες θα βγαινει παλι εξω.

Σαν κουταβακι ομως δεν γινοταν να τον αφησω εξω και σιγα σιγα εγινε κομματι της καθημερινοτητας μου και ο σκυλος εχει καταληξει να μενει μεσα. Δεν μενω σε διαμερισμα. Μενω σε μεζονετα αλλα οποτε αφηνω επιτηδες την σιτα λιγο ανοιχτη για να μπαινοβγαινει αν θελει ο σκυλος , αυτος δεν το κανει ποτε. Ενω μπορει να βγει εξω αυτος καθεται μεσα μαζι μου. Εχει μαθει τους κανονες βεβαια και ξερει οτι δεν τρωμε το σπιτι και δεν παιζουμε μεσα στο σπιτι. Οταν ειναι μεσα την πεφτει απο γωνια σε γωνια.
Αργησα να το κανω αλλα τελικα πηρα crate το οποιο βοηθαει πολυ , ειδικα αν εισαι σε διαμερισμα και δεν εχεις αλλο χωρο να αφησεις το σκυλι για ωρες.

link

Member
30 Αυγούστου 2013
13
0
40
ποια ειναι ακριβως η χρησιμοτητα του crate?
ειναι για να κλεινεις το σκυλι μεσα οσες ωρες λειπεις απο το σπιτι?
γιατι αυτο μου ακουγεται λιγο σκληρο και δεν νομιζω οτι μπορω να το κανω...