Μας επιτεθηκε presa canario!!!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
@ISKENDER θα εξηγήσω πως το βλέπω και πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Το οτι ένας σκύλος είναι αδέσποτος και γεννήθηκε στο δρόμο δεν συνεπάγεται και γνώση των σημάτων που εκπέμπουν οι σκύλοι. Γνωρίζω προσωπικά αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Είτε γιατί τα εγκατέλειψαν πριν πάρουν τα πολύτιμα μαθήματα από τη μάνα τους, είτε για διάφορους λόγους.
Επίσης παίζει ρόλο και η ίδια η μάνα και το πόσο γνωρίζει αυτή τη γλώσσα.
Αυτή η γλώσσα είναι τα περίφημα σήματα ηρεμίας, σήματα απειλής, σήματα που αρκετοί τα μεταφράζουν υποταγή - κυριαρχία. Δεν θα σταθώ στις λέξεις και το πως τις μεταφράζει ο καθένας μας. Ενα άλλο πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Το βασικό κατά τη γνώμη μου είναι πως αυτά τα σήματα είναι πολύτιμα για τη μεταξύ τους συνεννόηση και προπάντων (και σχετικά με το θέμα που συζητάμε) για αποφυγή καβγά. Δεν είναι ο ίδιος ο καβγάς.

Σκύλοι που δεν γνωρίζουν την γλώσσα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν ξέρουν να προσεγγίσουν, δεν ξέρουν να αλληλεπιδρούν. Δεν ξέρω και αν ποτέ μάθουν.

Συνεπώς αν ο σκύλος μας γνωρίζει την γλώσσα των σκύλων και έρθει σε επαφή με έναν άλλον εξίσου μορφωμένο σκύλο οι πιθανότητες να συνεννοηθούν είναι πολύ μεγαλύτερες. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκύλου. Αν ο ένας από τους 2 δεν ξέρει αυξάνουν οι πιθανότητες να γίνει χαμός και να παρεξηγήσει ο "μορφωμένος" τον "αμόρφωτο", επειδή τα σήματα που εκπέμπει πέφτουν στο κενό, δεν έχουν αντίκρυσμα.

Συνυπολογίζουμε σε όλα αυτά και τις ηλικίες.
Περιόδους φόβου, περιόδους εφηβείας.
Σε περιόδους φόβου, τέτοιες εμπειρίες σημαδεύουν την ψυχούλα τους σχεδόν για πάντα. Γιατί να τις προκαλέσουμε;

Κατά την εφηβεία δε, σαν κι εμάς τους 2ποδους, τα μυαλά είναι πάνω από το κεφάλι και δεν λογαριάζουμε κανέναν και τίποτα.
Συνυπολογίζουμε σε όλα αυτά και εμάς τους ίδιους.
Είναι αρκετά σύνθετο.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
Κολάει στο ότι έγραψες ότι δεν θέλεις το σκυλί σου να έχει φιλικές σχέσεις με άλλα σκυλιά αλλά να είναι αδιάφορο. Και σου λέω ότι ο συγχρωτισμός με σκυλιά που πάνω κάτω ξέρω έχει σκοπό αυτό ακριβώς. Να γίνει αδιάφορος στην παρουσία άλλων σκυλιών. Στα σκυλιά που χρειάζομαι εγώ να είναι φιλικός, έτσι κι αλλιώς είναι.
ειπα επισης "επιφυλακτικος" και υπο συνθηκες επιθετικος...αυτο δεν επιτυγχανεται με επαφες σε σκυλοπαρκο,παρα μονο με συνυπαρξη στον ιδιο χωρο χωρις κοντινες επαφες(δρομος) και σαφως χωρις να βλεπει αλλα 10 γυρω του να αλωνιζουν...τετοιες "συνηθειες" δεν τις θελω...

εαν εσυ πετυχαινεις αυο που λες σε παρκο σου βγαζω το καπελο...εγω δεν μπορω...με κουραζει αφανταστα να λεω στον καθε τυχαρπαστο οτι δεν θελω επαφες ,η να μαζεψει το σκυλι του...στην τελικη δεν εχω και το δικαιωμα μια και σε τετοιους χωρους,οι περισσοτεροι τα εχουν ελευθερα...

περαν τουτου εγω θεωρω οτι δεν υπαρχει παιχνιδι μεταξυ σκυλων με την εννοια που αντιλαμβανομαστε οι ανθρωποι,παρα κινησεις κυριαρχιας...

ακομη ψαχνω να βρω χωρο κοντα στο σπιτι μου που να μπορω να αμολαω τον βλακα να τρεχει...μου προτειναν ενα γηπεδο μπασκετ εκει κοντα ,το οποιο τσεκαρα...εχει τουλαχιστον 10 σκυλια καθε βραδυ που λυσσανε στο κυνηγι με τους ιδιοκτητες να ναι γνωστοι και να κανουν τσιγαρο...

μπααααααααααα...

• Like
Reactions: mareco

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@ISKENDER θα εξηγήσω πως το βλέπω και πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Το οτι ένας σκύλος είναι αδέσποτος και γεννήθηκε στο δρόμο δεν συνεπάγεται και γνώση των σημάτων που εκπέμπουν οι σκύλοι. Γνωρίζω προσωπικά αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Είτε γιατί τα εγκατέλειψαν πριν πάρουν τα πολύτιμα μαθήματα από τη μάνα τους, είτε για διάφορους λόγους.
Επίσης παίζει ρόλο και η ίδια η μάνα και το πόσο γνωρίζει αυτή τη γλώσσα.
Αυτή η γλώσσα είναι τα περίφημα σήματα ηρεμίας, σήματα απειλής, σήματα που αρκετοί τα μεταφράζουν υποταγή - κυριαρχία. Δεν θα σταθώ στις λέξεις και το πως τις μεταφράζει ο καθένας μας. Ενα άλλο πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Το βασικό κατά τη γνώμη μου είναι πως αυτά τα σήματα είναι πολύτιμα για τη μεταξύ τους συνεννόηση και προπάντων (και σχετικά με το θέμα που συζητάμε) για αποφυγή καβγά. Δεν είναι ο ίδιος ο καβγάς.

Σκύλοι που δεν γνωρίζουν την γλώσσα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν ξέρουν να προσεγγίσουν, δεν ξέρουν να αλληλεπιδρούν. Δεν ξέρω και αν ποτέ μάθουν.

Συνεπώς αν ο σκύλος μας γνωρίζει την γλώσσα των σκύλων και έρθει σε επαφή με έναν άλλον εξίσου μορφωμένο σκύλο οι πιθανότητες να συνεννοηθούν είναι πολύ μεγαλύτερες. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκύλου. Αν ο ένας από τους 2 δεν ξέρει αυξάνουν οι πιθανότητες να γίνει χαμός και να παρεξηγήσει ο "μορφωμένος" τον "αμόρφωτο", επειδή τα σήματα που εκπέμπει πέφτουν στο κενό, δεν έχουν αντίκρυσμα.

Συνυπολογίζουμε σε όλα αυτά και τις ηλικίες.
Περιόδους φόβου, περιόδους εφηβείας.
Σε περιόδους φόβου, τέτοιες εμπειρίες σημαδεύουν την ψυχούλα τους σχεδόν για πάντα. Γιατί να τις προκαλέσουμε;

Κατά την εφηβεία δε, σαν κι εμάς τους 2ποδους, τα μυαλά είναι πάνω από το κεφάλι και δεν λογαριάζουμε κανέναν και τίποτα.
Συνυπολογίζουμε σε όλα αυτά και εμάς τους ίδιους.
Είναι αρκετά σύνθετο.
στον αδεσποτο βλεπουμε την εγκαταλειψη η την ελλειψη βασικων μαθηματων απο την μητερα.. στον καθαροαιμο βλεπουμε οτι <<πληρωνουμε>> και παιρνουμε ενα κουταβι απο τους γονεις του ? η και εκει μας ενδιαφερει μονο τα <<βασικα>> μαθηματα.. και δεν μας ενδιαφερει η <<εγκαταλειψη>> η η <<αρπαγη>>..

θελω να πω στο ενα εχει εγκαταλειψη για χ-ψ λογους οκ..στο αλλο εχει αγορα για χ-ψ λογους, αλλα καθαρα χερια και ηθικη και χωρις τυψεις ..

και ολα πανε καλα ?

η αληθεια εχει αρκετες πλευρες.. αναλογα πως τη θελει ο καθενας..

οχι κατι προσωπικο γενικα το λεω york :)

ας πουμε το ραδιο αρβυλα εχθες ελεγε για θανατο αλμπατρος σε κατι νησια και ο ανθρωπος και το περιβαλλον κτλ.. και μετα πηγαν(μια απλη και λογικη ρεαλιστικη υποθεση,μπορει να κανω και λαθος) για ρετσινες με σουβλακια ! (που λει ο λογος)

καπου εχει χαθει λιγο η ορθολογιστικη-φιλοσοφικο-ηθικη πλευρα του θεματος και το παμε εκει που θελουμε εμεις.. (γενικα λεμε ε ) york :)

(και στο μορφωμενο σκυλο εχω ενσταση ;) ) :D σηματα-ενστικτο εκει δεν το'χω

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δηλαδη θελετε να μου πείτε οτι ο, τι μαθει ο σκύλος θα το μαθει μεχρι την ενηλικιωση μετά δεν εχει νοημα;; can't teach an old dog new tricks;
Συγγνωμη αλλά μου φαινεται αδυνατον αυτο.
Δεν διορθώνονται συμπεριφορές; δν καταπολεμουνται φοβοι και ανασφάλειες σε ενα ενηλικο σκυλι;
Παμε παλι στο nature vs nurture debate με το οποιο ακρη δε βγαζουμε.

@reinmeister2 συμφωνω και γω οτι δεν υπαρχει παιχνιδι αναμεσα σε ενηλικα αρσενικα. Και το παιχνιδι αναμεσα σε αρσενικο και θηλυκο ειναι λιγο foreplay.

Αυτό που θελω πχ εγω απο το σκυλο μου ειναι να ειναι επιφυλακτικός δηλαδη να πλησιαζει με προσοχή και φιλικος. Και τα εχει καταφερει αρκετα. Μεγαλη βελτιωση ειχε τους τελευταίους 4-5 μηνες. Θα γινει 3 τωρα.

• Like
Reactions: ISKENDER

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πειτε μου κατι: πιστευετε οτι εαν ο Ροκυ εκανε καποιο σημα ηρεμιας στη συγκεκριμενη φαση,μπορει το πρεσα να σταματουσε,παρολο που ετρεχε σαν βολιδα κατα πανω μας??

• Like
Reactions: Amaliaz

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Viviana στα υποθετικά σενάρια όλα είναι δυνατά. Κι από τη στιγμή που δεν υπήρξε αίμα, εγώ τείνω να το πιστέψω. Ίσως ένα ήπιο σήμα ηρεμίας (γύρισμα κεφαλιού, μύρισμα χώματος ή ακόμα και γλύψιμο μουσούδας) να μην είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αλλά ένα πιο ξεκάθαρο, οπως γύρισμα πλάτης ή ξάπλωμα πιστεύω θα είχε.
Σίγουρα πάντως ο τεντωμένος λαιμός, η κλίση προς τα εμπρός μαζί με τα αυτιά μπροστά και το κάρφωμα στο μάτια που υποθέτω ότι έκανε ο Ρόκυ προκαλούν για καυγά έναν σκύλο που έχει τέτοια προδιάθεση. Πόσο μάλλον αν όλη αυτή η εικόνα συνοδευόταν από γαύγισμα/γρύλισμα του Ρόκυ.

Από την άλλη, αν προχωρήσουμε σε υποθετικά σενάρια, οι πιθανότητες τελικής έκβαση είναι αμέτρητες. Απλά εγώ γράφω τη δική μου υπόθεση.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση... γενικοτερα...

Πειτε μου κατι: πιστευετε οτι εαν ο Ροκυ εκανε καποιο σημα ηρεμιας στη συγκεκριμενη φαση,μπορει το πρεσα να σταματουσε,παρολο που ετρεχε σαν βολιδα κατα πανω μας??
Βιβη .. δε μπορει να το ξερει κανεις αυτο αν δεν ηταν εκει. Πιθανοτατα ομως επαιξε σημαντικο ρολο οτι ο Ροκυ ειναι στειρωμενος.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Viviana στα υποθετικά σενάρια όλα είναι δυνατά. Κι από τη στιγμή που δεν υπήρξε αίμα, εγώ τείνω να το πιστέψω. Ίσως ένα ήπιο σήμα ηρεμίας (γύρισμα κεφαλιού, μύρισμα χώματος ή ακόμα και γλύψιμο μουσούδας) να μην είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αλλά ένα πιο ξεκάθαρο, οπως γύρισμα πλάτης ή ξάπλωμα πιστεύω θα είχε.
Σίγουρα πάντως ο τεντωμένος λαιμός, η κλίση προς τα εμπρός μαζί με τα αυτιά μπροστά και το κάρφωμα στο μάτια που υποθέτω ότι έκανε ο Ρόκυ προκαλούν για καυγά έναν σκύλο που έχει τέτοια προδιάθεση. Πόσο μάλλον αν όλη αυτή η εικόνα συνοδευόταν από γαύγισμα/γρύλισμα του Ρόκυ.

Από την άλλη, αν προχωρήσουμε σε υποθετικά σενάρια, οι πιθανότητες τελικής έκβαση είναι αμέτρητες. Απλά εγώ γράφω τη δική μου υπόθεση.
Οχι δεν εκανε τιποτα απο αυτα.Πιστευω οτι γενικοτερα δεν το χει με τα σηματα ηρεμιας,παντως.Δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι ειναι κυριαρχικος ή οπως ειπε και η Αμαλια στειρωμενος.Παντως οταν γρυλιζε ο αλλος,ελαχιστα πριν τη συμπλοκη ξεκινησε το γρλυλισμα κι ο Ροκυ συν το οτι τεντωσε λουρι..

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Χμμμ....ναι, μπορεί να ερχόταν βολίδα για να γνωριστείτε και να παίξετε, και ίσως να ήταν η αντίδραση του Ρόκυ που προκάλεσε τον καυγά.
Μπορεί και να μην ερχόταν καν για εσάς, να πήγαινε εντελώς αθώα και παιχνιδιάρικα για να κυνηγήσει κάποια γάτα πίσω σας, και απλά να βρέθηκε στον δρόμο του ο Ρόκυ με τα δόντια έξω.
Ή μπορεί να σκόπευε μόνο να σας δείξει τα δόντια του και να φύγει, και να ήταν μεγάλη αγένεια εκ μέρους του Ρόκυ που δεν ανταπέδωσε το χαμόγελο.
Αλλα εγώ νομίζω οτι ήρθε για να τσακωθεί, και ότι και να έκανε ο Ρόκυ, απο μακριά ή κοντά, το βλαμμένο θα τον δάγκωνε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αλλα εγώ νομίζω οτι ήρθε για να τσακωθεί, και ότι και να έκανε ο Ρόκυ, απο μακριά ή κοντά, το βλαμμένο θα τον δάγκωνε.
Μόνο που τελικά, δεν τον δάγκωσε. Τον σάλιωσε. Τσίπρας style.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Χμμμ....ναι, μπορεί να ερχόταν βολίδα για να γνωριστείτε και να παίξετε, και ίσως να ήταν η αντίδραση του Ρόκυ που προκάλεσε τον καυγά.
Μπορεί και να μην ερχόταν καν για εσάς, να πήγαινε εντελώς αθώα και παιχνιδιάρικα για να κυνηγήσει κάποια γάτα πίσω σας, και απλά να βρέθηκε στον δρόμο του ο Ρόκυ με τα δόντια έξω.
Ή μπορεί να σκόπευε μόνο να σας δείξει τα δόντια του και να φύγει, και να ήταν μεγάλη αγένεια εκ μέρους του Ρόκυ που δεν ανταπέδωσε το χαμόγελο.
Δεν υπηρχε γατα στο συγκεκριμενο σημειο,παντως:p
Παντως κι εγω πιστευω οτι στη συγκεκριμενη φαση,οτι και σημα ηρεμιας να γινοταν,αν γινοταν,δυσκολα θα τον σταματουσε..

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Πάντως, έτσι για την ιστορία, αν ξαναδείς το συγκεκριμένο τύπο, δώσε ένα update αν τον ξαναείχε χύμα το σκύλο, και αν είχε κανά άλλο παρόμοιο περιστατικό.

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Όχι, όχι, δεν κατάλαβες καλά. Δεν πρόκειται για απαγόρευση, απλά τα μικρά είναι για την πόλη, τα μεγάλα για τους αγρούς - μάλλον ελεύθερα, καθώς η ικανότητα χειρισμού ενός σκυλιού έγκειται στο κατά πόσο έχεις τη σωματική δύναμη ανάλογη του βάρους του σκυλιού να.. το τραβήξεις :confused:

Ε, στον αγρό ελεύθερο δε χρειάζεται να το τραβήξεις, γιου αντερντεντ.

Σόρρυ illuminaughty για την ειρωνεία αλλά αυτή η αμετακίνητη άποψή σου που εξακολουθώ να πιστεύω ότι εμ-μένει ελλείψει εμπειρίας-επαφής με τα (μεγαλόσωμα) ζώα που εσύ (και όχι ο σκύλος σου) φοβάσαι μου φαίνεται όχι απλά εξωπραγματική αλλά εώς και διαστημική.
13χρονος χειριστής μεγαλόσωμου σκύλου. ούτε χρειάζεται να το τραβήξει ούτε να βάλει δύναμη.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οταν ειχα ασχοληθει με τα αλογα, ενας στρατιωτικος εκπαιδευτης, καλη του ωρα, ελεγε μια πολυ σοφη κουβεντα:
"οτι σου υπολειπεται σε τεχνικη, πρεπει να το συμπληρωσεις με δυναμη. επειδη η δυναμη ποτε δεν αρκει να τιθασευσεις ενα τετοιο ζωο, φροντισε να εχεις οσο καλυτερη τεχνικη γινεται"
Εχει αμεση εφαρμογη και στα σκυλια φυσκα.....