Η Μόκα ήταν μαζί μας... ίσως, η μόνη που είδε τον τελικό!!!...Η μοκα ηταν μαζι σας?
Η Μόκα, όμως, είναι "δώρο Θεού"... μας έχει κάνει "τζάμπα μάγκες" με τη συμπεριφορά της!
Ηταν ξαπλωμένη και παρακολουθούσε...
Η Μόκα ήταν μαζί μας... ίσως, η μόνη που είδε τον τελικό!!!...Η μοκα ηταν μαζι σας?
Επειδή αυτή η φράση μπορεί να οδηγήσει σε αυθαίρετα και λανθασμένα συμπεράσματα, οφείλω να αναλύσω λίγο τον τρόπο που έγινε αυτό κατά τη διάρκεια επίσκεψης του johnk και που αποτέλεσε την πρώτη επαφή των δύο τραμπούκων.Με τη Θέτιδα, για παράδειγμα, θεωρώ ότι είναι τσεκαρισμένος... θετικά εννοώ...
Ανίκανος όχι, απλά έχεις αυτοεπίγνωση.ASFE said:Κατι τετοια διαβαζω και θεωρω τελειως ανικανο τον εαυτο μου για μια τετοια φυλη.. Παρολο που στο μελλον θα ηθελα πολυ.
Θα ηθελα να συμπληρωσω μια ερωτηση ακομα .Εχεις δει πραγματικα κυριαρχικο μπορμπουλ ,το πως κινειται,πως υπολογιζει και πως αντιδρα?Johnk,
το νούμερο 1 και 2 της γέννας ξέρεις που έχουν πάει και εάν χρησιμοποιούνται για εργασία ή είναι pet?
Επίσης αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα αντιδρούσαν αυτά ? Θεωρείς ότι θα είχαν μεγάλη διαφορά από τον Casper?
Η Μόκα γνωρίζεται με τη Θέτιδα από κουτάβια και έχουν περάσει αρκετό χρόνο μαζί, οπότε θεωρώ πως λειτουργεί σαν καταλύτης... δηλαδή, θεωρώ ότι της έχουν "εμπιστοσύνη" και οι δύο...johnk και ptf αν έλειπε η μόκα θα είσασταν λιγότερο χαλαροί;
Ξέρω που έχουν πάει...Johnk,
το νούμερο 1 και 2 της γέννας ξέρεις που έχουν πάει και εάν χρησιμοποιούνται για εργασία ή είναι pet?
Επίσης αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα αντιδρούσαν αυτά ? Θεωρείς ότι θα είχαν μεγάλη διαφορά από τον Casper?
Με πρόλαβες...Θα ηθελα να συμπληρωσω μια ερωτηση ακομα .Εχεις δει πραγματικα κυριαρχικο μπορμπουλ ,το πως κινειται,πως υπολογιζει και πως αντιδρα?
Σίσσυ,Γιαννη,
Αν φερεις στο μυαλο σου τις πρωτες εικονες του Κασπερ στην τοκετοομαδα και προσπαθησεις να τον δεις με τη ματια του σημερα,πιστευεις οτι ειναι μεγαλη η αλλαγη?
Ναι, η ρητορική μου θυμιζει πολυ αυτην του harryf3 ο οποιος ειχε γραψει παλαιοτερα κατι αναλογο αλλα με τον δασκαλο που ερχοταν να κανει φροντιστηριο στο παιδι του και πηγαινε ''τρεμαμενος τοιχο-τοιχο'' οπως αναφερει και άλλα τετοια δραματικα-τραγικα...Ο ανθρωπος τον οποιο εχουμε καλεσει να ερθει σπιτι μας και του εχουμε ανοιξει την πορτα ενω ειμαστε εμεις (οι αρχηγοι) παροντες...Χτες ήταν σπίτι ο πεθερός μου, για να δούμε παρέα τον τελικό...
Με τα πολλά και μετά από τήρηση των οδηγιών μας (no toutch, no talking, no eye contact)... ο μικρός πλησίασε τον καναπέ που καθόταν ο καλεσμένος μας... μύρισε διεξοδικά και, μετά, με πολύ ωραία γλώσσα έκατσε δίπλα του, με αυτάκια πίσω κλπ...
Εγώ, καθόμουν στη διπλανή πολυθρόνα, χαλαρός...
Κάποια στιγμή, βλέποντας τον πεθερό μου να "ξεθαρεύει", άρχισα να γίνομαι προσεκτικός...
Και, πολύ διακριτικά, είχα προλάβει να χουφτώσω τον πνίχτη του μικρού...
Ακριβώς τη στιγμή που συνέβησαν (ταυτόχρονα, σχεδόν) δύο πράγματα:
Ο πεθερός μου αγκάλιασε τρυφερά τον Casper πάνω από τους ώμους... και ο μικρός τινάχτηκε μουγκρίζοντας προς το πρόσωπό του...
Φίλε Γιάννη (@ICE),1. ...Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη να ειναι ελευθερος ενας σκυλος που δεν ελεγχεται πληρως μεσω ΒΥ και να κινδυνευουν αθωοι ανθρωποι-συγγενεις στην προκειμενη περιπτωση, ενω μπορει καλλιστα να περιοριστει καπου ο σκυλος σε ενα crate, σε ενα δωματιο, στο μπαλκονι...
2. Και εμεις να καμαρωνουμε και να εστιαζουμε στον εαυτο μας το ποσο καλοι και υπευθυνοι ιδιοκτητες ειμαστε γιατι προλαβαμε και ''διαβασαμε'' εναν απρόβλεπτο σκυλο που πηγε να αρπαξει απο τον λαιμο γρυλλιζοντας τον ''άτυχο'' πεθερο που ηρθε σπιτι μας να δουμε μαζι ποδοσφαιρο!
3. Δεν ξερω τι νοημα μπορει να εχει και να περασει μεσα απο την αφηγηση ενος τετοιου αρνητικου περιστατικου.
4. Ελπιζω να ειναι οφελιμο για τους ιδιους τους ιδιοκτητες, γιατι για κανεναν αλλον δεν νομιζω να ειναι, και σιγουρα η αισθητικη και η εικονα της συμπεριφορας του σκυλου (οπως και της σκυλας στο πρωτο παραδειγμα) που βγαινει προς τα εξω θα τραβηξει ακαταλληλα την προσοχη ακαταλληλω μελλοντικων ιδιοκτητων...
Τι σημαίνει, για ένα ιδιοκτήτη: "ΞΕΡΩ τον "προβλέψιμα απρόβλεπτο" σκύλο μου"...
Χτες ήταν σπίτι ο πεθερός μου, για να δούμε παρέα τον τελικό...
Με τα πολλά και μετά από τήρηση των οδηγιών μας (no toutch, no talking, no eye contact)...
Εγώ, καθόμουν στη διπλανή πολυθρόνα, χαλαρός...
Κάποια στιγμή, βλέποντας τον πεθερό μου να "ξεθαρεύει", άρχισα να γίνομαι προσεκτικός...
Και, πολύ διακριτικά, είχα προλάβει να χουφτώσω τον πνίχτη του μικρού...
Ακριβώς τη στιγμή που συνέβησαν (ταυτόχρονα, σχεδόν) δύο πράγματα:
Ο πεθερός μου αγκάλιασε τρυφερά τον Casper πάνω από τους ώμους... και ο μικρός τινάχτηκε μουγκρίζοντας προς το πρόσωπό του...
Φιλε johnk, δεν χρειαζεται να με ευχαριστεις για τα καλα μου λογια μιας και μιλαμε για τα σκυλια και τις συμπεριφορες τους. Ειμαι κατα τετοιων ακραιων συμπεριφορων που υποβαθμιζουν τον ανθρωπο-επισκεπτη-φιλο-συγγενη. Βεβαιως αναγνωριζω το δικαιωμα του καθενος να λειτουργουν τα πραγματα στο σπιτι του οπως αυτος επιθυμει.Μέσα στο χώρο μας και με την παρουσία μας (είτε τη δική μου, είτε της γυναίκας μου), διασφαλίζουμε πλήρως ότι οι καλεσμενοι μας δεν κινδυνεύουν με οποιοδήποτε τρόπο... και όσοι έχουν προσκληθεί στο σπίτι μας θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν...
Θα μπορούσα να αρχίσω να περιγράφω μεθόδους, λεπτομέρειες κλπ., αλλά όχι στα πλαίσια του "δωρεάν"...
Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι δεν "έπιασα" αυτό για τη συμπεριφορά της "σκύλας"...
Τα χε πει ο Λαυρεντης κυριε Γιαννη.. αλλη τσιτα καταλαβατε, οτι ετρεχε και πηδαγε ο κουταβος μας λεγατε εσεις..ο μικρος θα ειναι στην τσιτα συνεχεια τζον.σε λιγο θα δεις κ συμπεριφορες που δεν τις περιμενεις απο κουταβι.κοντα στους 5-6 μηνες,υπολογιζε οτι θα σου κανει κ ψευτοφυλαξη.απλα προσεχε τι θα κοψεις κ τι θα ενισχυσεις.εχε απο πολυ κοντα τον εκπαιδευτη κ εχε στο νου σου να κρατας τα μποσικα.μην τον αφηνεις πολυ χαλαρο στις αντιδρασεις κ συμπεριφορες.
Θεόφιλε,Γιάννη γιατί θεωρείς την στάση με πλάτη ως "ήρεμη" και χαλαρή στάση σώματος?
Απο γενικά επιφυλακτικό και κυριαρχικό πλάσμα και σε τόσο γρήγορο χρονικό διάσημα ίσως το θεωρούσα και περίεργο...
Αγαπητή μου, kasi,1. Τα χε πει ο Λαυρεντης κυριε Γιαννη.. αλλη τσιτα καταλαβατε, οτι ετρεχε και πηδαγε ο κουταβος μας λεγατε εσεις..
2. Και μετα εσεις τι κανατε?
δλδ, θελω να πω τον διορθωσατε?
3. πως θα γινει..
ένα αρσενικό Boerboel... τόσο τρυφερός με την οικογένεια, τόσο έξυπνος ώστε να ξεχωρίζει τον φίλο από τον απατεώνα, τόσο ισορροπημένος, τόσα πολλά "πάρτυ" που γινόντουσαν όπου πηγαίναμε, με παιδιά, άντρες, γυναίκες, άλλα σκυλιά, που δεν χρειάστηκε (σχεδόν ποτέ), στα 13 χρόνια που έζησε, να κυκλοφορήσει δεμένος με οδηγό... στην κυριολεξία, γέλαγε με τη χαρά μου και έκλαιγε με το κλάμα μου... Το βράδυ, όμως, μέσα στο κτήμα ή στο σπίτι, όταν η οικογένεια είχε χαλαρώσει για ξεκούραση, άλλαζε τελείως μορφή...
4. σκεφτομαι αν 10 μηνων κανει ροαρ κατα μετωπο.. 2 χρονων τι θα κανει?
Αν αυτα τα σκυλια Β.Υ. ακουνε αν θελουν?...ξεχαστε τα παρτυ!
5. εχει δικιο ο ice, ενα γκολ (?) πανηγυρισε ο ανθρωπος..
προσωπικα, δεν παω σε σπιτι φιλων μου γιατι φοβαμαι τον σκυλο τους.. ποιος? εγω.. που επιμενω οτι το σπιτι μου ειναι και σπιτι των σκυλων μου και οι υπολοιποι ειναι αγαπημενοι επισκεπτες...
6. Απο την αλλη, δεν θα μαρεσε να ακουσω οτι τον κλεισατε σε crate ή τον απομονωσατε .. οταν ερχονται επισκεπτες ..(εκτος αν τετοιο σκυλο θελετε φυσικα ) παρα οτι δουλευετε ή "κοψατε" σ αυτο (???)..
και ο casperακος (τον οποιο θα ηθελα παρα πολυ να ζουζουνισω αν ειχα την τυχη να τον συναντησω.. αλλα μπορω και να τον καμαρωσω απο μακρυα...*agapoylas* ) γινεται ηρεμος και ισσοροπημενος σκυλος (ωστε να μπορουμε να τον χαιδεψουμε και εμεις καμια φορα..)
7. οσο για τα bullmastf...στον cargo και καβαλα να ανεβεις, σε παει. ειναι γλυκας!!.. (ναι, με τα bullmastif τωρα που το σκεφτομαι εχω εξοικιωθει )...
8. Μια τετοια συμπεριφορα ειναι αποδεκτη? γιατι?
οταν συμβαινει σε "επισκεπτες" του φορουμ πηγαινε σε εκπαιδευτη..ειναι μονο 10 μηνων... τους απανταμε..
9. Τελικα μηπως διορθωνοντας και καθοδηγοντας τους ανθρωπους και οχι τον ιδιο τον σκυλο ενισχυουμε μελλοντικες ανεπιθυμητες συμπεριφορες? (του σκυλου..φυσικα)..
Ευχαριστώ!1. ...με δεδομενη την συνειδητη επιλογη της φυλης!
2. ...μπορει να νιωσει καποις την χαρα, την περηφανεια αλλα και την ανησυχια....την μεγαλη ανησυχια!!
3. ...ισως διακρινει και ερωτηματα που κανουμε μονο στον ευατο μας η διαπιστωσεις που πολλες φορες σε κανουν να μην αισθανεσαι και τοσο καλα!
4. ...Υπαρχουν ομως και τα ορια, που οπως μαθαινει ο σκυλος να τα σεβεται και να μην τα ξεπερνα ετσι θα πρεπει να κανουν και οι καλεσμενοι μας.
5. Οταν ειναι σαφες τι μπορεις και τι δεν μπορεις να κανεις ειναι επιλογη του καθενος με ποιους θα βρεθει και σε ποιο σπιτι θα παει.
6. ...Ο σκυλακος ειναι πολυ νεαρος, καποια πραγματα θα αλλαξουν προς το καλυτερο και καποια θα μεινουν ως εχουν γιατι δεν θα σβησεις και οτι ειναι γραμμενο στο Dna του.