ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ = BACKYARD BREEDER ??

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
denis said:
Να ρωτήσω τον εκτροφέα για την περίπτωση του τρελού κουταβιού, τί φάρμακα έδινε να τα δώσω κι εγώ να αγριέψουν :lol: :lol: :lol:
με τις σκατογραμμες που εχεις δεν σωζεσαι με τπτ

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
denis said:
Να ρωτήσω τον εκτροφέα για την περίπτωση του τρελού κουταβιού, τί φάρμακα έδινε να τα δώσω κι εγώ να αγριέψουν :lol: :lol: :lol:

Μπουχαχαχαχα!!! :lol: :lol:

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
κατ αρχας το πιτ μπουλ ξερω τι ειναι πολυ καλυτερα απο οτι ξερεις εσυ τα ροτ... και εσενα εχει δει ολο το φορουμ οτι το παιζεις εξυπνος παντου... και δεν ειπα οτι τρελαθηκε ειπα τι εκανε κατα λεξη τα στοιχεια σου τα στελνω και ηλπιζε να μην ειναι απο δικο σου κουταβι γιατι απο οτι καταλβα εχεις και εσυ εκτροφειο ροτ και σου λεω και το ονομα του παιδιου...

εξυπνακια πιτ και επιθετικο προς ανθρωπο δεν ειναι πιτ οποτε και να μου πεις δεν θα ισχυει

σιγουρα σαν τον dirk δεν θα ηταν γιατι το δουλευες εσυ..... :wink:

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
sotiris_z said:
τα στοιχεια σου τα στελνω και ηλπιζε να μην ειναι απο δικο σου κουταβι γιατι απο οτι καταλβα εχεις και εσυ εκτροφειο ροτ και σου λεω και το ονομα του παιδιου...

εξυπνακια πιτ και επιθετικο προς ανθρωπο δεν ειναι πιτ οποτε και να μου πεις δεν θα ισχυει

σιγουρα σαν τον dirk δεν θα ηταν γιατι το δουλευες εσυ..... :wink:
Sotiri νομίζω ότι είναι ανεπίτρεπτο να μιλάς έτσι για συγκεκριμένο άνθρωπο και για τη δουλειά που κάνει και στην τελική αν δεν ξέρεις τη δουλειά του δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν.

Το "ήλπιζε να μην είναι απο δικό του κουτάβι" μου ακούγεται σαν απειλή .

Denis συγνώμη που επεμβαίνω αλλά .... καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

Ζητώ συγνώμη απο όλους για το οff topic.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς το σίγουρο ήταν ότι έχω να κάνω με ανόητο.

Μετά από αυτό

κατ αρχας το πιτ μπουλ ξερω τι ειναι πολυ καλυτερα απο οτι ξερεις εσυ τα ροτ
είμαι σίγουρος ότι πρόκειται περί τρελού, και δεν συνεχίζω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: φοβάμαι ... 8) :D

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Δεν το λές καλά!!!! Σκιάχτηκα έπρεπε να πείς. Μουχαχαχα :lol: :lol: :lol: :lol:

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
ρε ντενις εισαι πολυ αστειος....χαχαχαχααχαχαχαααα..... ο dirk εκπαιδευτηκε για αυτο το πραγμα.... το σκυλακι που ανεφερα οχι... καταλαβες την διαφορα.... τρελος δεν ειμαι αλλα με ατομα σαν κι εσενα που εχοντας ενα δηθεν σωστο στυλ νομιζουν οτι ειναι οι καλυτεροι και αυτοι και αυτο που κανουν γινομαι κατι αλλο για αυτο καλυτερα μην συνεχισεις την συζητηση μαζι μου.....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
sotiris_z said:
με ατομα σαν κι εσενα που εχοντας ενα δηθεν σωστο στυλ .....
απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι ειναι δηθεν το σωστο στυλ?
απο την συζητηση,η γνωριζεις προσωπικα τον ντενις και αυτο που κανει σε σχεση με τα σκυλια?

"γινεσαι κατι αλλο"?
κανεις δεν γινεται κατι αλλο απο αυτο που ειναι πραγματικα κι εσυ δεν χρειαζεσαι "βοηθεια" για να μας το δειξεις...και μονολογο να εκανες,την ιδια αισθηση θα μου προκαλουσες... :?

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
galazio, prassino, kokkino, δηθεν ειπα διαβαζε καλυτερα... ρε ντενις εκτος απο εξυπνακιας παντως εισαι και πολυ αστειος... αυτο ειναι το χιουμορ των αναγνωρισμενων????? χαχα πολυ πλακα....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σωτηρη_ ζητα ,ηττα ,θητα,εγω καλα διαβαζω,"δηθεν" διαβασα και σε ρωταω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα.
εσυ,καταλαβαινεις τι γραφεις?
εισαι σε ενα φορουμ που θα επρεπε να εκτιμησεις το οτι και την ρατσα που αγαπας αγαπουν και κομπλεξικοι δεν ειναι και δεκα πραγματα παραπανω σου εγραψαν κι εσυ ως γνησιος ιδιοκτητακος (καταλαβες,ε?) εχεις κολλησει στις κλασσικες γραφικοτητες και σαχλαμαρες ανευ ουσιας.(μπα,δεν καταλαβες...i know..και τωρα συνεχισε ,αν και δεν χρειαζομαστε αλλες αποδειξεις)

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
γιατι ρε portolaklokitrinoprassinomple ενας οταν εχει μια γνωμη για ολα και για ολους και ειναι εξυπνακιας για μενα ειναι δηθεν... εσυ τωρα κτλβες??? ασχολλεισε με ροτ κυριος?? οκ αλλα μην εχεις γνωμη για ολα και νομιζεις κι ολας οτι ξερεις..... κτλβες????????

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
και δεν μου λες βρε σωτηροζηταητταθηταιωτακαπαλαμδα,το οτι καποιος εκτρεφει μια συγκεκριμενη φυλη,αποκλειει αυτοματως να γνωριζει και για καποια αλλη?
απεναντιας θα ελεγα,ετσι πρεπει,να γνωριζει! αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σενα κυριος :wink:
και στην τελικη,εαν θελεις διαμαχες του καφενειου,υπαρχουν κι αλλα φορα να τις κανεις,εδω το κλιμα δεν ειναι προσφορο.(κι αν βρεις αλλου να γνωριζουν τοσα για την φυλη που αγαπας και να την υποστηριζουν με αυτον τον ουσιαστικο τροπο,εγω θα γινω φουξια :lol:αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σενα ,δεν σε αφορουν και δεν σου προσθετουν "ποντους"......... )

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
καλα για το φουξια δεν ξερω.....ναι εδω το κλιμα δεν ειναι προσφορο γιατι εχει μαζευτει μια παρεα απο γερμανικα και ροτ που νομιζουν οτι ειναι οι γκουρου των σκυλων και προσπαθουν να επιβαλουν την γνωμη τους σε ολα και νομιζουν οτι ειναι και η σωστη... ως τωρα παντος καποιον δεν ειδα να ξερει κατι για τα πιτ εκτος απο πολυ βασικα και να μπερδευουν το gameness ενος πιτ μπουλ με την επιθετικοτητα και να κρινουν παλιες αξιες και αλλους καρους...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
denis said:
Με αφορμή αυτήν την ερώτηση ανοίγω το topic, και λέω κατευθειαν την γνώμη μου ...

Οταν η οικογένεια σκύλων που έχεις δεν έχει pedigree, αναγνωρισμένα από την FCI δεν είναι φυλή. Υπάρχουν πολλοί άλλοι οργανισμοί που εκδίδουν pedigree για διαφόρους λόγους, άλλοι είναι βέβαια εμπορικοί, άλλοι ομως μπορεί να είναι και ανιδιοτελείς από την αγάπη για μία ''φυλή'' που δεν μπορεί να είναι ''φυλή'' στην FCI ...

Φυλή είναι μία κατηγορία σκύλων που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ + ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ , που πρέπει να έχει σταθεροποιημένες αυτές τις παραμέτρους πολλά χρόνια, δηλωμένο ΕΚΤΡΟΦΙΚΟ ΣΤΟΧΟ και ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ - ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ. Αυτά εν συντομία ...

Το να έχεις pedigree από άλλον οργανισμό μπορεί φυσικά να σε βοηθήσει στην εκτροφή σου, αλλά δεν καθιστά την φυλή σου φυλή με την έννοια αυτή, και τρανό παράδειγμα είναι τα pitbull (Am. Pitbull Terrier) που έχουν πολλά όμοια χαρακτηριστικά, αλλά δεν μπορούν να σταθεροποιηθούν για πολλούς και διάφορους λόγους, και ίσως αν σταθεροποιηθούν να έχουμε ένα Am.Staffordshire Τerrier, φυλή που υπάρχει, και άρα πάλι δεν μπορεί αναγνωριστεί.

Αν υπάρχει ένσταση πάνω σε αυτά παρακαλώ στο ΑPBT & Registries ...

Γιατί τα είπα αυτά ...

Γιατί αν αναπαράγεις Pitbull δεν είσαι απαραίτητα BYB ... όλοι κάπως και κάποτε έχουν αναπαράξει χωρίς πρότυπο ή με δικο τους πρότυπο, ( Luis Doberman - Stephanitz - Γερμ. Ποιμενικός - τρανά παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες και πιο πρόσφατα) ΑΛΛΑ είχαν έναν ΕΚΤΡΟΦΙΚΟ ΣΤΟΧΟ που υπηρέτησαν για όλη τους την ζωή, και μην ξεχνάμε ότι ανακάτευαν ράτσες στα ίσα, (πολύ χειρότερο δλδ αν το σκεφτείς από το να αναπαράγεις πχ pitbull με pitbull )

Σε κάνει BYB

- H EΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΧΟΥ

πχ έχουμε μία ''φυλή'' που μυρίζει μανιτάρια κάτω από το έδαφος ... τα μανιταρια αυτά εκλείπουν ... και μετά αναπαράγουμε αυτήν την φυλή , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, αντί να την κάνουμε πχ εν δυνάμει πρωταθλητή σε ιχνηλασία ... για να το κάνουμε αυτό πρέπει να τηρουμε γενεαλογια ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, να ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΚΥΛΙΑ και να δοκιμάζονται ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ των οργανωμένων εκτροφέων (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΚΥΛΙΑ σε άσχετους που θα αναπαράγουν και αυτοί) σε επίσημα πρωταθλήματα ιχνηλασίας ... περνώντας τα χρόνια και ίσως μην προλαβαίνοντας να κάνουμε κάτι πρίν πεθάνουμε οι ίδιοι από βαθειά γεράματα, ίσως έχουμε μία φυλή (την καλύτερη στο είδος της που να είναι κάπως μορφολογικά και σε επίπεδο εργασίας)

Τώρα, αν αναπαράγεις χωρίς να θέλεις να φτιάξεις φυλή (αν δεν έχεις) σύμφωνα με τα πρότυπα της FCI για μένα δεν είσαι BYB αλλά χάνεις τον χρόνο σου, για πολλούς λόγους ... αν πουλάς τα σκυλιά είσαι ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ κάτι άλλο , (δεν βρίσκω λέξη) γιατί ότι και να θές να κάνεις με την φυλή που αγαπάς, από την στιγμή που δίνεις το διαιωμα σε κάποιον άλλον να την τσακίσει, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, κάνεις μία τρύπα στο νερό ...

- Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ

πχ αναπαράγω μόνο με αυτούς που τα πάω καλά, αναπαράγω για να κρατήσω, αν κρατήσω το αγαπάω και αναπαράγω και αυτό να δώ και το εγγονάκι και πάει λέγοντας ...

- H EΛΛΕΙΨΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΟΥ

Και εννοώ επίσημα πιστοποιητικά ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ είναι συχνή στην φυλή που εκτρέφεις, αν δεν γίνεται επίσημα, τουλάχιστον ανεπίσημα. Τα σκυλιά που δεν ικανοποιούν τα standarts σου (για τα οποία κρίνεσαι) πρέπει να βγούν από την αναπαραγωγή και αν δωθούν σε άλλον να δωθούν στειρωμένα.

- Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ κρίσης τους και καταχώρησής τους ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ...

Για μένα είναι μόνο η FCI, για όποιον άλλον ΕΣΤΩ είναι κάτι άλλο θα περίμενα να γράφει τις γέννες του εκεί που ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ υποστηρίζουν την φυλή του, πώς ??? Να μετακομίσει στην Αμερική ... με κάποιον γνωστό - κάποιον που θα τον πληρωνει για αυτήν την δουλειά, δεν ξέρω ... κάπως ... ή αγαπάς μία φυλή και αφιερώνεσαι ή κάνεις μισές δουλειές ...

ο denis επι του θεματος εκανε αυτο το πολυ ωραιο,ευγενικο και επιμορφωτικο post κι εσυ το μονο που εχεις να πεις ειναι εν ολιγης οτι ειμαστε κολλημενοι,προκατειλημενοι ολοι με τα γερμανικα? :lol:

ενω θα μπορουσες να κανεις μια ωραια συζητηση εχεις αρκεστει στην επιθεση,στην ειρωνια κτλ.γιατι αυτο?πως θα βοηθηθουν ετσι τα σκυλια?
παρεθεσες και μια ιστοριουλα που ειναι οντως απο αλλους καιρους :lol:
παλιους.......

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
sotiris_z said:
καλα για το φουξια δεν ξερω.....ναι εδω το κλιμα δεν ειναι προσφορο γιατι εχει μαζευτει μια παρεα απο γερμανικα και ροτ που νομιζουν οτι ειναι οι γκουρου των σκυλων και προσπαθουν να επιβαλουν την γνωμη τους σε ολα και νομιζουν οτι ειναι και η σωστη... ως τωρα παντος καποιον δεν ειδα να ξερει κατι για τα πιτ εκτος απο πολυ βασικα και να μπερδευουν το gameness ενος πιτ μπουλ με την επιθετικοτητα και να κρινουν παλιες αξιες και αλλους καρους...
σωτηρη,συγκεντρωσου.
σωτηρη,συνελθε.
σωτηρη,δεν σε κυνηγαει κανενας κακος εδω.
σωτηρη,μην βλεπεις τον δικο σου καθρεπτη στους αλλους...
σωτηρη,...μου δινεις την εντυπωση οτι ριχνω νερο σε σουρωτηρι.
σωτηρη...αυτα.