1. Αισιοδοξο σε βρισκω ...
2. ...και ενδεχομενως αυστηρο με ολους οσους εχουν ενηλικα, αστειρωτα αρσενικα που δεν τα πανε καλα με αλλα αρσενικα (οκ, δε μιλαω για pug ...)
3. Ξερω και εγω ανθρωπους που ''δουλεψαν'' το σκυλο τους πανω σε αυτο που λες (οκ, δε γνωριζω αν εκαναν αυτοσκοπο της ζωης τους να κανουν το σκυλο τους ''παντος καιρου'' αλλα σιγουρα επενδυσαν στην κοινωνικοποιηση του σκυλου τους στο μετρο του δυνατου).Μεχρι ενος,αντε δυο ετων ολα φαινονταν καλα ...μετα, ολα αλλαξαν...
Βασίλη, καλησπέρα!
Καταρχήν, να σου πω ότι με τιμά κάθε φορά που ασχολείσαι με το θέμα "μου"...
Και, για να αποδόσουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", με τιμά όταν ασχολείται οποιοδήποτε μέλος που γράφει σοβαρά και διαθέτει ευθυκρισία...
1. Ναι, νομίζω κι εγώ ότι ανήκω περισσότερο προς την αισιόδοξη πλευρά! Οταν, κάποια μέρα, συναντηθούμε και μπορέσουμε να συζητήσουμε, θα καταλάβεις ότι, μέχρι σήμερα, μου έχει "βγεί"... Έστω, λίγο-πολύ...
2. Το σκέπτομαι αυτό που λες και το σκέφτηκα και όταν το έγραψα το μεσημέρι... Αλλά, είδες πως λέω: "καμιά φορά σκέπτομαι"... και "ένα μεγάλο ποσοστό τους"...
Και, μεταξύ μας, όσο το ξανασκέφτομαι, πιστεύω πως ένα μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών δεν δουλεύει αρκετά...
Οπως, στην πατρίδα μας γενικότερα, ένα μεγάλο ποσοστό δεν δουλεύει αρκετά, με την έννοια της "ευθείας οδού", σε οποιοδήποτε θέμα...
Σαν παράδειγμα, συναντήσαμε σήμερα ένα τυφλό με μπαστούνι, που τον συνόδευε μιά κοπέλα. Δεν μπόρεσα, παρά να κάνω τη σκέψη τι θα γινόταν αν τον συνόδευε ένας σκύλος - οδηγός τυφλών... Με το λυτό "μεγάλο-και-αρσενικό" σκυλί του γνωστού μας τύπου: "ποιός είναι αγόρι μου????", "τι είναι αγόρι μου???"... Αντίθετα, τι έκανα εγώ? Εβαλα τα σκυλιά μου στο "κάτσε + μείνε" και τους δίναμε μεζεδάκια, πριν ακόμα διασταυρωθούμε με τον τυφλό... Για να καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό, ότι είναι "καλό"... Ετσι κι έγινε, δεν αντέδρασαν καθόλου.
3. Ξέρω πολύ καλά ότι, ακόμα και ο "δικός μου" σκύλος, όταν ενηλικιωθεί είναι πιθανόν να μην μπορεί να αντέξει όλη αυτή την κοινωνικοποίηση με το "είδος του"... Αλλά, κάτι θα έχει μείνει στην "κακιά στιγμή"...
Λέω, τώρα, εγώ, αν και μαθαίνω συνεχώς και ανατρέπονται, κατά καιρούς, οι απόψεις μου...
Και, σαφώς, έστω και με όλη αυτή τη "δουλειά", πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να βγάλω τον Casper "off-leash" σε ένα πάρκο με άλλα σκυλάκια. Αυτό που προσδοκώ με όλη την προσπάθεια, είναι να περνάει από το συγκεκριμένο πάρκο δεμένος και να μην το κάνει ιδιαίτερο θέμα... Να μπορεί να αφομοιώσει όλο αυτό το σκηνικό...