Μακριάαα από τις έτοιμες BARF

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@lostresam Σταμάτα εσύ, απλά υποστιρίζεις τους ανταγωνιστές, σε ξέρει η voldog τι κουμάση είσαι :ROFLMAO:

@Gkontos10 Περαστικά και αγύριστα να είναι. Είμαι και εγώ τις άποψης να γράψεις την κριτική. Αν δεν ήμουν μέλος του φόρουμ και εψαχνα τροφη για τον σκυλο που θα ηθελα να το ξερω να το αποφυγω και εγω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
. Ίσως κομμάτια του κρανίου, ίσως της λεκάνης. Αυτά που στην μπαρφ απαγορεύονται δια ροπάλου σε κάθε μορφή!.
Να ρωτησω απο περιεργεια γιατι αυτα απαγορευονται!?

Gkontos10

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2015
154
21
37
Παιδιά έχετε όλοι δίκιο, θα ξανά γράψω την κριτική και θα βάλω ξανά τις φωτογραφίες..

Η μικρούλα σήμερα είναι πολύ καλύτερα, και έχει αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκει το κέφι της..

Η απόφαση που πήρα είναι να αρχίσω ξανά την δική μου σπιτική barf για το καλό του σκύλου μου.. :)

Θα αρχίσω 20 μέρες μόνο κοτόπουλο κιμά λόγο και της εγχείρησης

Μετα θα βάλω λίγο χορτάρι
Και μετά βοδινό αρνι και κόκαλο.

Εχει κάποιος κανένα αρχείο που να κάνει τους υπολογισμούς σε γραμμάρια

Για ποσότητα, καθαρό κρέας κόκαλο και σαλάτα?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Να ρωτησω απο περιεργεια γιατι αυτα απαγορευονται!?
Γιατι κάνουν άσχημα αιχμηρά θρύμματα και δεν χωνεύονται σωστά. Από αρνί edible bones θεωρούνται λαιμοί, παϊδάκια και σπόνδυλοι (και υπό επίβλεψη μπορεί να φάει την επίφυση του μηριαίου οστού, δηλαδή τον χόνδρο από την επίφυση).

• Like
Reactions: vrmode

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γιατι κάνουν άσχημα αιχμηρά θρύμματα και δεν χωνεύονται σωστά. Από αρνί edible bones θεωρούνται λαιμοί, παϊδάκια και σπόνδυλοι (και υπό επίβλεψη μπορεί να φάει την επίφυση του μηριαίου οστού, δηλαδή τον χόνδρο από την επίφυση).
Υπαρχει δηλαδη καποια σοβαρη μελετη που κατεληξε στο συμπερασμα οτι τα κοκκαλα την λεκανης του αρνιου κανουν αιχμηρα θρυμματα κ δεν χωνευονται σωστα, ενω τα παιδακια ας πουμε δεν κανουν αιχμηρα θρυμματα κ χωνευονται μια χαρα;;;

• Like
Reactions: Kahlan and Hammer

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Υπαρχει δηλαδη καποια σοβαρη μελετη που κατεληξε στο συμπερασμα οτι τα κοκκαλα την λεκανης του αρνιου κανουν αιχμηρα θρυμματα κ δεν χωνευονται σωστα, ενω τα παιδακια ας πουμε δεν κανουν αιχμηρα θρυμματα κ χωνευονται μια χαρα;;;
υπάρχουν γενικές συστάσεις, π.χ. εδώ

τα παϊδάκια, οι πλευρές δλδ, αν τα κοιτάξεις, μέχρι ενός σημείου είναι σχεδόν διάφανα, αυτή είναι η λεγόμενη χόνδρινη μοίρα, που χρησιμεύει για να είναι εύκαμπτα τα πλευρά (λειτουργούν σαν ανάρτηση ουσιαστικά). Η οστέινη μοίρα είναι σχετικά μικρή και με αρκετά λεπτό φλοιό (αυτήν την σκληρή επιφάνεια).
Αυτό το κόκκαλο υποτίθεται διαλύεται μέσα στο στομάχι του σκύλου χωρίς πρόβλημα.
Τα κόκκαλα του κρανίου είναι πολύ πιο συμπαγή και δεν έχουν κάθολου χόνδρους.

Για τις σοβαρες μελέτες για την μπαρφ, το θέμα θέλει χρόνο και όχι, δυστυχώς, όσα λέμε ΔΕΝ προέρχονται από επιστημονικές μελέτες, ούτε από στατιστική κτηνιατρείων, ούτε από αποτελέσματα νεκροψιών.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Για τις σοβαρες μελέτες για την μπαρφ, το θέμα θέλει χρόνο και όχι, δυστυχώς, όσα λέμε ΔΕΝ προέρχονται από επιστημονικές μελέτες, ούτε από στατιστική κτηνιατρείων, ούτε από αποτελέσματα νεκροψιών.
Αρα απο που προερχονται;
Ποιος κρινει κ με τι δειγμα το τελικο αποτελεσμα;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
H θεωρία της μπαρφ που βασίζεται στην προσομοίωση διατροφής του σκύλου στη φύση (αλλά και του λύκου) λέει ότι ότι πρώτα τρώνε τα μαλακά μέρη (κοιλιά κλπ.) και γενικά το κρέας. Τα κόκαλλα είναι τελευταία, λύση ανάγκης αν δεν έχει μείνει τίποτα άλλο ή για τους "τελευταίους" της αγέλης.

Την απορία θα μας την έλυνε μάλλον ένα πείραμα - το να δώσουμε ολόκληρο το ζώο σε ένα σκύλο. Δεν νομίζω ότι θα ξεκινούσε από το κεφάλι ή τις οπλές.

• Like
Reactions: vasgial and Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αρα απο που προερχονται;
Ποιος κρινει κ με τι δειγμα το τελικο αποτελεσμα;
Από εικασίες κυρίως (όχι άσχετων ανθρώπων ευτυχώς), υποθέσεις κλπ. Όπως οι περισσότερες θεωρίες περί διατροφής συμπεριλαμβανομένης και της ανθρωπινης.

Ουσιαστικά η μπαρφ είναι μια σκυλίσια εκδοχή της δικιάς μας " Παλαιολιθικής Δίαιτας" στα κοινά ιδεολογικά πλαίσια της "επιστροφής στη φύση". Και η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα με κάποια πράγματα κ προσπαθώ να κάνω τη δικιά μου μπαρφ όσο γίνεται πιο ασφαλή αλλά συμφωνώ ότι είναι πιο υγιεινή σε σχέση με την ξηρά τροφή και πιο συστηματοποιημένη σε σχέση με το μαγειρευτό.

Gkontos10

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2015
154
21
37
Παιδιά έχει κάποιος κανένα αρχείο που να κάνει τους υπολογισμούς σε γραμμάρια

Για ποσότητα, καθαρό κρέας κόκαλο και σαλάτα?

Νομίζω παλιά υπήρχε..

Ακόμα τι χόρτα δίνεται εσείς?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τα κόκαλλα είναι τελευταία, λύση ανάγκης αν δεν έχει μείνει τίποτα άλλο ή για τους "τελευταίους" της αγέλης.
Αρα ακομα κι ετσι, σαφως καταληγουμε στο συμπερασμα, οτι καποιοι θα ετρωγαν τα κοκκαλα, εκτος κι αν υπηρχε απειρη τροφη κ κατεληγαν ολα τα ατομα σε κορεσμο.
Την απορία θα μας την έλυνε μάλλον ένα πείραμα - το να δώσουμε ολόκληρο το ζώο σε ένα σκύλο. Δεν νομίζω ότι θα ξεκινούσε από το κεφάλι ή τις οπλές.
Εμπειρικα μπορω να σου πω οτι αν δεν εφτανε σε απολυτο κορεσμο, θα το ετρωγε ευκολα ΟΛΟ, κ θα εγλυφε κ το τσιμεντο.....

και πιο συστηματοποιημένη σε σχέση με το μαγειρευτό.
Θες να μας το εξηγησεις λιγο αυτο γιατι δεν το καταλαβα;;

Υ. Γ. ΠΟΥΘΕΝΑ στην "φυση" δε, ο σκυλος δεν τρωει αλεσμενη τροφη!!!! Εαν δεν μπορει να φαει τα κοκκαλα, δεν τα τρωει.
Ο δε σκυλος ως οικοσιτο ζωο, ειναι λογικοτερο να υποθεσουμε οτι εξελιχθηκε διπλα στον ανθρωπο με το να τρωει "απομειναρια" φαγητου, παρα φρεσκο κρεας κυνηγιου πρωτης ποιοτητας που τρωγανε οι προγονοι του, οι λυκοι........

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Ισως ακουστει καπως αλλα μπορω να βοηθησω αν υπαρχει οντως η απορια...

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εννοώ ότι σαν σύστημα η μπαρφ σου δινει μια ολοκληρωμένη λύση, όλα ωμα.
Για το μαγειρευτό δεν υπάρχει καμία κοινή γνώμη ούτε για τη διάρκεια του μαγειρέματος, ούτε για συνδυασμούς υλικών. Για τους υδατάνθρακες π.χ. και πηγές τους όπως διάφορα δημητριακά.
Άλλοι λένε π.χ. το να πάρει μια βράση είναι αρκετό, άλλοι λένε αστο στη φωτιά για μια ώρα και βάλε. Άλλοι λένε όχι άμυλο άλλοι λένε βάλε άμυλο.
Εγώ δεν είμαι κατά του μαγειρευτού σε καμία περίπτωση αλλά με προβληματίζουν όλα αυτά. Στην μπαρφ, άλλα με προβληματίζουν.

Σε καμια περίπτωση δεν έχει ο σκύλος τις ίδιες διατροφικές ανάγκες με τον σύγχρονο λύκο και είναι μεγάλη ερώτηση αν τις είχε ποτέ. Γιατί δεν γνωρίζουμε και πολλά για τη διατροφή των λύκων της εποχής του μέσου πλειστόκαινου, οι οποίοι ήταν και οι πρόγονοι του Canis lupus domesticus (εξημερωμένου λύκου) και του αρχέγονου σκύλου (για την ακριβεια, σκύλων, γιατι τα ευρήματα δεν παραπέμπουν σε ένα συγκεκριμένο είδος αλλά σε μερικές διαφορετικές ομάδες) της Παλαιολιθικής εποχής.
Πάντως ΔΕΝ ήταν εκείνοι οι λύκοι ολόιδιοι με τους σύγχρονους. Και πάντως από τις απαρχές της συμβίωσής του με τον άνθρωπο ο σκύλος απέκτησε άλλες διατροφικές προτιμήσεις. Οπότε όλη η φάση με την προσομοίωση της διατροφής των λύκων εμένα δεν με πείθει.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ε καλα τωρα.... Περαν του οτι στην περιπτωση barf δεν εχεις χρονο μαγειρεματος, ενω στην αλλη περιπτωση οι χρονοι μαγειρεματος διιστανται, κ στην μια κ στην αλλη περιπτωση ο καθενας λεει οτι ξερει κ οτι εχει δοκιμασει.

ΣΟΒΑΡΗ μελετη δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ, ουτε για την μια ουτε την αλλη περιπτωση. Υπαρχουν βεβαια καποια αναμφισβητητα δεδομενα, οπως οτι ο οικοσιτος σκυλος για πολλες δεκαδες-εκατονταδες χρονια, ετρωγε κοκκαλα κ οχι, δεν αλεθε την τροφη του...
Υπαρχουν κ οι μεγαλοι "αστικοι μυθοι" περι βρασμενων η ωμων κοκκαλων, περι συστατικων συμπληρωματων που - απιθανο εως αδυνατο να εβρισκε υπο οποιες συνθηκες ο σκυλος, κλπ κλπ κλπ......

Τεσπα, μεγαλη κουβεντα, απλα μου γεννηθηκαν αποριες απο αυτα που διαβαζα.....

@zenio
Αν βαζεις το..... "ζωο" θα φερω εγω τα ζωα που δεν φτανουν ποτε σε κορεσμο, να δουμε τελικα ποιος θα φαει τι κ ποιος θα γλυφει τους τοιχους....... :p

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ακριβώς. Και στις 2 περιπτώσεις βασιζόμαστε όχι στην επιστήμη αλλά στις επιστημοφανείς εικασίες και σε ότι να'ναι, για να είμαστε ειλικρινείς.
(Το ίδιο ισχύει και για τη δικιά μας διατροφή, για να είμαστε ακόμα πιο ειλικρινείς.)

Αν δεν εμπιστευόμαστε τις έτοιμες τροφές, απλά προσπαθούμε να προσαρμόσουμε το ένα από τα 2 εναλλακτικά συστήματα στα πιστεύω μας και στις εμπειρίες μας. Καλο; Κακο; Χάλια θα έλεγα. Έχουμε τπτ άλλο; Όχι.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
@zenio
Αν βαζεις το..... "ζωο" θα φερω εγω τα ζωα που δεν φτανουν ποτε σε κορεσμο, να δουμε τελικα ποιος θα φαει τι κ ποιος θα γλυφει τους τοιχους....... :p
:D Δεν εγινα κατανοητος ετσι οπως το εθεσα
Εννοω οτι ειναι ξεκαθαρο (σε εμενα) η σειρα με την οποια "καταναλωνονται" τα μερη του ζωου και αυτη η σειρα ειναι 99% ιδια

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Αυτή την απορία θα μπορώ να τη λύσω λίαν συντόμως. Αν θέλετε θα το βιντεοσκοπήσω. Τις επόμενες ημέρες (καλώς εχόντων των πραγμάτων) ο μικρός θα πάρει για γεύμα ένα ολόκληρο κουνέλι με τη γούνα. Δε θα αφαιρέσω τίποτα, ούτε θα "ανοίξω" κάπου το θήραμα. Οπότε, θα μάθουμε τι γίνεται "στη φύση". Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσει το λυκίσιο ένστικτο και θα μας διαφωτίσει κάπως.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Στα προβατα η σειρα καταναλωσης ειναι μαγουλα-εντοσθια-πισω (για καποιο λογο) μπουτια, και μετα ολα τα υπολοιπα κρεατα. Απο την αλλη μερια, αυτα που συνηθως βρισκεις ως υπολειματα, δλδ δεν τα τρωνε, ειναι σιγουρα το κεφαλι αλλα χωρις ιχνος κρεατος, μετα η λεκανη και καμια φορα εχει το κεφαλι με τη ραχοκοκκαλια ως πισω, σαν φιδι χωρις κρεας ενα πραμα