ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ = BACKYARD BREEDER ??

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
sir ξερει ποτε και που θα γινουν αυτοι οι διαγωνισμοι?
γιατι αν μπορω εκεινον το καιρο θα ηθελα πολυ να παρακολουθησω.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
δες το Βρές το Πίτ-Μπουλ?!!
λοιπον παω τωρα αλλα αν τα βρω με την μια δεν θα μου πει ξανα κανεις τπτ για τα πιτ μπουλ... και μην σε νοιζει δεν κλεβω... μονο τα πιτ θα πω....

Στην Αμερική λές ?? Ναι ... αεροπλανάκι και πάς ...
και πρωτη θεση... εσυ ευρωπεε κατσε εδω....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
spyrodragon said:
το πιτ μπουλ που διαφερουν απο αυτα που ειπεσ??????????
Εχμμ...Σε όλα? :oops:

Δηλαδή...Το Pit Bull είναι μία ανομοιογενής ομάδα ζώων μέσα σε ένα είδος ίδιας προέλευσης,που δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη φυλετική μορφολογία (άλλο κοντό,άλλο ψηλό,άλλο χοντρό,άλλο λεπτό,σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις,με διαφορετικού μεγέθους θώρακα,κεφαλή,άκρα,κλπ.),δεν έχει σταθερό ταμπεραμέντο (άλλο gamebred,άλλο νωχελικό και μη "εργασιακό"...πιο μολοσσοειδές από φωλεοδύτης δηλαδή),διαφορετική συμπεριφορά (άλλο κυριαρχικό,μαχητικό,άλλο φοβικό,υποτακτικό,κλπ.) και χωρίς σταθερά παραγωγικά/αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά (δεν ξέρεις τι θα πάρεις από το ζευγάρωμα,ειδικά αν ζευγαρώνουν ιδιώτες αφού δεν υπάρχουν pedigree σωστά,όμιλος σωστός και πάνω από όλα συγκεκριμένο πρότυπο).

Τα χαρακτηριστικά του Pit bull ποικίλουν ανάλογα τις "γραμμές αίμματος" και τον στόχο (Bullies,Gamedogs,Giants,etc) και πως να είναι κληρονομήσιμα αν δεν είναι συγκεκριμένα?...

Οπότε με τόσες αποκλείσεις μέσα στην ίδια "φυλή",έχουμε φυλή?...

Και για να μην μένουμε πολύ στο "Τι είναι φυλή?" που δεν είναι το θέμα...Να πώ πως η μη αναγνωρισμένες φυλές είναι και αυτές που προσφέρονται περισσότερο για αισχροκέρδια (αφού δεν στηρίζοντε σε πρότυπα,εξετάσεις υγείας/εργασίας,πιστοποιήσεις αλλά σε μυθοπλασίες,λόγια,λόγια και υποκειμενικά κριτήρια).

Επίσης όπως είπα σε άλλο θέμα το πρότυπο,η αναγνώριση και ο ενημερωμένος μελλοντικός ιδιοκτήτης θα είναι "σκληρό καρύδι" για τα δόντια του κάθε επιτήδειου τυχοδιώκτη,που θέλει να αισχροκερδίσει,να "πουλήσει μούρη",κλπ. με "όχημα" ένα σκυλάκι...μια ψυχή.

Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.
@sotiris_z
Σε αυτά που είναι και τα ουσιώδη, έχεις διάθεση να απαντήσεις σοβαρά ή άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε?

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
Δηλαδή...Το Pit Bull είναι μία ανομοιογενής ομάδα ζώων μέσα σε ένα είδος ίδιας προέλευσης,που δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη φυλετική μορφολογία (άλλο κοντό,άλλο ψηλό,άλλο χοντρό,άλλο λεπτό,σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις,με διαφορετικού μεγέθους θώρακα,κεφαλή,άκρα,κλπ.),δεν έχει σταθερό ταμπεραμέντο (άλλο gamebred,άλλο νωχελικό και μη "εργασιακό"...πιο μολοσσοειδές από φωλεοδύτης δηλαδή),διαφορετική συμπεριφορά (άλλο κυριαρχικό,μαχητικό,άλλο φοβικό,υποτακτικό,κλπ.) και χωρίς σταθερά παραγωγικά/αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά (δεν ξέρεις τι θα πάρεις από το ζευγάρωμα,ειδικά αν ζευγαρώνουν ιδιώτες αφού δεν υπάρχουν pedigree σωστά,όμιλος σωστός και πάνω από όλα συγκεκριμένο πρότυπο).
δηλαδη θες να μου πεις τοι σε αλλες φυλες δεν παιζει αυτο??? μονο το χρωμα ισως να μην παιζει... εχω δει ροτ 30 κιλα εχω δει και 70, αυτος ειναι μεγαλυτερο ευρος απο τα πιτ και μην μου πεις τοι δεν ειναι ετσι...e

Τα χαρακτηριστικά του Pit bull ποικίλουν ανάλογα τις "γραμμές αίμματος" και τον στόχο (Bullies,Gamedogs,Giants,etc) και πως να είναι κληρονομήσιμα αν δεν είναι συγκεκριμένα?...
πραγματικα δεν θα απανταγα αλλα δεν πειραζει.... το gamedog εχει να κανει με τον χαρακτηρα.. το bully με εμφανιση... giants μαλλοον ειναι δικο σου....εχω δει ροτ σιλφιδα εχω δει και ροτ τουμπανο με τεραστιο κεφαλι.... μιλαω για ροτ γιατι με αυτο ασχολεισε....

Οπότε με τόσες αποκλείσεις μέσα στην ίδια "φυλή",έχουμε φυλή?...
μηπως και τα ροτ τοτε δεν θα επρεπε να ειχαν φυλη γιατι μονο το χρωμα και το τριχωμα αν το παμε ετσι ειναι ιδια...

Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.
αυτο γινεται και τωρα μεσα απο την εκτροφη....

spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Δεν ασχολούμαι με Rott... :oops:

Διάβασε προσεκτικά αυτό:

Τα χαρακτηριστικά,ταμπεραμέντου,συμπεριφοράς ή μορφολογίας θα πρέπει να έχουν μικρές ή καθόλου αποκλείσεις μέσα στα δείγματα της φυλής αλλιώς το ζώο θεωρείται ή μη καθαρόαιμο ή ακατάλληλο αναπαραγωγής.
...και παίρνεις απάντηση για όλα τα αναγνωρισμένα και με συγκεκριμένο πρότυπο σκυλιά.

Με αυτά που δεν έχουν καν τα παραπάνω τι γίνετε?... :?

Αν έβαζες και καμιά φωτογραφία με οποιαδήποτε δείγματα άλλης φυλής,που να παρουσιάζει παρόμοια ανοιμοιομορφία με τα Pit Bulls ή κάτι σαν το quiz θα βοηθούσε...αλλά γίνετε?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
sotiris_z said:
εχω δει ροτ σιλφιδα εχω δει και ροτ τουμπανο με τεραστιο κεφαλι
sotiris_z said:
εχω δει ροτ 30 κιλα εχω δει και 70, αυτος ειναι μεγαλυτερο ευρος απο τα πιτ και μην μου πεις τοι δεν ειναι ετσι...
Αυτά που λες είναι επιεικώς ασοβαρα και σε εκθέτουν. To πρότυπο του rott είναι αυτό: Rottweiler. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

sotiris_z said:
αυτο γινεται και τωρα μεσα απο την εκτροφη....
...Της πίσω αυλής. Άσε βρε Σωτήρη…

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
δηλαδη ρε ροτι θες να μου πεις οτι αυτος ο αποκλεισμος μεγευους δεν τπαρχει στα ροτ.... μαλλον ασχολεισε μονο με τα δικα σου σκυλια και δεν βλεπεις και γυρω σου να δεις και αλλα πιτ..... στο ξαναλεω εχω δει ροτ αρνι και ροτ να το πλησιαζει μονο το ενα απο τα δυο αφεντικα, το οποιο, ασχετο οταν πλησιαζε ο χαλκ γινοταν αρνι γιατι ηταν θυληκο και ο δικος μου γνωστος γοης.....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:?

Εξακολουθείς να λες ανακρίβειες και να εκτίθεσαι…
Το πρότυπο του rott το διάβασες ή σε κουβέντα να βρισκόμαστε?

SIZE AND WEIGHT :
Height at withers : For males is 61 - 68 cm.
61 - 62 cm is small 63 - 64 cm medium height.
65 - 66 cm is large - correct height 67 - 68 cm very large.
Weight : 50 kg.

Height at withers : For bitches is 56 - 63 cm.
56 - 57 cm is small 58 - 59 cm medium height.
60 - 61 cm is large - correct height 62 - 63 cm very large.
Weight : Approximately 42 kg.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
Weight : 50 kg.

Approximately 42 kg.
θα μεινω γιατι και εσεις εκει μενετε.... υπαρχουν και 40 κιλα αρσενικα και 70 κιλα... και μην μου πεις οχι...

υπαρχουν και 30κιλα θυληκα και 50 κιλα και παλι μην μου πεις οχι....

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Υπάρχουν καθαρόαιμα σκυλιά με πέντιγκρι με τέτοια διαφοροποίηση στα κιλά?

spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Διάβασε προσεκτικά αυτό:

Τα χαρακτηριστικά,ταμπεραμέντου,συμπεριφοράς ή μορφολογίας θα πρέπει να έχουν μικρές ή καθόλου αποκλείσεις μέσα στα δείγματα της φυλής αλλιώς το ζώο θεωρείται ή μη καθαρόαιμο ή ακατάλληλο αναπαραγωγής.
...και παίρνεις απάντηση για όλα τα αναγνωρισμένα και με συγκεκριμένο πρότυπο σκυλιά.

Με αυτά που δεν έχουν καν τα παραπάνω τι γίνετε?... :?

Αν έβαζες και καμιά φωτογραφία με οποιαδήποτε δείγματα άλλης φυλής,που να παρουσιάζει παρόμοια ανοιμοιομορφία με τα Pit Bulls ή κάτι σαν το quiz θα βοηθούσε...αλλά γίνετε?

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
Υπάρχουν καθαρόαιμα σκυλιά με πέντιγκρι με τέτοια διαφοροποίηση στα κιλά?
εννοειτε...λες να μιλω για διαστυρωσεις....

επιδη σε βλεπω ζοριζεσαι ακου ιστοριουλα....
περυσι τετοια εποχη ερχεται ενας φιλος και μου λεει θελω ροτ... οκ του λεω εχω τον καταλογο τον εκτροφεων θα σε φτιαξω.... ανοιγω τον καταλογο και του δινω 3 τηλ γνωστων εκτροφεων....κανονιζουνε με τον ενα εκτροφεα και συναντιουνται στην εκθεση που ειχε γινει περυσι την ανοιξη στην αθηνα και βλεπει την μανα στην οποια εκθεση ειχε βγει πρωτη στα θυληκα και τον πατερα ο οποιος πατερας ηταν αδερφος του περυσινου 1ου αρσενικων στην ιδια εκθεση... το ρωταει ο φιλος μου ειναι ηρεμα σκυλια του λεει ο εκτροφεας να τα χαιδεψετα και κανε οτι θες μαζι τους ειναι αριστα το ιδιο θα γινει και το κουταβι σου... το κουταβι 8 μηνων χωρις κανενα λογο και ερεθισμα ειχε ορμηξει σε 3 ατομα... το οποιο μενει μεσα στο σπιτι και εχει μεγαλωσει αριστα και με σωστα αφεντικα.... ασε που 8 μηνων ηταν και 40 κιλα.... θα ξεπερασει τα 50 σιγουρα.... το εκτροφειο που τον πηρε ειναι απο τα πλεον γνωστα με διακρισεις σε εκθεσεις..... εδω που ειναι το προτυπο?????..... το σκυλι εχει και χαρτια και διακρισεις οι γονεις του......
οτι λεπτομεριες θες μεσω π.μ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πού ΔΕΝ είναι το πρότυπο ???? Και επειδή κάποιοι αναπαράγουν rott ανεύθυνα και χωρίς να ξέρουν το πρότυπο νομιμοποιεί αυτούς που το κάνουν και σε όλες τις άλλες ράτσες ?? Αυτοί μπορούν να κριθούν, εσύ όχι, και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

Rott 30 κιλά δεν είναι rott.
Rott 70 κιλά δεν είναι rott.

Rott που το μεγαλώνει άσχετος και τρώει κόσμο στους 8 μήνες ΕΙΝΑΙ rott ..

Tα παραδείγματα backyardbreeding που χρησιμοποιείς για τις αποκλισεις αυτές που παρουσιάζεις δεν μπορούν να είναι παράδειγμα της φυλής. Παράδειγμα θα πάρεις απο τα βραβευμένα και αναγνωρισμένα δειγματα , των οποίων ΟΛΟΙ οι εκτροφείς έχουν τον ιδιο στόχο και σε πληροφορώ ότι οι αρσενικοί παίζουν από 47 - 57 κιλά (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που δεν μπορείς να αντιληφθείς τί είναι αυτές) και οι θηλυκιές απο 40 - 50 . Και φυσικά είναι αυτά αφούτο πρότυπο δεν δίνει βάρος, αλλά ύψος ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟ ειναι και το βάρος, όπως και ανάλογο της σκελετικής κατασκευής ...

Οποιεσδήποτε διαφορές και αν υπάρχουν ακόμα και σε ΜΗ ΚΑΛΑ δείγματα ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ όλοι προσπαθούν να τις ''σβήσουν'' και να φτάσουν το ΠΡΟΤΥΠΟ - αυτή είναι η εκτροφή ... το ΕΝΑ πρότυπο - την ΜΙΑ έκθεση θέλουν να κερδίσουν, τον ΕΝΑΝ αγώνα εργασίας κλπ κλπ ο στόχος είναι ο ίδιος, δεν ξέρω αν οι άλλοι αντιλαμβάνονται αυτό που θέλω να πώ ...

Α ... ξέχασα ...

το κουταβι 8 μηνων χωρις κανενα λογο και ερεθισμα ειχε ορμηξει σε 3 ατομα... το οποιο μενει μεσα στο σπιτι και εχει μεγαλωσει αριστα και με σωστα αφεντικα....
ψέμματα 1000% πρόσεξε τί λές ... ή τί ΞΕΡΕΙΣ - εκτίθεσαι ...

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
το κουταβι 8 μηνων χωρις κανενα λογο και ερεθισμα ειχε ορμηξει σε 3 ατομα... το οποιο μενει μεσα στο σπιτι και εχει μεγαλωσει αριστα και με σωστα αφεντικα....
Ποιος σου είπε ότι έχει μεγαλώσει άριστα και με σωστά αφεντικά ?
Το αποτέλεσμα σε διαψεύδει
8)

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
Πού ΔΕΝ είναι το πρότυπο ???? Και επειδή κάποιοι αναπαράγουν rott ανεύθυνα και χωρίς να ξέρουν το πρότυπο νομιμοποιεί αυτούς που το κάνουν και σε όλες τις άλλες ράτσες ?? Αυτοί μπορούν να κριθούν, εσύ όχι, και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
το ανευθυνα που το ειδες... διαβασες τι ειπα για τις διακρισεις που εχει η γραμμη του..... το σκυλι καθαρα εκθεσιακο και η γραμμη με διακρισεις.... διαβασε καλυτερα....

Rott που το μεγαλώνει άσχετος και τρώει κόσμο στους 8 μήνες ΕΙΝΑΙ rott ..
κατ αρχας το παληκαρι δεν ηταν ασχετος... εκτος αν οι σχετικοι ειναι μονο οσοι εχουν 10 σκυλια....

ψέμματα 1000% πρόσεξε τί λές ... ή τί ΞΕΡΕΙΣ - εκτίθεσαι ...
ξερω πολυ καλα τι λεω και δεν εκτιθεμαι....αν θες σου στελνω λεπτομεριες για εκτροφειο κλπ και σιγουρα θα το ξερεις αφου ασχολεισε με τα ροτ....

ασε που τοτε τετοιες αποκλεισεις εχεις δικιο δεν πρεπει να υπαρχουν οταν ειδικα το σκυλι εχει χαρτια και ολα τα σχετικα.... εχεις δικιο τα μισα και παραπανω ροτ στην ελλαδα δεν ειναι καν ροτ γιατι ξεφευγουν απο το προτυπο...... :wink: ωραια εκτροφη εχετε κανει οσοι ασχολειστε με αυτην την ρατσα και μετα λετε για τα πιτ μπουλ....

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Έχω την αίσθηση ότι απο όποιο εκτροφείο και αν πάρεις το σκύλο, όσα χαρτιά και να έχει, αν δεν έχει κοινωνικοποιηθεί και μεγαλώσει σωστά ναι θα τρώει κόσμο στους 8 μήνες.

Πώς είσαι τόσο σίγουρος βρε sotiri για το πώς έχει μεγαλώσει ο φίλος σου τον σκύλο του???

Όταν λες δεν είναι άσχετος τι εννοείς??? Έχει ξανασχολήθει με τη συγκεκριμένη ράτσα, ξέρει το χαρακτήρα τους? Έγω ένα θηλυκό rott έχω και ειλικρινά δεν νομίζω ότι είμαι έτοιμη για να πάρω αρσενίκό.

Aλλά πάλι είμαι οff topic!

ωραια εκτροφη εχετε κανει οσοι ασχολειστε με αυτην την ρατσα και μετα λετε για τα πιτ μπουλ....
Όσο γι'αυτό δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πώ! Μόνο βγάλε τις παρωπίδες σου και δες τα πράγματα όπως είναι. Δεν είναι κακό να σου αρέσει κάποια συγκεκριμένη ράτσα αλλά έλεος. Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε και όλοι με τη δική σου άποψη.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
το σκυλι απο 4 μηνων ηταν σε puppy park και τα πογευματα καθε μερα πηγαινε βολτες σε πολυ κοσμο για να κοινωνικοποιηθει... το συγκεκριμενο σκυλακι στον ενα που ερμηξε ηταν η μαμα του παδιου... το παιδι μπορει να μην ειχε ξανα ροτ στην ζωη του αλλα το προσεχε παρα πολυ και ειχε εκπαιδευτη που τον συμβουλευε και τον εκτροφεα για την ομαλη συμβιωση τους....

Όσο γι'αυτό δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πώ! Μόνο βγάλε τις παρωπίδες σου και δες τα πράγματα όπως είναι. Δεν είναι κακό να σου αρέσει κάποια συγκεκριμένη ράτσα αλλά έλεος. Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε και όλοι με τη δική σου άποψη.
μην συμφωνειτε και καλα κανετε αλλα οσοι εχουν χαρτια και ειναι επισημοι εκτροφεις δεν διαφερουν πολλοι με τους πιτ μπουλαδες που ζευγαρωνουν τα σκυλια τους.... τις ιδιες αποκλεισεις εχουν παρ ολο που στα πιτ δεν εχει καμια σημασια.... :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Θέλω τα στοιχεία του εκτροφείου αν γίνεται ...

Συγκρίνεις rott από εκτροφείς με πιτμπουλ από ΒΥΒ ?? Τα λεγόμενά σου και μόνο σε εκθέτουν ... Οσο για τις αποκλίσεις - δεν συνεχίζω την συζήτηση, όλο το forum έχει δεί ότι δεν ξέρεις ούτε το πιτ-μπουλ πιο είναι, και τώρα πιάνεις και το rott ?? Πολύ αστείο ... :lol: :lol: :lol:

Και ακόμα υποστηριζοντας ότι το σκυλάκι αυτό ''τρελάθηκε'' στην ουσία γιατί αυτό λές, μου δίνεις το δικαίωμα να πω και για τα πιτ-μπουλ ανάλογες ιστοριες ?? Πρόσεξε δεν σε συμφέρει ... επίσης κάνεις το χειρότερο που θα μπορούσαν να κανουν για την φυλή σου, σε άλλη φυλή, είσαι πολύ κακός δηλαδή :lol: :lol:

Και για να συνοψίσουμε την κουβέντα, σχετικά με την επιθετικότητα, και την χρήση των πιτ, δεν έχεις δεί ποτέ μανίκι, εμένα με έχουν δαγκώσει 5-6 διαφορετικά πιτ, κάνοντας την δουλειά κανονικότατα, το ένα ΠΡΟΧΤΕΣ. Δε δούλευε βέβαια όπως ο Dirk :wink: :D