Εγώ θα έμπαινα μπροστά, ανάμεσα στα δύο με φωνή κολάσεως.... (πριν αρχίσει η εμπλοκή)
Ακριβώς αυτό. Δεν καταλαβαίνω τον καθησυχασμό 'είναι πολύ φιλικός-φιλική!'. Δεν με ενδιαφέρει!Ως γενική αρχή έχω την εξής : το ηρεμότερο μεγάλο σκυλί του πλανήτη να έχεις, υποχρεούσαι να σέβεσαι τον πιθανό φόβο που θα προκαλέσει στον άλλο άνθρωπο. Και ένα Presa Canario, εμφανισιακά τουλάχιστον, μόνο να παίξεις μαζί του δεν σε προδιαθέτει.
Κάποιο λένε ότι (αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι ΕΣΥ) οφείλεις να αφήσεις το λουρί... για να δώσεις την ευκαιρία στο σκύλο σου να υπερασπιστεί τον εαυτό του...Να ρωτησω και κάτι άλλο ...
Είπε η viviana οτι κρατούσε το λουρί χωρίς να ξέρει τι είναι το σωστό. Αν ο άλλος ιδιοκτήτης δεν έπιανε την αλυσίδα ή δεν ηταν μπροστά, ποιο είναι το σωστό κατά τη γνώμη σας;
Μία από τις τακτικές που "πιάνουν"...Εγώ θα έμπαινα μπροστά, ανάμεσα στα δύο με φωνή κολάσεως.... (πριν αρχίσει η εμπλοκή)
..........κι εσύ, έ?...Δεν ξέρω αν το έχω πει, αλλά από τότε που έχω αρσενικό σκύλο, έχω αρχίσει να φοβάμαι τους σκύλους!
Δεν λέμε να έρχεται καταπάνω μου ή να βγάζει φύλαξη, λέμε να έρχεται για κυριαρχία σε άλλο σκύλο.Μία από τις τακτικές που "πιάνουν"...
Αν δεν έρχεται κατά πάνω σου ο Πήγασος, ο Δράκος, ο Κόκκινος, ο Κλίντον κλπ...
δύο πράγματα:Δυστυχώς...
Και ψηφίζουν κιόλας, με βαρύτητα όση εσύ κι εγώ...
Να σου πω, Κώστα,Δεν λέμε να έρχεται καταπάνω μου ή να βγάζει φύλαξη, λέμε να έρχεται για κυριαρχία σε άλλο σκύλο.
Σε αυτή την συνεπαγωγή είναι η διαφωνία μου.....ότι ο "άλλος" σκύλος βλέπει άνθρωπο και τον αγνοεί παντελώς...
Αρα, "σας την πέφτει"...
Απόλυτα δεκτή και προς συζήτηση για μένα...Σε αυτή την συνεπαγωγή είναι η διαφωνία μου.
Με αυτο εδω με επιασαν τα γελια... κατι τετοιο οχι μονο θα εδινε βημα σε ανθρωπους του "κρατους" να τα οικονομανε εις βαρος υπευθυνων ιδιοκτητων αλλα θα βλεπαμε και ολο και πιο πολλους ανευθυνους ιδιοκτητες που απεκτησαν το "πιστοποιητικο" τους νυχτα.. Γινεται με τα διπλωματα οδηγησης, τα pedigree, τα χαρτια υγειας, χαρτια εισαγωγης κλπ γιατι να μην γινεται και με αυτο το πιστοποιητικο;; Αυτο δεν ειναι η λυση λοιπον! Λυση ειναι η σωστη ενημερωση πριν την αποκτηση ενος κουταβιου. Αυτο θα επρεπε να προωθουμε ως κυνοφιλοι και οχι να εναντιονομαστε σε συγκεκριμενες φυλες, διοτι αυτο μπορει να οδηγησει σε περισσοτερα προβληματα... Οσοι αναπαραγουμε αυτες τις αντιληψεις τυπου "τα πιττ ειναι αιμοβορικα σκυλια κλπ" το μονο που πετυχαινουμε ειναι να εξιταρουμε πολλους κομπλεξικους που θα τα προτιμησουν μονο και μονο για αυτον τον λογο και για να λενε ο σκυλος μου ειναι κερβερος χωρις καν να μπουν στον κοπο να διαβασουν λιγο για την φυλη.δύο πράγματα:
"Για τις πόλεις, όπως είπα, νομίζω πως πρέπει να μπει κανονισμός για ποιές ράτσες σκυλιών μπορεί κανείς να έχει (ειδικά σε πολυκατοικίες), ώστε να υπάρξει σύνδεση χρήσης - ράτσας, και ειδικά στις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές να γίνεται υποχρεωτική η εκπαίδευση με χορήγηση πιστοποιητικού."
Σου άρεσε, έ???...Το "δικαίωμά" σου να έχεις σκύλο 40 κιλών δλδ και ενδεχομένως από κυριαρχική ράτσα είναι ανώτερο του δικό μου γενικού δικαιώματος του εκλέγειν!!!
Συμφωνω απολυτα με τον Στελιο ..@tasos malinoua όσο υπακοή και να έχει ένας αρσενικός σκύλος θα ενδώσει αν προκληθεί!
Αν τα σκυλιά είναι σε λουρί και κάνουν κίνηση είναι εύκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση με υπακοές και λοιπές κινήσεις!
Ε τι υπακοή να κάνεις στον σκύλο σου όταν ο άλλος έρχεται φουριόζος επάνω σου!
Θα τον βάλεις στο κάτσε και θα κάνεις υπακοή ενώ ο άλλος τον κρατσανάει?
Νταξ αρσενικό έχεις, προφανώς και η ευκολία της υπακοής είναι μέχρι ένα όριο, μετά θα πρέπει να μπεις σε άλλο mode γιατί εκεί σε ωθούν τα πράγματα!Δεν μπορείς συνέχεια να λύνεις καταστάσεις με υπακοές ιδίως όταν δεν μπορείς!
Μην ψάχνετε τα κλάσματα του δευτερολέπτου και τα εκατοστά που έπρεπε να αφήσει η Βίβιαν στο λουρί για να τον έχει πιο κοντά ώστε να κάνει υπακοή ώστε να μην τεντώσει!Η κατάσταση ήδη είναι μη διαχειρίσιμη όταν έχεις έναν σκύλο λυτό και έναν δεμένο!
Εγώ πάλι πιστεύω πως πρέπει να μπει περιορισμός στο ποιος μπορεί να έχει σκύλο.Α)
"Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνουν τα ακόλουθα (συνδυαστικά ή μη)
1) να μπει περιορισμός στο μέγεθος/ράτσες του σκύλου που μπορεί να έχει κανείς μέσα στη
1) Δεν υπάρχει λογική σ' αυτό που λες...φαντασιακή προσδοκία ίσως μόνο....Με αυτο εδω με επιασαν τα γελια... κατι τετοιο οχι μονο θα εδινε βημα σε ανθρωπους του "κρατους" να τα οικονομανε εις βαρος υπευθυνων ιδιοκτητων αλλα θα βλεπαμε και ολο και πιο πολλους ανευθυνους ιδιοκτητες που απεκτησαν το "πιστοποιητικο" τους νυχτα.. Γινεται με τα διπλωματα οδηγησης, τα pedigree, τα χαρτια υγειας, χαρτια εισαγωγης κλπ γιατι να μην γινεται και με αυτο το πιστοποιητικο;; Αυτο δεν ειναι η λυση λοιπον! Λυση ειναι η σωστη ενημερωση πριν την αποκτηση ενος κουταβιου. Αυτο θα επρεπε να προωθουμε ως κυνοφιλοι και οχι να εναντιονομαστε σε συγκεκριμενες φυλες, διοτι αυτο μπορει να οδηγησει σε περισσοτερα προβληματα... Οσοι αναπαραγουμε αυτες τις αντιληψεις τυπου "τα πιττ ειναι αιμοβορικα σκυλια κλπ" το μονο που πετυχαινουμε ειναι να εξιταρουμε πολλους κομπλεξικους που θα τα προτιμησουν μονο και μονο για αυτον τον λογο και για να λενε ο σκυλος μου ειναι κερβερος χωρις καν να μπουν στον κοπο να διαβασουν λιγο για την φυλη.
Θεωρω πως ηδη εχω απαντησει σε αυτο με τα παραπανω αν και το ποιος ξεχειλωνει την κουβεντα και την φερνει στα μετρα του ας το κρινουν οι υπολοιποι. Παντως εκθεση εκφραση ειχα στο λυκειο οποτε δεν θα παρω και απο εσενα. Κατα τα αλλα νερο και αλατι.Αν για επιχειρηματολογήσεις πρέπει να αντικαταστήσεις αυτό που λέω εγώ με αυτό που εσύ ανεξάρτητα σκέφτεσαι, χωρίς επιμέρους προσοχή, τότε αφενός επιχειρηματολογείς για μια άποψη που δεν διατυπώθηκε, αφετέρου τεντώνεις/ξεχειλώνεις τη κουβέντα για να τη φέρεις στα μέτρα σου, οπότε δεν είναι δυνατό να παραχθεί ούτε κάποια κατανόηση, βάση συναίνεσης, ούτε καθαυτή συναίνεση.