Μάνα υιοθέτησα γάτα!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Αυτό που είχα κάνει εγώ με την ακάνα είναι ανά 10γρ και ζύγισμα ανά 10 μέρες. Όταν όμως δεις ότι τα κακά της αρχίζουν να γίνονται πολύ μαλακά και τούρτες τότε έχεις φτάσει το ταβάνι για τη συγκεκριμένη ξηρά. Αν έχει καλό μεταβολισμό, ίσως τώρα το χειμώνα χρειαστεί και λίγο παραπάνω, ανάλογα βέβαια και τα κρύα που θα βάλει. Αλλιώς αλλάζεις τροφή και πας σε μια με περισσότερα λιπαρά ή με άλλο κρέας (πχ μοσχάρι)

• Like
Reactions: Penguin

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Μέχρι τωρα της δίναμε την N&D Grain Free Pumpkin, και κάθε μήνα άλλαζα κωδικό από κοτόπουλο σε αρνί να υπάρχει (ελπίζω) και μια αλλάγη στην γέυση. Τώρα λέγαμε να πάρουμε Platinum Hellas, γιατί βγαίνει και πιο οικονομικά, και γιατί δεν μου αρέσει να της δίνω κάτι που γράφει κολοκύθα αλλά είναι τίγκα στον αρακά. Η Ν&D έχει Crude Protein (min): 28.00%; Crude Fat (min): 18.00% και η πλάτινουμ 26% και 16% αντίστοιχα, δηλάδη πιο κάτω.

Τρώει, μίζερο δεν είναι καθόλου, ίσα ίσα που ζητάει πάντα παραπάνω. Τα κόπρανα της είναι πάντα καλά ότι και να φάει. Άντε, καμία φόρα να βγουν λίγο πιο μαλακά τα τελευταία, αλλά μέχρι εκεί.

Για την puppy θα κάνω ένα τηλ στην κτηνίατρο να ρωτήσω, θα πρωτείνει royal canin βεβαια, αλλά αυτό το αφήνουμε στην άκρη.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τι θες?να παρει κιλα?
Ελα,εδω ημαστε,τοχω!

Λοιπον φτιαχνε της ρυζι (ή μακαρόνια,ότι βολευεσαι) με κιμά (συνηθως της το εκανα με ανάμικτο,απτο δικο μου,δλδ μοσχαρι/χοιρινο/αρνι αλλιως κ με κοτοπουλακι μια χαρα κανεις τη δουλεια σου) βαλε καροτο,κολοκυθακι,αρακά (βασικα διαβασε τι κανει κ τι δε κανει κ οτι εχεις στο ψυγειο καθε φορα),οταν σου γινει ριξε κ λιγο ηλιελαιο (ωμο)
Εμας αυτο στη μεγαλυτερη κατσαρολα μου κ της εφτανε πρωι βράδυ για 4 μερες,εσενα πουναι κ τσιλιβιθρα θαναι πιο ευκολο.
Μετα : αυγουλακι (2 φορες τη βδομαδα) προβειο γιαουρτακι (αυτο με τη πετσουλα) κατσικισιο γαλατακι,κανα τραχανά.
Να παρει κιλα ειναι ευκολακι...
Να τα χάσει ειναι το λουκι!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Ειναι μερικα σκυλια που εχουν ταινια μεσα τους και τα αλεθουν ολα....Εμενα τρωει μαγειρευτο 300 γραμμαρια την ημερα (ή και ωμο καμια φορα) με ποσοστο κρεατος περιπου 75-80% και πλατινουμ ιβηρικο 200 γραμμαρια. Χωρις να υπολογισουμε λιχουδιες κ.τ.λ Οι λιχουδιες ειναι π.χ ενας ωμος λαιμος κοτοπουλο, μπισκοτα μεγαλουτσικα, μισο μηλο, ενα κομματι μοσχαρακι κ.τ.λ Μη σου πω εχει χασει κιολας.

Δε ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα απο πλατινουμ το αρνι μου φανηκε πιο παχυντικο, με το ιβηρικο ομως τα κοπρανα ειναι ελαχιστα. (εμενα με ολο αυτο το φαι κανει μια φορα την ημερα και λιγα). Δες και το Puppy εχει και μικροτερη κροκετα, θα σας κατσει καλα πιστευω.

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Mε την ακανα και γενικα τις γκρειν φρι τροφες είναι δύσκολο να παχύνεις σκυλί που δεν βάζει βάρος. Ο μικρός φαταούλας μου όταν καμια φορά πάρω σακούλα τροφή που έχει ρύζι (έστω και λίγη βρώμη-δεν παίρνω ποτε με καλαμπόκια γιατί βρωμανε τα κακα της απιστευτα κι έχει κι αέρια) παίρνει αμέσως λίγο βάρος. Μετά ξαναπαίρνω την ακανα κι έρχεται μόνη της στα ίσια της πάντα με την ίδια ποσότητα τροφής.

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
56
δεν ξερω τι ηλικια εχει το σκλι; ο δικος μου που ειναι 3,5 σχεδον, και ήταν κοκκαλιάρης, εφαγε 2 μεγαλα σακια puppy και ηρθε στα ισα του. δεν παχυνε, απλά σα να έδεσε το σκυλι. ρωτα τον κτηνιατρό σου

• Like

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Προς το παρόν πήρα την πλατινουμ που περιέχει κάθε κωδικός κάποιου είδους δημητριακά. Για puppy μας είπε ότι δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν, να δώσουμε λίγο παραπάνω από μια τροφή για συντήρηση και αν δούμε ότι δεν βάζει έτσι τότε το βλέπουμε.

@HAHA Ηλικία δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια, κάπου γύρω στο χρόνο είναι. Απλώς όταν την είχαν πρωτοβρεί ήταν τέρμα υποσιτισμένη, και είναι και το σουλούπι της τέτοιο (ψιλή και μακριά για μικρόσωμο) που όντως στο μάτι μοιάζει λίγο καχεκτική.

@vasgial Δεν ήταν δική μου απόφαση και δικό μου θέλω να πάρει βάρος το σκύλι γιατί εμένα μου φαίνεται αδύνατη. Η κτηνίατρος που την παρακολουθεί από την μέρα που την μάζεψαν (και που όταν την υιοθέτησα είπε η ίδια καλύτερα προς το αδύνατο παρά προς το χόντρο, και να προσέχω γιατί είναι στειρωμένη) το θέλει, και δεν έχω λόγο να μην την ακούσω. Εννοείτε πως θα προσέχω πολύ παραπάνω να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, και πως θα συμβουλευόμαι την κτηνίατρο για την εξέλιξη της.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Είχα σκοπό να περιμένω τους 6 μήνες, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει πολύ ωραίες μικροαλλαγές, οπότε, μετά από 5 μήνες και κάτι μέρες, ας κάνουμε μια ενημέρωση.

Καταρχάς, η Μάρλευ πλέον σνομπάρει τις κροκέτες της. Πρόβλημα, φυσικά, αλλά ένα πρόβλημα που ταυτόχρονα με χαροποιεί κιόλας. Πήγαμε από το ‘δεν πλησιάζω το φαγητό και αν το πλησιάσω παίρνω δυο κροκέτες και τρέχω στην γωνία’ στο ‘εισπνέω την τροφή’ στο ‘τρώω άνετα αλλά μόνο μπροστά σας και αν υπάρχει κάποιος ξένος κάνω ότι έκανα στην αρχή’ στο ‘ξέρω ότι θα λυγίσεις και όλο και κάποιο μεζεδάκι θα μου δώσεις, οπότε σιγά μην φάω αυτές τις αϊδίες’. Τώρα ελπίζω να πάμε σιγά σιγά στο ‘τρώω όλο μου το φαγητό στοπ. δεν έχω την μπριζολίτσα δεδομένη στοπ. τα μεζεδάκια είναι προνόμιο όχι κεκτημένο δικαίωμα στοπ ’. Κοπρίτης, τι να πει κάνεις…

Από εκεί που δεν έκανε ρούπι όταν τις φορούσες το λουρί (πόσο μάλλον εκτός σπιτιού), προχωρήσαμε στο να γυρνάει τούμπα όταν το έπιανες μεν, να μην θέλει να κατέβει από τον καναπέ, αλλά να κουνάει ούρα μόλις ανοίγει η πόρτα. Προχθές, για πρώτη φόρα (και ελπίζω όχι και τελευταία γιατί επανάληψη δεν έχει υπάρξει ακόμα), μόλις έπιασα τα λουριά της ΚΑΘΗΣΕ μπροστά στην πόρτα. Ούτε τούμπα γύρισε να μην κουμπώνει το στηθόλουρο, ούτε πόδια σήκωσε να μην μπορώ να τα χώσω στις τρύπες. Απλά κάθισε εκεί και περίμενε. Φυσικά στις βόλτες είναι ακόμα φοβισμένη, ειδικά με μηχανάκια και φορτηγά, αλλά πλέον όταν συναντάμε σκυλιά και δεν κάνουν κίνηση να την πλησιάσουν περνάμε από απόσταση αλλά χωρίς δράματα. Μάλιστα, με ένα σκυλάκο φίλων, από εκεί που τις δύο πρώτες φορές του γρύλιζε και δεν τον πλησιάζει για κανένα λόγο, πλέον κάνουν τρελό παιχνίδι.

Το τελευταίο που με κάνει να χαίρομαι απίστευτα πολύ, είναι οι αλλαγές στην συμπεριφορά της προς εμάς, αλλά και άλλους ανθρώπους γενικότερα. Υποτακτική ούρηση καθόλου πλέον, από το κάθε τρεις και λίγο. Σιγά σιγά πήγαμε από το να μην μας πλησιάζει αν δεν ξαπλώναμε κάτω, στα χαλαρά παιχνίδια στον καναπέ (όπου και η παραμικρή απότομη κίνηση την έκανε να τρέχει να σωθεί), στα έντονα παιχνίδια στον καναπέ, στο να την παίρνω αγκαλιά και να την πετάω στην άλλη άκρη του καναπέ και να έρχεται και γι’άλλο. Μέχρι αυτή την βδομάδα, κάθε φορά που παίζαμε έπρεπε να είναι στον κανάπε και εγώ είτε να στέκομαι κάτω από τον καναπέ, είτε να κάθομαι πάνω του. Με χαρά ανακοινώνω ότι παίξαμε και το πρώτο μας κρυφτοκυνηγιτό. Να την κυνηγάω εγώ, να την φτάνω, να τρέχω μακριά και να με κυνηγάει αυτή. Και το ανάποδο. Να κρύβομαι πίσω από την πόρτα, να πετάγομαι όταν πλησιάζει και αυτή να κάνει σαν χαζοκούταβο από την χαρά της.

Σταμάτησε και να γαυγίζει ανελλιπώς στο κουδούνι (τσιτώνεται βέβαια ολόκληρη), την πήραμε μαζί μας δύο τρεις φορές σε σπίτι με πολλά άτομα και την τελευταία φορά το μοσχάρι επέλεξε αγκαλιά άλλου αντί για την δικιά μας (χαλάλι της αλλά να πάει να χεστεί). Κάθεται με υπομονή να της καθαρίσουμε το αυτί (αυτό με την τρελή παραγωγή κεριού) με μπατονέτα και να της βάλουμε υγρό. Έμεινε και μια βδομάδα με τους γονείς μου διότι διακοπές είναι αυτές, πρέπει κάποτε να πάμε και εμείς. Σίγουρα ξεχνάω πράγματα, αλλά το πιο σημαντικό νομίζω είναι ότι πλέον κάθε φορά που σηκώνουμε χέρι δεν τρέμει από τον φόβο, είτε χώνει την κεφάλα της, είτε χώνει τις "δοντάρες" της.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις πως είναι να αρχίσει να εμπιστεύεται ένα πλάσμα. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα της προσπάθειας!

• Like

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η μικρούλα σου, συμπεριφορικά μου δίνει vibes της προηγούμενης δικιάς μου, σε αρκετά πιο ήπιο βαθμό. Η επιμονή και η υπομονή σου, φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η μικρή είναι πολύ τυχερή που βρέθηκε στο διάβα σου!

Αυτή η καταπληκτική τελευταία φωτογραφία της, τα λέει όλα. Οι σκύλοι σε αυτή την θέση/στάση, νιώθουν πολύ άνετα με τα surroundings τους, δεν είναι καθόλου ανήσυχοι για τυχόν απειλές.

Συνέχισε να μας ενημερώνεις για την πορεία σας, είμαι σίγουρη πως σύντομα θα ξεχάσεις πως το σκυλί αρχικά είχε φοβίες.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν