Μάνα υιοθέτησα γάτα!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Orijen θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ για το κλίμα μας. Acana μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις (προσοχή στην ποσότητα, και τα 5γρ παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν μαλακά κόπρανα) σε εμάς έχει κάτσει μια χαρά (τώρα τρώει τη σειρά Regionals, δηλαδή Pacifica, Wild Prairie, Grasslands). Η N&D επίσης πολύ καλή τροφή και έχει βγάλει και σειρά με κολοκύθα που για μένα είναι ακόμα καλύτερη. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι η Naturea. Όσο για την αλλαγή, ναι καλό είναι να καταλήξεις σε μια μάρκα που θα κάθεται καλά και στη μικρή. Προσωπικά είμαι υπέρ του rotation diet, δηλαδή αλλαγή βασικής πρωτεϊνης κάθε 3 μήνες πχ για αποφυγή ανάπτυξης δυσανεξιών στο μέλλον.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Σήμερα έγινε το πρώτο καλό (κακό). Εκεί που κάνουμε βόλτα, έχουμε δεν έχουμε 5 λεπτά έξω, αρχίζει φτέρνισμα. Ατελείωτο, δυνατό φτέρνισμα. Σκήβω κάτω να δω αν έχει κάτι η μύτη της και βλέπω κόκκινο. Τρίπλο εγκεφάλικο και καρδία μάζι. Να μην τα πολυλογώ, την βούταμε απο το σβέρκο και βουρ κτηνίατρο. Εξέταση για ερλιχίωση αρνητική, αιματολογικές καλές, είμαστε σε φτέρνισμα αλέρτ.

Έχασα και δέκα χρόνια απο την ζωή μου.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Τσεκάρατε για άγανο ή άλλο ξένο σώμα, στην μύτη;
Εξωτερικά και με ψυλάφυση δεν φαινόταν κάτι, αν ξαναφτερνιστεί θα πάμε αύριο για ελαφριά νάρκωση και εξονυχιστική αναζήτηση.

• Like
Reactions: mareco

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Άγανο τελίκα, δηπλάσιο απο του ρουθούνι της και τόσο μέσα που εξωτερικά δεν φαινόταν ντιπ. Επιστρέψαμε με στυλ μπαταρισμένης βάρκας στο σπίτι (με έκανε και γέλασα πανάθεμα την) και τώρα ρίχνουμε τον ύπνο του δικαίου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
...έχουμε δεν έχουμε 5 λεπτά έξω, αρχίζει φτέρνισμα. Ατελείωτο, δυνατό φτέρνισμα...
Συνήθως, όταν το φτέρνισμα ξεκινάει ξαφνικά στην βόλτα, να ξέρεις ότι το πιο πιθανό, είναι να έχει ρουφήξει κάτι η μυτόγκα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν (y)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Συνήθως, όταν το φτέρνισμα ξεκινάει ξαφνικά στην βόλτα, να ξέρεις ότι το πιο πιθανό, είναι να έχει ρουφήξει κάτι η μυτόγκα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν (y)
Ακριβώς αυτό. Επίσης αν αυτό που ρούφηξε η μυτόγκα είναι άγανο μπορεί το φτέρνισμα να σταματήσει και να λέμε α τι ωραία πέρασε αλλά δεν έχει περάσει..απλά το άγανο έχει εγκατασταθεί κάπου δεν ενοχλεί πια τόσο και για αυτό δεν φτερνίζεται. Θέλει τσεκάρισμα από γιατρό.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@vasgial Εγώ και το Μεγάλο Ρουθούνι σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια :)

@l.Kyveli
Εδώ και μερικές μέρες είχε αρχίσει να μυρίζει άσχημα (υποθέσαμε το στόμα της) και έκανε κάποια μικροφτερνίσματα και ξεφυσήματα από την μύτη. Υποπτεύομαι οτί μπορεί το άγανο (ήταν και τέρμα μπίχλα όταν το έβγαλε) να φώλιασε για λίγο καιρό στην μυτόγκα και να μετακινήθηκε σε σημείο που την ενοχλούσε πιο έντονα. Αρχικά όταν την πήγαμε στον κτηνίατρο για την μυρωδιά (μπόχα με το συμπάθιο) βρισκόμασταν πάνω σε αλλαγή τροφής και μας είπε να δώσουμε μια βδομάδα από την παλιά και αν δεν στρώσει να ξαναπάμε. Δεν προλάβαμε να την κλείσουμε την βδομάδα.

Πάντως αν δεν φταίει το άγανο αλλά η τροφή έχουν να φάνε γκουρμεδία τα αδέσποτα :giggle::ROFLMAO:

• Like
Reactions: ioanna a

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Πελοποννησιοι και εσεις??? Ελεγα να παω χωριο καμια βολτα και φοβαμαι να τον παω στις ελιες μην αρχισει να τις τρωει...:D

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Πελοποννησιοι και εσεις??? Ελεγα να παω χωριο καμια βολτα και φοβαμαι να τον παω στις ελιες μην αρχισει να τις τρωει...:D
Βόρεια ελλάδα εμείς. Εμένα που είναι φαγανή πάντως έγλυψε μια δυο πατιμένες αλλα ως εκεί.

• Like
Reactions: medusa

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Και ενώ την πρώτη μέρα άραζε ωραία και καλά στις ελιές, την κυριακή, αφού την αφήσαμε λίγο ελεύθερη και την ξαναδέσαμε, ξάπλωσε κάτω και άρχισε να κάνει το κομπρεσέρ. Μετά από 30 λεπτά ασταμάτητου τρέμουλου (σταματούσε μόνο όταν την λύναμε και την βολτάραμε) επιστρέψαμε σπίτι και έμεινα και εγώ μαζί της γιατί ήταν τελείως άγνωστο το περιβάλλον και άρχισε να κλαίει.

Αυτό βέβαια με κάνει και αναρωτιέμαι πως θα την παλέψει 4 μέρες μόνη της στο σπίτι των γονίων μου όταν θα πάμε διακοπές.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Θα την κάνω στον φούρνο με πατάτες.

Εκλαίγε επί μισή ώρα και αφού είδε οτί δεν πιάνει σάλταρε πάνω στο κρεβάτι.

Μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού, μου γύρισε την γυριστή ουρά της η μουλάρω και έπεσε για ύπνο.

Last edited:

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Η σκύλα μου είναι το αντίστοιχο αυτής της κοπέλας που όλοι μισούσαμε και θέλαμε να μοιάξουμε στο λύκειο: τρώει τα πάντα και δεν βάζει τίποτα.

Πήγαμε σήμερα κτηνίατρο για εμβόλιο και μας ανακοίνωσε ότι είναι πολύ αδυνάτη και θέλει να τις βάλουμε κανένα κιλό. Τρώει 100gr την μερά, δεν ξεκουνίεται σχεδόν καθόλου πέρα από το περπάτημα στην βόλτα και το παιχνίδι στο σπίτι, και τα τρώει και τα μεζεδάκια της (πανσετούλες, σουβλάκια, ψαράκια... παντζαράκια).

Και ρωτάω, πως αυξάνουμε την ποσότητα τροφής; Με ποιόν ρηθμό και τι γραμμάρια; +5γρ ή +50 και βλέπουμε πως πάει για 1 βδομάδα ή για 2;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν