Μας επιτεθηκε presa canario!!!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Agis, μακάρι να σκεφτοταν έτσι ο μέσος ιδιοκτήτης σκύλου!
Ως γενική αρχή έχω την εξής : το ηρεμότερο μεγάλο σκυλί του πλανήτη να έχεις, υποχρεούσαι να σέβεσαι τον πιθανό φόβο που θα προκαλέσει στον άλλο άνθρωπο. Και ένα Presa Canario, εμφανισιακά τουλάχιστον, μόνο να παίξεις μαζί του δεν σε προδιαθέτει.
Ακριβώς αυτό. Δεν καταλαβαίνω τον καθησυχασμό 'είναι πολύ φιλικός-φιλική!'. Δεν με ενδιαφέρει!
Δεν ξέρω αν το έχω πει, αλλά από τότε που έχω αρσενικό σκύλο, έχω αρχίσει να φοβάμαι τους σκύλους!

• Like
Reactions: avapimou and johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να ρωτησω και κάτι άλλο ...

Είπε η viviana οτι κρατούσε το λουρί χωρίς να ξέρει τι είναι το σωστό. Αν ο άλλος ιδιοκτήτης δεν έπιανε την αλυσίδα ή δεν ηταν μπροστά, ποιο είναι το σωστό κατά τη γνώμη σας;
Κάποιο λένε ότι (αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι ΕΣΥ) οφείλεις να αφήσεις το λουρί... για να δώσεις την ευκαιρία στο σκύλο σου να υπερασπιστεί τον εαυτό του...

Και, προσοχή: "Υπεράσπιση του εαυτού του" σημαίνει, εναλλακτικά:
- Freeze (να πέσει κάτω... να πέσει ανάσκελα... να παγώσει... ελπίζοντας στο "mercy" του ισχυρού ανταγωνιστή - που, κατά 99% θα το σεβαστεί)...
- Flight (φευγάτε ποδαράκια μου, να μη σας χ... ο κ...) ...
- Fight (να παλέψει για τη σωτηρία του - όπως εγώ παλεύω, εδώ και χρόνια, για τη Σωτηρία μου!:p)...

Να υποσημειώσω δε, ότι: Οταν ο σκύλος είναι στο λουρί... συνήθως αποστερείται από τις δύο πρώτες επιλογές (κατ' επιλογή του "ανθρώπου" και του νόμου)...:cool:

Βέβαια, ακόμα και αν το ξέρουν οι ιδιοκτήτες αυτό... λίγοι το συνειδητοποιούν εκείνη τη στιγμή, για πάρα πολλούς λόγους...

Εγώ θα έμπαινα μπροστά, ανάμεσα στα δύο με φωνή κολάσεως.... (πριν αρχίσει η εμπλοκή)
Μία από τις τακτικές που "πιάνουν"...
Αν δεν έρχεται κατά πάνω σου ο Πήγασος, ο Δράκος, ο Κόκκινος, ο Κλίντον κλπ...:D

...Δεν ξέρω αν το έχω πει, αλλά από τότε που έχω αρσενικό σκύλο, έχω αρχίσει να φοβάμαι τους σκύλους!
..........κι εσύ, έ?;)

• Like
Reactions: GRDANE and ISKENDER

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Μία από τις τακτικές που "πιάνουν"...
Αν δεν έρχεται κατά πάνω σου ο Πήγασος, ο Δράκος, ο Κόκκινος, ο Κλίντον κλπ...:D
Δεν λέμε να έρχεται καταπάνω μου ή να βγάζει φύλαξη, λέμε να έρχεται για κυριαρχία σε άλλο σκύλο.

• Like
Reactions: jimboGS

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Δυστυχώς...:(
Και ψηφίζουν κιόλας, με βαρύτητα όση εσύ κι εγώ...
δύο πράγματα:

1) Που διάβασες κι εσύ κι ο/η παραπάνω για απαγόρευση σκύλων;
Εγώ έγραψα τα εξής:

Α)
"Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνουν τα ακόλουθα (συνδυαστικά ή μη)
1) να μπει περιορισμός στο μέγεθος/ράτσες του σκύλου που μπορεί να έχει κανείς μέσα στη πόλη (οι "κροκοδειλάκηδες" να πάνε στην εξοχή να το βολτάρουν αν θε΄λουν)
2) να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση του σκύλου με πιστοποιητικό από κάποιο μέγεθος και πάνω
3) να περιληφθεί ρητή οδηγία να γίνεται ο περίπατος των σκύλων υποχρεωτικά με λουρί και να μπορούν να λύνονται μόνο σε κλειστους χώρους, ειδικά τα πιο μεγαλόσωμα.
4) να αυστηροποιηθούν ιδιαίτερα οι ποινές για ιδιοκτήτες των οποίων οι σκύλοι επιδεικνύουν επιθετικότητα, ειδικά αν καταλήγει σε τραυματισμούς ανθρώπων ή ζώων (στη πρώτη περίπτωση να κατάσχεται το ζώο από το πρώτο περιστατικό)."

Β)
"Για τις πόλεις, όπως είπα, νομίζω πως πρέπει να μπει κανονισμός για ποιές ράτσες σκυλιών μπορεί κανείς να έχει (ειδικά σε πολυκατοικίες), ώστε να υπάρξει σύνδεση χρήσης - ράτσας, και ειδικά στις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές να γίνεται υποχρεωτική η εκπαίδευση με χορήγηση πιστοποιητικού."

Τα παραπάνω δεν καλούν σε γενική απαγόρευση, αλλά με κριτήριο
- τη περιοχή διαβίωσης (αστικό κέντρο ή μη) και τις συνθήκες διαβίωσης
- τη ράτσα στο βαθμό που αποτελεί ενδεικτικό και εν γένει το προσδοκώμενο βάρος ενηλίκου
- τη χρήση
- την εκπαίδευση
να τίθεται περιορισμός / να χορηγείται ελεγχόμενα και επιλεκτικά η άδεια υιοθεσίας σκύλου.

Κατά τη γνώμη για σκυλιά μέχρι 15-20 κιλά προσδοκώμενο ενήλικο βάρος, δεν χρειάζονται τόσο ειδικές προβλέψεις.
Αυτα τα σκυλιά δεν έχουν το βάρος που θα τα κάνει δύσκολα στον χειρισμό από οποιοδήποτε σχεδόν ΄μελος της οικογένειας, ούτε δημιουργούν υψηλότερη επικινδυνότητα σε συνθήκες που μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε σκύλος.

2) Αν εσύ θεωρείς πως η άποψη κάποιου για περιορισμούς που θα πρέπει να μπουν στο εμπόριο σκύλων και την υιοθεσία τους είναι κριτήριο αποκλεισμού κάποιου/ων από τη προβλεπόμενη από το νόμο πολιτική ισότητα (δηλαδή μόνο αυτοί που συναινούν σε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχουν τετοια δικαιώματα ή να τίθεται ιεραρχία ως προς τη βαρύτητα της ψήφου) ή σε ωθεί να θρηνείς γι αυτή την ισότητα τότε μου δίνεις το δικαίωμα να υιοθετώ τη χείριστη δυνατή γνώμη για σένα και τους ομοίους σου...

- Εγώ επιχειρηματολογώ υπέρ περιορισμών στο μέγεθος των σκύλων ή/και τα κριτήρια υιοθεσίας τους στα αστι΄κα κέντρα
- Εσύ επιχειρηματολογείς υπέρ της πολιτικής ανισότητας για ένα τέτοιο θέμα...(και μάλιστα όταν οι αντιληπτικές σου επιδόσεις στην κατανόηση γραπτού λόγου δεν είναι και οι άριστες)

Το "δικαίωμά" σου να έχεις σκύλο 40 κιλών δλδ και ενδεχομένως από κυριαρχική ράτσα είναι ανώτερο του δικό μου γενικού δικαιώματος του εκλέγειν!!!

Ακόμα και αστεία μιλώντας, αυτά τα πράγματα δεν λέγονται...έχετε χάσει τελείως τη μπάλα μερικοί λοιπόν που για μένα υπογραμμίζει το γεγονός ότι δεν μπορουμε οι υπόλοιποι να βασιζόμαστε την "υπευθυνότητα" και τη φιλοτιμία άλλων και για αυτό χρειάζονται αυστηροί κανόνες για την υιοθεσία σκύλων.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν λέμε να έρχεται καταπάνω μου ή να βγάζει φύλαξη, λέμε να έρχεται για κυριαρχία σε άλλο σκύλο.
Να σου πω, Κώστα,

Όταν εσύ είσαι "κολλημένος" με το σκύλο σου (μέσω του - κοντού - οδηγού), αυτό που βλέπεις - νιώθεις (και ισχύει "εν τοις πράγμασι"!) είναι να σας την πέφτει ένας σκύλος, αγνοώντας το γεγονός ότι υπάρχεις και εσύ εκεί!!!

Αυτό σημαίνει ότι (για λόγους που ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά - αλλά, δεν είναι της παρούσης ώρας) ότι ο "άλλος" σκύλος βλέπει άνθρωπο και τον αγνοεί παντελώς...

Αρα, "σας την πέφτει"...

Κι αν όχι για φύλαξη - άμυνα - προστασία (που θα ήταν απόλυτα δίκαιο, ερμηνεύσιμο και αποδεκτό - από μένα, τουλάχιστον)... τότε, απλά, γιατί σας (ή - ακόμα χειρότερα - μας) έχει για τ' αρχ.... του... και, τότε, είσαι (ή, είμαι) κι εσύ εμπλεκόμενος...

• Like
Reactions: GRDANE and vas

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σε αυτή την συνεπαγωγή είναι η διαφωνία μου.
Απόλυτα δεκτή και προς συζήτηση για μένα...
Απόψεις εκφράζω... και οι απόψεις είναι (κατά Clint Eastwood) σαν τις κwlοτ@ιπ@δες... ο καθένας έχει από μία...:)

• Like
Reactions: sea-mol

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Illuminaughty δεν νομιζω πως ο John εννοουσε πως δεν εχεις το δικαιωμα να ψηφιζεις... Μην το παιρνεις κυριολεκτικα! Ενας ανθρωπος με αριστη κατανοηση του γραπτου λογου θα επρεπε να το καταλαβει αυτο... ;)
Ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να εχει οτι σκυλο θελει εφοσον τηρει τις υποχρεωσεις που εχει η αποφαση του.
Τα δικαιωματα των ανθρωπων ειναι παντα ισοτιμα [ασχετα εαν αυτο δεν εφαρμοζεται πολλες φορες].

δύο πράγματα:
"Για τις πόλεις, όπως είπα, νομίζω πως πρέπει να μπει κανονισμός για ποιές ράτσες σκυλιών μπορεί κανείς να έχει (ειδικά σε πολυκατοικίες), ώστε να υπάρξει σύνδεση χρήσης - ράτσας, και ειδικά στις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές να γίνεται υποχρεωτική η εκπαίδευση με χορήγηση πιστοποιητικού."
Με αυτο εδω με επιασαν τα γελια... κατι τετοιο οχι μονο θα εδινε βημα σε ανθρωπους του "κρατους" να τα οικονομανε εις βαρος υπευθυνων ιδιοκτητων αλλα θα βλεπαμε και ολο και πιο πολλους ανευθυνους ιδιοκτητες που απεκτησαν το "πιστοποιητικο" τους νυχτα.. Γινεται με τα διπλωματα οδηγησης, τα pedigree, τα χαρτια υγειας, χαρτια εισαγωγης κλπ γιατι να μην γινεται και με αυτο το πιστοποιητικο;; Αυτο δεν ειναι η λυση λοιπον! Λυση ειναι η σωστη ενημερωση πριν την αποκτηση ενος κουταβιου. Αυτο θα επρεπε να προωθουμε ως κυνοφιλοι και οχι να εναντιονομαστε σε συγκεκριμενες φυλες, διοτι αυτο μπορει να οδηγησει σε περισσοτερα προβληματα... Οσοι αναπαραγουμε αυτες τις αντιληψεις τυπου "τα πιττ ειναι αιμοβορικα σκυλια κλπ" το μονο που πετυχαινουμε ειναι να εξιταρουμε πολλους κομπλεξικους που θα τα προτιμησουν μονο και μονο για αυτον τον λογο και για να λενε ο σκυλος μου ειναι κερβερος χωρις καν να μπουν στον κοπο να διαβασουν λιγο για την φυλη.

• Like
Reactions: johnk and Elrandir

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το "δικαίωμά" σου να έχεις σκύλο 40 κιλών δλδ και ενδεχομένως από κυριαρχική ράτσα είναι ανώτερο του δικό μου γενικού δικαιώματος του εκλέγειν!!!
Σου άρεσε, έ???:D
Ετσι, για να κρατάμε αυτή τη μικρή "ζεστή γωνιά μας" ενδιαφέρουσα!!!:)
Και φαντάσου (μιάς και το υποψιάζομαι!!!) να ψηφίζουμε (εγώ κι εσύ) το ίδιο "πράγμα"...:cool:

• Like
Reactions: GRDANE

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Για να διευκρινησω το θεμα του λουριου...στο δρομο παντα τον εχω μαζεμενο,στη κοντη θεση δλδ,ενω στο παρκο λιγακι το χαλαρωνω για να ειναι καπως πιο ανετος,χωρις να σημαινει οτι κι εκει δεν ειμαι σε επιφυλακη!
Την ωρα της συμπλοκης,τον ειχα αφησει στην μακρυα θεση,καποια στιγμη σκεφτηκα να το αφησω τελειως,αλλά δεν μπορουσα να το κανω,γιατι δεν μου πηγαινε να τον αφησω στο ελεος του καβγα..
Ισως παρακινδυνευμενο αυτο,γιατι μπορει να με επαιρνε και μενα η μπαλα...
Ο σκυλος βεβαια τα ειχε με το Ροκυ οχι με μενα...οσο γι αυτο που λετε να εμπαινα μπροστα,δεν γινοταν γιατι ο αλλος πεταχτηκε σε κλασματα δευτερολεπτου κι ο Ροκυ ηδη "τεντωσε" λουρι,οπου εκει ηταν αδυνατον να τον μαζεψω,και ηταν αργα να μπω στη μεση...εδω που τα λεμε,σαστισα και κατατρομαξα ετσι οπως το ειδα να ερχεται καταπανω μας...
Οσο για το θεμα που λεει συμφορουμιτης οτι δεν πρεπει να εχουμε μεγαλοσωμα στην Αθηνα στα διαμερισματα κλπ.,δεν συμφωνω..
Ολα ειναι για μενα θεμα εκπαιδευσης και υπευθυνοτητας του ιδιοκτητη...
Για παραδειγμα εγω,ξερω καλα το σκυλο μου και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω ελευθερο ουτε ενα στο εκατομυριο,γιατι ξερω τις συνεπειες και ξερω και το χαρακτηρα του..
Ενας σκυλος κυριαρχικος οπως ο Ροκυ,δεν υπαρχει περιπτωση να βρει αρσενικο σκυλο,αν τον αφησω λυτο,και να μην δημιουργηθει θεμα,αν ο αλλος δεν υποταχτει!
Οποτε παιρνω τα μετρα μου γιατι δεν μου χρωσταει κατι ο αλλος που θα πηγαινει ωραια ωραια τη βολτα του,να ταραξουμε το σκυλο του και τον ιδιο..
Κατι που στο συκεκριμενο συμβαν δεν εγινε διοτι ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης φερθηκε το λιγοτερο που μπορω να πω,επιπολαια!!!!

• Like
Reactions: Elrandir

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
με αυτο ελπιζω να μην παρεξηγηθεις και δεν το λεω με κακη προθεση.
εφοσον και εσενα ο σκυλος οπως εγραψες τεντωσε εκανε ερανε παει να πει (για μενα) οτι δεν ειχες εκεινη την στιγμη τον ελενχο του σκυλου σου και μαλλον απο οσο εχω διαβασει θα ειχες φορεμενο και πνιχτη.
αν μπορουσες να ελενξεις τον δικο σου εστω μεχρι να σας φτασει ο αλλος σκυλος μεχρι τα δυο μετρα ισως τα πραγματα να ηταν και διαφορετικα (λιγο).ισως αυτο να προκαλεσε και λιγο παραπανω τον αλλο σκυλο και να εγιναν πιο κινκυ τα πραγματα (βεβαια αυτο δεν αναιρει το οτι ηταν λυτος).
και για να μην νομιζεις οτι στην λεω στην ολη φαση μαζι σου ειμαι και λογικη η ολη αντιδραση σου...

οσο για τους ψηφους........ψηφιζω κοντους,οι ψιλοι ας ζησουν.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τασο ενα λεπτο....εμεις πηγαιναμε κανονικα στη πορεια μας,ουτε καν εδειξε να ενδιαφερεται ο Ροκυ στην αρχη οταν πρωτη καταλαβα οτι υπαρχει λυτος σκυλος...ουτε καν τον γαβγισε ο Ροκυ...ηταν και αρκετα μεγαλη αποσταση...
Αυτο εγινε εντελως τελευταια στιγμη,και δε νομιζω να αλλαζε και πολυ τα πραγματα,γιατι ο αλλος ερχοταν καρφι επανω μας,οποτε οτι και να γινοταν δεν θα αποφευγαμε το συμβαν...μονο αν ειχε υπακουσει ο αλλος την εντολη του αφεντικου του,να σταματησει θα το γλυτωναμε...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
@tasos malinoua όσο υπακοή και να έχει ένας αρσενικός σκύλος θα ενδώσει αν προκληθεί!
Αν τα σκυλιά είναι σε λουρί και κάνουν κίνηση είναι εύκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση με υπακοές και λοιπές κινήσεις!
Ε τι υπακοή να κάνεις στον σκύλο σου όταν ο άλλος έρχεται φουριόζος επάνω σου!
Θα τον βάλεις στο κάτσε και θα κάνεις υπακοή ενώ ο άλλος τον κρατσανάει?
Νταξ αρσενικό έχεις, προφανώς και η ευκολία της υπακοής είναι μέχρι ένα όριο, μετά θα πρέπει να μπεις σε άλλο mode γιατί εκεί σε ωθούν τα πράγματα!Δεν μπορείς συνέχεια να λύνεις καταστάσεις με υπακοές ιδίως όταν δεν μπορείς!
Μην ψάχνετε τα κλάσματα του δευτερολέπτου και τα εκατοστά που έπρεπε να αφήσει η Βίβιαν στο λουρί για να τον έχει πιο κοντά ώστε να κάνει υπακοή ώστε να μην τεντώσει!Η κατάσταση ήδη είναι μη διαχειρίσιμη όταν έχεις έναν σκύλο λυτό και έναν δεμένο!

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
@tasos malinoua όσο υπακοή και να έχει ένας αρσενικός σκύλος θα ενδώσει αν προκληθεί!
Αν τα σκυλιά είναι σε λουρί και κάνουν κίνηση είναι εύκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση με υπακοές και λοιπές κινήσεις!
Ε τι υπακοή να κάνεις στον σκύλο σου όταν ο άλλος έρχεται φουριόζος επάνω σου!
Θα τον βάλεις στο κάτσε και θα κάνεις υπακοή ενώ ο άλλος τον κρατσανάει?
Νταξ αρσενικό έχεις, προφανώς και η ευκολία της υπακοής είναι μέχρι ένα όριο, μετά θα πρέπει να μπεις σε άλλο mode γιατί εκεί σε ωθούν τα πράγματα!Δεν μπορείς συνέχεια να λύνεις καταστάσεις με υπακοές ιδίως όταν δεν μπορείς!
Μην ψάχνετε τα κλάσματα του δευτερολέπτου και τα εκατοστά που έπρεπε να αφήσει η Βίβιαν στο λουρί για να τον έχει πιο κοντά ώστε να κάνει υπακοή ώστε να μην τεντώσει!Η κατάσταση ήδη είναι μη διαχειρίσιμη όταν έχεις έναν σκύλο λυτό και έναν δεμένο!
Συμφωνω απολυτα με τον Στελιο ..

εμενα μου εχει τυχη να μας επιτεθει γπ στην βολτα μας ειχα τον αρσενικο,το γπ ηταν ελευθερο κ δεν καταλαβα για ποτε μας ορμηξε,τον βουταει μια ο δικος μου τον ριχνει πιο περα ξανα αυτος επανω εν τω μεταξυ εγω τον κρατουσα ακομα κ προσπαθουσα ματαια κ με ρισκο να μπαινω μπροστα να ξεχωρισω αλλα τπτ..εεεε παιδια μεχρι που του εριξα μια δυνατη κλοτσια στα πλευρα κ εκει υποχωρησε..δεν γινονταν αλλιως ειναι απο τις καταστασεις που δεν μπορεις να ελενξεις,σε εμενα η κλωτσια επιασε δεν λεω οτι πρεπει να κανουν ολοι αυτο κ οτι ειναι σωστο..
Αλλα επρεπε με καποιο τροπο να προστατεψω τον σκυλο μου..

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
@illuminaughty
Ο περιορισμός μεγέθους/φυλής στις πόλεις (γιατί άραγε μόνο στις πόλεις) και η υποχρεωτική εκπαίδευση σκύλων πάνω από κάποιο μέγεθος (αλήθεια, γιατί όχι σε όλα) είναι ένα πρώτο βήμα για τις γενικευμένες απαγορεύσεις φυλών.
Από κει και πέρα δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση να αιτιολογήσω ή να απολογηθώ για την επιλογή ορεινού ποιμενικού σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Αν κάποιοι φοβούνται στη θέα ενός τέτοιου σκύλου εϊναι πρόβλημά τους, ούτε δικό μου, ούτε της σκύλας μου.
Και ναι, το παίρνω προσωπικά όπως καταλαβαίνετε.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Α)
"Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνουν τα ακόλουθα (συνδυαστικά ή μη)
1) να μπει περιορισμός στο μέγεθος/ράτσες του σκύλου που μπορεί να έχει κανείς μέσα στη
Εγώ πάλι πιστεύω πως πρέπει να μπει περιορισμός στο ποιος μπορεί να έχει σκύλο.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
βιβη τελος καλο,ολα καλα. Αφου δεν φυγατε απο εκει με πληγες και αιματα..ολα καλα! Τωρα οσο αφορα τα υπολοιπα, συμφωνω ακραδαντα στο οτι ο σκυλος πρεπει να ναι στο λουρι στην διαρκεια της βολτας και ακομα και σε ενα χωρο περιφραγμενο τυπου παρκου αν ο εκαστοτε σκυλος δειχνει σημαδια "τσαμπουκα η μη ανοχης στην συνηπαρξη με αλλα σκυλια, τοτε το λουρι ειναι μονοδρομος.
Αο την αλλη ο ιδιοκτητης του καναριο, προφανως εκρινε την αποσταση μεταξυ σας μεγαλη, πιθανοτατα ειχε την προσοχη του σκυλου του σε αυτον με καποιο παιχνιδι(μπαλακι τενις,φρισμπι, ταγκ) και δεν σκεφτηκε οτι ο σκυλος του θα ξεφευγε απο αυτη την συγκεντρωση.
Τα λεω αυτα εχωντας ζησει παρομοιο περιστατικο σε παρκο και μαλιστα με σκυλο που βλεπουμε καθε μερα και παιζουμε καθε μερα. [Πριν μαθει η δικια μου να παιζει με μπαλακι,ειχαμε στο παρκο την φιλη μας την Τεσυ,ενα 2χρονο Γ.Π. φουλ κυριαρχικη με το μπαλακι της. Η ροτυ υθισται να τρεχει 1μετρο ξωπισω της καθε φορα που ο ιδιοκτητς της Τεσυ πεταγε το μπαλακι και η σκυλα ετρεχε να το παρει. Η ολη διαδικασια του παω-πιανω-φερνω εβρισκε την Ροτυ απλα να ακολουθει στο ενα μετρο πισω την αλλη σκυλιτσα και ποτε να κανει κινηση να της το παρει καθοτι η Γ.Π. γρυλιζε οποτε εφτανε στο να ανοιξει σαγονια να πιασει το μπαλακι. Τοπαραπανω σκηνικο επαναλαμβανοταν καθημερινα και για περιπου 9μηνες χωρις ποτε πρατραγουδα. Ενα απογευμα λοιπον το μπαλακι κανει γκελ σε μια πετρα και το Γ.Π. το χανει απο την οπτικη και παει με την μυτη να το βρει. η ροτυ εχωντας δει(καθοτι 1μετρο πιο πισω) την θεση που ηταν το μπαλακι παει και κοντοστεκεται χωρις να το πιασει. Η τεσυ λοιπον πλησιαζει γρυλιζει,πιανει το μπαλακι στο στομα και η ροτυ ακουνητη την παρατηρει. Σε κλασματα δευτερολεπτου αφηνει το Γ.Π. το μπαλακι και παταει μια δαγκωνια στην ροτυ. η ροτυ γυρναει πλατη και παει να φυγει. Η Γ.Π. εξακολουθει και την κνηγα και την δαγκωνει στα καπουλια. Εε,καπου εκει γυρναει και η Ροτυ και ανταποδιδει και εγινε το ελα να δεις...για ποτε βρεθηκαν και τα δυο μαλλια-κουβαρια κατω,δεν καταλαβαμε...απλα τρεχαμε να παμε να τα χωρισουμε. Τραβαγαμε ποδια και ουρες ο καθενας του σκυλου του και τα σαγονια και των δυο ειχαν κλειδωσει στους λαιμους τους. με τα πολλα τα χωρισαμε,τα βαλαμε σε λουρια και τιμωρια σε θεση κατω...σε αποσταση 2μετρων το ενα με το αλλο.] Ευτυχως και οι δυο μας μετραγαμε μονο 2 μικρες εκδορες στον λαιμο του σκυλου του ο καθενας χωρις μεγαλες πληγες..αλλα με ελαχιστο αιμα.
Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν ειναι μονο θεμα ιδιοκτητη η θεμα σκυλου...καποιες φορες...ο κωδικας επικοινωνιας μεταξυ σκυλων εχει δικια του βαρυτητα και καθε σκυλι κρινει συμφωνα με αυτον.

• Like
Reactions: Elrandir

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Με αυτο εδω με επιασαν τα γελια... κατι τετοιο οχι μονο θα εδινε βημα σε ανθρωπους του "κρατους" να τα οικονομανε εις βαρος υπευθυνων ιδιοκτητων αλλα θα βλεπαμε και ολο και πιο πολλους ανευθυνους ιδιοκτητες που απεκτησαν το "πιστοποιητικο" τους νυχτα.. Γινεται με τα διπλωματα οδηγησης, τα pedigree, τα χαρτια υγειας, χαρτια εισαγωγης κλπ γιατι να μην γινεται και με αυτο το πιστοποιητικο;; Αυτο δεν ειναι η λυση λοιπον! Λυση ειναι η σωστη ενημερωση πριν την αποκτηση ενος κουταβιου. Αυτο θα επρεπε να προωθουμε ως κυνοφιλοι και οχι να εναντιονομαστε σε συγκεκριμενες φυλες, διοτι αυτο μπορει να οδηγησει σε περισσοτερα προβληματα... Οσοι αναπαραγουμε αυτες τις αντιληψεις τυπου "τα πιττ ειναι αιμοβορικα σκυλια κλπ" το μονο που πετυχαινουμε ειναι να εξιταρουμε πολλους κομπλεξικους που θα τα προτιμησουν μονο και μονο για αυτον τον λογο και για να λενε ο σκυλος μου ειναι κερβερος χωρις καν να μπουν στον κοπο να διαβασουν λιγο για την φυλη.
1) Δεν υπάρχει λογική σ' αυτό που λες...φαντασιακή προσδοκία ίσως μόνο....

αν κάποιοι δηλαδή διαφθείρονται για να δώσουν πιστοποιητικό ή δίπλωμα και αυτό είναι κατ' εσέ λόγος να μην επιλεγούν ή να αρθούν τέτοιες διαδικασίες και να αντικατασταθούν μόνο από "ενημέρωση / προώθηση του ορθού" τότε
- θα έπρεπε να καταργήσουμε τις εξετάσεις οδήγησης και σημάτων και να προωθησουμε μέσω "καμπανιών ενημε΄ρωσης" τις ορθές πρακτικές οδήγησης...
...εσύ τί λες, θα προλαμβάναμε περισσότερα τροχαία απ' ότι με τις εξετάσεις;

- θα έπρεπε να καταργήσουμε εξετάσεις ακαδημαϊκές και να τις αντικαταστήσουμε με καμπάνιες ενημέρωσης περί ορθών πρακτικών μελέτης και σύνταξης εργασιών...
Θα βλέπαμε κορύφωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων και αντικειμενικές αξιολογήσεις, σωστά;

Δεν είναι καθόλου έτσι όμως τα πράγματα...
...πρέπει να υπάρχουν, να προωθούνται και να εφαρμόζονται κανόνες και όρια και να ελέγχεται η εφαρμογή τους και να επιβάλλονται ενδεχομένως ποινές.
Δεν αρκεί η ενημέρωση...

Εξάλλου αυτοί που επιλέγουν μεγαλόσωμα, δυνατά σκυλιά είναι αυτοί που το παίζουν "γητευτές" περισσότερο από τους άλλους και μπορεί να "ψάχνονται" περισσότερο από άλλους ως προς το ζώο τους, οπότε ιδού η απόδειξη ότι η ενημέρωση ουδόλως επαρκεί.

2) ανοίγεις εισαγωγικά και τοποθετείς εντός τους μιας φράση, σαν να είναι παράθεση, την οποία όμως εγώ ποτέ δεν χρησιμοποίησα...
δεν χαρακτήρισα κανένα σκυλί "αιμοβόρικο" ούτε η άποψή μου, όπως εγώ την εκφράζω βασίζεται σε καλλιέργεια φόβου...

Αν για επιχειρηματολογήσεις πρέπει να αντικαταστήσεις αυτό που λέω εγώ με αυτό που εσύ ανεξάρτητα σκέφτεσαι, χωρίς επιμέρους προσοχή, τότε αφενός επιχειρηματολογείς για μια άποψη που δεν διατυπώθηκε, αφετέρου τεντώνεις/ξεχειλώνεις τη κουβέντα για να τη φέρεις στα μέτρα σου, οπότε δεν είναι δυνατό να παραχθεί ούτε κάποια κατανόηση, βάση συναίνεσης, ούτε καθαυτή συναίνεση.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
1)Η δημιουργια ενος τετοιου πιστοποιητικου και μονο ειναι φαντασιακη προσδοκια... Εγω μονο προσπαθησα να δωσω μια μεση ιδεα στο θεμα και τιποτα αλλο... τωρα εαν εσυ πρεπει να χρησιμοποιησεις ακραια παραδειγματα που καμια σχεση εχουν με το θεμα, τοτε εγω παω πασο... Πριν εκανες παρατηρηση στον John πως συγκρινει το δικαιωμα της ψηφου ενος ατομου με το δικαιωμα αποκτησης ενος μεγαλων κυβικων σκυλου. Θεωρω πως και τα δυο δικαιωματα ειναι ισοτιμα αλλα συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν ειναι... αυτο ομως δεν σε εμποδισε στο να κανεις και εσυ το ιδιο πραγμα επειδη ειπα πως ενα τετοιο χαρτι στην ουσια θα ηταν αχρηστο και δεν θα ελυνε το προβλημα συγκρινοντας το με τα διπλωματα οδηγησης και τις ακαδημαικες εξετασεις. Φασκεις και αντιφασκεις με λιγα λογια.

2)Δεν παρεθεσα εντος εισαγωγικων τιποτα σχετικο με αυτα που ειπες.. οταν το εκανα χρησιμοποιησα quote παραθετοντας ακριβως τα λεγομενα σου. Τα εισαγωγικα τα εβαλα με σκοπο την ειρωνεια στις δυο πρωτες λεξεις, ενω για την τελευταια φραση νομιζω πως ειναι ξεκαθαρα ενα παραδειγμα στο οποιο συμπεριελαβα και τον εαυτο μου.

Αν για επιχειρηματολογήσεις πρέπει να αντικαταστήσεις αυτό που λέω εγώ με αυτό που εσύ ανεξάρτητα σκέφτεσαι, χωρίς επιμέρους προσοχή, τότε αφενός επιχειρηματολογείς για μια άποψη που δεν διατυπώθηκε, αφετέρου τεντώνεις/ξεχειλώνεις τη κουβέντα για να τη φέρεις στα μέτρα σου, οπότε δεν είναι δυνατό να παραχθεί ούτε κάποια κατανόηση, βάση συναίνεσης, ούτε καθαυτή συναίνεση.
Θεωρω πως ηδη εχω απαντησει σε αυτο με τα παραπανω αν και το ποιος ξεχειλωνει την κουβεντα και την φερνει στα μετρα του ας το κρινουν οι υπολοιποι. Παντως εκθεση εκφραση ειχα στο λυκειο οποτε δεν θα παρω και απο εσενα. Κατα τα αλλα νερο και αλατι. :)

Υ.Γ. Ζητω συγγνωμη για τα εκτος θεματος σχολια.