Μάντω

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Ευχαριστώ ευχαριστώ όλο το φόρουμ.
Δυστυχώς ο πιτσιρικάς είναι κάτοικος Αθήνας.. όταν ξανάρθει Βόλο λογικά η Μάντω θα του ρίχνει ένα κεφάλι :p

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Προς το παρών ναι. Είναι μόνο 12 μέρες μαζί μας, και πριν την εκπαιδεύσω στοιχειωδώς, φοβάμαι να την αφήσω ελεύθερη.
Στις βόλτες την έχω ελεύθερη αλλα λέω να το κόψω κι αυτό σιγά σιγα, γιατι αρχίζει να βλέπει το λουρί σαν τιμωρία. Ενώ έπρεπε να γίνεται το αντίθετο.
Και δεν έχει μάθει ακόμα το "ΕΛΑ" και μου δημιουργεί πρόβλημα όταν ξυπνάω για δουλειά και θέλω να την βγάλω μια σύντομη βόλτα για τουαλέτα, και αυτή δεν λέει να μπεί ξανά μέσα..

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Γιατι δεν τη βαζεις μεσα στο σπιτι??Θα ειναι πολυ πιο ευτυχισμενο το κοριτσι!!!!Θα της βαλεις ενα καλαθι στο χωλ ή οπου σε βολευει και θα τη μαθεις να κοιμαται εκει.Αν τη βγαζεις 3-4 βολτες τη μερα και εκτονωνεται αρκετα, μεσα στο σπιτι θα ειναι παναγια, θα αραζει και θα κοιμαται, ουτε ζημιες ουτε τιποτα.Σκεψου το!

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Στο σπίτι την είχα τις 2 πρώτες μέρες αφού την "απήγαγα", για να ηρεμήσει. Την είχα βρει με τα αδερφάκια της μέσα σε ένα λιβάδι γεμάτο χορτάρι.

Σπίτι δεν ένιωθε και τόσο άνετα. φοβόταν τα πάντα. Όταν την έβγαλα έξω, ένιωσε πιο πολύ στο σπίτι της, αφού είναι σε μια τεράστια αυλή γεμάτη χορτάρι, λουλούδια, δέντρα και φυτά, πεταλουδες, πουλιά, ένα πανέμορφο σπιτάκι, σε μια πανέμορφη πόλη και μια ακόμα πιο όμορφη γειτονιά και παίζει με οτιδήποτε βλέπει γύρω της να κινείτε. και νομίζω οτι είναι πολύ πιο χαρούμενη απο το να κλειστεί στους 4 τοίχους στους οποίους ακόμα και εγώ ασφυκτιώ.

Δεν πιστεύω οτι ο μόνος τρόπος για να είναι ένας σκύλος ευτυχισμένος είναι να κάνει ανθρώπινη ζωή. Να κοιμάται σε κρεβάτι, να κάθεται σε καναπέ δίπλα στο τζάκι και να βλέπει τηλεόραση. Ούτε είναι ευτυχία αυτό που λες "να αράζει και να κοιμάται"

Σταματήστε πια όλοι να βλέπετε σαν απάνθρωπο βασανιστήριο κατι το οποίο για αυτήν αλλα και για όλα τα σκυλιά του κόσμου είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ούτε κρυώνει, ούτε την ενοχλεί η βρωμιά του χώματος ή τα χορτάρι ούτε έχει την ανάγκη απο καθημερινό λούσιμο, χτένισμα, πλεκτό πουλόβερ και ροζ κορδελίτσα στο κεφάλι.

Σκύλος είναι δεν είναι μωρό. Και μάλιστα πολύ τυχερός σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέσποτα που δεν είχαν την δικιά της τύχη.

Last edited:

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
:eek::eek:

thanx thanx φίλε μου. Γιατι στο youtube που έχω βρει διάφορες τεχνικές, δεν με πολυπείθουν. Άσε που ο καθένας έχει το δικό του τρόπο και δεν ξέρω ποιο να προτοδιαλέξω.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Φιλε Ultimo, με παρεξηγησες! Αν νομιζεις οτι της αρεσει καλυτερα στον κηπο, παω πασο!Εγω ειπα να την εχεις μεσα για να νιωθει πιο πολυ την παρεα σου, γιατι ως γνωστον το σκυλι δεν νοιαζεται τοσο για το μερος που ζει οσο για αυτον που αγαπα,θελει να ειναι με τον ιδιοκτητη του, ειναι αγελαιο ζωο.Τουλαχιστον μην την εχεις δεμενη, στον κηπο ποιο το προβλημα αν κυκλοφορει ελευθερη????

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Εγω ειπα να την εχεις μεσα για να νιωθει πιο πολυ την παρεα σου
Έτσι όμως ίσως την βαρεθεί τη παρέα μου, και να καταλήξει μόνο να αράζει και να κοιμάται.
Τώρα, κάθε φορά που βγαίνω απο το σπίτι, ποτέ δεν την βλέπω να αράζει. Όλο με κάτι ασχολείται. Όλο κάτι θα έχει βρει και θα παίζει. Και όταν με αντιληφθεί, χοροπηδάει απο χαρά που με βλέπει και με γλύφει συνεχώς. 4-5 φορές τη μέρα που την βγάζω βόλτα, 4-5 φορές χοροπηδάει που με βλέπει.
Εσένα πόσες φορές τη μέρα νιώθει τέτοια χαρά?

Μόλις διάβαζα την εισαγωγή απο το βιβλίο που μου έδωσε στο προηγούμενο ποστ ο φίλος kopritis.
Θα σου δείξω ένα απόσπασμα αφού σου θυμίσω οτι την εκπαιδεύω όλη μέρα κάθε μέρα, και είναι μόλις 12-13 μέρες που την έχω σπίτι μου.

Η πρόληψη είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε το σκύλο να επιτύχει. Με το να μην
αφήνετε το κουτάβι να εμπλακεί σε καταστάσεις μέσω των οποίων είναι
καταδικασμένο να οδηγηθεί σε λάθος συμπεριφορές, το προετοιμάζετε για την
επιτυχία. Ο στόχος της πρόληψης είναι να σταματήσει ο σκύλος να διαπράττει
λάθη, όπως η ούρηση σε λάθος μεριά, το μάσημα αντικειμένων, κλπ…
Η πρόληψη, όπως φαίνεται, είναι πολλές φορές ξεχασμένη από τους ιδιοκτήτες
σκύλων. Περιμένουμε τα σκυλάκια μας να μην ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια,
ενώ εμείς αφήνουμε ανοιχτούς κάδους. δεν θέλουμε να ανεβαίνουν στο κρεβάτι,
τη στιγμή που εμείς, αφήνουμε ανοικτή την πόρτα του υπνοδωματίου. Πολλά
προβλήματα συμπεριφοράς όπως αυτά που περιγράφονται παραπάνω είναι τόσο
εύκολο να λυθούν με την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε πιθανές προβληματικές
περιοχές.
Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί συνεχώς την πρόληψη στην καθημερινή του ζωή με
μεγάλη επιτυχία. Προλαμβάνουμε την ηλεκτροπληξία στα μωρά, εμποδίζοντας
την πρόσβαση στις πρίζες με την εγκατάσταση πωμάτων ασφάλειας σε αυτές.
Προλαμβάνουμε το να βάζουν επικίνδυνα αντικειμενα στο στόμα τους, κρύβοντας
όλα εκείνα τα αντικείμενα η βάζοντας το μωρό σε μία κούνια, όταν δεν μπορούμε
να το εποπτεύσουμε. Προλαμβάνουμε τους κλέφτες να μπουν στα σπίτια μας,
κλειδώνοντας τη πόρτα και εγκαθιστώντας σύστημα συναγερμού. Ο κατάλογος
συνεχίζεται, και εμείς οι άνθρωποι φαίνεται να έχουμε μια καλή αντίληψη σχετικά
με τα πλεονεκτήματα της πρόληψης. Παρόλα αυτά, πολλές φορές αδυνατούμε να
χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους με τα σκυλιά μας. Έχουμε την τάση να τα
αφήνουμε ανεξέλεγκτα στο σπίτι για ώρες και περιμένουμε από αυτά να αφήσουν
τα πάντα σε τάξη.
Δεν έχω δει κανέναν να παραπονιέται και να θεωρεί παράξενο που βάζουν τα μωρά στη φυλακή (και ας το ονομάζουν πάρκο για να ακούγεται πιο ευχάριστο). Για την ασφάλειά του το κάνουν μέχρι να φτάσει σε ηλικία που να μπορεί να μάθει 5 βασικά πράγματα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, μια και γώ απο ένστικτο λειτουργώ, δεν έχει τύχει να ξαναεκπαιδεύσω σκύλο. Απλά πιστεύω οτι εκπαιδευμένος σκύλος με μια ζωή γεμάτη αγάπη και επιβραβεύσεις, είναι πολύ πιο χαρούμενος απο ένα σκύλο ελεύθερο μεν άλλα χωρίς πολύ παρέα, και να το μαλώνεις συνεχώς στα αναπόφευκτα λάθη του.

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
UltiMo_ μιας και τα λέμε τόσο καλά μέχρι τώρα, μην αρχίσεις τώρα να παρεξηγείσαι! :D

Το θέμα μέσα ή έξω, είναι απόφαση του κάθε ιδιοκτήτη.
Η δική μου ερώτηση για το που την έχεις ήταν καθαρά ενημερωτική.
Πάντως, κι εγώ έχω καλό σε μέγεθος κήπο (έστω και στην Αθήνα) κι όλα τα δίπλα σπίτια επίσης, οπότε όταν τον κατεβάζω στον κήπο, είναι για αυτόν πολύ μεγάλη χαρά. Το βλέπω το σκυλί, ζωντανεύει. Γι'αυτό τον κατεβάζω αρκετή ώρα μέσα στη μέρα.
Ένα μέρος της επιτυχίας μας σαν ιδιοκτήτες (τουλάχιστον για μένα) είναι να προβλέπουμε πότε το σκυλί βαριέται κι έχει ανάγκη να κάνει κάτι διαφορετικό. Σε αυτό βοηθάει σίγουρα ένας κήπος από το κλειστό διαμέρισμα.

Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω στην απόφασή σου να την έχεις έξω, είναι πως το δέσιμο με το σκυλί που ζει μέσα στο σπίτι, είναι μεγαλύτερο από το να ζει σε κήπο ή ταράτσα.
Το βλέπεις από την αρχή αυτό.
Ζει μαζί σου και πίστεψε με η αγάπη και οι χαρές που θα σου κάνει θα είναι περισσότερες. :p
Εμένα ο δικός μου, αν πάω στο περίπτερο και γυρίσω κάνει λες κι έχω λείψει ώρες.. (και τον κοροιδεύω! Ναι, ναι Ορφέα μου, ξέρω ξέρω σου έλειψα! χεχε... Το ίδιο κάνει αν τον κατεβάσω στον κήπο κάι του μιλάει κάποιος από την οικογένεια από το μπαλκόνι).

Σκέψου μόνο ότι το βράδυ καλό θα ήταν να την έχεις μέσα. (το γιατί έχει πολυσυζητηθεί εδώ μέσα)
Ακόμα, σκέψου, αν χρειστεί να πάτε κάπου διακοπές ή σε δουλειά και θα πρέπει να μείνει σε διαμέρισμα, δε θα ξέρει πώς να το κάνει!

Αν την έχεις λυτή έξω, που θα ήταν πολύ όμορφα και για εκείνη σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον, όλη μέρα, τη νύχτα θα μπορούσες να την έχεις μέσα και να της μάθεις να ηρεμεί και να ησυχάζει!

Μην παρεξηγηθώ! σκέψεις σου δίνω κι ανταλλάζουμε απόψεις... Δεν μπορούμε να τα σκεφτόμαστε όλα πια μόνοι μας! Ένα μυαλό έχουμε! :p

Δες λίγο πώς μπορεί να σε βοηθήσουν οι διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς! ;)

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ.
Και για ακόμα μια φορά, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ!
Καλό ψάξιμο! Και καλό βράδυ!

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση το πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος με τον οποίο δένονται οι γυναίκες με τα σκυλιά.
Ίσως τα βλέπετε σαν μωρά, δεν ξέρω.

Στην πρώτη-πρώτη γραμμή όλου του τόπικ, αναφέρω πως λόγω αυλής αποφάσισα να μαζέψω ένα αδέσποτο. Αν έμενα ακόμα σε διαμέρισμα, δεν θα το έκανα. Νιώθω οτι το κλειδώνω κάπου που δεν ανοίκει. Τώρα λοιπόν που υπάρχει τελικά αυλή, θα το έχω στο σπίτι να βλέπει το πράσινο απ το παράθυρο?

Τώρα για το δέσιμο, τι να πώ.. Ίσως το οτι μου λείπει, με αναγκάζει κάθε μια δυο ωρίτσες να πηγαίνω να βλέπω τι κάνει, και να καταλήγω να παίζουμε με τις ώρες. Ακόμα και τον καφέ μου το απόγευμα, στον κήπο τον πίνω. Έρχομαι σπίτι, ρίχνω μια ματιά στο σκυλοφόρουμ, ψάχνω τπτ στο google περι εκπάιδευσης (παλι για την ίδια δηλαδή) και ξανακατεβαίνω στο κήπο. Αν την είχα εδώ στα πόδια μου, κολλημένος όλη μέρα στο pc δεν ξέρω αν θα είχα όρεξη να κατέβουμε μαζί στον κήπο ή να βγώ γενικά απο το σπίτι.

Για το θέμα των διακοπών, και το αν θα χρειαστεί κάποτε να μείνει μέσα, δεν το είχα σκεφτεί. Πιο πολύ με προβληματίζει τι θα γίνει αν χρειαστεί να μείνω εγώ έξω (ζούμε και σε εποχές δύσκολες) Ίσως θα πρέπει να κοιμάμαι στον κήπο σιγά σιγά για να το συνηθίζω.

Εννοείτε καμία παρεξήγηση, και συγνώμη αν τα προηγούμενα ποστ μου φάνηκαν ίσως κάπως επιθετικά. Απλά θεωρώ οτι ο σκύλος ανήκει έξω από τη φύση του, και η προσπάθεια να του βάζουμε μπλουζάκια, και να το κοιμίζουμε σε μαξιλάρι με πάπλωμα είναι υπερπροστασία.
Θα ήθελα στο μέλλον να δω το σκυλί μου να είναι ήμερο μεν, αλλα να έχει διατηρήσει κάποια στοιχεία αγριάδας και όχι να πηγαίνω κόντρα στη φύση του. Αν ήθελα σπιτίσιο κατοικίδιο να το βλέπω να κοιμάται και να παίζει, μάλλον θα έπερνα γάτα.

Ίσως να είμαι λάθος και ο σκύλος να ανοίκει σε διαμέρισμα. Αλλα προς το παρών δεν την βλέπω να της λείπει κάτι απο εδώ μέσα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για το χρόνο σου

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To θέμα έχει συζητηθεί κατα κόρον. Ο διαχωρισμός δεν είναι μέσα ή έξω (δηλ. κήπος ή διαμέρισμα), αλλά με ή χωρίς την αγέλη του (δηλαδή εσένα).

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
Εφόσον η αγέλη του (εγώ) δεν μπορεί να ζήσει στον κήπο, τότε χωρίς.

Υιοθέτησα ένα ταλαιπωρημένο ζωντανό, για να το σώσω και οχι για να του φέρομαι απάνθρωπα όπως ίσως νομίζετε.
Δεν έχω βίτσιο να το βλέπω δεμένο. Δεν το δέρνω και δεν το ταΐζω ξερό ψωμί.

Το υπεραγαπάω και το θέλω για να συμπληρώνει την ζωή μου. Και όχι για να χτίσω τη ζωή μου γύρω απο αυτό. (Ηγέτης Αγέλης)

Το υπεραγαπάω επίσης γιατί έχει γίνει η αφορμή, να έρθω και εγώ πιο κοντά στη φύση, με τις άφθονες ώρες παιχνιδιού και τις ατελείωτες βόλτες που και γώ είχα ανάγκη.

Αντιθέτως δεν θέλω να γίνω όμως η αιτία που θα απομακρύνω το κακόμοιρο σκυλάκι απο τη φύση.

Δεν έχω άλλα επιχειρήματα και να σας πώ την αλήθεια με κούρασε αυτή η κουβέντα. Όποιος ακόμα με θεωρεί απάνθρωπο που αιχμαλωτίζω σκυλιά για να τα έχω δεμένα, σεβαστή η άποψή του.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
φίλε UltiMo μπράβο σου για ότι έκανες για την σκυλίτσα σου και δεν νομίζω οτι κανείς απο εδώ θα διαφωνήσει στο ότι την έσωσες απο μια πολύ σύντομη και μίζερη ζωή που θα είχε ως αδέσποτο.

Παρ΄όλα αυτά, αυτή τη στιγμή είσαι σε ένα διάλογο με ανθρώπους με πολλές και ποικίλες σκυλο-εμπειρίες, με διαφορετικές σκέψεις και απόψεις. Έχω την εντύπωση (μακάρι να κάνω λάθος....) ότι αντιμετωπίζεις τις όποιες ''διαφωνίες'' με μεγάλη καχυποψία και προκατάληψη.

Ξέρεις δεν είναι κακό να αλλάζουμε τις αντιλήψεις μας ή να αφήνουμε να επιδρούν σε αυτές καινούργιες ιδέες ή σκέψεις. Η εξέλιξη του ανθρώπου βασίστηκε ακριβώς σε αυτή του την ικανότητα.:)

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αυτο το σχολιο με τις γυναικες και τα μωρα ομολογω δεν μου αρεσε και ιδιαιτερα...
και γω εχω σκυλι,ειμαι γυναικα και σε πληροφορω πως μονο σαν μωρο δεν την αντιμετωπιζω..
τωρα..γιατι οταν ηταν κουταβι(οπως ειναι η δικια σου) ΕΙΝΑΙ μωρο..
μπορει οχι "ανθρωπινο" μωρο οπως το εννοεις εσυ αλλα παλι μωρο ειναι..
και εχει αναγκη την αγελη του..
και καλως η κακως αγελη του σκυλου σημερα θεωρειται ο εκαστοτε ιδιοκτητης..
η επιλογη του μεσα η εξω ειναι στο χερι του καθενος..
αλλα θα το πω και το εχω ξαναπει..
ενημερωνομαστε για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ο σκυλος,απο που καταγεται,πως "δημιουργηθηκε" τι ενστικτα εχει,πως τα ικανοποιει και μετα αραδιαζουμε βαρυγδουπες δηλωσεις για το που ζει καλυτερα ο σκυλος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν πιστεύω οτι ο μόνος τρόπος για να είναι ένας σκύλος ευτυχισμένος είναι να κάνει ανθρώπινη ζωή. Να κοιμάται σε κρεβάτι, να κάθεται σε καναπέ δίπλα στο τζάκι και να βλέπει τηλεόραση. Ούτε είναι ευτυχία αυτό που λες "να αράζει και να κοιμάται"

Σταματήστε πια όλοι να βλέπετε σαν απάνθρωπο βασανιστήριο κατι το οποίο για αυτήν αλλα και για όλα τα σκυλιά του κόσμου είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ούτε κρυώνει, ούτε την ενοχλεί η βρωμιά του χώματος ή τα χορτάρι ούτε έχει την ανάγκη απο καθημερινό λούσιμο, χτένισμα, πλεκτό πουλόβερ και ροζ κορδελίτσα στο κεφάλι.

Σκύλος είναι δεν είναι μωρό. Και μάλιστα πολύ τυχερός σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέσποτα που δεν είχαν την δικιά της τύχη.
Aρχικά να σου ζήσει, είναι πανέμορφο και μπράβο σου που το υιοθέτησες.

Μόνο λιγάκι να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί δεν είναι όλα μαύρο και άσπρο.

Το σκυλί είναι αγελαίο ζώο από την φύση του και ευτυχισμένο είναι όταν είναι με την αγέλη του.
Αν αισθανθεί πως είσαι η αγέλη του τότε θα θέλει να είναι και μαζί σου.
Αυτό δεν ισοδύναμει με καθημερινό μπάνιο, με καναπέδες, να βλέπει τηλεόραση, να φοράει πλεκτό ρούχο και κορδέλες.

Εσύ ίσως περιγράφεις τον απόλυτο εξανθρωπισμό των σκύλων, ενώ εμείς μιλάμε για την σωστή συμβίωση με έναν σκύλο.

και φυσικά όλοι κάναμε λάθη κάποτε.

Φυσικά και κανείς δεν μίλησε για βρόμα έξω στο χώμα..
Μίλησε όμως για την πιθανή υγρασία που μπορεί να έχει έξω το βραδυ, μίλησε για πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν με το να κοιμάται ένα σκυλί έξω (κλέφτες), μιλήσε για την απομόνωση που λαμβάνει ένα σκυλί έξω, μίλησε για την αύξηση των πιθανοτήτων για καλαζάρ, μίλησε για την ανάγκη που έχει ο σκύλος να μας αισθάνεται κοντά του και να μην είναι απομονωμένος.

Όλα αυτά βεβαια εφόσον έχεις άλλα δεδομένα στο μυαλό σου, ίσως σου φανούν περίεργα.
Ίσως στο μέλλον βιώνοντας κοντά του να δεις πως θα είναι όπου είσαι..και η χαρά του θα είσαι εσύ.., εφόσον βεβαια του δώσεις το δικαίωμα να στο αποδείξει.

Εδώ είμαστε ..και εδώ θα είσαι ..να μάθεις και ίσως να μάθουμε και από εσένα πράγματα..και κάπου κάτι στο μέλλον να αναιρέσεις.

Έχω δει ανθρωπους που μιλάγανε έτσι και βρεθήκανε να κοιμούνται μαζί με τον σκύλο τους γιατί απλά δεν είχαν ασχοληθεί να δούνε ή να καταλάβουνε κάτι άλλο.

Μπράβο σου λοιπόν και να περάσεις μαζί του όμορφες στιγμές!! :)

UltiMo_

Member
2 Απριλίου 2010
21
0
Βόλος
η επιλογη του μεσα η εξω ειναι στο χερι του καθενος..
Και αν η επιλογή δεν είναι μέσα ή έξω, αλλά έξω ή αδέσποτο, τι θα προτιμούσατε?

Δεν αντιμετωπίζω τις ''διαφωνίες'' με καμμία καχυποψία, ούτε προκατάληψη. Σας λέω απλά οτι το "μέσα" δεν είναι καν επιλογή.

Είναι θέμα ιδεολογίας, θέμα σεβασμού των υπολοίπων κατοίκων του σπιτιού (τους οποίους όσο φιλόζωος και αν γίνω, θα τους βάζω πάντα πάνω απο τα τετράποδα), θέμα άγνοιας και ασχετοσύνης. Όπως θέλετε πάρτε το.

Ίσως να μην ξέρω πολλά για τα ένστικτα του σκύλου, αλλα σίγουρα δεν είναι να κοιμούνται σε μαξιλάρι.

Συγνώμη που ένας βασανιστής σκύλων εισέβαλε στην αγνή κοινότητα φιλόζωων που βάζουν πάνες στα σκυλιά που αγοράσανε και όλο το άγχος της ζωής τους είναι αν θα βράσουν το κόκκαλο 2 λεπτά, 10 λεπτά ή καθόλου

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το καταπληκτικό φόρουμ και τους διαχειριστές. Αλλα με την παράλογη, δίχως αφορμή και αιτία, μαζική επίθεση απο άτομα που έχουν μπερδέψει την φιλοζωία με την μητρότητα και την υιοθεσία με την αγοραπωλησία

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
έχεις διαβάσει τίποτα απο αυτά που σου έχουμε γράψει;

έχεις προσπαθήσει πραγματικά να καταλάβεις τι σου λέμε;

μήπως αναμασάς τα ίδια και τα ίδια;

Αλλα με την παράλογη, δίχως αφορμή και αιτία, μαζική επίθεση απο άτομα που έχουν μπερδέψει την φιλοζωία με την μητρότητα και την υιοθεσία με την αγοραπωλησία
μάλλον έχεις ξεφύγει τελείως..........