Καλησπέρα, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε forum -παντός είδους- αλλά επειδή ψάχνω πολύ καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, σκέφτηκα μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε από εδώ. Ψάχνω ένα κουτάβι καναδέζικο/ελβετικό (λευκό) λυκόσκυλο και δεν μπορώ να βρώ ούτε εκτροφέα, ούτε ιδιώτη (που να δείχνει ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ τουλάχιστον), πουθενά. Ούτε στον κυνοφιλικό όμιλο Ελλάδος βρήκα άκρη. Υπάρχει καποιος που θα μπορούσατε να μου υποδείξετε? Ή κάποιος ιδιώτης με γεννητούρια?
ευχαριστώ
Από ότι διαβάζω, πρόκειται για τον ίδιο σκύλο, είναι μια χρωματική παραλλαγή του γερμανικού ποιμενικού, ο οποίος για να διαφοροποιηθεί λέγεται ελβετικός ποιμενικός και είναι άσπρος. Απλά είναι επίσης γνωστός και ως καναδέζικος (μάλλον λανθασμένα)εχω μπερδευτει τι θες καναδεζικο η ελβετικο !!!!!!!!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, και πιστέψτε με, το προχωρημένο της ώρας αυτή τη στιγμή, είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη για το πόσο πολύ με απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα! (Πριν από ολα όμως, μια μικρή παράκληση, επειδή όπως προείπα, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε forum, δεν έχω ιδέα πώς να αρχίσω ένα δικό μου νέο θέμα.)Στην ελλαδα εχουμε 1-2 εκτροφεις που σιγα σιγα κανουν τα πρωτα βηματα , του ενος τα σκυλια τα εχω δει και εχουν διακρισεις σε εκθεσεις του αλλου μονο ενα κουταβι εχω δει απο κοντα , απο εκει και περα υπαρχει και το εξωτερικο οπου εχεις πληθωρα επιλογων , αμα θες κατσε και μελετησε το white swiss shepherd standand , για να παρεις μια πρωτη ιδεα της φυλης . Απο εκει και περα μην περιμενεις να σου πουμε να πας καποιον ιδιωτη διοτι ειναι εναντιον της φιλοσοφιας του φορουμ , αν θες σοβαρα να ψαξεις για καθαροαιμο καλο θα ηταν να διαβασεις τα βασικα θεματα στην ενοτητα του φορουμ επιλογη/εκτροφη για να παρεις εναν μπουσουλα και καλο θα ηταν να αρχισεις ενα νεο θεμα ολο δικο σου . Ελπιζω να μην ενεργησεις οπως εκανε ο θεματοθετης εδω και να ασχοληθεις πραγματικα και οτι θες να σε βοηθησουμε ,
Με βοήθησε στο ότι όσες περισσότερες φωτογραφίες βλέπω αυτής της φυλής, τόσο πιο σίγουρη είμαι ότι έιναι πανέμορφα σκυλιά και καταλήγω σ'αυτά, όσο δυσεύρετα και αν είναι - γιατί είναι!http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και...ρφάκι.για.την.maya.προσεχώς-27681/index4.html
Για δες αυτο το θεμα ισως σε βοηθησει
ποσο ημερων ειπαμε οτι ειναι?
Θα δείξει, στα ημίαιμα ποτέ δεν ξέρεις.Δεν μπορώ να καταλάβω, κοντότριχο ή μακρύτριχο είναι?
Μακρυτριχο πιστευω και 'γω που το εψαξα, και ο κτηνιατρος.Δεν μπορώ να καταλάβω, κοντότριχο ή μακρύτριχο είναι?