Μακριάαα από τις έτοιμες BARF

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στα προβατα η σειρα καταναλωσης ειναι μαγουλα-εντοσθια-πισω (για καποιο λογο) μπουτια, και μετα ολα τα υπολοιπα κρεατα. Απο την αλλη μερια, αυτα που συνηθως βρισκεις ως υπολειματα, δλδ δεν τα τρωνε, ειναι σιγουρα το κεφαλι αλλα χωρις ιχνος κρεατος, μετα η λεκανη και καμια φορα εχει το κεφαλι με τη ραχοκοκκαλια ως πισω, σαν φιδι χωρις κρεας ενα πραμα
Τα μαγουλα γενικως ειναι κατα τη γνωμη μου το πιο γευστικο κομματι του ζωου. Ανεξαρτητως ζωου. Δεν πρεπει να ειναι τυχαια η σειρα.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αυτή την απορία θα μπορώ να τη λύσω λίαν συντόμως. Αν θέλετε θα το βιντεοσκοπήσω. Τις επόμενες ημέρες (καλώς εχόντων των πραγμάτων) ο μικρός θα πάρει για γεύμα ένα ολόκληρο κουνέλι με τη γούνα. Δε θα αφαιρέσω τίποτα, ούτε θα "ανοίξω" κάπου το θήραμα. Οπότε, θα μάθουμε τι γίνεται "στη φύση". Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσει το λυκίσιο ένστικτο και θα μας διαφωτίσει κάπως.
Θα σου προτεινα να κοιταξεις λιγο το θεμα με τα εντοσθια του κουνελιου, εχω διαβασει για διαρροιες. Επισης να σου πω απο προσωπικη πειρα , επειδη ειχα πολλα κουνελια (50-60) οτι στα εντοσθια τους μπορει να κουβαλανε τονους παρασιτα...Αν θελεις οπωσδηποτε να τα δωσεις τουλαχιστον ανοιξε το ζωο και ριξε μια ματια στα οργανα πχ στο συκωτι, για κηλιδες, ογκους, περιεργους χρωματισμους...Ισως ειναι καλυτερα επειδη ειναι μικρος να ξεκιναγες με "καθαρισμενο" εσωτερικα.
Επειδη τα σκυλια μας ετρωγαν απο τα κουνελια, τα επιαναν μονα τους, ηταν τοσα πολλα που δεν ξεραμε τι να τα κανουμε και δεν μιλαγε κανενας συνηθως...Το τρωνε σχεδον ολοκληρο, μενουν κατι κομματια γουνας εδω εκει και κανενα ψιλο κομματι απο ποδι, κεφαλι....

Fotokios

Member
19 Μαϊου 2016
14
0
47
alo alo... επειδή κοιτάω για barf το έχω ρίξει σε ένα γένικο ψάξιμο πληροφοριών.. τι παρέχει η κάθε εταιρεία, ποσο κοστίζει, τι customer service υπάρχει κτλ.

Η VOLDOG είναι μια από αυτές που τσεκάρω. Μπήκα στο fb τους για να δω πως σε αντιμετώπισαν αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Μπορείς να βάλεις μια το λινκ?

Thanks