λοιπον παω τωρα αλλα αν τα βρω με την μια δεν θα μου πει ξανα κανεις τπτ για τα πιτ μπουλ... και μην σε νοιζει δεν κλεβω... μονο τα πιτ θα πω....δες το Βρές το Πίτ-Μπουλ?!!
και πρωτη θεση... εσυ ευρωπεε κατσε εδω....Στην Αμερική λές ?? Ναι ... αεροπλανάκι και πάς ...
@sotiris_zspyrodragon said:Εχμμ...Σε όλα?το πιτ μπουλ που διαφερουν απο αυτα που ειπεσ??????????
Δηλαδή...Το Pit Bull είναι μία ανομοιογενής ομάδα ζώων μέσα σε ένα είδος ίδιας προέλευσης,που δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη φυλετική μορφολογία (άλλο κοντό,άλλο ψηλό,άλλο χοντρό,άλλο λεπτό,σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις,με διαφορετικού μεγέθους θώρακα,κεφαλή,άκρα,κλπ.),δεν έχει σταθερό ταμπεραμέντο (άλλο gamebred,άλλο νωχελικό και μη "εργασιακό"...πιο μολοσσοειδές από φωλεοδύτης δηλαδή),διαφορετική συμπεριφορά (άλλο κυριαρχικό,μαχητικό,άλλο φοβικό,υποτακτικό,κλπ.) και χωρίς σταθερά παραγωγικά/αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά (δεν ξέρεις τι θα πάρεις από το ζευγάρωμα,ειδικά αν ζευγαρώνουν ιδιώτες αφού δεν υπάρχουν pedigree σωστά,όμιλος σωστός και πάνω από όλα συγκεκριμένο πρότυπο).
Τα χαρακτηριστικά του Pit bull ποικίλουν ανάλογα τις "γραμμές αίμματος" και τον στόχο (Bullies,Gamedogs,Giants,etc) και πως να είναι κληρονομήσιμα αν δεν είναι συγκεκριμένα?...
Οπότε με τόσες αποκλείσεις μέσα στην ίδια "φυλή",έχουμε φυλή?...
Και για να μην μένουμε πολύ στο "Τι είναι φυλή?" που δεν είναι το θέμα...Να πώ πως η μη αναγνωρισμένες φυλές είναι και αυτές που προσφέρονται περισσότερο για αισχροκέρδια (αφού δεν στηρίζοντε σε πρότυπα,εξετάσεις υγείας/εργασίας,πιστοποιήσεις αλλά σε μυθοπλασίες,λόγια,λόγια και υποκειμενικά κριτήρια).
Επίσης όπως είπα σε άλλο θέμα το πρότυπο,η αναγνώριση και ο ενημερωμένος μελλοντικός ιδιοκτήτης θα είναι "σκληρό καρύδι" για τα δόντια του κάθε επιτήδειου τυχοδιώκτη,που θέλει να αισχροκερδίσει,να "πουλήσει μούρη",κλπ. με "όχημα" ένα σκυλάκι...μια ψυχή.
Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.
δηλαδη θες να μου πεις τοι σε αλλες φυλες δεν παιζει αυτο??? μονο το χρωμα ισως να μην παιζει... εχω δει ροτ 30 κιλα εχω δει και 70, αυτος ειναι μεγαλυτερο ευρος απο τα πιτ και μην μου πεις τοι δεν ειναι ετσι...eΔηλαδή...Το Pit Bull είναι μία ανομοιογενής ομάδα ζώων μέσα σε ένα είδος ίδιας προέλευσης,που δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη φυλετική μορφολογία (άλλο κοντό,άλλο ψηλό,άλλο χοντρό,άλλο λεπτό,σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις,με διαφορετικού μεγέθους θώρακα,κεφαλή,άκρα,κλπ.),δεν έχει σταθερό ταμπεραμέντο (άλλο gamebred,άλλο νωχελικό και μη "εργασιακό"...πιο μολοσσοειδές από φωλεοδύτης δηλαδή),διαφορετική συμπεριφορά (άλλο κυριαρχικό,μαχητικό,άλλο φοβικό,υποτακτικό,κλπ.) και χωρίς σταθερά παραγωγικά/αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά (δεν ξέρεις τι θα πάρεις από το ζευγάρωμα,ειδικά αν ζευγαρώνουν ιδιώτες αφού δεν υπάρχουν pedigree σωστά,όμιλος σωστός και πάνω από όλα συγκεκριμένο πρότυπο).
πραγματικα δεν θα απανταγα αλλα δεν πειραζει.... το gamedog εχει να κανει με τον χαρακτηρα.. το bully με εμφανιση... giants μαλλοον ειναι δικο σου....εχω δει ροτ σιλφιδα εχω δει και ροτ τουμπανο με τεραστιο κεφαλι.... μιλαω για ροτ γιατι με αυτο ασχολεισε....Τα χαρακτηριστικά του Pit bull ποικίλουν ανάλογα τις "γραμμές αίμματος" και τον στόχο (Bullies,Gamedogs,Giants,etc) και πως να είναι κληρονομήσιμα αν δεν είναι συγκεκριμένα?...
μηπως και τα ροτ τοτε δεν θα επρεπε να ειχαν φυλη γιατι μονο το χρωμα και το τριχωμα αν το παμε ετσι ειναι ιδια...Οπότε με τόσες αποκλείσεις μέσα στην ίδια "φυλή",έχουμε φυλή?...
αυτο γινεται και τωρα μεσα απο την εκτροφη....Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.
...και παίρνεις απάντηση για όλα τα αναγνωρισμένα και με συγκεκριμένο πρότυπο σκυλιά.Τα χαρακτηριστικά,ταμπεραμέντου,συμπεριφοράς ή μορφολογίας θα πρέπει να έχουν μικρές ή καθόλου αποκλείσεις μέσα στα δείγματα της φυλής αλλιώς το ζώο θεωρείται ή μη καθαρόαιμο ή ακατάλληλο αναπαραγωγής.
sotiris_z said:εχω δει ροτ σιλφιδα εχω δει και ροτ τουμπανο με τεραστιο κεφαλι
Αυτά που λες είναι επιεικώς ασοβαρα και σε εκθέτουν. To πρότυπο του rott είναι αυτό: Rottweiler. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.sotiris_z said:εχω δει ροτ 30 κιλα εχω δει και 70, αυτος ειναι μεγαλυτερο ευρος απο τα πιτ και μην μου πεις τοι δεν ειναι ετσι...
...Της πίσω αυλής. Άσε βρε Σωτήρη…sotiris_z said:αυτο γινεται και τωρα μεσα απο την εκτροφη....Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.
Weight : 50 kg.
θα μεινω γιατι και εσεις εκει μενετε.... υπαρχουν και 40 κιλα αρσενικα και 70 κιλα... και μην μου πεις οχι...Approximately 42 kg.
Διάβασε προσεκτικά αυτό:
...και παίρνεις απάντηση για όλα τα αναγνωρισμένα και με συγκεκριμένο πρότυπο σκυλιά.Τα χαρακτηριστικά,ταμπεραμέντου,συμπεριφοράς ή μορφολογίας θα πρέπει να έχουν μικρές ή καθόλου αποκλείσεις μέσα στα δείγματα της φυλής αλλιώς το ζώο θεωρείται ή μη καθαρόαιμο ή ακατάλληλο αναπαραγωγής.
Με αυτά που δεν έχουν καν τα παραπάνω τι γίνετε?... :?
Αν έβαζες και καμιά φωτογραφία με οποιαδήποτε δείγματα άλλης φυλής,που να παρουσιάζει παρόμοια ανοιμοιομορφία με τα Pit Bulls ή κάτι σαν το quiz θα βοηθούσε...αλλά γίνετε?
εννοειτε...λες να μιλω για διαστυρωσεις....Υπάρχουν καθαρόαιμα σκυλιά με πέντιγκρι με τέτοια διαφοροποίηση στα κιλά?
επιδη σε βλεπω ζοριζεσαι ακου ιστοριουλα....Τα χαρακτηριστικά,ταμπεραμέντου,συμπεριφοράς ή μορφολογίας θα πρέπει να έχουν μικρές ή καθόλου αποκλείσεις μέσα στα δείγματα της φυλής αλλιώς το ζώο θεωρείται ή μη καθαρόαιμο ή ακατάλληλο αναπαραγωγής.
ψέμματα 1000% πρόσεξε τί λές ... ή τί ΞΕΡΕΙΣ - εκτίθεσαι ...το κουταβι 8 μηνων χωρις κανενα λογο και ερεθισμα ειχε ορμηξει σε 3 ατομα... το οποιο μενει μεσα στο σπιτι και εχει μεγαλωσει αριστα και με σωστα αφεντικα....
Ποιος σου είπε ότι έχει μεγαλώσει άριστα και με σωστά αφεντικά ?το κουταβι 8 μηνων χωρις κανενα λογο και ερεθισμα ειχε ορμηξει σε 3 ατομα... το οποιο μενει μεσα στο σπιτι και εχει μεγαλωσει αριστα και με σωστα αφεντικα....
το ανευθυνα που το ειδες... διαβασες τι ειπα για τις διακρισεις που εχει η γραμμη του..... το σκυλι καθαρα εκθεσιακο και η γραμμη με διακρισεις.... διαβασε καλυτερα....Πού ΔΕΝ είναι το πρότυπο ???? Και επειδή κάποιοι αναπαράγουν rott ανεύθυνα και χωρίς να ξέρουν το πρότυπο νομιμοποιεί αυτούς που το κάνουν και σε όλες τις άλλες ράτσες ?? Αυτοί μπορούν να κριθούν, εσύ όχι, και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
κατ αρχας το παληκαρι δεν ηταν ασχετος... εκτος αν οι σχετικοι ειναι μονο οσοι εχουν 10 σκυλια....Rott που το μεγαλώνει άσχετος και τρώει κόσμο στους 8 μήνες ΕΙΝΑΙ rott ..
ξερω πολυ καλα τι λεω και δεν εκτιθεμαι....αν θες σου στελνω λεπτομεριες για εκτροφειο κλπ και σιγουρα θα το ξερεις αφου ασχολεισε με τα ροτ....ψέμματα 1000% πρόσεξε τί λές ... ή τί ΞΕΡΕΙΣ - εκτίθεσαι ...
Όσο γι'αυτό δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πώ! Μόνο βγάλε τις παρωπίδες σου και δες τα πράγματα όπως είναι. Δεν είναι κακό να σου αρέσει κάποια συγκεκριμένη ράτσα αλλά έλεος. Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε και όλοι με τη δική σου άποψη.ωραια εκτροφη εχετε κανει οσοι ασχολειστε με αυτην την ρατσα και μετα λετε για τα πιτ μπουλ....
μην συμφωνειτε και καλα κανετε αλλα οσοι εχουν χαρτια και ειναι επισημοι εκτροφεις δεν διαφερουν πολλοι με τους πιτ μπουλαδες που ζευγαρωνουν τα σκυλια τους.... τις ιδιες αποκλεισεις εχουν παρ ολο που στα πιτ δεν εχει καμια σημασια.... :wink:Όσο γι'αυτό δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πώ! Μόνο βγάλε τις παρωπίδες σου και δες τα πράγματα όπως είναι. Δεν είναι κακό να σου αρέσει κάποια συγκεκριμένη ράτσα αλλά έλεος. Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε και όλοι με τη δική σου άποψη.