Μάντω

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
η φιλοζωια δεν εχει σχεση με την μητροτητα, μην μπερδευεσαι και μην προσβαλλεις αθελα σου ισως ανθρωπους και καταστασεις!
επισης μερικες φορες καλυτερο ειναι να σκεφτομαστε ποση ωρα θα βρασουμε το κοκκαλο του σκυλου παρα ποσα ζευγαρια παπουτσια θα εχουμε, τι αμαξι θα παρουμε ή που θα παμε για τσιπουρα το βραδυ!προσωπικα την ενασχοληση με τα ζωα την βρισκω πολυ πιο υγιη απο αλλες!
τελος δεν καταλαβαινω γιατι να ειρωνευεσαι, τα τελευταια 3 ποστ ειναι πολυ ευγενικα και καλοπροαιρετα δεν χανεις τιποτα να διαβασεις, να σκεφτεις και να αποφασισεις τι θελεις εσυ για το σκυλο σου αλλωστε κανεις απο το φορουμ δεν θα ερθει και θα βαλει με το ζορι τον σκυλο πανω στον καναπε σου!
να σου ζησει το σκυλακι και πολυ καλα εκανες που το υιοθετησες!:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Σας λέω απλά οτι το "μέσα" δεν είναι καν επιλογή.

Είναι θέμα ιδεολογίας, θέμα σεβασμού των υπολοίπων κατοίκων του σπιτιού (τους οποίους όσο φιλόζωος και αν γίνω, θα τους βάζω πάντα πάνω απο τα τετράποδα), θέμα άγνοιας και ασχετοσύνης. Όπως θέλετε πάρτε το.

Ίσως να μην ξέρω πολλά για τα ένστικτα του σκύλου, αλλα σίγουρα δεν είναι να κοιμούνται σε μαξιλάρι.
η επιτομή της απολυτότητας............

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Ρε παιδιά μήπως σας λείπει και σας λίγο η φύση και πρέπει να βγείτε λίγο έξω απο τις μεγαλουπόλεις σας και τα διαμερίσματά σας? Θα δείτε οτι το χορτάρι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο νομίζετε.

Και το να ικανοποιήσω μια ανάγκη της (να είμαστε 24 ώρες στο ίδιο δωμάτιο) καταργώντας τόσες άλλες, δεν ξέρω κατα πόσο είναι τόσο απαραίτητο όσο λέτε. Δεν νομίζω οτι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεται. Δεν περνάει και τόσο άσχημα το σκυλάκι.

Για την υγρασία τι να πώ. Απο τότε που γεννήθηκε στο χορτάρι κοιμάτε, και απο το χορτάρι την μάζεψα. Δε νομίζω να πεθύμησε ποτέ της κρεββάτι γιατι απλά δεν ξέρει τι είναι. Το ζεστό ισοθερμικό που της έχω για πάπλωμα, είμαι σίγουρος οτι είναι ο παράδεισος για αυτήν.

Για κλέφτες? Εγώ ξέρω οτι ο σκύλος είναι φίλος και φύλακας. Όχι οτι οι κλέφτες κλέβουν σκύλους.
Απομόνωση σας διαβεβαιώ πως δεν λαμβάνει και ας μην υπάρχει τρόπος να σας το αποδείξω.

Γιατι τα τραγικοποιείτε όλοι σας τόσο πολύ τα πράγματα? Είμαι τόσο απάνθρωπος όσο θέλετε να με παρουσιάσετε? Δε νομίζω..

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ναι..εμενα ιδιαιτερα εδω στο χωριο μου λειπει πολυ η φυση και αποφασισα να βαζω στο σκυλι μου να κοιμαται στα μαξιλαρια...

ωραια λογικη..
"το πηρα απο το δρομο και το εξω πολυ του ειναι"...

δεν θες να ακουσεις πολυ απλα..επιμενεις στα ιδια και τα ιδια..

και για εξηγησε μου ποιες αναγκες εχω καταργησει στο σκυλι μου που μενει μεσα στο σπιτι??

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
η φιλοζωια δεν εχει σχεση με την μητροτητα, μην μπερδευεσαι και μην προσβαλλεις αθελα σου ισως ανθρωπους και καταστασεις!
επισης μερικες φορες καλυτερο ειναι να σκεφτομαστε ποση ωρα θα βρασουμε το κοκκαλο του σκυλου παρα ποσα ζευγαρια παπουτσια θα εχουμε, τι αμαξι θα παρουμε ή που θα παμε για τσιπουρα το βραδυ!προσωπικα την ενασχοληση με τα ζωα την βρισκω πολυ πιο υγιη απο αλλες!
τελος δεν καταλαβαινω γιατι να ειρωνευεσαι, τα τελευταια 3 ποστ ειναι πολυ ευγενικα και καλοπροαιρετα δεν χανεις τιποτα να διαβασεις, να σκεφτεις και να αποφασισεις τι θελεις εσυ για το σκυλο σου αλλωστε κανεις απο το φορουμ δεν θα ερθει και θα βαλει με το ζορι τον σκυλο πανω στον καναπε σου!
να σου ζησει το σκυλακι και πολυ καλα εκανες που το υιοθετησες!:)
Έχω διαβάσει αρκετά, και είμαι διατεθιμένος να κάνω πολλά, σε θέματα εκπαίδευσης, διατροφής, υγείας, ευτυχίας, παρέας, προστασίας και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει η συμβίωση με ένα σκύλο και να βελτιώσω όσο μπορώ τη ζωή της σε σχέση με την εποχή πριν την βρώ.
Στο σπίτι μέσα πάντως δεν γίνεται να μπεί. Και δεν είναι θέμα απόφασης ή σκέψης ή χρόνου.
Γιατι το έχουμε κάνει τόσο μεγάλο θέμα? Δεν πιστεύω οτι αξίζει το βάρος το οποίο του έχουμε δώσει

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Και αν η επιλογή δεν είναι μέσα ή έξω, αλλά έξω ή αδέσποτο, τι θα προτιμούσατε?
Eίναι πολύ συνοπτική ερώτηση για να έχει μια απλή απάντηση.
Προσωπικά θα σου έλεγα πως αν ήμουν σκύλος και είχα να επιλέξω ανάμεσα σε απομονωμένο σκυλί σε αυλή-κήπο δεμένο, η απομονωμένο σκυλί σε μπαλκόνι-ταράτσα..σίγουρα θα προτιμούσα να ήμουν ελεύθερο.

Είναι τεράστια όμως συζήτηση και ίσως οδηγηθούμε σε εσφαλμένα συμπεράσματα ενώ εγώ μιλάω για συγκεκριμένες καταστάσεις.

Είναι θέμα ιδεολογίας, θέμα σεβασμού των υπολοίπων κατοίκων του σπιτιού (τους οποίους όσο φιλόζωος και αν γίνω, θα τους βάζω πάντα πάνω απο τα τετράποδα), θέμα άγνοιας και ασχετοσύνης. Όπως θέλετε πάρτε το.
Πάντα τα σκυλιά είναι τα τελευταία στην "αγέλη" μας.., το θέμα είναι ξέρουμε να είμαστε δίκαιοι μαζί τους? Τα αντιμετωπίζουμε ως μέλη της δικης μας αγέλης?
Τι είναι για εμάς ο σκύλος?
Καίριες ερωτήσεις.

Για αυτό είμαστε όλοι εδώ..για να φύγουμε από τα "μεσάνυχτα"..να ενημερωθούμε και να πάμε λίγο πιο κάτω.

Ίσως να μην ξέρω πολλά για τα ένστικτα του σκύλου, αλλα σίγουρα δεν είναι να κοιμούνται σε μαξιλάρι.
Mην λέμε πράγματα που δεν ειπώθηκαν ποτέ μέσα στο forum.

Συγνώμη που ένας βασανιστής σκύλων εισέβαλε στην αγνή κοινότητα φιλόζωων που βάζουν πάνες στα σκυλιά που αγοράσανε και όλο το άγχος της ζωής τους είναι αν θα βράσουν το κόκκαλο 2 λεπτά, 10 λεπτά ή καθόλου

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το καταπληκτικό φόρουμ και τους διαχειριστές. Αλλα με την παράλογη, δίχως αφορμή και αιτία, μαζική επίθεση απο άτομα που έχουν μπερδέψει την φιλοζωία με την μητρότητα και την υιοθεσία με την αγοραπωλησία
Βαρίες κατηγορίες για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις ..γιατί δεν παίρνεις απαντήσεις που ίσως θέλεις.

- Tο σκυλί δεν το κάνουμε κάθε μηνα μπάνιο..
- Tο σκυλί βγαίνει 3 φορες την ημερα βόλτα, μια από αυτές μία ώρα και όπου βρούμε χώμα πέφτουμε με τα μούτρα..
- Το σκυλί όσο το "διώξω".., εκείνο είναι διπλα μου..έξω από την πόρτα μου..έξω από το χαλί μου.., όσο πιο κοντά μου γίνεται..
- Κανένας οργανισμός δεν αντέχει την υγρασία αν υπάρχει.
- Ενας σκύλος, αν κάποιος μπει μέσα είναι ενός λεπτού υπόθεση αν θελήσει να μπει στο σπίτι και αν πράγματι μας ενδιαφέρει ο σκύλος μας.

Όλα αυτά απλά προς σκέψη.
Κανεις δεν θέλει να πει πως δεν αγαπάς τον σκύλο σου..
Αλλά δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.., βιβλία γράφτηκαν για αυτούς τους λόγους.

Υπάρχει και μια άλλη επιλογή..οπτική..ματιά..πες το όπως θες.., καλο είναι να την ξέρεις και ας την απορρίψεις.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
δεν ζεις μόνο εσύ στην φύση ,ζω και εγώ και πολλοί άλλοι..........τα δικά μου σκυλιά είναι εκεί που είμαι εγώ παρ΄όλο που έχω μεγάλο κήπο......κοιμούνται μέσα το βράδυ και τους αρέσει πολύ..........δεν ήταν επιλογή της μάνας της σκυλίτσας σου να γεννήσει στα χορτάρια......κάποιοι την πετάξανε εκεί.......

αυτό με τους κλέφτες των σκυλιών μη το δένεις και κόμπο............ο κλέφτης που θα έρθει να κλέψει εσένα να ξέρεις ότι το πρώτο που θα κάνει είναι να εξουδετερώσει το σκυλί σου .........και μετά εσένα........δεν σε είπε κανείς απάνθρωπο.............

αν δεν θέλεις να την βάλεις μέσα ....μη τη βάζεις,το είπαμε 1000 φορές είναι δικό σου θέμα( βέβαια εσύ χάνεις αλλά τεσπα.....) φτιάξε της τουλάχιστον ενα σπιτάκι της προκοπής και μην την δένεις!!!!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
και απο μονο του αυτο που λες για το ποσο χαιρεται καθε φορα που σε βλεπει θα επρεπε να σε προβληματιζει..
σκεψου ποσο ηρεμη και ξεγνοιστη θα ηταν να ειναι διπλα σου..να ξυπναει και να σε βλεπει.να ξυπνας και να ερχεται να σε καλημερισει!!...

(δεν τα λεω για να αλλαξει κατι το ξεκαθαρισες οτι το σκυλι δεν μπαινει μεσα,μιλαω απο προσωπικη εμπειρια)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
φτιάξε της τουλάχιστον ενα σπιτάκι της προκοπής και μην την δένεις!!!!
κι ένα υπόστεγο, γιατί το ΧΕΙΜΩΝΑ, όταν θα βρέχει καταρρακτωδώς, θα μένει ΑΚΙΝΗΤΗ μέσα στο ένα*ένα σπίτι της...

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Μάλιστα.. Τώρα είναι και το σπίτι χάλια.

Δεν ξέρω στις πόσες σελίδες πρέπει να το φτάσουμε το τόπικ για να σας δώσω να καταλάβετε δεν υπάρχει καν η επιλογή να μείνει μέσα στο σπίτι.
Δεν είναι θέμα απόφασης, αλλα θέμα σεβασμού των υπολοίπων μελών της οικογένειας
Δε μιλάω ελληνικά? Μήπως πρέπει να το πώ σκυλίσια?

Ο αρχηγός της αγέλης μου (πατέρας μου) και ο υπαρχηγός (μάνα μου) δεν θέλουν το τελευταίο μέλος της αγέλης μας (σκύλος) να μένει μέσα στο σπίτι. Εγώ σαν φιλοξενούμενος ουσιαστικά σε ξένο σπίτι, πρέπει να υπακούσω στις εντολές του αρχηγού και να σεβαστώ την απόφασή του. Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, δεν θέλουν ξένες ράτσες στην αγέλη τους, τις φοβούνται τις συχαίνονται, και μιλάν ρατσιστικά για αυτές.
Παρόλα αυτά. εγώ έκανα ο,τι περισσότερο περνούσε απο το χέρι μου, και αψήφησα την απόφαση του αρχηγού όσο περισσότερο μπορούσα. Έτσι, και έσωσα μία ζωή, και το έβαλα στην αγέλη μας, και είναι συνεχώς χαρούμενο, και δεν δυσαρέστησα και τον αρχηγό (πολύ).
Άρα, όλοι χαρούμενοι, όλοι κερδισμένοι.

Στο θέμα λουρί συμφωνώ απολύτως. Απλα όπως ξαναείπα, προς το παρών επειδή είναι ακόμα οι πρώτες μέρες συμβίωσης, και δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμα στα βασικά, έχει κάνει μόνο μια φορα εμβόλια και θέλω να την προσέχω τι κάνει και που είναι, θα κάνουμε όλοι μαζί λίγη υπομονή.
Το θέμα μετακόμισης στο σπίτι όμως, δεν είναι καν επιλογή και ας το βαφτίζετε απολυτότητα.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αλλο αυτο που λες τωρα και αλλο τα περι μητροτητας που ελεγες πριν..........

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
κι ένα υπόστεγο, γιατί το ΧΕΙΜΩΝΑ, όταν θα βρέχει καταρρακτωδώς, θα μένει ΑΚΙΝΗΤΗ μέσα στο ένα*ένα σπίτι της...
Προχτές έβρεξε αρκετά. Μια χαρά ολόστεγνη ήτανε. Με τους κεραυνούς τρομάξαμε λίγο αλλα το ξεπεράσαμε σύντομα :D
Μια χαρά αδιάβροχη στο νερό και δροσερή στην ζέστη, σκεπούλα έχει το σπίτι. Και μέσα στρωμένο με χαλάκι, πάπλωμα, παιχνίδια, μια μπλούζα μου φορεμένη, ένα ρολόι που κάνει τικ τακ για παρέα. Καλύτερο δεν γίνεται. Πολύ καλύτερο απο τα κλουβιά και από τα πλαστικά σπίτια που έχω δει στο εμπόριο.

Μην ψάχνετε τώρα οτιδήποτε άλλο είναι στραβό στη ζωή της. Όλα τέλεια είναι, μην ανησυχείτε. και η παρέα δεν της λείπει καθόλου. Όλη μέρα μαζί την περνάμε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμένα μου φτάνει που κάπου.. κάπως καταλαβαίνεις.. πως ίσως δεν είναι και η ιδανική λύση.

Κατανοητό πως είσαι φιλοξενούμενος-νη και δεν έχεις την επιλογή να κανεις ότι ίσως ήθελες.

Σημαντικό να κατανοήσεις πως τα σκυλιά είναι αγελαία και θέλουν να είναι μαζί σου επίσης.

Έλεγξε τον κήπο για φυτοφάρμακα οπωσδήποτε και τσέκαρε να δεις αν το κουτάβι υπάρχει κάτι που μπορεί να καταπιεί η μπορεί να χτυπήσει .
Έλεγξε σχολαστικά τον χώρο που ζει και αν υπάρχει κάποια τρύπα που μπορεί να βγεί έξω.

Φρόντισε οπωσδήποτε για την προστασία του για καλαζάρ, ερλιχίωση, διροφιλαριώση και εφόσον θελήσεις και εσύ προσπάθησε μπας και μπορέσεις στο μέλλον να μεταπείσεις τον αρχηγό της αγέλης σας.

Πολύ σημαντικό στην εκπαίδευση να ξέρουν και οι ίδιοι να το χειρίζονται εξίσου και να μάθουν να το σέβονται επίσης.

Αν το σιχαίνονται όπως είπες δύσκολη η συμβίωση γιατί δεν νοείται να υπάρχει σκύλος και η μιση οικογένεια να το σιχαίνεται.
Άρα από τα συμφραζόμενα σου είσαι και ο-η μοναδική υπεύθυνη για την ευμερία του.

Φρόντισε τουλάχιστον να γνωστοποιήσεις κάποια πράγματα που αν χρειαστούν και τύχει λείπεις να καταφέρουν να αναλάβουν αυτοί.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
καλα λες να ψαχνουμε επιτηδες κατι κακο να πουμε??????
τη γνωμη μας σου ειπαμε...

και των περισσοτερων η γνωμη(δεν βαζω τον εαυτο μου μεσα) βασιζεται σε γνωσεις και οχι σε πεποιθησεις..
κανε οτι κρινεις σωστο.απλα εφ'οσον θα την εχεις εξω συνεχισε να περνας πολλες ωρες μαζι της, οπως κανεις, προσπαθησε για την εκπαιδευση της (θα δεθειτε ακομα περισσοτερο) με απωτερο σκοπο τουλαχιστον να ειναι ελευθερη!!!

α και αν μπορεις μωρε προσπαθησε να ανεβεις στην ιεραρχια τσιγλωντας τον αργηχο για να την βαλεις μεσα!:D:p

(συν φυσικα οσα ειπε h kango)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
και στην πρώτη περίοδο της
(κοριτσάκι γαρ!)
πρόσεχε! ποιος;;; θα πηδήξει τον φράχτη...
είτε για να μπει (ο επιβήτορας!)... είτε για να βγει (το καλήγραμμο κοριτσάκι σου)! :p ;)

γιατί αλλιώς!!! φουσκωμένη κοιλίτσα και κουταβάκια ένα σωρό!

το ξέρω το ξέρω! το πήγα μπορστά κάτι μήνες!
αααααλλά!!! των φρονίμων τα παιδιά.... πριν πεινάσουν κλπ κλπ κλπ

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Εμένα μου φτάνει που κάπου.. κάπως καταλαβαίνεις.. πως ίσως δεν είναι και η ιδανική λύση
Ίσως δεν είναι η ιδανική, αλλα δεν το βλέπω σαν τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεται. Αν δεν είχα φαγητό να την ταίσω, λεφτά να την εμβολιάσω, ή χρόνο να ασχοληθώ μαζί της (και κυρίως όρεξη και @@ για να την φέρω σπίτι), θα ένιωθα πολύ πιο άσχημα.

Όσο για τον αρχηγό της αγέλης μου.. έχουμε πολύ σημαντικότερα πράγματα για να διαπληκτιστούμε. Πράγματα που (όπως ίσως ήδη καταλάβατε) με τραβάνε προς τη φύση και μου δημιουργούν και μένα μια τάση φυγής απο τους 4 τοίχους και τις αγέλες.
Ίσως τελικά σκεφτώ την πρόταση να μεγαλώσω το σπιτάκι, μπας και τρυπώσω και γώ μέσα καμμια μέρα :D

Ευχαριστώ όλους και όλες ξανά για τις συμβουλές και ας είναι μερικές, θέλοντας και μη, άτοπες.

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
πρόσεχε! ποιος;;; θα πηδήξει τον φράχτη...
Δε θα πηδήξει κανένας τίποτα! Με την καραμπίνα θα τον περιμένω τον αλήτη. Τους ξέρω καλά εγώ κάτι τέτοιους γιεγιέδες μακρυμάλληδες... Μόνο μια βραδιά και δρόμο? Αν δε φέρει δαχτυλίδι δεν έχει τίποτα!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Δε θα πηδήξει κανένας τίποτα! Με την καραμπίνα θα τον περιμένω τον αλήτη. Τους ξέρω καλά εγώ κάτι τέτοιους γιεγιέδες μακρυμάλληδες... Μόνο μια βραδιά και δρόμο? Αν δε φέρει δαχτυλίδι δεν έχει τίποτα!
ουπς! ξύπνησε το πατρικό σου ένστικτο! :p
αστειάκι πάντα! κολλάει για να μη βαραίνει η ατμόσφαιρα που και που!
Φρόντισε όσο μπορείς λοιπόν και τους δυο σας!
και ρίξε μια ματιά στο φόρουμ! κάτι καλό θα κρατήσεις! ;) και για να δεις πώς να την κρατήσεις πιο υγιή από τα εξω/ενδοπαράσιτα!

όσο για το σπιτάκι! ναι μωρέ! φτιάξε το λίγο για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα! :p

Σπιτάκι Σκύλου αυτοσχεδίασε! κάνει καλό καμιά φορά! 8-[

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Επειδή τις τελευταίες μέρες δεν είμαι και πολύ στα καλά μου και επειδή οι συγκαταβατικές καταστάσεις δεν μου πάνε, θέλω να σχολιάσω off topic το εξής: πέρασε πολύ καιρός από την μέρα που γράφτηκα στο φόρουμ, μέχρι την ημέρα που άρχισα να συμμετέχω και να ανοίγω το στοματάκι μου. Στο ενδιάμεσο διάστημα, είχα διαβάσει τις ιστορίες σχεδόν όλων των μελών, τουλάχιστον όσων συμμετείχαν στην εκάστοτε συζήτηση. Πριν ανοίξω το στόμα μου και να χαρακτηρίσω τον καθένα, ήξερα όσο είχε αναφερθεί ή όσο μπορούσα να συμπεράνω, αν ζει στην πόλη ή στο χωριό, σε διαμέρισμα ή σε κτήμα, αν έχει ψωνίσει σκυλί ή αν το έχει σώσει (ξέρεις δεν είσαι ο μόνος...) και τι εμπειρία και γνώσεις έχει. Εμαθα (αυτό όχι μέσα στο φόρουμ μόνο), να σέβομαι το αν είναι μητέρα ή πατέρας, πρώτος στην αγέλη του ή τελευταίος, μεγαλύτερος ή και μικρότερος από εμένα.
Και βεβαίως, είχα διαβάσει σχεδόν όλα τα θέματα που είχαν ανοιχτεί, από δημιουργίας του φόρουμ και ομολογώ ότι παρότι είχα μια 10ετία σκυλί, δεν ήξερα την τύφλα μου και αναθεώρησα απόψεις και έμαθα πράγματα και προσπαθώ να τα εφαρμόζω και να τα μεταδίδω όσο μπορώ.
Στο δια ταύτα, ας αρχίζουμε να βάζουμε τον σεβασμό στην ζωή μας, απέναντι στους συνομιλητές μας. Η έλλειψη σεβασμού κατ΄εμέ, είναι που πυροδοτεί τέτοιες συζητήσεις και οδηγεί σε συγκρούσεις και off topic καταστάσεις.
Οταν συμμετέχεις κάπου για να μάθεις, εφόσον δηλώνεις άπειρος, μάθε να ακούς με ευγένεια και να δέχεσαι συμβουλές και μην τις ακολουθήσεις ποτέ. Κακό του κεφαλιού σου και προπάντων του σκυλιού σου. Γιατί σ' αυτόν τον χώρο, εμάς αυτό είναι που μας νοιάζει. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να προσφέρεις σ' αυτό το ζωάκι, το καλύτερο δυνατόν, με γειά σου με χαρά σου. Μείνε με τους φίλους και γνωστούς σου και καμάρωνε σ' αυτούς, για την ψυχούλα που έσωσες (και μπράβο σου), γιατί εγώ προσωπικά με δηλώσεις του τύπου: στην αυλή ή αδέσποτο, ανεβάζω θερμοκρασία. Και να ξέρεις ότι από όσους θέλησαν να σε συμβουλεύσουν μέχρι στιγμής, σε θέματα φιλοζωίας καθαρής και αγνής, όπως ίσως ποτέ δεν την έχεις καν διανοηθεί στην ζωή σου, δεν τους φτάνεις ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι.
Αυτό όλο, γιατί έχει παραγίνει το κακό, με όσους μπαίνουν για να μάθουν ή να ρωτήσουν κάτι και καταλήγουν να κατηγορούν, αρχικά όσους είχαν την ευγένεια να του απαντήσουν και στο τέλος, όλο το φόρουμ.